Labas, mamytes, noriu sukurti nauja tema, kurios naktim nesimiega, noricios pabedrauti vakarais,apie vaikus,ir besilaukanciu leliuku,. apie viska galima sneketi...tikiuos mamytes nesupyks kad sukuriau toke tema...
Labas, mamytes, noriu sukurti nauja tema, kurios naktim nesimiega, noricios pabedrauti vakarais,apie vaikus,ir besilaukanciu leliuku,. apie viska galima sneketi...tikiuos mamytes nesupyks kad sukuriau toke tema...
mamukai, kiap tu jauties?
😀
as manau ant mano pilvo irgi bus, nes pilvas dideja ,ka jau padarysi , man pudra tikrai nepades😀 pasigimdysiu vel pradesiu eiti i soliariuma ir isnyks tikiuos
Na as irgi turiu striju ant krutines bet jos isryskeja smarkiai kada spaudimas sukyla ir jos issiplece taip jos labai smarkiai nesimato ,o ir su pudra lengva uzmaskuoti 😀 O pasigimdziusi po kiek laiko lankysiuos kelis kart soliariume ir nusdeginsiu manau mazytes .. o viena yra didele bet ji net nesimato ,apacioje krutines yra . Pilvukas svarus dar mano tikiuosi nesutrukinet 😀
prandzioj buvo mazos, o db jau dideja, kaip sakiant mano papas galas, tokius grazus turejau, o jau nebeturiu☹
Nuo striju nera tokiu kremu kurie padetu 😀 Jeigu oda neelastinga tavo tai ir sutrukinesi ..o jeigu elastinga buna tada arba nesutrukineja moterys arba labai mazai 😀 O kai pagimdom jas galima isnaikinti lazerio pagalba bet ir taip kita karta ne visoms tai yra veiksiminga..bet siaip mazytes dingsta ,pasilieka dazniausiai didziosios jeigu tokiu moteris turi .O sauluteje pasikaitinus jos nebe tokios ryskios tampa 😀 O krema drekinamaji kad ir ju jau jeigu atsirado tepk - gerai yra oda drekini jug 😀
nebezinau ka bedaryti sutuom strijas, naudoju krema paprasta nepadeda
as irgi kelis kartus per plaunu siaip su dešrelem as juos tusinu...
aciu😀
mamytes ,pasidalykim recepta kopustu troskinys, kiap jus darot ?😀
pas mum nezinau aš isirinkau kaime ligonine tai klausiau kiek laiko ,o kiba 4+ jei nemokesi maitint vaiko tai gali but ir iki tol kol ismoksi...pas mane namie yra 4CD kur mokina kaip maitint kudiki su visais zingsniais nuo ko pradet ir kuom uzbaigt😀pas mane krutines dideles isdidejusios labai tai nežinau kaip bus...nes jau dab tysta...
Nu va tai labai saunu blondynaka ..nes tikrai tu mokinimu ir patarimu reike klausyti .Jug bent man asmeniskai svarbi mano krutine ir jos isvaizda as nebijau to pasisakyt 😀 dauguma maitina belekaip ,sako kad viskas dzin o vasarai atejus kai reike maudymuka uzsideti arba pries vyra issirengti tada jau upssss geda buna..
tai aš turiu CD kur rodo kaip maitint ...o siaip cia kur gimdysiu tai namo irgi neišleidzia kol vaiko neišmoksi maitint...
pvz jei turesiu pieno maitinsiu ilgai , o jei neturesiu ir nereikes
Juste kaip ka daryti ?- jug misineliu pilna tai ir maitini jeigu neatsiranda pienas.Visoms skirtinagi vienoms buna vadinamasis priespienis nestumo metu kitoms pagimdzius tik po keliu paru atsiranda . As tai nepergyvenu del maitinimo ,ne senoviniais laikais gyvenam 😀 Bus maitinsiu - bet labai neilgai,nebus tai nebus . Is mano pazystamu daug kas nemaitine yra ir vaikaisveiki druti cia nereike prisigalvoti kad misineliuose viena chemija - jeigu taip butu tuomet ju naujagimiams tkr neduotu.Zinoma mamos pienas yra mamos..bet tada mano manymu reike moketi ir valgyti ir prisiziureti bei pns.. As asmeniskai abejoju ar bus pieno pasmane gali buti kad issitikinimas o va kaip Silvijana sake nuo isitikinimu jis ir dingsta.. turiu jau 8 TT buteliukus o jeigu atsiras pieno gali buti kad apie pientrauki galvosiu arba apie zindyves paskaitele yra tokia vienos valandos..kurioje rodokaip taisyklingai maitinti reike kaip istraukti beipns..kad nenukartu nepatystu nesujautretu speneliai ir pns.. 😀 Nors jau dbr kai buvau paskaiteleje apie nestuma pasakojo apie zindyma.. tad sake ginekologe kad daugiau kaip 80 procentu zindyviu prastai zindo ..ligoninese mokina .. o jos dar pyksta kad '' as zindysiu kaip as noriu'' 😃 tai paskui dejuoja kad atsiprasau .. papai nutyso ar speneliai kaip pas sene.. 😀
va va man birzeli prieina gimdyt net neisivaizduoju kaip nevalgyt svieziu vaisiu darzoviu gi apsurdas...gi visvvien jei valgysi ta maista ,kuri rekomenduoja vaikas nebus sotus ir kas iš to ...Drauge pasigimde dab per vis neštuma laikes taip kaip patare daktarai ,kad kava be kofeino ir t..t..kai pasigimde nebuvo sotus pienas jos vaikui ...visiskai vaikas neprivalgo is to pieno ...
