2010 m. rugpjūčio mėn. gimę vaikučiai :)

20. Aug, 10:13

Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)

07. Feb 2011, 12:33

niagara pirmaja mergaite nuo puses metuku maitinau taip:ryte kruopu kose,prietums darzoves su mesa,po pietu miego kruopu kose arba tyrele kaip maistas nes suvalgydavo slojkeli,vakare misinukas.i tarpa kartais duodavau koki sausainuka.o gerti duodavau vandens su trupuciu cukraus kol pripratom prie vandens arba arbatos.misinuka po kosiu duodavau gerti tada kai tik pratinomes prie naujo maisto kosiu,juk pradzioj valgydavo po kelis saukstelius,vadinasi reikia misinuko kad nebutu alkanas,o kai jau suvalgo visa slojkeli koses tai kur tam vaikui gali tilpti misinukas dar antras maistas,tada tik kazka lengvai uzsigerti.

07. Feb 2011, 12:28

Del dantuku...ir mes taip pat galvojam su vyru, nes tikrai daugiau rodos nieko but blogai negali. Sianakt prasibudinejo, tai zaisti lovytej pradejo 2val nakties, verke, bet kai tetukas pradeda dainuoti angliskas dainas, tada jis nutyla klausosi. Bet musu tetukui baigus dainuot ir vel i asaras. Bet tas verkimas toksai ne kaip is skausmo, o toks spiegimas, bet ne istisai. Nebekisa i burnyte tiek zaisliuku kaip anksciau, tik su priekinemis smegenelemis vis kazka kramto, trina tarpusavyje (bet kaip juokinga, kaip mano mociute issiemus protezus 😀 ) Vakar vienu metu eme sultis, bet buteliuko tiutuka eme tik sonu (kramte, bet negere), kaip tik priekiu duodu, taip tik supyksta.... oijei kaip isklotine surasiau 😀

07. Feb 2011, 12:20

O Jus lila, kiek kartu per para valgote? Neiskaiciuojant pasmalizavimu tyrelemis, ar ir cia uzsiskaito kaip valgymas? Darzovienes isties daugokai suvalgo, bet ir tai neduodu tiek kiek jis nori. O kosytes sauksta milteliu dedu. Man ir visada uzsigerdavo po kosyciu, bet dabar... keisciausia, kad as jam duodu misinuko gerti, o jisai net nesizioja, sukiojasi i sonus. Tuomet padarau pieniskos kosytes, o tada pamates sauktsta ziojasi pats. Kai valgydavome misinuka, zinojom mazdaug kokiu laiku valgome, o dabar viskas griuva. Musu meniu buvo, kad ryte misinuko, per pietus darzoviene, vakare kosyte, o pries miegeli ir misinuko. O dabar jis ryte valgo kosyte, per pietus darzoviene ir vakare (po darzoviene praejus kokiom 6val) valgo misinuka. Tyreles duodu i tarpa koki. Ar galite Jus pasidalinti savo meniu ritmu, kas kiek valandu, gal as kazkur klaida padariau, gal tikrai per daug darzovienes duodu (bet tuomet jis niurzga...)????

07. Feb 2011, 12:20

niagra gali buti kad dantukai daro savo o gal paprasciausiai per daug siulai kai praralks pats pasiprasys ir manu misinuka isiulysi, n mes tai vat buvom savatgali kaime aplankem senelius sende tinginiaujame vyrelis dar kolkas darbuojasi cia kol pasmabnins tikslei pasakys kada isvyksta, hm o as mazes rubelius atrinkau eisiu rinkti dickio nes irgi hm kelnes golfai jau isaugo riekia prisiruosti spinta pratustinti nes ten toks jo majo bardakas :-)

07. Feb 2011, 10:59

Labas rytas 😉 As esu begalo pasimetusi ir sunerimusi... Tiesiog nezinau...ar cia Martynulio isdaigos, ar kazkas rimciau. Visa savaitgali neiduodu nieko gerti, uzspaudzia tiek lupas, jei prievarta bandai pasiulyti - tai tiesiog i asaras puola. Kad su skysciais nedraugaujam ir taip turbut aisku 😀 jau kiek kalbejom ar apkalbejom apie tai. Bet svarbiausia ir misinuka atsisako gerti. Keiciau puodelius, buteliukus, taciau niekas nepadejo. Bet kad svarbiausia, apetitu nesiskundzia, nes koses valgo kaip isbadejes, tik duok ir duok. Obuolius tarkuoju, tyreles duodu, jis jas valgo puikiai. Ir apskritai, mano vaikas bevalgo tris kartus per para, kai anksciau (kol dar kosiu nevalgydavome) suvalgydavo 4-5kartus per para po 210ml misinuko. Net nezinau ar cia sunerimti, ar dar palaukti pora dieneliu. O gal jam dantukai...???

