Sveiki, kuriu ir papildau šią temelę mažiausiems žirniukams (kol kas iš visų), kurie šiuo metu tyliai pasibeldė ir pasirinko mus savo tėvais...Tyliai džiaukimės viena kitos sėkme, ir sielos kertelėje tikėkimės viskas bus gerai...
Sveiki, kuriu ir papildau šią temelę mažiausiems žirniukams (kol kas iš visų), kurie šiuo metu tyliai pasibeldė ir pasirinko mus savo tėvais...Tyliai džiaukimės viena kitos sėkme, ir sielos kertelėje tikėkimės viskas bus gerai...
na as gerdavau 3-4puodelius bet man buvo dinges visiskai pienukas ☹ atgaivinau per para laiko tai para laiko mano mergyte gyva tik vandenuku buvo nes misinukas netiko vemdavo nuo jo ☹
Be to as duodu savo krutine maziukui,bet kad jis spiegia tuomet ne savo balsu,nes negauna pienuko tada ir nervuojasi. O siaip savo vakuti dbr jau primaitinu misiniu ti siek tiek paprasciau,todel gal ir apleidau savo pienuko skatinimo darbus,tai dbr noriu vel sugrazinti kiek ir budavo,Anksciau per viena karta istraukdavau 150ml pienuko is abieju krudiniu,dabar per kelis kartus 150ml iseina isspausti.
Spem,oi lavbai dekui tikrai reikes butinai ta pabandyti,o i diena kiek puodeliu galima isgerti? nes gal per daug irgi nesveika,o ir per mazai trukti gali,na pvz kiek 😀 o del halvos tai bent jau mano daktare sako,kad kaip tik nevbalgyti,tipo sako,kad cia yra mitas ir nieko nepadeda,tai ir nevalgau,o is tiesu kaip yra tai as nzn 😀
kiek nori 😀 pradzioj daugiau o veliau gali mazinti as dabar kas antra diena geriu kartais kasdien pagal pienuka sprendziu 😀 halvos dar pavalgyk bus riebesnis pienas 😀 o pienuka trauk kiek imanoma dazniau kad ir po mazai bet duok vaikuj jei jis tik ima kruti taip ir duok ir nepergyvenk kad po nedaug patraukia bet vaiko stimuliavimas krutines yra pats geriausias budas pienukuj atgaminti 😀
Beja,kiek kartu i diena galima arba patariama gerti ta arbatele kmynu su pienu? 😀
spem labuka 😉 oi dekui uz patarimus,butinai pameginsiu,tikiuosi pades 😀 o kaip jus manote pieno traukimas kas dvi valandeles nera per ilgas arba per trumpas laiko tarpas?
laukianti stebuklo man pienuka atgaivino kmynu arbata su pienu skonis nekoks bet labai padejo 😀 ir nealkoholinis alus irgi gerai padeda bet jo uztenka stiklines 😀
avieteee, dkoju uz patarimus, taciau kai kurie tikrai mane nepades 😀 Kaip ir sakiau,kai duodu savo krutine valgyti jis kaskiek pavalgo ir po to nors ir duodu toliau zysti,jis vistiek pyksta,nes pienas pas mane kaskaip keistai traukiasi, taip pat kaip su pientraukiu, atleidi pientrauki,vel prispaudi trauki,vel atleidi vel prispaudi trauki ir t.t... su vaiku taip neimanoma butu padaryti :/ nezinau ka cia daryti is tikruju,na bandysiu daugiau gerti skysciu ir kas dvi valandas traukineti pieno,nors ir neperdaugiausiai jo istrauksiu.
Laba - laukianti stebuklo, mano sese ir pientraukiu nutraukineja ir mazeja - ir nieko padaryt negalejo - bet pastebejo jei valgo normalei ir skysciu geria daugiau tai ir pienelio padaugeja...jusu vietoje as daryciau taip - pamaitinus vaika is buteliuko, po kokios valandos glausciau prie krutines kad zystu, ir kuo dazniau taip tuo geriau, gal ir padaugetu to pienelio ir vaikas nesinervuotu ir nespiegtu nes butu sotus...pries miegeli ir kruti duokit tegul zinda kol uzmigs..
