2011m. vasarą gimę vaikučiai :)

27. Jun, 01:35

Sveiki. Sugalvojau sukurti temą, kuri suvienytų visas mamytes susilaukusias savųjų stebukliukų šią vasarą.. :) Būtų labai smagu susipažinti ir bendrauti, dalintis savo vaikučių auginimo džiaugsmais ir rūpesčiais. Labai laukiu visų! :)

20. Sep 2011, 11:23

As maitinti iki puses metu tikrai noreciau.o jei bus pieno tai ir ilgiau.is vienos kruties stengiuosi ilgiau nei 10 min.maitinti,nes kaip skaiciau tai tada jau riebesnis pienukas buna,tad geriau pasisotina,kolkas jo dabar turiu,paklausiau zaliaakes patarimo ir pradejau gerti vitaminus.nezinau,gal ir nuo ju viskas susitvarke 😀

20. Sep 2011, 10:42

Sveikutes 😀 zaliaake man ir vis maudeno maudeno pilvo apacia, atrode kad vis tureciau susirgt, bet taip ir nieks neprasidedavo....o daba stai ir prasidejo.... nors kaip pamenu su pirmuoju iki po 2 men susirgau, bet tada jau pienuko neturejau, tai tikejausi kad tos dienos dar negreit gris.... bet yra kaip yra....
maitinti tai bent iki metuku noriu, juk kaip tu ir sakei ir pigu ir sveika 😀 siaubas kiek tie misiniai kainuoja....tikiuosi mum ju neprireiks ... o primaitint galvoju nuo 6 menesiu, darzoviu kosyte, po to mesyte ir visa kita po truputi 😀 na mano Karolyte db valgo kaip ir anksciau mazdaug kas 3 val... nakti keliasi karta 😀 saunu, kad pradejo nakciai uzmigti 22 valanda, anksciau uzmigdavo tik 24.... jau guguojam, lb noriai kalbina broli....domimes zaisliukais.... siandien kaip tik ejom pas daktare profilaktiskai, bet kadangi broliukas pakosti, tai skiepus kaip ir visa apziura nukele kitai savaitei... taip smalsu kiek gi ji priaugo ir paaugo...na bet svarbiausia buti sveikiems 😀 jau ir laukuti pabuvom, oras, nors ir apsiniaukes bet tikrai nieko, vejuko nera, gaivu.... gaila kad tik purkst pradejo tai namucio parejom, bet vistiek 40 minuciu pasivaiksciojom 😀

20. Sep 2011, 08:55

jjurgitele as pamenu kaip vargau, kai reikejo dukrytes slapima paimt, o ji buvo dar visai visai kudikelis😀 as irgi isbandziau ten tuos maiselius, bet kad nlb jie padeda, uzdedi ir atrodo viskas gerai, bet kai lelius pasiusioja, tuomet tas maiselis nukrenta😛 as tai duodavau kuo daugiau gert ir tiesiog laikydavau ant ranku be sauskelnyciu virs kokio dubens, kol nepasiusiodavo, paskiau perpildavau ir viskas😀 o del namo aplinkos tai jo, zymiai lengviau ir smagiau organizuot sventes savo kieme, bet kad ir gyvendami bute mes irgi visokiu ypatingu sventimu prisigalvodame😀 kaip kad ir minejau, to manes ismoke mano mamyte dar vaikysteje😀
velniukee grazus vaikutis ir kad tox ramutis tfu tfu tfu...pasisieke😉 na, maniskis tai pastaruoju metu kazkaip pailgino tuos tarpus tarp maitinimu, db valgo kas 3val, o naktimis ir dar ilgiau nesikelia😉 snd pvz pamaitinau ji 22val ir iskart smigo, o atsibudo valgyt tik 5 30!!!tai nerealiai nustebau😀 beje, klausei apie taip vadinamus diegliukus krutinej, siaip jeigu jie praeitu, tai ir pienukas tau dingtu😉 juk tie diegliukai ir pranesa, kad atbega naujas pienelis i pagalba😉 pas mane tai pvz visiskai ne diegliukai, o tox netgi sakyciau mazas skausmelis atsoranda abiejuose krutyse, kai pienukas atbega, pradzioj tai vos asaras sulaikydavau taip skausmingai pienukas ateidavo, pamazu kazkaip tas skausmelis susvelnejo, o gal tiesiog pripratau?😀 bet man vis tiek be galo malonu maitint savo suneli, uztat bandysiu dar ilgai neatsisakyt zindymo😀
mergaites, o jus siaip galvojot iki kada maitinsit savo leliukus? ar turit tam tikra maitinimo riba, ka?😀 pasidalinkit mintimis😉
kristutea nebutinai neturi but menesiniu, keikvienai skirtingai, nors man lb gerai, kad as vis dar nesergu, kazkaip visai nepasiilgau tu "ypatingojo" periodo😛 na, man niekad nieko ypatingai neskaudedavo, uztat vienai mano klasiokei buvo tokios menesines, kad ji vemdavo, nualpdavo ir pirma diena jai budavo taip silpna, jog atrodo, kad tuoj tuoj mirs...pamenu, kaip karta palydejau ja is m-klos namo, nes jai prasidejo menesines...ziaurus vaizdai☹ man tai tik siek tiek pilvo apacia skauda ir va db pastebiu, kad kart nuo karto man pilvo apacia paskausta, atrodo kad organizmui tiesiog rekiant menesiniu reikia, bet jos neprasideda😉
Giedre, o as pvz kiekviena karta maitinu is abieju krutu, is pradziu mano lelius kokias 10min valgo is vienos, paskiau biski atsipucia ir is kt traukia😉
o del primaitinimo ar pieno davimo tai as galvoju, kad pati iki 6men NIEKo nenoriu duot, tik mano pienelis😀 ir pigu, ir saugu😀