07. Feb 2011, 09:20

Labas rytas 😀

06. Feb 2011, 14:25

Mes gyvename Airijoje. Bet yra draugu-seimu kurie gyvena anglijoje. Tai kai susitinkam, kartais ir issisnekam apie pliusus ir minusus gyvenant kitose salyse. Neperseniausiai mano drauge isvaziavo gyvent i Tenerife, bet istatymai lab nepalankus atvykeliams, bent jau pacioj pradzsioj.

05. Feb 2011, 21:01

niagara bet jūs šiuo metu kurg gyvenat su vaikučiu?

05. Feb 2011, 20:51

O mes katik grizom is savo eiliniu shoping'u. Tai pripirkom Martyneliui zaisliuku, oij dziaugsmo mums visiems, tik Martynulis viska stebi, ziuri issiziojes, seiles bega.... o mes su tetuku dziaugiames sunaus pirkiniais 😃

05. Feb 2011, 20:48

Visur kitur yra begale pasalpu (tik nezinau, kodel LT tokia negailestinga savo zmonems), tik reikia zinoti kur kreiptis ir kokiu pasalpu prasyti. Ir jums patiems gyvenimas butu mielesnis, jei visa seima butumete drauge 😀 , kad ir toli nuo gimtu namu. Svarbiausia, kad tavo vyras butu legaliai dirbantis. Gal uz vaikucius ir negausit, bet uz busta puse nuomos kompensuos valstybe tai tikrai, vien del to kad turite du vaikiukus (nes jau skaitosi daugiavaike seima). Nors kiekvienoj saly skirtingi istatymai. As lietuvoje skaitausi isejusi vaiko prieziuros atostogu, bet mano vaikutis gime cia, tad jis savo pinigelius gauna cia.

05. Feb 2011, 17:31

labukas mamukai kaiplaikotes kaip savaitgalis kaip leidziate
hm o as vis mastau mastau skaitinėju ir jau pasimečiau gal kuri daugiau zinote jeigu as su vaikuciais irgi i uk kazin ar ten pavyktu kokius pinigelius susitvarkyti ir gauti kol mazike paaugs aisku cia lietuvoje jeigu atsisakyčiau hm kazkaip mastom jei tetukui sektusi gal ir mes prisijungtume

04. Feb 2011, 23:40

Oi, Engrida, tai tau liudnoka isivaizduoju... ☹
Sveika Kriste, as Aurelija is Panevezio auginu 5 men. ir savaites suneli Martyneli 😉

04. Feb 2011, 21:52

Turbut Engrida tavo vyras isvaziuoja i UK del seimos geroves. Zinai kaip mano vyras sakydavo kai metus laiko buvom atskirose salyse, "jei dabar gerai, reiskia ateity bus dar geriau". As tuom tikejau ir dabar jau geriau ir but nebegali 😀

04. Feb 2011, 20:37

o kas liečia vaikstyne mes nusprendėm kad mažaja bandysme auginti be jos nors dičkis labai mėgo ir pats ėmė 11 mėn vaikščioti bet užtat neropojo

04. Feb 2011, 20:36

Labasd vakariukas mamukai, mūsų mazoji ismoko spiegti taip kad net visi suklustam :-) kriste mes auginam sūnų Džiugą 2met.5mėn,ir dukrytę Tomą 5 mėn.ir savaitės, bet vat mamukai ka pasisakysiu mano vyrius išvažiuoja apie 20 vasario į UK pasidarbuot prie žemės ūkio, tai mn jau dabar liūdna darosi...

04. Feb 2011, 20:27

Mes jau valgom koses 2kartus dienoj, darzoviene ir kruopiene 😀 ir ragaujam vaisines tyreles, retkarciais pakaisau organic banana ar organic obuoliuka. O su vandenuku, arbatelem ir sultim nedraugaujam visai ☹

04. Feb 2011, 20:03

nu esam didelės😀 košės dar nevalgom, bet jau žadu pradėt duoti, dabar tik tyreles skanaujam vieną kartą dienoj😀 o kokias košes duodi ir kiek kartų dienoj?

04. Feb 2011, 20:00

Kaip tavo mergyte auga, ar jau dideles esate?Ar daug koses suvalgote? Mano vaikiuko megstamiausia kose tai bulve su brokoliu , tiesiog saukstais kabiname, ta tikraja zodzio prasme 😀

04. Feb 2011, 19:50

labas niagara😀 nežinau kažkaip tik dabar sugalvojau prisijungt😀

04. Feb 2011, 19:39

O kur Aistutes mamyte tiek ilgai buvo, kad tik dabar teprisijunge 😀 Mes sakome "Labas"

04. Feb 2011, 19:38

Musu draugu mergyte atvirksciai, ant pilvo guledama apsivercia ant nugaros, bet nuo nugaros niekaip neapsivercia ant pilvuko 😀 Paslaptingi tie pabiruciai. Pvz, siandien manasis ne kartelio neapsiverte, turbut ne linksmadienis jam, is vis toks tylus, ramus. Kaip paguldysi taip po 5min atejes ir rasi. As sunu pasodinu kokiai minutei i maitinimo pagalve, kad galvyte laikytu tiesiai su nugaryte, bet ant savo kelenu tai ir nesodinu. As kazkaip ir per daugiausia nepergyvenu. neismoks dabar - ismoks siek tiek veliau.