Sveikos mamytes! ;} Kaip gyvenate,kaip jusu mazyliai laikosi,auga? Pas mus viskas gerai. Atejau cia su siokia tokia bedele. Man pradejo mazeti pienukas, traukiu ji su pientraukiu,labai noreciau,kad mazyli maitinti is krutines, taciau niekaip neiseina (apie tai kodel neiseina rasysiu toliau) kai pientraukiu traukiu pienuka viskas pradzioje buna gerai, veliau traukdama pienuka jis nebega,po to atitraukiu krutine nuo pientrukio angos ir po to vel prie jos prispaudziu spaudziu rankenele tada srovele bega, vel atitraukiu ir vel pridedu tuomet bega,kodel man neiseina istisai truakti pienuka,todel neiseina pamaitinti ir kudyki is krutines normaliai,nes tuomet jis galvoja,kad pienuko nebera. O ir siaip,kaskodel pienukas pa smane sumazejo,kaip galeciau pagausinti piena,jei vaikutis pas mane nezindomas,neiseina daug ir daznai kada jis nori duoti jam pienuko, tai kaip tuomet iseis man gausinti? bandau gerti HIPP firmos arbatele,bet man atrodo,kad ji visiskai nepadeda man ☹ gal reikia dazniau gerti skyscius? Anksciau pienuko buvo tikrai nemazai, padekite mamtytes lb prsau kas kaip galite! ☹
irmukau ir as toki turiu 😀 aliejinis jis ania 😀 mums gydytoja sake kad mazai to lasiuko tai liepe po 2-3lasiukus duoti
Va kaip, o man kaip tik sake, kad perdaug irgi negerai, nes tada per greitai uzsidaro momenelis, o ir vienai mergytei diagnozavo vitamino D pertekliu, mamyte matyt persistenge. Bet ant musu buteliuko parasyta duoti po lasiuka, gal po 2 tada duoti? musu toks su mazu dinozauriuku nupiestu
mums skyre 3 lasiukus betas siandien 5lasiukus duodu manau tikrai nepakenks o man gydytoja sake maziausiai 2lasiukus reikia nes kitaip vaiko normos neatitinka to keikio neisisavina isisavina tiek kiek reikia kaikuriems daugiau kitiems maziau jo reikia 😀 tad vitamino D sake niekada nebus per daug 😀
as savajai duodu tik 1 lasiuka vit D, nes gyvenu ne LT tai bijau savivaliauti,sausi grysim,tai eisim pas daktariuka,kad ivertintu mus 😀
sweikutes galima pas jus? mes esam gime 2012.08.24 tai papuolem i vasaros pabaiga nors turejom but rudenelis 😉
manoji tai tokiu saltu praikutu pastovej buva ispilta ☹
reiks ir man vitamino D doze pasididinti truputuka prakaituoti pradejo daug matyt reikia vitaminuku daugiau 😀
mum vitamino d doze padidino,nes kai bedos su kepenim tai organizmas nesisavina vitamino d,Urte buvo riest i viena sona pradeja,dabar jau praejo kai vitamina d didesne doze duodam😀
simulyte ir manoji pakakoja gleivem tokiom zalsvom 😀 bet as jei visiskai nera zalia gydytoja sake nera reikalo nerimauti 😀 bet as maitinu pati sake gal ka uzvalgiau agurko ar pan 😀 o seip leliukai reguoja i naujoves jei pradejai nesenai ta arbata gali buti ir nuo jos 😀 mes tik po 2-3lasiukus vitamino d geriam o maniske 2men 3sav ir sveria jau apie 7kg 😀 storiuliuke 😃 o ugio nezinau kita penktadieni mums 3men tai ta proga ir vyksim svertis ir matuotis 😀
mano mazyle pries savaite svere 5.6kg o ugis 58 😀 kazkaip keistai kakoti pradejo mazoji,taip lyg zalsvokai su gleiviu trupuciu,su kazkokiais keistais zalsvais kaip gabaliukais kaip kazkuo tokiu,nemoku nupasakot... ar gali but kad cia nuo vitamino d nes jo doze mum daktare padidino iki 🤓10lasiuku,o gal nuo abatytes skirtos geram miegui nakti?arba gal cia kokia tulzis valosi,nes mes su kepenytem bedu turim.jaucias ji gerai,ir valgo ir miego ir zvali kaip visad,tai nemanau kad pilvuka skauda.
