Labas nestukes,nerejau paklaust gal yra mamyciu kurios ruke,ir kaip jums sekesi sito yprocio atsikratyt,kai suzinojot kad laukiates. As kai pamaciau teigiama testo atsakyma apsizliumbiau is laimes ir dar parukiau o dabar jau nebeimu cigaretes i rankas.bet kartais uzeina toks noras parukyt,atrodo kad mirsiu,kaip noriu.
Nesuvokiama man kaip jaunas zmogus neturi valios mesti zalingo iprocio,ir dar vardan mazos savo atzaleles.
na pasakei savo nuomone ir uzteks 😀 mano gudytoja sake nerukyt jokiu budu 😀 ir ner kalbos apie mazinima nes mazinant vistiek rukyt nemesi 😀 arba iskart meti arba niekada 😀
aisku geriau mesti bet sakau kaip man tai net gydytoja neleido sake labiau pakenksiu metus nes nisilps organizmas kai truks nikotino ir pan. sake kad vaika kol laukiuosi apsaugo placenta ir jam nepatenka jo daugiau nei pateko kol rukiau pries pastodama.o va kai pagimdai ir maitini rukydama tai jau tikrai viskas vaikui per pienuka pereina.
Na pateko,tai pateko to nikotino iki pastojant,bet kam ta vaikely nuodyt ir toliau?...
nezinau is kur pas mamyte toks poziuris....manau geriau mesti iskart suzinojus jog laukiesi,nei manyti jog jokio skirtumo ir nemesti....manau du skirtingi dalykai.kai rukai nestumo metu ir kai nerukai...tai dar tik metai praejo.gali viskas pasirodyti daug veliau....
ir jaigu rukai pries pastojat tai vaikui jau pateke to nikotino ir jaigu galvojat kad metus rukyt kai suzn kad laukiesi isnyks ten jis tai tikrai ne.mama gali nerukyti jai ruke tetis tai vaikas vistiek gavo nikotino
dikuza mano vaikas gime isnesiotas.per metus laiko nesirgo jokiomis kvepavimo ligomis. gime 3440g na gal man pasiseke ir nepakenke vaikui.
Ziurejau filma,labai protingas rusu mokslininkas kalbejo,jis pabreze,kad tie vaikai,kuriu mamos ruke nestumo metu,ar gere, niekada nebus labai gabus,ar protingi,ir tik vienetai tokiu vaiku kazko daugiau gyvenime pasiekia,o tas mokslininkas kalba ne is lempos,o remiasi tikrais faktais....
Koks cia gali buti pasiaukojimas,gi ne kokia ranka pasiaukoji nusipjauti,o mesti rukyti, del mazo mazutelio vaikucio,kuris pats negali pasirinnkti mamos....
Man atrodo didziausias moters apsileidimas,esant nesciai netureti valios mesti rukyti!!!! Nu negaliu net pagalvoti apie tokias,juk mama nori savo vaikuciui visko kas geriausia,tai kodel elgiasi atvirksciai???? 😕
na tokiom mamom kurios mano kad nekenkia rukymas nes neturi pavyzdziu kad butu kas atsitike tai ir be sansu aiskint kad NEGALIMA rukyt 😃 vaje koki naivus zmones. ir ne nesciai moteriai tiek vyrui blogai rukyt tai ka jau kalbet apie nestuma... be supratimo visai.
ne mum augint ju vaikucius zinoma.
as rukiau daug iki nestumo. kai baigiau maitint vel pradejau rukyt. reik pasiiaukot del vaiko. savo malonumus galima bus pratest jau pagimdzius.