19. Sep 2011, 15:42

as virindavau,30%pirkdavau,neskiesdavau .

19. Sep 2011, 14:46

jo giedrute,ta zinau ir mama sake,kad reiktu skiest,bet del parduotuves visokiu girdziu,kad nereikia skiest ir virint netgi,nes ten jau sterelizuotas ir panasiai😀tai nzn.manau,kad vistiek virinsiu ir kazkiek gal reiks skiest😀nu kai prireiks,teks tartis jau cia manau su gydytojais?

19. Sep 2011, 14:38

as galvoju,kad namini reiktu skiest,nes jis butu per riebus tokiam vaikui.tai ir as manau,kad nuo gatves tik is pazystamo zmogaus pirkt,negaleciau ir as gert

19. Sep 2011, 14:33

dar neduodu bet galvoju ateityje😀jo parduotuves pienuka,nes kaima turiu,bet ten jau niekas nebegyvena ukiskai,o mieste is kazko nuo gatves pirkto nenoriu nei pati gert nei vaikui duot😀o kodel klausi?

19. Sep 2011, 14:28

as savo pirmajam daviau 6 men karves pienuko, pas tevus budama, ka tik pamelzto ir nevirinto .... ir nieko nenutiko....labai skaniai gere....mat misinuko jis nepripazino, tai kankinausi iki 4 men, kol kosytem nepradejau maitint.... gaila kad man tada nesove mintis i galva, jam duoti karves pienuko.... nors tai gal ir anytos itaka, nes vis kale i galva, kad karves pieno negalima, o tik misinuka... ☹ butumem daug lengviau gyvene, ir maziukas butu nesikankines su skranduku, mat nuo misinuko jam sunkiai virskindavo...

19. Sep 2011, 14:22

o tu is parduotuves pirkta duodi?

19. Sep 2011, 14:14

nesu pries tai niekiek,o kiek esu pries misinukus😀jei jau nebeuri pieno arbat truksta tai manau geriau pienuka nuo 4 menesiu duot naturalu nei tuos misinukus😀

19. Sep 2011, 14:04

as dabar prisiminiau,kad ir mano pussesere beveik nuo 4 men.dave piena.na aisku cia kiekvienos motinos pasirinkimas,zinau mamyciu kurios labai pries,kad duoti piena tokio amziaus vaikui.

19. Sep 2011, 13:57

as kiek prisimenu 30%pienuka duodavau,neturejau jokiu problemu,sirgdavo taip pat retai.

19. Sep 2011, 13:40

aiskutis😀nes susiduriu su kaikuriais nepatogumais ir panasiai,ar pas gydytojus reikia ar vel kaip,kam palikt sunku...viena karta palikau puseserei,nes pas daktarus ejau,o jis va prabudo pakele balsiuka,nes pasirodo nebuvo pavalges...tai pussesere dave nuvirinus pienuka apie 40ml.😀nieko neatsitiko,neisbere,tustinosi normliai,nusiskundimu neturejau visiskai😀

19. Sep 2011, 13:16

velniukee,as savo didziajai nuo 4 men.daviau,nes misinuko ji negere.na ir savo pienuko dar kelis laselius duodavau.

