Kadangi mamytem labai patiko mano temos tai sukuriau dar viena kur jau galit reikstis :D bet prasau nenuklyskit i lankas ir pasakokit kokias baimes jus patyrete belaukiant mazylio :) kaip pavyko suvaldyti baime? nepradekit pasakot kaip jus lauket jokios baimes nebuvo nes tam yra kitos temos o cia prasau rasyti tik tu kurios turejo ar turi baime ir kaip jum pavyksta ja suvaldyti, ka patartumet daryt? :) laukiu jusu pasisakymu
As plysau truputi per gimdyma bet tikrai nejutau nieko kai plyso😉 tu visada galvok kad gimdysi greitai,lengvai ir neskausmingai...as sau ta visad kaliau i galva...
as tai bijojau kad nesuprasiu, kad vandenys nubegs, tik prasom nesijuokti 😃 as girdejau kaip klyke, taip nervai paeme!!!
deimante o as ir noreciau tokiu lengvatu 😃
va merginos prisiminaiu ko dar labai bijojau, tai va einant i gimdymo palata labai bijojau isgirsti kaip gimdysiancios klykia... zinokit buciau isgriuvus is koju 😃
tai ir dabar kai prasides gimdymo dziaugsmai, lauksiu kada greiciau va butent stumimas ateis 😀
man ir buvo sokas sako vaziuojam y gimdykla atveza y palata pagulde y lova sako persirenk nu galvoju poto nuves y gimdykla o poto viska tramformavo ir gavosi super lova 😃 😃 😃
vyte man plyso cia auksciau link bambos bet sako nezymiai ir taip galejau ta pacia diena sedeti ant lovos 😀 jauciausi kuo puikiasiai. beto gimdziau ne per pilna atsidaryma, leliukas labai verzesi lauk 😃 pamenu ateina sako 7/8 atsidarymas, paziurejo i laikrodi ir sako po valandos gimdysi.Pamenu paziurejau i laikrodi ir tyliai nusikeikiau,nes manaiu nebeistversiu na ir ka mazoji matyt suprato nes po 15 min stumimas atsirado 😀
ai man ir jau tada nebebuvo galvoj tik vienas greiciau noriu gimdyt 😃
As siauliuose vaiko ir motinos klinikoje. Deimante ir man mistika buvo pamacius lova, tik zvalgiausi kur tas lektuvas 😃
as taippat klinikose nu tikrai maloni aplinka
sandrax- man taip pat buvo trys stumiai ir salia turiu leliuka 😀 sako labai greitai ir neleido jiokiu skatinamuju ir neplyso niekas
nieko nieko 😀
gimdziau naturaliai, be epidiuro Na nezinau bet kol vandenu nenuleido tol nieko nejauciau, o va nuleido kai buvau 5 cm. Norejau epidiuro kai saremiai jau buvo pacioje kulminacijoje, bet man per velu jo prasyti buvo.. labai greitai atsidariau o pagimdyti tai trys stumiai ir islindo . Na girdejau kad kitoms leidzia vaistus bet man nieko neleido, tik kai siuvo va tada suleido
vyte-> atsiprasau tada ne taip supratau 😀
gerai as begu nuo pc jau einu pasimokinti o jus cia pasakokit as tikrai visu perskaitysiu 😀
zivita - tu netaip supratai, turejau uomeny kad man 5 ar 6 menesiu uzeidavo beprotiska baime kaip reikes gimdyt as turiu tik viena auksely 😀
jezau kaip man ziauriai skamba ,,gimdykla" brrr.... o kur gimdete? kuriam mieste?