Labutes, kaip laikotes? Kaip leliukai auga? Kiek jusu maziai sveria? mes siandien buvom pasisverti tai sveria 5,8kg, dar ugi reiks pasimatuoti patiems, o laiko mums yra 2 menesiukai ir savaitele 😀
Spem - pritariu as jums dabar ir as neiskeisciau y nieka maitinima krutima, maniske ir valgovalgo - o po to ziuri savo didelem akytem y mane kol atsisuku - ima taip sypsotis, pradzioj buvo kad kruties nepaleisdavo o dabar jau ir isstume su liezuveliu ir kad kalba pavalgius, spurda - toks laimingas vaikelis pagalvoju (p.s.atpilineja ir maniske nemazai, bet neiimu galvon) 😉
Kadangi mano dukryte virs menesio gere pienuka su krauju ir mano veide mate sypsena bet akyse asaras, nusprendziau kad reik kito budo...kartais lb noretusi maitint paciai ir paprasciau butu, bet.. Na gal su antru vaikuciu pavyks... 😀
na manau ateina laikas ir visi vaikai isauga is to as kolkas pati maitinu nenusitraukineju 😀 neiskeisciau i nieka kai dukryte traukdama pienuka pradeda ziureti ir jei zvilgsniai musu susitinka ji sypsosi ir pradeda maivytis kaisiodama liezuvi ir zaizdama su krutimi 😃
manoji vis reciau atpilineja,laukianti kai sergi butinai turi maitint,nes tada vaikutis gauna tavo antikunu ar ko ten,na zodziu geruju bakteriju kurios stiprina imuniteta, mano saulyte labai atgal riecias,vartytis dar kazkaip nelabai idomu jai 😀 bet juoktis ir guguot tai oj kaip megsta 😀
Laukiantistebuklo, vaikstinejau po temeles ir ziuriu panasi problemele 😀 mano dukryte liepos 6 gime, tai jau 4men ir gan gausiai atpylineja. Po maitinimo atsirugsta, jei pamiega vel reik pakelt kad atsirugtu ir pan..ir taip atpildavo po kiekvieno maitinimo pora kartu, dabar kai intensyviai vartosi ir bando sestis isvis.. Pavalgo, paguldau ir ziek jau ant pilvuko, nespeju atverst o ji atpila..vyras lygiai taip pat kaltina kad pienukas po saldytuvo, nes nusiraukineju as, isvis nemaitinu pati, mano mama sako kad gal nusitraukiant nuo odos bacilu kokiu privarau..eisim 2dieni pas gastroenterologa, paklausiu jo ar gali itakoti saldytuve buves pienukas 😀 galesiu paasakot ka sake 😀
sveika mano ir atpilineja bet sako gydytoja kadv iki 3-4men normalu po to vis mazes atpilinejimai beja tarpuose reikia virinto silto vandenuko duoti atsigerti istempia ilgesni laika nevalgius 😀 mes ir rieciames i prieki norim keltis-sestis bet negalima ☹ iki 6men negalim nes mes mergytes ☹ berniukus jau nuo 5men galima pasisodinti... laukiantistebuklo reik mums pakenteti su tais atpilinejimais 😀 dicke ir iki 3,5men taip atpilinejo bet isaugo dabar maziuke ir laukiu kol isaugs mums kita savaite 3men
Labas rytas mamytes! 😉 kaip jums sekasi,kaip gyvenate? Mums tai puikiai sekasi,augame su lyg kieviena diena,mano mazajam jau 2,5 men. jau guguojam,juokiames, linksma net ziureti,ir kas keisciausia,na bent jau man pasirode,kad mano mazasis bando jau keltis,rodos lyg noretu atsisesti. Beja siek tiek as apsirgau vakar turejau 37temp. tai labai issigandau,ne del saves,daugiau del mazylio,kad tikneuzkresciau bacilomis :/ vyras is karto isvedino kambari,paruose arbateles su mairunu,ciobreliu, medumi ir degtine ;D tai skonis neperskaniausias buvo,taciau po kokio pusvalandzio suveike,temepraturos nebeliko 😀 na bet bacilos kaip zinome greitai neissilaksto,tai dabar siandiena vel ja isgeriau,dar visokiu arbateliu geriu,kad tik nepakiltu vel,labai jau nenoriu,kad mazasisi susirgtu :/ Tai va, na as dar cia su vienu rupesteliu, gal yra mamytes kurios galetu zinoti,kodel Tajukas nenormaliai atpilineja. Ta prasme,kad pamaitinu savo pieneliu,palaikau tikrai nemazai staciai,taciau kai tik paguldau po kiek laiko atpila ir gan nemazai,ir taip visada,todel tenka duoti vis dazniau pavalgyti,nes vaikas lieka lakanas, jau pradejau kaltini savo piena gal jis kaskodel netinka nusitraukusi pienuka laikau saldytuve,gal ten praranda kokiu savybiu ar ko,nu nzn ka ir galvoti,tikrai lb nervuoja,kad atpilineja, vikas normaliai negali nei pamiegoti nei pavalgyti. ☹
nera uz ka dekoti .... svarbu jusu sveikata .... mano irapsiseilejusi burbulus pucia ir rankas visas baigia nusiseileti kartais net ziaugcioja nes visa kumsti susikisa
manoji sy sliauzimo triuka moka tiek ant nugaros tiek ant pilvuko guledama,tik tos rankytes neklauso,nes vis trugdo 😃 dar burbulus pucia,pastoviai apsiseiliavus belekiek yra ir burzgia burbuliukus pusdama 😃 o jau kaip sneka graziai,net su tokiu flirtu atrodo 😃😃 taip juokingai atrodo 😃 aciu spem uz palinkejimus 😘