Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
Sveikutes.. Sirgti tai nesergame, taciau mazylio kojyte po paskutinio skiepo isberta.. Tepu bepanen tepalu, gal truputi apmazejo.. Nzn ar cia sutapimas tas skiepas ar siaip nuo kazko beria.. Po pirmo skiepo buvo isbere, bet sake kad negali buti kad nuo jo isbertu, bet si syki dure i kita kojyte, ir vel berimas..Galvojau kad prakaitiniai, bet butu ir ant nugarytes ir ant pilvuko, dbr tik po kelis ant pilvuko ismetytus matau, o ant kojyciu daugiau..Man tik labai nepatiko, kai sakiau daktarui kad neskiepysiu jis cia mane visaip ikalbinejo deste faktus ir t.t. kad skiepyciau, o va kai jau padariau antra skiepa sako, as tai savo anukytes neskiepijau.. O kai paklausiau kodel, jis nutilo.. Snd ziuresiu ta laida ir tada jau tikrai manau bus viskas aisku su tais skiepais..
Sveikutes mamytes 😀 Retai kada cia parasau. Prakalbote apie darzelius. As dukra buvau uzrasius i darzeli,bet ir nebevedziau,nes nebutu kaip jos nuvesti. Vyras iseina i darba puse septyniu, o su mazuoju lakstyt ziemos metu nelabai manau. Nors darzelis mums kitoj pusej gatves. Be to dabar vel plinta rotavirusas,o darzeliuose greitai suserga vaikai. Maziuka ir neskubesiu prirasyti,nes manau i darzeli leisiu nuo kokiu 3 metuku. Kaip jus mamytes nesergate?? Mano dukryte tai serga,kosti siaubingai iki dusulio, o jau bijau kad mazojo neuzkrestu,nes ir pati pradejau sloguoti.
Oi, reikes jau ir man darzeliu susirupinti, nes gi kiek zinau dabar jau reikia is anksto uzsirasyti 😉
engrida musu darzelyje tai labai uzsiema,kurie gabesni tai ir paiso,plastelinu lipdo.visi eina i sale dainuoti manktele daryti,tai greit jiem ten laikas praeina
Oi Lila kaip baisu tavo draugei! ☹
na as dabar tokios nuomones kad su lopselinukais nelabai jau ka ten si jais uzsiima tiek kad priziuri nors zinoma darzelis darzeliui aukletoja aukletojai nelygu.
Labukas mamukai na vat pasisakysiu neatlaikė man sirdelė tos vaiko asarėlės velniava nuejau ir sende isibraukiau vaikuti nes net per duris neisivedziau , na zodziu passedes dar dickis namuciuose nes nei as nei vaiaks nuo to darzelio nelaimingass tai vat sedime visi namuciuose, vistiek nei mandarbai nei vyras labai uzimtas kam ta vaikuti man traumuoti spes prisilankys
lila liudna zinia tavo draugei,o as bandyciau paskambinti tai moteriskei kur laimejo ekstrasensu musi juk jos tel nuolat rasydavo privatu zurnale jei neklystu
o as vistik galvoju kad nuo vaiko priklauso ir nebutina laukti kol sukaks 3m,mes pradejom 2,5m pati pavalgo,imli dainelem,sokiam.gal kad anksti pradejo kalbeti.ir nera is smulkiuju,atrodo vyresne nors 3metukai bus tik kovo menesi
Niu vat aš irgi noriu sulaukti tų 3 metukų ir tada jau vesti 😀 O vesti noriu labai, nes reikia vaikui bendrauti su kitais vaikais, ten daugiau jie visko išmoksta, daugiau su jais užsiima ir pan. O kai augini du mažus vaikučius, nebelieka tiek laiko su vyresnėliu užsiimti... 😀
O as asmeniskai pati darzelio nelankiau, mama sake buvau uzsispyrusi kaip tikra ozka 😃 Sake verkiau ir verkiau, begdavau is darzelio net!!!!!!!!!!! Teko manes neleisti, tai mociute mane ir uzaugino 😃
Mūsų Tetukas į darbelį išvyksta apie 8 val., o mažylė pabunda tik 9-9:30 val. 😀