erikuliuginas,jei dabar tavo vaikiukas is paziuros atrodo sveikas, tai po kiek laiko gali jam atsiliepti tas tavo rukymas, zinau keleta moteru kurios besilaukdamos ruke kaip kaminai, vaikai atrode sveiki, bet po puses metu isaiskejo kad vienos vaikas negirdi, o kitos vaikas turejo astma, ir as pries pastodama rukiau bet tikj suzinojau is karto ta pacia diena meciau rukyti, kartais dar vis noredavau parukyti, bet kai tik pagalvodavau apie savo vyruka is kart praeidavo noras parukyti, dazniaussiai mamos nepagalvoja apie savo vaiku sveikata
erikuliuginas,jei tavo vaikas gime sveikas,tai nereiskia jog tavo zalingi paprociai nestumo metu,nepasirodys vaikui esant vyresnio amziaus.tai gali bent kada atsiliepti...aisku neduok dieve.bet as taip negaleciau rizikuoti savo vaiko sveikata.gaila vaiko....
ka cia ir bekalbeti....gal kitoms busimoms nestutems, ar ka tik pastojusioms pades nustoti rukyti is karto...nors nesuprantu kaip gydytojai neinformuoja ,kas ir kaip vyksta su kudikiu pilvuke...liudna ☹ ties aturiu pazystama moteri,kuri ruke kaip rukiusi netumo metu ir turi vaika,kuris serga astma ir kitos kvepavimo ligos,serga istisai,tai ji po keliu metu supratusi,kaip tai pakenke jos vaika mete rukyti ir jau daugiau nei 20 metu nei vienos cigaretes ir kiti vaikai sveiki...
gaila man erikuliungas tavo vaikelio, džiaukis, kad nėštumas praėjo sėkmingai, pasekmės išlįs vėliau.....dažnai sirgs peršalimo ligomis ir pan.Ir dar klausimėlis ar išnešiotas gimė tavo lialius, kokio svorio?
brangioji erikuliuginas,deguonis vaiksto per krauja,tavo lelius,is taves deguoni irgi gauna per krauja,tavo surukytos cigaretes niktonas irgi vaiskto per krauja,tai to pasekoje,tavo vaikas gauna tapati susikta nikotina,ir tu ji tikrai nuodijai...dziaukis,kad tavo vaikas sveikas,gerai,kad tau pasiseke. bet ziurek,kad ateityje neturetumet jokiu astmu ir t.t... juk vaiko net saliu rukanciu negalima laikyti, ir dar tu sakai,kad nesi girdejusi,,pasizurek googlei kiek visko ten parasyta....
nesakau kad nekenkia tiesiog neasu girdejus pavyzdziu kad butu kaip nors pekenke vaikui.tikrai nesamone kas nuo 1ceg vaikui deguonies truksta 20 kas tau tai pasake? as pati rukiau visa nestuma tai mano vaikas tada nekvepavo pilve budamas ane?
reikia mesti ir is karto,neisivaizduoju,kaip gali save nuteikineti,akd nekenkia,kai zinai,kad kenkia ir kenkia tiesiogiai-nes nuo vienos cigaretes vaikas truksta deguonies net 20 minuciu!!!! del to,kad mazinti-nieko nekeicia,vis tiek vaikui truks deguonies,to pasekoje galimos rimtos pasekmes vaikui gimus su kvepavimo takais,kaip pvz astma ☹ taip,kad meskit ir kuo greiciau!!!o jei sako gydytojas mazinti,tai nueikit pas kita,kuris net neabejoju lieps mesti is karto 😉 lengvo ir sveiko nestumo 😉
geriau butum to nesakius garsiai...kaip tau dar i galva sauna,kad rukymas nekenkia tavo vaikui???? kokia tu silpnavale...
as galvodavau kad ten vaikui dumai pilve ir pan bet man nepadejo vistiek rasdavau kazkoky buda nuraminti save kad taip nera😀
na kad atsisakyti reikia tai tiesa bet jaigu neturi kantrybes ir valios kam save prievartauti? as nesu girdejusi kad kazkam pakenke kad motina ruke nescia.kad alchoholis kenkia tai esu girdejus net irtai kaip pakenke bet del rukymo nesu.
na kad atsisakyti reikia tai tiesa bet jaigu neturi kantrybes ir valios kam save prievartauti? as nesu girdejusi kad kazkam pakenke kad motina ruke nescia.kad alchoholis kenkia tai esu girdejus net irtai kaip pakenke bet del rukymo nesu.