19. Sep 2011, 13:02

Uzjauciu tave kristutea☹ kazi kaip man bus😀o kaip jus galvojat ar nuo 3 menesiu galima jau duot pienuko vaikui?klausiu,nes pienuko nusitraukt man niekaip nepavyksta istirkuju☹jei nusitraukiu tai tiek mazai,kad nzn.nesinori vienu metu istraukt pienuko vienam maitinimui,o po to po triju valandu maitinant,kad netruktu mazyliui,o misinuko taip nesinori duot☹kaip jus galvojat?

19. Sep 2011, 12:58

na del pienuko tai taip ir aciu dievui kad to pienuko uztenka 😀 as tu sirgimu visai nelaukiau.... mat jie man skausmingi buvo....antra diena kosmaras budavo, retai be vaistu istverdavau....ir baisiai silpna budavo....ir taip nuo paauglystes.... po pirmo gimdymo niekas nepasikeite.... nepasikeite ir po antro.... gausios, skausmingos ir trunkancios nuo 5 iki 7 dienu...

19. Sep 2011, 12:52

sveikos mamytes 😀 tie diegliukai todel,kad prisipildo pienuko.jei daugiau pienuko turiu,tada maitinant ir is antros teka,idekliukus vis dar tenka nesioti,nors kartais mums to pienuko ir nera daug,tenka ir is abieju maitinti,is vienos nevisada uztenka.

19. Sep 2011, 12:50

nu kristutea man dar nera ju,bet va kalbejau su broliene,ji dukterecia maitino pati iki 9 men ir 6 menesiui susirgo...taip,kad galima ir manau yra normalu...o as ju labai laukiu,noriu pazet ar kas pasikeis,nes sirgdavai tik 2-3 dienas,noreciau,kad niekas nesikeistu...nes ir skausmu nebuvo,pilvas neissipusdavo ir krutine neskaudedavo,tikiuosi niekas nesikeis,nes taip gerai,o kap pagalvoji kaip kitos kankinasi,po laiminga zvaigzde tuo klausimu buvau...zesim kaip bus dabar...😃DD

19. Sep 2011, 12:45

beja kazkaip keista, nes sako jog kai maitini menesiniu nebuna.... o man jos prasidejo ☹ gal dar kam taip buvo?

19. Sep 2011, 12:43

Sveikute 😀 mums rugsejo 17 suejo 2 menesiai 😀 rytoj keliausim pas daktare tai suzinosim savo ugi ir svori 😀 galvyte irgi nulaikom jau, labai megsta dairytis ir bendrauti, kalbina po truputi savo zaisliukus😀 ir kaip mes pakalbinam visada atsako gugavimu.... ypac jaigu dainuoji, tai ji is paskos traukia savo garsais 😀 miega lb gerai, valgo taip pat..... o del to kad kai maitini is vienos is kitos pienukas bega, tai ir man taip yra, ir tada pradzioj dazniausiai nudiegia ta kita kruti.... bet manau tas diegliukas del to kad pienukas pats verziasi is kruties, o ne traukiamas..... tikiuosi kad laikui begant susitvarkys ir nereiks tu ideklu nesiot...😀

19. Sep 2011, 12:34

noreciau paklausti,maitinant kudiki is vienos krutines,i kita pereina toks idomus diegliukas kelias sekundes?ar kam taip yra?beje ir ar bus taip visada,kad pro kita begs pienukas,ar susinormalizuos dar?