mes eidamos i darzeli daug snekedavom,pasakodavo mergaite kad zmones su autobusais ar masinom vaziuoja i darbus ir t.t.snekedavom kaip sportuoja,soka darzeli ir vistiek tas kelias dienas pravirkdavo bet kaip jau buvau rasiusi kazkada kad tai buvo manes isbandymas nes aukletojos sako matosi ant vaiko kad verkia nenorom.panduk o nuo kelintos val tetis dirba.musu tetis kol susiruosia i darba tai pabuna su sese o mes per ta laika nueinam i darzeli.o jei kartais susivelinu gryzti tai susiskambinam kai bunu netoli namo jei mergaite miega tai pora min palieka viena.bet tai buna labai retais atvejais
Niu kad man sunku ryte nuvesti jį į darželį, kur man mažylę dėti, ji tuo metu dar miega? 😀 O vest tai mes vedėm tik pabandymui prieš vasarą, kai dar sesutė nebuvo gimus 😀 O palikti aš irgi stengvadaus su šypsena, kol eidavom jam papasakodavau kaip jam ten bus smagu, kaip žais su vaikučiais... 😀 Prieš išeidama pasakydavau, kad važiuoju iki parduotuvės ar pan., kad greitai grįšiu, pasibučiuodavom, apsikabindavom ir prašydavau, kad nubėgtų prie lango man pamojuot 😀 Tai tada visai gerai būdavo... 😀
Panduk truputi pagudrausi kad tetis vestu vaika i darzeli.nors gal du vyrai susitars kad neverktu.maniskis turbut po tokiu verkimu butu parvedes namo,kad tik vaikas neverktu.laimei kad mes tik savaite verkem.o kai palikdavau su sypsena vaika tai ir ant sirdies lengviau,nesijauciau tokia prasikaltusi.lekia pas vaikus kartais net atsisveikinti pamirsta.beje menesiuka jau vedei i darzeli vadinasi as gerai supratau kad vedei tik neuzfiksavau jog tik menesi
Labukas, visoms 😀 Engrida, labai gerai tave suprantu 😀 Aš kai vedžiau tą mėn Matuką į darželį, tai man irgi būdavo labai sunku atsisveikinti.... Vieną rytą tiek verkė, aš išėjau, o jis pribėgo prie lango ir rodo man "Ate" su rankute... Tai vos ašaras besulaikiau tada.... Labai jau sunku paleisti nuo savęs mažutį... Ir pradžioj nieko negalėdavau per tą pusdienį pasidaryti namuose, mintyse vis galvodavau kaip jis, ką daro, ar viskas gerai... Namuose taip tuščia budavo... Niu bet nieko nepadarysi, reikia kažkaip apsiprasti 😀 Aš dabar irgi galvoju jau vest jį į darželį ir manau, kad dabar jau bus kiek lengviau, nes jam jau beveik 3 metukai, savarankiškesnis jis jau, labai noriai su vaikais žaidžia... 😀 O bet to šįkart šį darbelį paliksiu Tetukui 😀
Sutinku Mamuk, svarbiausia, kad vaikiukas grynu oru pakvepuotu 😀
engrida stenkis nusiraminti ir pasiryzk palikti vaika kad ir kaip sunku butu.gal jau ir rasiau bet manoji panele pradzioj ejo i darze;i su dideliu noru kadangi viskas nauja,daug vaiku bet savaite paejus pradejo verkti,tik reikia atsisveikinti ir pilna asaru,atrodo pasmaugs kaip apsikabina.pradejau nekaip jaustis,lyg noreciau vaiku atsikratyti.bet aukletoja sako palik ir iseik nesisukiodama i vaika,tada jiem lengviau pora min ir baigiasi verkimas.taip truko savaite.poto kelias sav. sirgom o kai nuejom po ligos jokiu problemu.kartais alpsta kaip nori miego bet vistiek eina i darzeli.bet zinoma dar daug kas priklauso ir nuo vaiko nes viena atvede po ligos tai pusvalandi verke trepsejo,nenorejo net i rubine ateiti.
lavas rytas.nuevo ir manes daznai nevilioja per pusnis braidyti su vezimu bet pagalvoju kad maziukei gerai pabuti lauke kol nera dideliu salciu,beto buvom apsirge tai ilgokai nebuvom lauke,tai pagalvojau kad lauke geriau nes bute sausa tai niekaip sloga nepraeina.beto vyresnele i darzeli pradejo vel eiti tai ja reikia pasiimti is darzo.
