Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
Tai jo, reiks su gydytoja pasitarti.Cia viena menesi perteko pas gydytoja apsilankyti karta ir pasisverti ir po dvieju savaiciu apsilankem, tai tik 20g tebuvo priauges....vat cia tai man neramu.Ziureism kaip dabar jis priauges bus,nes jau menuo praejes bus.Siaip gime 4kg, kiek skaiciau 4 menesiu kudikis turi padvigubinti savo gimimo svori.O tavo Martynelis taip iseina ir yra padvigubines savo gimimo svori?
Amelija, tikrai neskubek su tuo primaitinimu, dar gera menesi buk rami. Sakyciau, kad svorio nepriaugat, ar vaikiukas pastoviai alkanas, o jei gerai jauciates, tai ir nekisk jam kito maisto, spes dar 😉
Kazi o kodel dabar taip anksti jau galima duoti ragauti visko?Seniau nuo 6 men reikedavo...As tai isvis pasimetusi, jau trys dienos maitinu vien tik misinuku, o maziukui bus 4 men vasario vidury, tai ka, jau ir man primaitinti reikes?
Tai va ir as parsiveziau vakar is daktares Martyneli, o siandien jau siokia tokia slogyte jauciasi... ☹
Na va, mes is daktareles savo, prisiduodam: ugis 67 cm, sveriam 8.100 kg su prisisiotu pampiu ir bodziuku 😃 Esam sveiki, vystomes normaliai, rachitas dar kamuoja, bet galvyte sake taisosi. Atitinkam vius standartus, esam per viduriuka pagal visas augimo diagramas. Net akmuo nuo sirdies nukrito 😉
Amelija, as zinok panasiai kaip Lila: ryt mums penki menesiukai, duodu obuoliuko ir bulvytes+morkytes. Siandien klausiau gydytojos, tai sake super, daugiau su niekuo ir neskubeti, tik ivesti kalafiorus, zirnelius, moliuga ir pan. Daugiau nieko iki sesiu menesiu nereikia. Beje, maitinu misinuku. Obuoliuko pirmakarta paragavo 4 men. 3 savaiciu 😉
Lila, o nuo kada misinuku maitinat?Nuo gimimo?
Jana, aga, cia irgi tiesa, reikia ziureti pagal svori.Ech laimingos jus, kurios be problemu maitinat krutimi,sotus, pavalge maziukai....
Mamukas, as knygute tokia nusipirkau apie vaiko mytiba, tai ten gana aiskiai surasyti kada ir ka duoti.nes as tai sitoj srity zalia.Bet vat kaip parasei taip ten irgi raso, tik mesyte parasyta nuo 7men.
labukas senai jau ir rasinejausi.amelija as pirmaja panele maitinau misinuku tai darzoviu kose pradejom valgyti 4men,o antra kose tai kruopu nuo 5men,gavosi dvi koses dienoj.o mesa nuo 6men.tik gerai nemenu nuo kurio men pradejom ir rytais kose valgyti.kol priprato prie kosiu atsigerti daviau misinuko kadangi kaskart vis kitaip valgydavo o kai jau priprato prie kosiu ir daugmaz turejo savo normike kiek valgyti tada gerti duodavau vandens,sulciu ar arbatos.
sveikutes, kiek as domejausi reikia labiau ziureti ar vaikiukui uztenka mamytes pieno, ar gerai svori priauga, man pieno tai sociai pana rami, tai primaitinsiu nuo 6 men, bet jei prades trukti pieno, mazoji bus alkana pradesiu anksciau. va tokia mano nuomone 😀 beja jau teko mazajai duoti slyvu tyreles nes mes turim bedu su viduriukais
Nuevo, jo reikia duoti misinuko.Tik tiskliai nezinau kiek, cia reikia daktarytes klausti.As tai klausiu truputi kito dalyko, ar tiesa kad primaitinti reikia anksciau jeigu leliukas pieno misinukais maitinamas?nes jei mamytes pieneliu tai girdejau kad tik nuo 6 m,en tikrai primaitinimas eina.o jei misinuku tai nuo 4 men.
Aga, as ir norejau paklaust, Engridukas taip parase, kad po kosytes arbatyte ir pagalvojau, ar duodi dar misinuko ar pienuko, nes as po kosytes tai misinelio dar duodu 😉
Prisidedu prie sveikinimu! Mums 5 menesiukai treciadieni, o pas gydytoja - ryt 😀
Sveikinimai 5 men proga.Mamytes, kurios jau primaitinat, klausimas jums, jusu leliukai misinukais maitinami, artik mamytes pieneliu?
Va kokie mes jau 😀
Sveikos mamytes 😀 Sveikinimai leliukams penkiu menesiuku proga. Mano maziukui taip pat siandiena 5 menesiukai. Esame 71cm ugio ir beveik 9kg svorio. Apetitu nesiskundzia,valgo daug ,darzoves, kosytes,vaisiu tyreles 😀 Vartosi jau senokai. Lovyteje bando kibtis i pagaliukus apsivertes ant pilvuko. Stovi ir jau uzpakalines kojytes lenkia,bando sliauzti. Nakti labai ramus, tik diena pazirzlioja, kai bando koki zaisliuka kasti,nes jau dantenos labai paburkusios. Pastebejau, kad pakilusios dantenos ,kur turi buti iltiniai dantukai,bet ar gali buti,kad pirmi lystu iltinukai?