sandraxa-> o tai kaip nejauti? tai su epidiuru gimdei? 😀 kiek girdejau kai kerpa tai ta vieta tipo uzmarina kad nejaustai bet kai plysti tai juk jie nezinos kada plysi vis tiek jaust turi :/
leidzia liktais 2 savaites, tai va iki 42 sav
vyte-> tai su abiem vaikais ta baime buvo? kaip sake deimante as isivaizduoju kad jau kai nuvaziuoji gimdyt tai nebelieka laiko ten galvot apie kazkokias baimes 😃
deimante kiek ilgai leido tau pernesioti 😀
nebijok, o stumimo tikrai nebijok, kad ir kirps tave ar plysi tai nepajusi , nes organizmas tuomet buna kaip uztirpes ir tokiu pojuciu nepajusi. As baisiai bijojau plysimo ir kirpimu, vien tas zodis ziauriai skambedavo, galvodavau baisiai skauda 😀 na ir ka pagimdziau sako einam siuti. Ooo galvojau kaip cia plysau jei nejutau 😃
o keliu sav. jau skaitosi pernesiojimas?
oi kaip as bijojau esu jauna mama ir kaip suzinojau tai pirmas baisiausias dalykas kaip tavams pasakyti, antra tai 5-6 men besilaukent uzeidavo depresija pagalvojus kaip man reikes gimdyt o mano artimiausias zmogus mama isvaziavus bet vyras salia buvo tai ramindavo atejas laikas saremei kas3 min skausmas nezmoniskas galvoj sukasi visokius mintys galvoju kaip as taip padarysiu mane ramino as is tos baimes neverkiau bet rekiau tuo metu kaip mane ramino dar cia negimdyme vaziuojant y jy poto pasipyle asaros nu jau atvykus susikaupiau ir viskas buvo gerai 😀
sandraxa-> tai as ir sakau kad daugumai o ne visom 😀 nes abi grupiokes mano kai gimde tai 38sav gimde... o mano mama kai gimde tai sake turejo gimdyt pradzioj menesio bet veikla nevyko, tai gale menesio tik pagimde ir tai jau kai pagulde i ligonine ir leido vaistus...
tai jau manau nes tada susikaupi i ta reikala kad reiks stumt 😀 bet va vis tiek baime kankino is pradziu 😀 as tai tiesa pasakius jau pavargau bijot, nors aisku tikrai labai bijau juk pirmas kartas bet kazkaip ta baime jau slegsta...
as buvau 40 sav ir 5 dienu ir ka veiklos jokios nejutau 😀 na apziuros metu sake kad 5 cm atsidarymas , na bet man nieko neskaudejo. Cia kad daugumai tai nereiskia kad visoms vienodai, kiekvieno organizmas individualus, bent jau mano pazystamu tarpe visi apie 40 sav gimde, kitos pernesiojo .
man labai idomu kiek savaiciu buvo kai jau veikla ta visa prasidejo? nes dauguma pastebejau 38sav gimdo jau...
bijojau ir as.. ir labai stipriai... Didziausia baime pasireiske 7 menesi,apsiverkdavau pamaciusi filma kur gimdydavo ir klykdavo is skausmo. Bet ejo 8 menuo ir susitaikiau, zinojau kad niekur nedingsiu ... Labai padedavo nuteikimas saves,,va kitos pagimdo tai galiu ir as". O kai jau ejo terminas i pabaiga tai tiek sunku pilvuka nesioti buvo, kad galvojau nagi greiciau pradeciau gimdyti 😃 kai prasidejo veikla tai nebijojau, tik va ta nezinomybe kankino, o siaip kai tarpai tarp saremiu norejosi pailseti ir nekvarsinti savo galveles tokiais beprasmiais klausimais 😀
Kadangi mamytem labai patiko mano temos tai sukuriau dar viena kur jau galit reikstis 😃 bet prasau nenuklyskit i lankas ir pasakokit kokias baimes jus patyrete belaukiant mazylio 😀 kaip pavyko suvaldyti baime? nepradekit pasakot kaip jus lauket jokios baimes nebuvo nes tam yra kitos temos o cia prasau rasyti tik tu kurios turejo ar turi baime ir kaip jum pavyksta ja suvaldyti, ka patartumet daryt? 😀 laukiu jusu pasisakymu