Mes irgi i lauka iskeliaujam tik nebent su autokedute ir automobiliu 😃 Kazkaip nevilioja mintis su vaikytuku kur saltyje uzklimpt 😃
Engrida kur cia taip viskas vyksta su darzeliais? Eina sau cia jau ziauru...
kaip jūs mamukai laikotes kaip mypliukai dar gal kuri mamuke veda savo dicki darzelin kokie jūsų atsiliepimai
na kaip jus laiktesn mamuaki bet vat kokia situacija mes deklaruoti siauliu rajone tai hm teks persideklaruoti pas kazka bent laikinai kol gausme pazyma kad deklaruotui mieste nes kitaip uz darzeli 700lt i mėnesi tektu moketi na sakau tai cia cirkų cirkai :-) nesuprasi tu įstatymu taip saukia kad zmones turi buti deklaruoti kazkur o kai reikia pazymų tai sako gal trumpam savaitei aps bdraugus gimines prisideklaruokit
Labukas mamukai, na vat kas liecia vezima tai vaziuoja sauniai ir per sniega ir per pusni normaliai dziuagiuosi pirkiniu :-) nes dicki kai auginau ir turejom su mazais ratais tai ziema sunkiai budavo, na vat mano dickis sende jau buvo paliktas visai dienai darzelyje tai vaje vaje kaip man truksta vaiko siaubas namuose taip tylu kad ausyse spengia , vat o mano dicksi ryte ir su asarom pasiliko tai dar labaiu sirdele suspaude
labukas visoms.vakar buvom su panele lauke tai sunkiai bet pasistume vezimas nes ratai dideli.o su maziukais ratukais manau tektu sedeti namuose kol sniegas nenutirptu.su pirma mergaite sportiniu vezimu teko vaziuoti per pliurza tai vos ne visa kelia kol nuejau pas drauge ant ranku nesiau,nors vezimo ratai nebuvo patys maziausi.
sveiki mano suneliui jau bus 5 men. mes esame taip pat jau ragave obuoliuko ir banano. Ir to labai dziaugiuos nes labai skaniai mes juos valgom, nors as dar ji maitinu savo pienuku.
Vat as kazkaip irgi neskubu su primaitinimu 😀
Dzurdzita,as savo berniuka skiepijau..
mes irgi paragave tik obuoliuko ir tai labai nedaug 😀 valgo mano pienuka ir damaitinu kelis syk su misinuku. noretusi iki 6 menesiuku palaukt dar su kosytem irju ragavimais :p
Labas merginos, va ir as pritupiau 😉
Mes irgi dar i darzeli neuzsiraem, tai butinai reikes siomis dienomis nukeliauti ir pasisniukstineti 😀
Mes neskiepijom visai savo vaiko, Tik vieninteli skiepa ligonineje ir poto pakartotinai nuo hepatito. Dar neapsisprendziam del tuberkuliozes skiepo, nes ji galima atlikti ir metu vaikui, tai va dar galvojam. As neikalbinesiu nieko, bet mano nuomone tuo klausimu vienareiksmiska - gal skiepai ir nera blogis, bet gerio ten nera jokio tai tikrai. Bet velgi pabresiu, kad kiekviena mamyte zino kas jos vaikeliui geriausia!
O del primaitinimo tai mes ragaujam TIK obuoliuka, daugiau kolkas nieko - spes, darm prisivalgys mazytis, tegul dar pabrandina skrandeli. Nors maitinames irgi tik misinukais. Aisku geriam ir arbateliu 😀