Rūkymas ir nėštumas

22. Jun, 02:13

Labas nestukes,nerejau paklaust gal yra mamyciu kurios ruke,ir kaip jums sekesi sito yprocio atsikratyt,kai suzinojot kad laukiates. As kai pamaciau teigiama testo atsakyma apsizliumbiau is laimes ir dar parukiau o dabar jau nebeimu cigaretes i rankas.bet kartais uzeina toks noras parukyt,atrodo kad mirsiu,kaip noriu.

06. Oct 2011, 17:28

Zalingi iprociai yra zalingi iprociai ir dviracio neisrasim. Jeigu net nestumas nera pakankama paskata to iprocio atsisakyti, kad ir laikinai, cia jau valios trukumas. O kad kenkia vaisiui, senu seniausiai irodyta, juk ne viduramziais gyvenam.

06. Oct 2011, 17:19

aha, juk diskutuojam tai i tema,kurios pavadinimas RUKYMAS IR NESTUMAS. Tai prie ko idealios mamos ar ne ? Mes pasisakom savo nuomone arba pasidalinam patirtim. IR MAN NESIDERINA NESTUMAS IR RUKYMAS.

06. Oct 2011, 17:16

na tai cia taspats kas paklausti kaip tu rukei nescia o poto maitindama nerukiai. tai va taip ir nerukiau nes tikejau dakt,ji sake kad kol laukiuosi kudiky apsaugo o kai maitinsiu tai mest nes per piena viskas tiesiogiai jam pereis

06. Oct 2011, 17:16

na tai cia taspats kas paklausti kaip tu rukei nescia o poto maitindama nerukiai. tai va taip ir nerukiau nes tikejau dakt,ji sake kad kol laukiuosi kudiky apsaugo o kai maitinsiu tai mest nes per piena viskas tiesiogiai jam pereis

06. Oct 2011, 17:13

nieko cia juokingo... atsisakom rūkymo kad vaisiui nekenktų... nes tuo metu svarbu kūdykis, o ne mano pačios įgeidžiai...

06. Oct 2011, 17:07

na tai patikek, as pvz nesuvokiu kaip galima rukyti pries nestuma daug metu o poto mesti ir nustojus maitinti vel pradeti cia va tai juokinga

06. Oct 2011, 16:32

As ir nematau reikalo cia vaidinti,ir pries ka????Sakau,taip kaip as galvoju,elgiuosi,gyvenu.... Dabar sveikas vaikas,ryt nezinia kas gali nutikti. Ir gal visai ne del rukymo,gali ir del kitu priezasciu susirgti... Bet gi dabar kalbam apie rukyma nestumo metu,kuris NAUDOS tikrai neduoda nei mamai,nei kudikiui. Ir Tu man jau atleisk ERKULIUGINAS,bet as netikiu,kad visa nestuma rukius,Tu nnerukei maitindama!Ir kas cia dabar vaidina,m?😃

06. Oct 2011, 15:10

niekas nieko nevaidina... aš irgi daug metų rūkau, bet nėštumas ir cigaretė man tikrai visai nedera... aš esu atsakinga už gyvybė kuri auga manyje, tad per nėštumus rūkymui buvo NE...

06. Oct 2011, 15:02

dowll pritariu tau tu tikrai teisi man net juokinga kai visos ideales cia vaidina. as rukiau o mano dukra sveika kaip pipiras ir nevisada tas rukymas pakenkia zinoma geriau nerukyti.

06. Oct 2011, 10:47

IR KOKIOS MES VISOS STEBUKLINGOS MAMOS,BAIKIT MERGAITES VAIDINT IDEALIAS,KIEKVIENAM SAVO KELIAS.
VISOKIU YRA,VISOKIU IR REIKIA,SVENTIEJI JAU DANGUJE.
Taip rukymas kenkia visiem ir tiem kurie yra salia rukanciu.
Zinau daug atveju kad kai mamos ruke iki ir per nestuma ju vaikuciai dazniau sirgo,bet zinau ir tokiu kurie sveiki ir jiem jau seseri-septyneri metai.Bet tai nereiskia kad galima rukyt.
Zinau atveju jau kai mamos ruke daug metu iki mestumo ir suzinojusios jog laukesi ,mete ir ju vaikuciai gime su sirdeles idomis.
Zodziu rukai ir nori sveiko vaikelio,tai minimum pora metu iki nestumo tu ir vyras meskit gert ir rukyt.Tada tikymybe didesne kad jusu atzala bus sveika.Bet tai nera 100 procentine tikimybe,nes yra kitu daugybe veiksniu kurie kenkia,taip pat paveldimos ligos ir igimtos,kuriom tiesioginiu priezasciu nereikia.
Mano drauge su vyru jau minimum penki metai ,negeria jokio alkoholio,nors ir anksciau juo nepiknaudziavo, neruko ir neruke,valgo tikrai sveika subalansuota maista,nei per daug riebalu,nei per daug liesa ,na zodziu jie tikri sveikuoliai,o turi tikra ligoniuka kuris net darzelio lankyt negali,nes nuolat serga.E TAI KUR TA TEISYBE.