Astripaprika, bet negi tiek daug galima žemuogių? Nes aš skaičiau, kad jų ir vis negalima, nes gali labai greitai padaugint geležies. Kaip tyčia reiks gyd. paklaust, nes aš čia tik tiek kiek skaičius esu apie jas, o kai labai mėgstu su pienu, tai ir norėsis 😀 Aš kivius kirtau, kai dar nežinojau apie nėštumą, net ausys linko, o dabar nebent po saldų suvalgau, bet jau retai. Kitos netgi į ligonines vežasi iškart ir mišinuką, ir buteliuką, jei jau nusprendę kategoriškai nemaitinti.
aciu mamytes
Juste, man teko dalyvauti paskaitoj apie žindymą, tai pasakojo, kad labai retas atvejis, kad mama neturėtų pieno 😀 Daug dažnesnis, kai visko prigalvoja ir tikrai dingsta pienas.
Mamukas, manau, kas negalima nėštumo metu, tas negalima ir maitinant vaikelį. Tarkim aš valgau ir kopūstus, ir pupeles, ir nieko, nors vos ne griežtai draudžiama maitinant tai valgyti. Nežinau, bus matyt kai pagimdysiu ar ir toliau tai valgysiu, bet paragavus kelis šaukštus kopūstų sriubos ar salotų bus aišku ar tinka vaikeliui, ar netinka. Citrusinių tipo reikia vengti ir nėštumo metu, tačiau aš suvalgau per dieną 1-2 tokius vaisius ir nieko. Alergija išsivysto kai per daug valgoma, o ne šiek tiek. Netgi žinau ne vieną moterį, kurios ir maitindamos valgo šiek tiek citrusinių ir nieko 😀
savaime aišku ,kad alkoholis ir cigaretes tai nuodas griežtai NE...mano organizmas va visa neštuma rodo ko negaliu valgyt nes pykina mane...ale kaip sakoma pati mama turi nusprest ka valgys ,o ko ne...Mano sese neturejo galimybes pasirinkt ka valgyt o ko ne tai valge viska ...ir va vaikai stipriais imunitetais...
ziurekit mamytes, pvz pasigimdau leliuka, o as pieno neturiu , ka tada daryti?kiek zinau nevisos turi pieno savo
tai blondynaka pagal tave pagimdziusiai moteriai kuri maitina galima ir gerti alhoholi ir rukyti ? jeigu jau taip viskas galima..
Aisku daug kur raso kad negalima net mesos ar zuvies riebios tokiu ir kitokiu rusiu .. tai jau cia nesamone.Taciau apie tokius kaip citrusinius ir kas pucia pilva tektu pamirsti jeigu zadat maitinti ,pasigimdzius. Ir jeigu norit kad jusu vaiko organizmas butu sveikas bei neatsirastu metam begant alergiju ivairiu 😀
Čia manau kiekvienai individualiai 😀 Vaikas jau nėštumo metu pratinasi prie mamos valgomo maisto 😀 O kas netiks, tai organizmas duos signalus - pykinimas, vėmimas, viduriavimas.
bet tai gerai skamba galima negalima---juokai ima man iš to....žinau aš moteri kuri nesisaugojo nieko viso nestumo metu ir valge viska ...maisto nesisaugojo ,o ir kai pagimde nieko apsoliutiškai nesisaugojo pramaitino vaika iki 8men...ir pati juokies sako to negalejau valgyt to negalejau ale valgiau ir nieko nenutiko
Tiesa, kažkur skaičiau straipsnį, kai mama prisiklausė kas galima ir ko negalima, tai tų "galima" buvo tikrai mažai, tai ne tik kad pati išseko, bet ir vaikelis svorio nepriaugo, galiausiai metė visus "negalima" ir pasižiūrėjo, kad tikrai daug ką galėjo valgyti, o ir vaikelis priaugo svorio 😀 Jei neklystu, apie tai skaičiau Tavo vaikas ar Mamos žurnale, bet čia iš senesių nr., gal 2010 m.
gi vasara prasides uogos viskas..galima valgyt jas po truputi...reikia maista suderint ir viskas čiki ..jo jokiu riebalu negalima ....spurgos tai tikrai netinka...geriausiai pasirinkt sveikesni maista...kiekvieno vaiko organizmas skirtingas...tai jau negali jo matyt i prieki tik stengtis vieno ar kito nevalgyt
Taip, šitą girdėjau, bet manau, kad kiekviena mama atsirenka kas tinka, o kas ne. Žinau ne vieną atvejį, kai mamos valgė viską, o pieno upės tekėjo, vaikai valgė pienuką net ausys linko ir nieko, tai čia tik rekomendacijos, kaip sakai, o vėliau stebi ir žiūri vaikelio bei savo organizmus 😀 Riebus maistas apskritai nerekomenduojamas. Kopūstai ir pupelės taip pat net nėštumo metu, ypatingai į pabaigą.
mamukai, tiesa sakai , skaiciau as apie tai ko galima ko negalima😀
Na kai maitini kudiki turi prisiziureti savo mityba nes ka tu valgai ta paty valgo kudikis. kaip pvz zindyvei yra nerekomenduojama valgyt riebaluose keptu produktu pvz spurgu,nes tai tuscias maistas ir per daug koloringas maitinant kudiki..kopustu,pupeliu net pomidoru daug kas ne gali valgyt nes pucia pilvuka vaikams. Ir uogos nera gerai nes nuo ju daznam mazyliui susuka vidurius ..ir vel problemos😀 Beabejo kiekvienos mazylio organizmai skirtingi taciau is pazystamu kas maitina - jokiu uogu ir net lb grieztai 😀