19. Sep 2011, 12:31

Niu sveikute😀va sedejau cia ramiai kol manasis mazylis miegojo viska perskiaciau😀nu as savo mazyliu dziaugiuos,mums rugsejo 16 buvo 2 menesiukai😀sveriam jau 6kg.ir esam 59cm.ugio😀o grizom is ligonines tik 3,252😀pienukui,kad skatint kazka nieko negeriu,bet uztenkam mes jo dar pakankamai😀su pilvuku jau problemytes mums praejo,bent jau nebepamatau,kad riestusi i kamuoliuka,nes pastoviai sportuojam,daromes mankstas visokias,miega net kartais ant pilvuko ir geriam ramuneliu arbata,ji gal apramina😀galvyte jau siaip nulaikom,bet tik i prieky labai jau krenta,bet tikiuos iki 3 menesiu sustipresim jau gerai😀yra labai ramus ir savarankiskas,megsta pabuti vienas dairytis,bandau pakalbint,supyksta...pasitraukiu ir tada jis vel sedzia sau po namus dairos,sekioja katyte kur vaiksto😀maudyytis jau malonumas yra.slogyte irgi sergam,bet plaunam su jurios vndenuku ir vibrocil lasinames.o miegam mes irgi liuks,21-22 uzmiega ir 4 arba 5 keliasi nakti,o tada 7 ir iki 12-13 val.nemiegam,ir tada pietukai 4-5 val.ir toliau tetukas po darbo grizta ir prasideda zaidimai,sportukai,maudynes...su tokiu vaikleliu ir antra kartu noretus auginti😉

19. Sep 2011, 08:46

sveikutes, mamytes 😀norejau paklausti kaip mergytei reikia paimti slapima tyrimams,bandziau su spec.maiseliais,bet nieko neisejo.teks su lekstute nutaikyti 😀zaliaake,jums smagu prie nuosavo namo bet kada galit piknika pasidaryt😀ir sventes ziuriu prasmingas svenciat 😀mes mazajai bandysim svente daryt su tema 😉

16. Sep 2011, 14:58

pritariu ir as jums del greitai begancio laiko. kol dar buvau nescia, visai neturejau ka veikti, slampinejau namie is kampo i kampa ir taio stumiau dienas. o dabar net nepastebiu kaip praeina savaite 😀 atrodo dar tik vakar grizom is ligonines, o mums ryt jau menesiukas 😀

15. Sep 2011, 20:46

taip taip, vaikuciai greit auga, mums sestadieni bus 2 menesiukai, o atrodo dar tik su pilvuku vaiksciojau.... na laikas bega greit....tad reik dienas leisti taip, kad jos nepraeitu veltui 😀

15. Sep 2011, 20:28

laimabu ai, su tom krikstynom, manau, kiekvienas daro savaip, stai pvz mano krikstamote savo suneli krikstijo jau paauglystej😀 dar kaip db pamenu, kai dare foto (dar tuomet su juostiniais fotikais), tai foto jis gavosi lyg su ragais, o uz jo galvos tiesiog toleliau kede stovejo, geras, ar ne?😀 zinai, mano sunelis irgi visai neseniai buvo 1men, db jau jis kiek ugtelejo, tik "siek tiek" is 51 cm lb greitai pavirto 64😀 o man taip noretusi, kad jis butu tox pat mazutis, kaip kad ka tik gimes, jis baisiai greitai auga, net nepalyginsi su dukryt (db jam 3men), tei va db pasiskaiciavau, kad mes ji krikstijom 2men😉

15. Sep 2011, 20:16

Sveikos 😀 oi, kaip jums smagu, jau gyvenat krikstynu rupesciais... 😀 o mes dar labai mazutes, tik menesiukas dar mano mergytei, todel tikriausiai krikstinsim kitais metais pavasari arba vasaros pradzioj, nes dabar rudeni jau nespesim, o ziema nesinori. siandien mes buvom pas ortopeda, pasyre mankstas, nes sake, kad kietoki klubai, o siaip viskas gerai 😉

15. Sep 2011, 14:25

butinai butinai, savaitgali su busimaja krikstu mama vaziuosim drabuzeliu pirkti busimajai krikscionei 😀

15. Sep 2011, 13:29

jo, rudeni buna liux, jau db kai kuriuose kampeliuose tooookios foto, kad oi oi oi😀o lauxim ispudziu😉

15. Sep 2011, 12:27

labai grazus stalas 😀 na as ir noriu padaryt kazka idomaus, kas ir nekainuotu daug, bet visiems liktu grazus prisiminimai 😀 na mes ir pirma vaikiuka krikstinom puses metu, bet tik todel kad gimes lapkriti, o ziema nenorejau... tad ir dabar noriu pakrikstint kol dar mazute, mat vasara pas mus ir taip daug svenciu buna.... o be to rudeny labai grazios gamtos spalvos, tad tikimes grazios fotosesijos lauke 😀