Kadangi mamytem labai patiko mano temos tai sukuriau dar viena kur jau galit reikstis :D bet prasau nenuklyskit i lankas ir pasakokit kokias baimes jus patyrete belaukiant mazylio :) kaip pavyko suvaldyti baime? nepradekit pasakot kaip jus lauket jokios baimes nebuvo nes tam yra kitos temos o cia prasau rasyti tik tu kurios turejo ar turi baime ir kaip jum pavyksta ja suvaldyti, ka patartumet daryt? :) laukiu jusu pasisakymu
Zivita, sveikinu ir aš tave sulaukus sūnelio 😉 🌷.matai, tik baimės akys buvo didelės ..šaunu, kad viskas gerai ir kad gerai augat 😀
as nuo puses metu daviau paprasta piena, nes kisene nebeleido daugiau misinuku ipirkt ☹ o jus nesusalkit rytoj 😉
tai va 😀 cia jau nieko nepadarysi, kad is mano pazystamu tai daug kas tik apie menesi maitino vaika... tai ryt su draugu ketinam vaziuot i Suvalkus pirkt tu misinuku, pampersu nes sake ten zymiai pigiau Lenkijoj viskas tai jau prisipirksim 😃
visko buna, ir su misinukas mazieji uzauga sveikuteliai 😀 aisku gerai ir vaikui ir mamos kisenei mamos pienas, bet kartais ne nuo musu tai priklauso 😀
na mano kruties irgi taip neeme tai su tais antspeniais maitinau tada eme 😀 maitinau daznai su savo pienu ir primaitindavau misinuku dar bet kas is to, tas pienukas pamazu mazejo mazejo ir tiek tebeliko...
tai manau nebenutraukinek jei tiek beturi. O tai is kruties maitinai ar nusitraukinejai? Nes as tai nusitraukinejau nes mano pasiutmerge neeme kruties ir pediatre sake neva del to dingo. Nors nelabai tikiu, nes drauge nusitraukinedama beveik metus ismaitino kol pats vaikutis atsisake.
na net nezinau kodel jis pradingo :/// ir geriau ta Hippo arbata kur neva skatina, ir alaus net meginau nes rekomendavo (nors labai nemegstu jo) ir pieno nepadaugejo, na jis visiskai nera dinges per para laiko apie 10ml tenutraukiu :///
nenusimink, man irgi ta laime paciai maitint tik menesi teko. O kodel tau pienukas dingo?
as ir maudau ji be jokiu uzkloteliu, pripras 😀 is pradziu tik buna labai muistosi parekia o paskui apsipranta 😀 gaila kad neilgai pati maitinau :/
as tai kazkaip nieko nedariau, savaime apsiprato 😀 o suvyniota tai man irgi kazkaip keista kaip galima taip numaudyt 😃
man seimos daktare sake kad is pradziu pakol vaikas apsipras tai reikia ji i ka nors isukus deti i vonele kad vaikui but kur isikabint tai galvoju tada kaip ten per koki uzklota numaudyt gerai 😃DD
grazus vardelis 😉 o stumt tai zinok daugelis nemoka, tame tarpe ir as buvau, todel mane ir kirpo, nes niekaip pati neisstumiau 😀 del maudyniu irgi daug vaiku pradzioj nemegsta, o su laiku apsipranta 😀
na taip, labai geras ramus vaikas, tik kazko nemegsta maudytis :/ beto dar jis turejo gimdymo trauma: galvoje po oda issiliejo ten kraujagysle ir toks guzas pasidare bet jau jis lamei praejo, sake daugumai taip buna kai tinkamai nestumi...
oj is paciu pradziu tai belenkaip bijojau nes juk visi me bijom tos nezinomybes ,,kas bus paskui" 😃 o jau po visko tai taip atsikvepiau... as paskutinio stumimo nelabai pamenu nes jau tada sukaupus visas jegas stumiau ir tik pamenu per migla kai draugas sonia sako ,,jau viskas, jau viskas" o draugas pasak pasakojo kad daktaras tuo metu sake daktaras ,,oho kokie kunkolai" 😃DD nes as nepamenu nieko 😃
matai ant gero daktaro papuoliau ir siaip labai geras personalas buvo... su daktaru mes ten dar ir pabazarinom ir siaip buvo malonu su juo pabendraut tik gaila kad jo pavardes nezinau, tikrai dar pas ji gimdyciau 😃DD Mano berniukas Kajus 😀
zivita, saunuole 🤗 😀 n dar ir pati pagimdei taip bijodama 😀
zivita,sveikinimai 🤗koki varda davet?