labukas mamukai mūsų Tomutei sendiena lygiai 5 mėnesiukai tai trečiadieni keliausime pas gydytoja , na vat sende valgeme kopusta morka bulve ir laselis alyvuogiu aliejaus , as kazkaip pirmpjo nepratinau prie vienos darzoves tai ir su mazike iskart po keleta bverdu ir sutrinu, valgome norei po to uzsigeriam arbacike
As irgi zinok duodu pakvepuot butinai 😉 Bet jis kazkaip neapturskia manes 😃
ZInok sunkiai kazkaip siandien migdesi, ziuresim kaip cia miegosim siandien ☹
As tai per kiekviena pamperso keitima po 5 min duodu sikniukui pakvepuoti, tai gaunu fontanu😀
Jau uzmigo Martynelis?Maniskis migdosi, bet kazi ar ilgam...Man reiks irgi gydytojos klausti, nes knyga kuria turiu tik nuo 6 men apie primaitinima kalba, o as girdejau, kad misinuku maitinamus reikia nuo 4 men primaitinti😀
Patikek, man primaitinimas kazkoks "aukstasis pilotazas" 😃 Nieko nesuprantu, bet ir neskubu. Valgom obuoliuka, ragavom bulvytes ir morkytes, daugiau lauksiu daktares nurodymu,nes pas ja keliausim antradieni 😉
O del fontanelio jis pas mane unikumas kazkoks 😃 Per 5 menesius esu gavusi gal pora kartu, daugiau spejam susisukt 😉
Nuevo, jo, laikui begant atkalama sistema, mamos vis tiek prisiderina.As kai prisimenu kaip nemojau pamperso pakeisti, o dabar viens du...😃O dar buna kad fontanelio gauni?😃O man irgi keiciasi vaikas, matau pasikeitimus, bet labai uzsimirsta kas buvo pries menesi.Kazkaip naturaliai keiciasi vaikas.Jau ragaujat tyreliu?O gydytoja pasako ko ir kaip duoti?nes as tai nesusigaudau visiskai primaitinime...
Su pampersu keitimu problema, Amelija, tikrai 😃 As zinok uz vienos kojos laikau, kad nesisuktu, kita ranka keiciu, "atkaliau sistema" 😃 Patikek, ir man ne visada pavyksta issaugot kojytes svarias 😃 😃 😃 Man dar nieko zinai, Martynelis kakinosi tik kas antra diena, ta zinai, su sysiu gi paprasciau. O dabar pradejom tyreliu raaut, tai kakis dukart dienoj, vargstam 😃 As zinok jau nebepamenu dabar jo mazucio, tai kas bus veliau? 😃
Nuevo, tu man pasakyk, kaip su pampersu keitimu kai vaikas auga?Matosi kad nekas😀Maniskis tai tik kojytem makatuoja kolkas, ir tai sunkoka kad i kaki neikistukojytes, o ciajua varosi vaikinas kaip turi buti.Dieve, kokie jus jau dideli, o pamenu sakei , jetau kaip jau sunku su pilvuku vaikscioti, rankytes skauda😀
Nuevo, tu man pasakyk, kaip su pampersu keitimu kai vaikas auga?Matosi kad nekas😀Maniskis tai tik kojytem makatuoja kolkas, ir tai sunkoka kad i kaki neikistukojytes, o ciajua varosi vaikinas kaip turi buti.Dieve, kokie jus jau dideli, o pamenu sakei , jetau kaip jau sunku su pilvuku vaikscioti, rankytes skauda😀
Va taip pampersus keiciames - ne minutes ant nugaros nebebuna 😃
Tai vat ir galvoju. Gal pirmadieni pasiskambinsiu asmeniskai gydytojai 😉
O mes va jau kokie 😉
Nuevo, jeigu tik sverti ir ugi matuoti, TIRKAI atidek😀
Lila, tie skiepukai kurie pakartotiniai skiepijama 2,4,6 menesiuku.bet pvz kadangi mes praleidom dvieju menesiuku skiepuka, tai mums nusikele, ir gaunasi kad skiepysimes 3,5,7.Zodziu reikia ziureti kada pirma karta skiepyjot, tuo penkiavalneciu skiepuku😉
Pauliuko klinika nieko visai Amelija zinok. Manau susitarsi. Tai va as irgi kazkaip ant klaustuko, nes uzregistravau eiliniam vizitui pas daktare del svorio ir ugio antradieniui, bet bijau kereblint del tu siaucianciu ligu ir vezt vaiko ☹ Gal kaip sako Pandukas tikrai geriau pralaukt menesi ir pasakyt gydytojai, kad pasirodysim po menesio?... Sauliukas mano rekia, kad nenori rizikuot ir vezt vaiko, o as kazkaip manau gal nieko nenutiktu?...
Turejom savo mieste.Bet va pas mama islekiau pabuti iki kovo, tai reikes cia ieskoti gydytojos.Nes nelabai mums sekasi su tom gydytojom, nelabai pataikom.Vat kaip pas mus cia sudetingai😃
Mmmmm, vat kaip čia 😀 Aš ir galvoju ko čia taip pergyveni 😀 O tai jūs turit kokią savo gyd. ar ne? 😀 Mes iki šiol pareigingai skiepijomės, tik dabar mums nereikėjo 😀
Panduk, soriukas, kad as cia ne i tema, ac Nuevo tik radau😉mano maziui dar toli iki 5 menesiuku😀Mums tik 3,5 ir reikia skiepuko.Mes vilnieciai, bet atlekiau pas mama i Panevezi, o Nuevo paneveziete, tai ja ir uzkalbinau.Meskaip cigonai, nesam niekur prisirase.Skiepo reikia to kuris kas du menesius.O tu skiepyjai savo vaikucius?
5 mėn vaikučio neskiepija, tereikia tik pasisverti, tai nieko nenutiks, jei pasiskambinsit savo gyd. ir pasakysit, kad nenorit vežti vaiko siaučiant ligoms ir atvažiuosit kitą mėn. 😀