06. Oct 2011, 08:26

ne kai maitinau nerukiau. na nezinau kazkaip tikejau gydytoja kai sake kad gali buti dar blogiau jaigu nusilps organizmas sake vaika apsaugo placenta,manau istikruju tai cia kazkiek tiesos yra juk jaigu pries tai rukei tai tavo organizmui reikia nikotino ir istikruju kai jo negauni kazkiek silpsti. na va vienom poto uosle pajautreja tai smirda o kitom nieko. viena pazystama ruke o kai suzinojo kad laukesi nemete bet praejus 2-3men jai labai smirdedavo budama per 10metru nuo rukancio uzuosdavo tai ir pati neberuke

06. Oct 2011, 07:18

sveikos!...iki tol rukiau 13metu ir pagalvojus,kad pastojus reiktu mest--nesuvokiau ,kad imanomas tox dalykas!... tik pries pora dieneliu suzinojau,kad mano pilvukui jau 5sav!.......dar vis negaliu patiket(na,viena diena galiu,po valandos vel kaip sapne 😀)))---ir nuo tos minutes net pagalvojus apie cigarete apimdavo sleikstulys,zinant,kad taip nuodysiu savo mazyti ..manau organizmas ir pats automatiskai bando apsaugoti mazyli,sukeldamas panasias reakcijas..

05. Oct 2011, 19:18

baisi istorija aaastaaa.cia tikras irodymas,jog rukimas l kenkia.tiek vaikuciui esanciam pilvuke,tiek ir paciam suaugusiam.kiek mirstama nuo plauciu vezio.baisu....

05. Oct 2011, 18:54

eikuliuginas, o koks tikslas pastoti, jei vistiek savo vaiką žudai dar įsčiose??????

05. Oct 2011, 18:53

mano viena pažystama irgi rūkė, ką ten rūkė ( per švelniai pasakyta), traukė kaip kaminas... gimė sveika graži mergytė... po 1,5mėn mirė nuo abipusio plaučių uždegimo... staiga... naktį... ryte mama rado savo kūdikėlį negyva... dieną, prieš šią siaubo naktį buvo pas gydytoją ir viskas buvo gerai... nei sirgo, sveikut sveikutėlė buvo... ar aš manau, kad rūlymas nėštumo metu tam kažkokią įtaką tikrai padarė...

05. Oct 2011, 18:51

erikuliuginas , tu taip nusikalbi nesamones!!! Apie nikotino patekima vaikui jeigu tevai ruke pries tai, apie organizmo nusilpima jeigu mesi rukyt nestumo metu-cia tai is viso topas. MAN IR PASAKOJO VIENA,KAD TIPO DAKTARE SAKE NEMEST RUKYT,NES NEVA ORGANIZMUI SOKAS BUS NERUKANT😀Tokius pateisinimus susigalvoja ,pacios rukancios besilaukiancios, mamos. Nepritariu ir smerkiu rukancias ir geriancias nestumo metu. Baisus yprotis rukymas,zinau ta pati, kalbu is patirties kaip buvusi rukore. Meciau rukyti suzinojusi jog laukiuosi ir dabar dukrai bus tuoj metukai,maitinu MP net minties nera uzsirukyti. Svarbiausia mamoms turi buti vaikuciai,o ne savo paciu iprociai(zalingi).