04. Feb 2011, 19:25

Aš iš Plungės, o tu iš kur? ką augini?😀

04. Feb 2011, 19:14

labutis😀 ar priimsit mane į savo ratelį?😀 auginu dukrytę Aistutę, kuriai yra 5 mėnesiai ir 1 savaitė😀

04. Feb 2011, 18:47

Mano vartosi kaip pasiutes, bet nerodo jokio noro sesti, tik galva kelia lyg noredamas. Uztat dantu dar toli grazu - upeliais seiles, griauzia viska taip, kad net purto i sonus, pyksta, bet gydytoja apziurejo, sake dar jokiu pozymiu dantu, va taip ☹ Jis pvz. pas mane kojos savo niekaip neima, tik uz keliuku krapsto, neciulpia pirsto, nors tu ka! O juk visi vaikai ciulpia! Bet teisingai kineziterapeute ir pasake: o kodel jis turetu, gal jis bus ne kaip visi? Sakau neatsivercia atgal ant nugaros, o guledamas ant jos ramiai nebepaguli, tik ant pilvo, ji ir sako: o kodel butinai turi verstis ant nugaros atgal? Jei jam ant pilvo patinka? Sake daug vaiku mate, kurie taip ir neismoko atsiversti atgal ant nugaros, o kuo puikiausiai is karto atsisedo ir eme vaiksciot. Cia toks individualus dalykas! 😀

04. Feb 2011, 18:45

Teisingai, cia kiekvienu teveliu pasirinkimas del vaikstyniu 😉 As zinau vaika, kuri dejo i vaikstyne, o jis vaikscioti eme tik 15 menesiu, va taip 😀 O mano vyras asmeniskai be jokiu vaikstyniu pats eme vaiksioti 8 menesiu. Ir zinok gi dabar kaip cia bus 😉 Bet as linkus nenaudoti tu dalyku, ant kuriu krinta bent kiek seselis itarimo, kad jie gali kenkti. Va taip pasirinkau ir iskas 😀
Niagara, tau gerai, kad bent jau sedasi, o maniskis kolkas jokio poslinkio, tik galva kelia lyg noredamas. As pati jo nesodinu, manau ateis laikas - atsises pats.

04. Feb 2011, 13:47

Gal ir as manyciau, jog galime apsieiti ir be papildomu "pagalbininku", bet vienintelis musu minusas, kad mes cia tik tryse toje saloje gyvenam, nera nei seneliu, nei giminaiciu, kas jam praskaidrintu akirati... Jei tureciau vaikstyne 😃 as gal kaip tik ja pasalinciau is vaiko gyvenimo, kai jau pats bandytu isikibes stoveti, bandyti eiti. O lila ar jau tavo vaikiukas tvirtai mokejo sedeti kai dejai i vaikstyne?! Manasis pasedi tik atsiloses, nors labai daug pastangu rodo, bet jo didzioji problema, dar neissiaiskino kam rankos duotos, kad ne tik sauksta imti, o ir atsiremimams 😀 Beje, vakar pirma karta Martynuliui daviau baranka pagliaudet, daugiau seiliu isbego is burnos, negu i burna kliuvo to skanumo 😃

04. Feb 2011, 12:11

Niagara zinok super jam masaziukai 😉 Dabar jau i manksteles keliaujam, ten visi vaikiukai rekia kazkodel nesavu balsu, o maniskis sugebejo per viena ciut neuzmigti! 😃 Tai net kineziterapeute stebejosi kas per vaikas 😃
O as vaikstynes tikrai neturesiu. Tokia jau mano nuomone 😀

04. Feb 2011, 11:07

Ak tas tavo Martynukas - isdaiginingas 😃 Ar dar belankote masaziukus, ar patiko jam jie? As noreciau si savaitgali jau nupirkti vaikstyne, nors duoti jam paciupineti ja 😀 Nors dar turbut per ankstoka, nes vyras sokdynei pasake griezta "NE". Tai ir suku galva, kokiu zaisliuku jam pripirkus, kad netruktu veiklos...

04. Feb 2011, 00:07

Ech kaip noreciau, kad jau pats remtusi! 😉 Nea, Niagara, cia jis ant pagalveles paguldytas. Ot apgaulingas fotkes padariau, jau antras zmogutis pagalvoja, kad jis cia stovi 😃 😃 😃
O del akiu spalvos, tai atsakyciau zinok, jei pati suprasciau kokia ji 😃 Is toli - melyna, is arti - ruda, nes vidureliai jau iki puses parudave 😀

03. Feb 2011, 23:31

Cia turbut Martynukas jau pats savo kojytemis remiasi. Saunuolis! Ar Martynas rudaakis?! 😀