Kaziek palengvejo, bet vistiek kazkaip reikia atsisakyti.. Kazkaip nesiderina cigarete ir nescia moteris, nors zinau pvz turejau kelias grupiokes kurios ruke visa nestumo metu, nu ir ka vaikai sveiki grazus.. Istikruju nzn pvz kaip del to pakenke vaikui?😀
sweikos mamytes. Zinau kad negerai rukyti nesciai bet niekaip nesugebejau mesti ir visa nestumo laikotarpy rukiau.istikruju kalbejau ir su gydytoja galvojau patars kaip mesti ar bent sumazyti bet mesti neleido nes sake jog nusilps organiszmas kai truks nikotino ir bus dar blogiau nei rukant. beja vaika nestumo metu apsaugo placenta ir jam nepatenka to nikotino daugiau nei jau pateke. jai tetis ir mama pries jai pastojant ruke vaiko organizme nikotino jau yra.Norint kad jo nebutu abu tevai pries pastojant turi nerukyti puse metu.
sveikutes, as jau zinau kad laukiuosi kelias savaites, nors testas rode nerysku bruksneli jau itariau, kad laukiuosi, net pas gydytoja nuejusi pasake, kad nesimato ir gali buti negimdybinis nestumas, vistiek tikejau kad esu nescia, bet vistiek rukau, nes siaip esu db stresinei busenoje, tai cigaretes man atrodo padeda nusiraminti, bandau mesti bet neiseina, rukau nekiekviena diena bet kaip nebegaliu.. ir suzinojus, kad esu nesciau istikruju patvirtino po savaites, kai pamate kad viskas tvarkoj, vistiek negaliu atsisakyti nors zinau kad labai kenkia, net nzn ar raudoti diena is dienos geriau ar parukyti kelias cigaretes i diena?;/ zinau kad kenkia ir kai nervuojas, ir kai rukai.
Na as nesenei tikliau syryt suzinokau kad laukiuosi pasidarius testa nbet vis rukau aisku nedaug,tik va pas daktarus reiks eit jog patvirtytu o paskui bus matyt kaip man cia iseis su rukymu.
Aš tai skaičiau knygą 😀. padėjo.
Sveikos moterys. Aš tai jau kai itarinejau kad laukiuosi buvau gerokai sumazinus rukyma. po to kai daktare patvirtino kad tikrai nestumas yra meciau iskart. zinoma uzeina noras (buna ir nemazas) bet reikia tik pagalvoti apie savo stebukleli ir noras praeina 😀 linkiu visoms busimoms mamytems si iproti kuo greiciau mesti.
Hm, saunuoles kas metet 😀 Man tai su naujiena buvo depresijos laikotarpis , tikrai ne del vaikelio zinoma , bet buvo rimtai blogai, todel net kai gydytoja pakaluse ar rukau , pasakiau kad taip, pasake kad geriua susinervinus parukyti negu sitaip pergyventi kaip as pergyvenau...
Beje busimos mamos patarimas is mano suzinotu, jei norit mesti tai nepradekit rukyti vienetiniu cigareciu kur yra ten tik vienas tas ar anas, jos pasirodo yra pavojingesnes, traukiam intensyviau, noras yra didesnis 😀
Dabar jau neberukau ir as, kai praejo blogi dalykai
kai tik suzinojau,ta pacia sekunde meciau!!! visa nestuma net nebuvo minties parukyti,nes labai daug skaiciau ir kursuose aiskino kaip rukanti nescia moteris kenkia vaisiui...tiesiog negalvok apie tai ir puoselek sveika vaisiu 😉 sekmes ir lengvo nestumo 😉