Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
Sveiki, norėjau paklausti, kada reikia pranešti darbo biržai apie nėštumą?
o be to ar dar gausi tu juos išvis
ir gerai, kam kankintis po to dėl kelių litų, ypač jei iki šiol išgyvenot be jo..
tai ta man ir pasiule,apsavarciau ir nutraukiau pradeta byla vien td,kad nebus apribojimu.O zmogus ir eini ir kreipiesi i tai kas gr zn kaip viskas vyksta procese.Pragyvenom be ju pragyvensim ir toliau.
as jau geiau buciau be tu alimentu, nei bijociau, kad toks Zveris bendrautu su mano vaiku
nes tevas nesirupina nuo gimimo vaiku,bet nuolat kisasi,noriu prisiteisti alimentus is jo,o jis yra labai agresyvus,linkes smurtauti,nesvarbu ar vaikas ar mot.
Aš ne teisininikė, bet paskaičius iškarto kilo klausimas, kodėl norit nustatyti tėvystę jei tėvas toks blogas? Kam nustatinėti, jei iškarto apriboti? čia dėl pinigų, kad mokėtų alimentus ar kaip?
siandiena buvau pas advokate ir viska isdesciau,ji pareske,kad jei nenorite,kad tevas turetu teisiu i vaika,tada nesiteiskite tevystes,nes blogiausiu atveju jis tures pilna teise vaika matyti bet kada ir visa likusi gyv buti kaip seima.Apsalau visa tai isgirdusi.Nors ir isdesciau apie zalinga itaka daroma mano vaikui is jo,ji kaip negirdejusi.Aciu uz atsakyma.
Sveiki,esu pateikusi jau dokumentus del tevystes nustatymo,noreciau Jusu paklausti kokie istatymu kodekstai galioja pries teva kuris nori teistis,kad matytu vaika,nes jis agresyvus,yra apstumdes vaika,keikiasi,nesirupina kai vaikas salia jo,tik sedi ir ziuri i viena taska,pasizyminti staigia nuotaiku kaita ir sis dar grasina nuolat zudytis ir uzdraudus man jam lankytis -skambinejimai,kad prisiteis vaika ir tada kas bus tas bus.Nenoriu,kad mano mazametis vaikas butu su tokiu nestabiliu zmogumi ir butu priteisus tevyste apribotos jo kaip tevo pareigos-lankymas bei matymas,del vaiko saugumo.Buvau persekiojama ir santazuojama td kreipiausi i policija,turiu ir atsakyma is pol,kad viskas pasiteisino ir gerbiamasis neneigia to dares.Po siai dienai santazas tesiasi(Vaikui kita men sukanka 2met).Tevas gyv pas savo tevu,o ten lankosi ir sesers vyras kuris daznai vartoja narkotikus,nuolat sedintis kalejime,td baime,kad sis zmogus gautu matyti vaika yra baisu,jolab,kad ir jo tevams ka jie daro nusispjaut.
na man neskubu bet iskylo klausimas, mano vyras is pirmos santuokos turi 2 vaikus mokam alementus, tai iskylo klausimas alememtus vyras tures moketi iki kol vaikams sukaks 18 metu ar iki kol jie pabaigia tes mokslus?ar jie gales paduoti teva i teisma kad padidintu suma?
Labas vakaras. Turiu paemusi paskola firmoje,yra pasirasytas vekselis,uz tuos pinigus nusipirkau automobili. Imokas moku laiku pagal nustatyta grafika,dar liko moketi 6 menesiai . As isejau is tos firmos.Ar firmos savininkai gali is manes paimti automobili ir laikyti savo automobiliu saugojimo aiksteleje,kol sumokesiu likusius pinigus? Masina registruota mano vardu. Aciu...
Sveiki, noriu dar karta paklausti, ar del alimentu reikia kreiptis iskart i teisma ar ispradziu susirasti gera advokata ir tik pasirasiu ieskini eiti i teisma? Aciu..
labas diena turiu klausima turim vaika esam nevede vaikas turi tevo pavarde ar imanoma vaikui grazinti motinos pavarde? ar bus reikalingas tevas?
Sveiki, turiu klausima, kreipiausi i advokata su tikslu issiskirti. Skundziuosi vyro neistikimybe, tad noriu kuo greiciau skirtis. Advokato patarimas - susitarti graziuoju ir nutraukti santuoka bendru susitarimu, nes taip esa greiciau ir pigiau. Ar teisingai patare advokatas?
labas rytas matyt ne taip suformulavau klausima ar galima gaut pasalpa jei mano vardu registruotos 2masinos ir turiu zemes ,bet ja isnuomojau
oj kaip tyngiu ieskoti, bet ryt teks😀
o pagal kodeksa tada kokiu atveju 20 proc gali "nurasyti", o kada 70proc?i pajams cia ziuri ar kaip?vistiek kazkoki pragyvenimo saltini turetu palikti kiek suprantu😀
Bet kaip gali but jei asmuo paduoda i teisma asmeni kuris tuo metu po avaryjos negalejo pajudint ranku atsidure jo parasas. Negali but kad kazkos nelegalus samokslas buvo padarytas? Nes yra visi dokumentai ta patvirtinantis kad jis tuo metu negalejo pasirasyti,kai vyko teismas del alimentu isieskojimo. Ir kas man dar idomu kad nebuvo pratesimo alimentu isjieskojimo,o bet vistiek gauna. Kur tokiu budu reiktu kreiptis tam asmeniui del tokios klastos? Ir siaip jei vaikas negyvenantis su motina ir turi savo vaiku pakeites deklarota gyvenamaja vieta, tai vistiek motina negaletu gaut jokiu budu alimentu uz ta vaika kuris su ja nebegyvena.
Laba diena, norejau jusu paklausti del elementu.Ar tiesa,kad elementai mokami yra iki 18metu? Nes kiek zinau mano mama prisiteise po100lt kekvienam, o man ir broliui jau virs 18metu, bet elementu suma yra nepakytusi gauna kiek gavusi. O ar galima butu man savo dali pinigeliu atsijimti? Nes kai buvau "SODROJE" ji tik man yra pasakiusi skola,daugiau nieko nebenorejo komentuot. aciu uz atsakyma...
o pagal ka nustato anstoliai tuos procentus?
asmeniui neturi iseiti daugiau nei 315 lt kazkur, tada gauni😀
kiek tas nedaug
turto neturim😀
tarkim jei anstoliai arestuoja saskaita, tai jei gaunu socialine jie jos nuimti negali(jei pristatai pazyma), o kaip su alga?jei imi dirbti gali ja viusa arestuoti ar turi kazkoki procenta palikti?
laba diena,norejau paklaus kad gauti socialine pasalpa kiek turto galima turet.masinu , zeme ir t.t.
As oficialiai neidarbinta, ar man priklauso nemokamos teismo paslaugos?
o i teisma ten kur esu registruota ar galima bet kur ir kiek ti kainuoja?
gal galite pasakyti kur reiktu keiptis ir kokiu dokumentu reikia? Aciu
Laba diena norejau paklausti ar galima paduoti vyra elementam nepadavus skirybom? su vyru gyvenam atskirai taciau jis duoti pinigui vaiko islaikymui atsisako.
parasiau Jums i asmenine zinute, lauksiu atsakymo, aciu😀