Sveikos sveikos mamytes 😀)) na va mano istorija tokia: pries pat kucias (21d. gruodzio) buvau nuvarius pas savo ginekologe, ji mane ten prigasdino belenkaip kad neva jau prasivere, vaikas didelis ir jei per sventes nepagimdysiu tai sako dar atvaryk kita treciadieni tada 😃 na as per tas sventes zinokit kaip ant adatu buvau nieko nedariau nes labai nenorejau per sventes toj ligoninej gimdyt tai ilsejausi 😀 tada dalaukiau to kito treciadienio, uzrase vaiko tonus ir dar karta paziurejo per ta ,,televizoriuka" sako vaikas ne pagal tave greiciausiai operacijos reiks (bet kad prasivere jau si kart nesnekejo 😃) na ka kita diena jau mano mama skambina i Mazyli klaust koks daktaras dirba kad atvaziuot pasitart kaip kas (nes ketinau ten gimdyt ir gimdziau) tai is man rekomenduotu nei vienas ta diena jau nebedirbo ir sako atvaziuokit kita savaite, o mano mama sako kad ji jau iki kitos savaites gali ir neistempt 😃DD nors pagal ideja man terminas buvo sausio 10d. sako nu tai tada ekprontu darys jei reiks... paskui po kokios valandos nueinu i tulika ir aptikau tu rudu tokiu gausiu isskyr, as tik greit sustrojinau kad veztu i kauna del sventos ramybes, o pinigu ner uz ka kuro pilt laukem pakol atves tai tik 16val isvarem. Na ka nuvariau ten budinciai ir sakau manau kad man jau metas atejo nes tu isskyru pilna o ji man tokiu nepatenkintu balsu tarsi ir sako ,,nu ir kas, gal cia dar niekas nevyksta" (zinau kad po to kamscio kai iseina tai gali gimdymas kad ir po keliu dienu prasidet bet del sventos ramybes as atvariau kad paziuretu) atejo toks malonus daktaras kurio net pavardes nezinau, apziurejo sako ojojo jau 4cm atsivere, niekur nebeisleisiu 😃 tai 17val pagulde i palata, nes gimdyklos visos uzimtos buvo (ta diena masiskai gimde) tai 20val nuvede i gimdykla, epidiura padare, laimei salia ir draugas visalaik buvo kuris mane labai palaike, spejom ir Moterys meluoja geriau paziuret 😃DD ir ka po 22val jau viskas prasidejo... is tikruju kai su epidiuru tai neskausmingai gimdziau tik buvo tas ziaurus juosmens maudimas labai nemalonus ir dar daktaras padejo gimdyt is virsaus stume pilva, jei ne jis tai nezinau kiek laiko ten buciau gimdzius... ir ka, 22:50 jau turejau savo angeliuka 😀)) ir kaip mano gine mane gasdino kad neva apie 4kg vaikas ir bus mergaite, nifiga 😃DD gime 3.342kg 51cm berniukas 😀))
Zivita vis pagalvodavau apie tave 😃 sveikinu! kai turesi laiko, pasipasakok viska mums cekavoms 😃
sveikos as ir ne i tema ,visai nebijau gimdyt kazkotais gal isterikuot pradesiu tik paskutiniom savaitem 😃 Mes 17savaiteliu dar tikturim..bet va idomu kaip zivitai sekes?? :-))))
deimante-> as jau cia 😃DD ilgai neprisijundiau nes neturiu laiko kada su maziuku visa laika bunu, dar i paskaitas lakstau tai to laiko ir nera 😀
