Kadangi mamytem labai patiko mano temos tai sukuriau dar viena kur jau galit reikstis :D bet prasau nenuklyskit i lankas ir pasakokit kokias baimes jus patyrete belaukiant mazylio :) kaip pavyko suvaldyti baime? nepradekit pasakot kaip jus lauket jokios baimes nebuvo nes tam yra kitos temos o cia prasau rasyti tik tu kurios turejo ar turi baime ir kaip jum pavyksta ja suvaldyti, ka patartumet daryt? :) laukiu jusu pasisakymu
Tiksliau paskutiniu menesiniu pirma diena kada jos prasidejo?😀
tai kada tau buvo paskutines menesines?😀
mamukas , man buvo menesines poru vlaandai kazkur esu 5 savaites nedaugiau istikruju😀
Laiminga ,gali irbe daktares suzinoti kiek esi nescia laiko 😀 http://www.tevu-darzelis.lt/naudinga/nestumui/nestumo-skaiciuokle/
Buvau siandien pas savo kosmetologe ir pasake ,kad joks nera baubas gimdymas 😀 Jau tikrai istveria moterys ,ir gimdymas nera pats skaudziausias dalykas moters gyvenime 😀
Sveikos😀 pamenu ir as savo baime gimdymui😀 nors tai buvo dar visai neseniai(pries tris menesius). As tai bijojau konkreciai keliu dalyku,bet po gimdymo galiu pasakyti,kad tiek visko prisigalvojama..Labiausiai reikia bijoti skausmo ir dometis kaip ji kuo lengviau iskesti,ir zinoma kad leliukui butu viskas gerai. O visa kita jau tada buna dzin.😀
Baimės tik apsunkina gimdymą, ypatingai patį laukimą.
19 metu man, nezinau kazkur 5 savaites, nezinau nebuvau dar pas daktare
ir kiek tas jaunute?😀 as taipat jauna man 19 metu , nepergyvenk kad jauna esi ,vaikus gimdyt nera metu limito nuo kada iki kada :-) Svarbu,kad pati jaustumeisi pilnai subrendeusi ir jau pasiruosusi tapti mama :-) Kiek savaiciu nescia esi?
mamukas tiesa sako, pirmas vaikelis man, beto as dar jaunute esu..😀
Sveikos kokia baime gali buti gimdyti ?Skausmas?Skausmu visokiu buna ,kiti mirtinai bijo dantu skausmo,adatu skausmo,galvos skausmu ,koju luziu ,siuvimu ar pns :-) Kiekviena pirma kart gimdant ,tame tarpe esu ir as beabejo,siek tiek bijom del nezinojimo kas bus ,kaip bus? 😀 Prisiklausom,prisiskaitom kad saremiai baisu baisiausi buvo ,kad plysimai kokie ( nors jeigu negimdo tvarte ,tai siaip plyst daktarai jau nebeleidze-kerpa😀) .. viena gimdo 2 valandas,kita 6 o dar kita 12 😀 Niekas nesako kad vaikelis isplauks tiesiog be skausmo tvarkingai .Taciau galiu pasakyt toms kurios labai labai bijo gimdyti :-) A- arba negaminkit vaikuciu ,nesilaukit ir neatsiras kvaila baime -gimdyti,sutaupysit daug daug nervu 😀 . Arba ,B-atsiminkit pastojusios ,kad vaikelis JUSU ne drauges,ne kaimynes ,bus tai bus kraujas jusu ,maza gyvybe kuri suteiks jums tiek dziaugsmo tiek asaru tiek nervu suvalgys bet tai bus jusu 😀 Ir kad KIEKVIENOS moters gimdymas yra skirtingas ,jeigu jusu drauge pasake oi koks sunkus buvo tas ir tas nereiskia kad ir jums taip bus ,arba atvirksciai ,NERA VIENODU GIMDYMU:-)
silvi sekmes tau linku
Aš irgi bijojau, kai laukiausi prieš 2,5 m., bet kai nesivystė ir po to sužinojau, kad sergu 3 stadijos endometrioze, tai man pastojimas tik svajonė buvo, bet ji išsipildė ir tikiuosi, kad šįkart viskas gerai jau bus.
labas, as tai bijosiu labai net gimdyti
Visiškai nebijau.
