Kadangi mamytem labai patiko mano temos tai sukuriau dar viena kur jau galit reikstis :D bet prasau nenuklyskit i lankas ir pasakokit kokias baimes jus patyrete belaukiant mazylio :) kaip pavyko suvaldyti baime? nepradekit pasakot kaip jus lauket jokios baimes nebuvo nes tam yra kitos temos o cia prasau rasyti tik tu kurios turejo ar turi baime ir kaip jum pavyksta ja suvaldyti, ka patartumet daryt? :) laukiu jusu pasisakymu
aaaa... mus parveze i palata tai tada pervyste is naujo ir buvo apsikakojus ir nemazai, bet gerai nepersigere mums gimdykloj 😀
As norvegijoj gimdziau man nk nestate,aij kateterio bijojau kai nuleisdines slapima,bet nepajauciau kaip ten ji idejo ir kaip nuleido ta slapima,tik atsimenu kad lb lengva pasidare
dievazi, vaiksciojau parduotuvej ir jauciu kad juda pasiziuriu filmas deformavosi turbut kojytem ysispyre bet jau taip issigandau galvoju kas dabar daosi bet poto vel issijudino pasitaise 😃
deimante pilvuke kitokia gravitacija 😀 mano maziukas tai po 3 val ir 25 men gulejo ant pilvuko, stumimas neuzakcentavau kiek laiko, bet kazkur apie 15 min
tai maniskis ir suvystytas buvo bet per viska pergere 😃
as sesta valanda pradejau visa stumima ir po sesiu vienuolika turejau salia auksely savo 😀 labai saunei seip susitvarkiau oer gimdyma
vyte pasisveikino taip vaikutis 😃 na man maitinti padave tik suvystita 😀 ai beje buvau skaiciusi kad merginai CP dare ir va vaika kai eme lauk daktarai tik pradejo saukti ,,praein parein" ir mamai pilva apsiko 😃
As ir mislinau kaip cia man tie vandenys nubegs,kagi atsikeliu nakti i tualeta eit,ir kai sliukstelejo man,bala didziause😃
klizmos nei karto nestatė, net nepaklausdavo ar statyt ar nestatyt..bet kažkaip natūraliai prieš gimdymą išsikakoji 😀
gvozde tai jau atgyvena. na man pasake jei noriu galiu nusipirkti ir pasidaryti. bet cia didele klaida, na juk nemokam pirma kart teisingai pasidaryti ir buna kad nevisiskai issivalo ... puiku jei organizmas pats sureguoja ir savaime issitustina 😀
jėtau, va dar man vienas siaubūnas buvo - tai kamuolys 😃 liepė sėdėt ir šokinėt ant jo..o man nepatiko..atsisėdau ant kėdės ir sėdžiu, ir tuo metu atsidaro durys, įeina mano gydytojas..pamatė ir sako, greit savo dupcę ant kamuolio, kas čia sėdi ant kėdės suspaudus viską 😃 bet turbūt tas kamuolys ir padėjo, labai greit atsivėrė kaklelis..man iš tikro labai pagelbėjo aštuoniukės sukimas klubais..atsiremiu į sieną ir suku klubus 😃
mes ir pazuciukai gimem tai padave man as pabuciavau kaktyte vyras pagloste ir valgyt o vaikinas bevalgydamas ir mama aptsutino 😃
Kiek zinau bent jau anksciau tai klizma statydavo pries gimdyma. O jums nestate nei vienai?
vyte per kiek laiko pagimdei kai atveze i gimdykla?