martanux 👍 😃 super istorija 😃 tik labai gaila kad vienisa mama ☹ nors palauk atsiras tas princas su kuriuo auginsi savo vaikiuka 😀 as is pradziu kai tik suzinojau kad laukiuosi parasiau saviskiui kad taps teveliu tai jis man kai atrase ,,ko tu man anksciau nesakei, eina nx kas dabar bus ir t.t." as jau puoliau i asaras galvojau viskas mane ir paliks busiu vienisa mama nes i zinutes nieko neatrase kelias dienas (o per tas kelias dienas kazkaip apsiraminau galvojau jei paliks taika, as bent ne viena busiu, turesiu savo mazyle, turiu nuostabia mama kuri padetu augint, sese, broli...) ir po keliu dienu pati pas ji nuvaziavau dviraciu 😃 nors jis gyvena nuo manes 15min kelio einant pescia tada mes biski taip pasikalbejom ir nuo tada lyg viskas ir susitvarke, klause kaip laikausi, kaip vaikas ar gerai, pilvuka glosto, pradejom sneket apie tai kad susirasyt jau reiktu bet dar taip tiksliai ir nenusprendem ar susirasysim ar ne 😀
aciu voveraite (blush) tikrai gera ir smagu prisimint, o bijot yra naturalu, juk zmogiska tai 😀 pas mane turbut laki vaizduote kad pati prisigalvojau, o gal is neturejimo ka veikt 😃
Martanux, tavo istorija mane sužavėjo 😃 👍 Tokia nuoširdžiai linksma su baimės prieskoniu 😃 Smagu, kad dabar tai pasakoji mums ir manau smagu pačiai prisiminti.. nuoširdūs sveikinimai sulaukus savo "baimės" pabaigos ir džiaugsmelio atėjimo 😉 🌷
nu as pavyzdziui apie gimdyma negalvojau ar ten skaudes ar neskaudes, tiesiog viskas savaime. net neemiau i galva kad gali skaudeti, man dabar paciai keista, kad visai nebijojau skausmu😀
mano didziausia baime buvo tai kad busiu vienisa mama, tai turbut del to ir apie gimdyma negalvojau 😀 as aplamai, nei skaiciau, nei domejausi, nei klausiau kazko, gyvenau iprasta gyvenima, darbas namai draugai😀 gimdziau 42sav. Jau buvo pagulde skatinimui, bet padarius tyrimus sake kad dar pora dienu galiu palaukt, o tuo labiau man nič nieko neskaudejo 😀 ta proga issiprasiau namo ir prisivalgiau kepsniu su marinuotais agurkais, tai ir buvo mano paskutine vakariene 😃 nakti pajauciau kad kazka suskaudo, pradejau skaiciuot, ale reguliarus 😃 tevai nuveze i GN, ir stovi prie duru, sakau maukit namo, sugalvojau gimdyt viena 😃 tada pasijauciau nenormali, kad nebijau, bet tada toptelejo i galva kad bijau, o ko, tai klizmos 😃 tuo momentu taip susuko, kad gavosi naturali klizma ir vos spejau 😃 nuvede mane i gimdykla, isikuriau, kaip ir visas nustebino lova transformeris 😃 tada atejo daktaras ir pasake, kad po poros valandu nuleis vandenis, tai as vel sugalvojau kad reikia bijot 😃 aisku, ten nieko skausmingo nebuvo nieko nejauciau 😀 dar po keliu valandu veiksmui i pabaiga akusere sako ruoskis stumt, sakau ne, sako kaip tai, tu jau gimdai reikia, as jai rekiu, sugalvojau ir to bijot 😃 stumt nelabai isejo, tai kirpo mane, ir 8siules turejau, bet tikrai to nejauciau, dar paklausiau ar jau, sako seniai 😃 kol mano lelka tvarke, as paskambinau tevam 😀 reziume galiu pasakyt, kad bijojau tos nezinomybes, tu nepatirtu jausmu 😀 o saremius kazkaip zinojau kad jie skausmingi, bet nesureiksminau 😀 mano akusere sake kad mate pirmakart tokia gimdyve kuri pati sugalvoja kad jai reikia bijot 😃
as turiu video isirasiusi kaip pilvinukas mano davesi, na kaip grazu dabar paziureti 😀 nieko nuostabiau man nebuvo kaip spyriukai mmmm nors aisku budavo skaudziu, bet paglostydavau ir praeidavo 😀
:d o man teko taipajausti
deimante neskubek megaukis nestumu 😀
o kokiu principu nuleidzia slapima? hmmm