05. Oct 2011, 18:25

erikuliuginas o maitindama rukei?
o as siaip pradejau, kaip tik sesija ispuole man ir va su grupiokais per pertraukas ir rukem 😀 taip ir rukau iki siol ir man dzin. 😀

05. Oct 2011, 18:16

As tai turejau priezasti kodel pradejau vel, bet viesai kazkaip sakyt neestetiskai nuskambetu😃

05. Oct 2011, 18:08

na matai buna kad pakenkia mano maziukei nepakenke gime stipri ir sveika nemanau kad verta smerkti.visis gi esam skirtingos vienos turi valios mesti kitos

05. Oct 2011, 18:01

Mano pacios sesuo ruke nestumo ir maitinimo metu. Labai smerkiau,bet nieko negalejau padaryti,pykau ilgai ant jos,bet ilgainiui susitaikem. Dukryte jos gime neisnesiota,labai mazyte,nezinau ar cia tik sutapimas,manau,kad kaltas butent rukymas. Dabar mergaite ziema,vasara sloguojasi,gripuoja,zodziu silpnnas imunitetas....Man buvo pavyzdys,kaip elgtis NEGALIMA 😕

05. Oct 2011, 17:55

Tikslo jokio manau,imi ir pradedi 😃 Nu nezinau,man vyras dantis isdauzytu jei mane besilaukiancia pamatytu rukancia 😃

05. Oct 2011, 17:50

koks tikslas buvo vel pradeti rukyti jai buvot metusios? as nesakau kad nemeciau todel kad nezinau pav jog nk neatsitnka,tiesiog kai laukiausi buvo daug streso neturejau valios nerukyti ir man tai nuramindavo nervus ir pan.labai saunu kad yra tokiu kurios gali ir sugeba mesti rukyti arba niekada nesa ruke.

05. Oct 2011, 17:49

tas kas neruko uzzuodzia jau is toli,kad zmogus rukantis...gali prisiziureti kiek gali😉 vistiek kvapas lieka...bet cia kiekvienos mamos reikalas..pas mus gimineje yra rukanciu ir jie man netrukdo,kol neruko salia😉

05. Oct 2011, 17:42

Va,va AAAASTAAAA manno mintimis kalba 😃 Tai man nestumo metu ir isgerti norejosi,bet esu atsakinga uz maza gyvybe, tai buvo i visus mano norus nusispjauti man,kad tik mano katuliui butu viskas gerai.As taippat rukau,bet nesu uzkietejus rukore,mann pakelio savaitei uztenka 😃 noriu rukau,noriu ne. Ir jei moteris rukanti save prisiziuri,tai tikrai jai neispus nei dantys, nebus nemalonaus kvapo is burnos ir t.t.,tik reikia prisiziureti 😉

05. Oct 2011, 16:25

nu žinokit trūksta žodžių... nu niekaip nesuprantu, kas per motina gali taip šnekėti, kad neštumo metu rūkė, nes turi pavyzdžių, kad nieko neatsitiks... plaukai šiaušiasi... nu nežinau, aš dėl savo vaikų galėčiau kalnus nuversti, o mesti rūkyti nėštumo metu, tai čia niekniekis... tu juk eisi atsakinga už mažą naują gyvybę, bet ne.. kas tau savi norai už viską svarbiau...

05. Oct 2011, 15:59

jau cia tai faktas kad supratimo jokio nesulauks,rukanti nescioji....kaip atrodo gatvei eina su pilvu ir ,,pypka dantyse,,😃juokinga pati rukiau ir db rukau,nu bet per nestume buvau metus,ir nesilpo man joks organizmas jauciaus taip pat kaip ir pries tai...kas cia per daktare kad sako geriau jog nemestum😃

05. Oct 2011, 15:47

tai taip,kiekvienas pasirenka savo gyvenimo kelia...

05. Oct 2011, 15:43

mergaite zinoma kad kiekvieno pasirinkimas rukyti ar ne, bet cia kalbama apie nestumo metu rukyma 😀
as rukiau daug ir dabar rukau nemazai. na bet toks mano pasirinkimas 😀 bet apie rukyma nestumo metu tai man nesuvokiama 😀 o dar baisiau maitinant. parukai ir duodi papuli leliui. veu.

05. Oct 2011, 15:35

jei as rukyciau,tai tikrai nesigirciau cia forume..nesuprantama man,kaip taip imanoma...brrrrrrrrrrr.niekada nerukiau ir niekda nerukysiu.ir koks ten idomumas.ziauru ziureti i rukancia mama-moteri...kitoms tai,kaip mada.save zaloti.ir taip jau viskas visur uztersta,dar ir tai...aisku nesmerkiu rukanciu,bet ir nesuprantu,kam reikia save taip kankinti.jug ir pasenstama anksciau laiko,dantys ispuva ir tt...o dar koks rubu kvapas,ir burnos...

05. Oct 2011, 15:25

na cia pritarimo del rukymo nestumo metu nesulauks niekas is nei vienos mamos 😀

1 2 3 4 5 6