ooo dar pritupimus siule daryti 😀 man tai ne tik prase kad daugiau vaiksciociau 😀 sikarta juokauju kad kamuoli nusinesiu po dusu ir ten raitysiuos po vandeniu 😃
ne nebandziau nes mane tik atveze y klinikas visas savo duomenis pasakiau ir isveze y gimdykla 😀
deimante man tai padejo ant pilvuko bet kaip bijojau prisiliesti, tokia trapute ir mazute atrode... na bet galvyte paglosciau ir pasakiau ,,vaje kokia mazute" 😀 gimem tai 3 kg
ar bandete ant kamuolio per saremius pasukioti uzpakaliuka? man labai pasiteisino
krisliukas na toniukai man ir nepatiko nes atrodydavo kad tiek pilva verzia, bet kantriai kenciau, reikia tai reikia
man ir tas buvo sandrax tik mintyse galvoju kad tik nepadaryciau 😃
vyte bet mazai demesio i placenta kreipiau demesio tai ir kaip deimante zvalgiausi kaipmano mergyte tvarko 😀
mane išgąsdino gimdykla, kai pamačiau tas baltas plyteles net bloga pasidarė, ir labai erzino tonų matavimo aparatas, aš tiesiog rėkiau, kad jį nuimtų nuo manęs, nes noriu vaikščiot, o ne gulėt..tai nepatenkinta akušerė nuėmė..na per pirmą gimdymą aš buvau ta iš rėkiančiųjų, na gal spiegiančiųjų turbūt 😃 nes dėl per didelės STŪMIMO baimės (kažkodėl labiau bijojau stūmimo o ne sąrėmių) man sustojo gimdymo veikla..skatino tris kartus, kol galiausiai per 6 val atsivėrė šiaip ne taip kaklelis, bet tada vaikutis nusprendė nelįst (nes aš pasąmonėj ir prašiau kad nelįstų), tuomet rėkiau kad man darytų cp, padarė.. per tuos 6 metus daug skaičiau ir domėjausi apie normalų gimdymą, supratau savo baimes, kodėl man darė cp..aišku bijojau ir nerimo buvo, ir dabar yra nerimas..tad antrą pagimdžiau be jokių jokių vaistų, nuskausminamųjų, skatinamųjų, nes po pirmo cp man paprasčiausiai jų negalima leisti..skatinamųjų negalima, nes gali plyšti randas nuo per stiprių sąrėmių.. ir epidūro man taip pat nedarė..viskas vyko greit ir nuosekliai, nebuvo kada bijot..tik sakau,bijojau to tonų matavimo aparato ir kad vaikas neiškristų 😃 ir plyšau, ir kirpo, nes esu labai smulki, o vaikas virš 4kg..nieko nesijaučia nei kai kerpa nei kai plyšta.. prieš kerpant užšaldo, kai siuvo buvo nemalonu, nes siuvo daugiau kaip valandą, ir jau viską jaučiau..bet kiek žinau galima prašyti kad nuskausminamus leistų..dabar taip ir daryčiau 😉
deimante hmmm na tokia smulkute buvo, na bet matyt jegos turejo 😃 man jokiu pakitimu ant veido nebuvo , nes tas mano stumimas,na ka as zinau , greitai viskas bet vat bijojau taip stumti kad neapsikaku 😃
sandrax nutikrai nemalonu buvo turbut buvo matyt .....
pamenu parode placenta sako va cia tavo leliuko namelis as taip paziurejau ir mintyse pagalvojau fuuuuuuuu 😃
tai pas mane irgi islasejo, o jau taip galvojau kai sliukstels, o man po truputi, po truputi 😀 ir placentos as negimdziau, kazkokiu vaistu suleido, ir akusere istempe ja
gerai man pasiseke tuo metu niekas negimde apart manes 😀 ai va kai stumiau mate kad man sunkiai einasi tai gydytoja isiropste i mano lova ir ties sonkauliais leliu stume... ir taip pladenta padejo isstumti 😀 pasekmes pilnai visa menesi sonkiauliai kaip sudauzyti skaudejo 😀
As kai stumtelejau placenta,tai tiesiog ji issove😃 nes daktare sako db dar viena kart pastumk lengvai ir viska,o as is tos inercijos ir susikaupimo kai dejau ,na bet smagiai pasijuokem su akusere😃
reali na jau netu viena 😀 as norejau tai pajusti ka reiskia na ir ka nesupratau kad pro tupi teku ir taip kazi kiek laiko vaiksciojau, gerai kad echoskopu paziurejo , sako vandenu kazkokiu soniniu maza 😃
o dabar pagalvojus ir man kojos nutirptu isgirdu kitu klyksmus, o as tai nerekiau tiks sakiau jau kad nebegaliu... bet paskutiny kartuka stumtelejau ir berniukas issove nes pas mane jau buvo 7cm prasiverus gimda