pasirodo nieko rimto tik mm jau prasidejo 😃DDDD
na as ir tikiuosi :///
aciu labai 😀 zinok nieko negaliu pasakyt nes man siules greit sugijo, tik tepliojo ilgai. Gerai kad eisi pas gine, nes nera ko cia delst. Tikimes kad viskas bus ciki ir cia tik isgastis 😀
Smagu skaityti, kad musu "garsioji" 😃 istorija taip sekmingai baigesi 😀 Sveikinu, Zivita, sekmes ir kantrybes su mazuoju 😀 Saunuole, kad vis delto nesidarei operacijos.
ooo tai didziausi sveikinimai tuomet 😉 as tai siuo metu nerimauju nes po 3saw kai pagimdziau nuejau pas gine, sake kad del siulu neva infekcija isimete nes isskyru nemazai ir kvapas buvo (tada jau nebekraujavau o buvo rudos isskyros) israse macmiror zvakuciu ir sake po 2 sav pasirodyt. Po keliu zvakuciu panaudojimo vel pradejau kraujuot, kaip interne skaiciau tai neva normalu bet siandien pasirode sviesus kraujas ir gana gausiai tai ryt jau leksiu is ankstyvo ryto kad apziuretu :/ lb bijau kad nepasakytu kad kazkas jau rimto ten
mes ana savaite pirmaji gimtadieni atsventem, o rodos ka tik gimdziau 😀
na jau 6 savaite eina 😀 jetau kaip tas laikas greit eina...
nukris, pamatysi 😀 dar nedaug laiko praejo po gimdymo 😀
na man veiklos taip pat netruksta ypac nakti kai einu maitint 😃 bet kaip stovi taip stovi tie kg... :/// as su tuo svoriu visa gyvenima kovoju ir kai pagaliau buvau patenkinta savo figura pastojau ir vel priaugau :/
as buvau tokia apkunoka, o dabar esu normali 175cm ir 61kg 😀 siaip tai nezinau kaip jie nukrito, valgiau iprastai 😀 gal kai viena auginu maze, tai to judejimo ir veiklos daugiau 😀 bet pietu miego vis tiek randu laiko numigt su savo pasiutmerge 😃
oho -10.... as ir taip noreciau 😃 na as niekada liekna labai nebuvau, buvau normalaus kuno sudejimo tik mano figura yra kaip Lopez tai visi kg nuejo ant klubu ir uzpakalio 😃 o ka darei jei ne paslaptis kad tiek netekai? 😀
as dabar -10kg pries nestuminio svorio esu, tai dziaugiuos 😃 o tau strijos manau nuo nemazo pilvuko 😉
as tai net 17kg priaugau bet dabar beliko 6kg numest kad buciau tokia kokia buvau iki nestumo... na mano pilvas nemazas buvo, daug kas klause kad gal dvynuku laukiuosi 😃
kadangi as nedaug priaugau ir mano pilvukas nedidelis buvo, tai gal po kokiu 2men atrode kaip iki nestumo 😀 vasara tai nebijojau vaiksciot su maudimuku 😃 o del kasimosi, tai man irgi niezedavo ir labai kasiausi, bet strijos vos dvi mazytes vos iziurimos 😀 manau daugiau lemia odos tamprumas ir pilvuko didumas 😀
as irgi pasiilgau 😃DDD nors kai buvau nescia norejau kad kuo greiciau vaikutis islystu nes labai idomu buvo kaip jis atrodo ir jau sunku daresi su juo, labai greit pavargdavau, greit ,,pumpa" gaudavau nors letai eidavau... 😃 net kojniu pati negalejau uzsimaut ir labai buvau pasiilgus miegojimo ant pilvo... 😀 o dabar jau net pamasciau kad po kokiu 5m dar vieno klecko noreciau 😀)) o po kiek laiko tavo pilvas atsistate i pradine busena? maniskis dar toks ,,kliunksintis" 😃 ir gelsvos spalvos, dar paskutinem nestumo dienom atsirado ziaurios strijos zemiau bambos... esu skaicius kad neva norint kad nestumo metu neatsirastu striju, tai negalima kasytis pilvuko (niezti kai vaikas dideja ir oda tempiasi) bet as neistveriau...