Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
niaga as ir 460 pirmus metus is sodros gavau, ir po 97 gaunu dar😀
Sveiki, labai idomiai uzskaiciau..., tad isdrisiu ir as Jus patrukdyti. As is sodros gaunu 460lt uz motinystes atostogas ir cia rasote, kad dar kazkokie pinigeliai 97lt priklauso, jei is sodros negaunu daugiau nei 525lt. Gal galite mane informuoti?! Aciu
Na vel sutrugdysiu Jus.Kaip supratau ,man priklausytu -kompensacija.Bet kaskaip nesulaukiu atsako jai pasiskambinu i imone.Kas -kur.Na kiek man zinoma-pagal ".Bankrotodep."duomenis,musu imonei teismas paskelbe bankroto bila-taciau galutinio nuosprendzio ,likvidavimo data dar nepaskelbta.(man kaip buvo sumineta,gali trukti ir metus tai).Bankroto byla skelb,vygdytojas-R.Norkus.
Tai gal man jo reik pasiteirauti-kaip mano atveju bus.Aisku as nejieskau -ten milionu,bet jai priklauso,kodel,neieskoti.Na nesu perdaug toji kuri -tyletu😉
Ir dar vienas kaip ir klausimas-kaip tokiu atveju.Man pries iseinant dekretan,buvo veluojama ismoketi ismoka(na tokia jau musu firma"saraskino kontora",kad ir dabar zmones tik uz lapkriti gave-300lt men ismeta ,ir taip stumesi)Taigi del veluojamo atsiskaitymo,2supuse men,mano darbdavys privalo sumoketi man delspinigius,arba suteikti atostogas uz pradelsta laika-ir buvo nubaustas,pagal VDI nr 62🤓426 punkta.(rasau israsa is VDIlaisko)Sio reikalavimo vygdyma kontruoliuos VSD Vilniaus skyr.Vadovaujantis Lietuvos resp -VDI istatymo (102-4585)10straipsniu as galiu uz isvadose nurodytus sprendimus turiu teise apskusti VSD inspektoriui,ar administraciniam teismui.
Tad prasau paaiskinkit siektiek ir siu atveju,kaip butu su atsiskaitymu uz kaip ir nepanaudotas atostogas(nes jos pagal VSI skaitosi,kaip nepanaudoos ,del atsiskaitymo velavimo,tiek dienu kiek buvo veluota)-nes anuo kaip supratau man priklausytu atsiskaitymas.Tad tikrai jai pagal istatymus man gali priklausiti-nezadu kazkam palikti,virs 3000lt,Tikrai aciu uz informacija-nes kaip matau ,pas mus nelabai nori sneketi-tik sako vieni nepriklauso,nes motinystes gaunu,o kitur kad jieskok.Taigi tik pajieska ,teisiniu keliu suteikia ziniu-aciu.(nes jai ne jus ,buciau ir teiravusis ,per advokatus,juristus)
Ir tikrai atsiprasau kad tiek prirasiau-paprasciausiai man tai dabar aktualu.
sveiki,noriu paklaust del savo drauges nes ji nera sio klubo nare. Zodziu jos vyrui 35 metai ir jau 5 metai jis gauna invalyduma is savivaldybes,kai jie tvarke popierius tai ten parasyta kad jam tas invalydumas priklause nuo vaikystes nes ten igymta tas invalydumas,tai ar imanoma jam atgauti pinygus kuriuos turejo moket nuo vaikystes?
o tai tada visai gerai, jei niekas nesikeis, dekui😀
aisku, dekui labai😀o jau kai sueis trys metai, tarkim jei netekciau darbo, o vyras ir bedarbis tai jau nebepriklausytu?
Gerb teisininke as ta pajamu skaiciavima suprantu, rasiau, kad mes db gaunam socialine, tai reiksias pajamos neisnesa po 350 lt😀 man tik idomu jei socialinis matys, kad trecius metus neini dirbti ar mokes ta ismoka dar? ar pagal istatymus galiu trecius metus nedirbti ir gauti socialine ismoka, be priekaistu, kad tyngiu dirbti😀
taip... jei iš sodros gaunama išmoka yra didesnė nei 525lt ( nepriklausomai kiek asmenų šeimoje), tai 97 lt nepriklauso...
tai jei daugiau gauni tada nepriklauso 97 lt, bent man taip aiskino
ai tai mums daugiau iseina nei 525 ☹
jei is sodros negauni daugiau nei 525 lt, tada turi priklausyti manau😀
mes su vyru abu dirbantys tik as dabar motinystes atostogose, vaikui eina antras men tai mums prikaluso tie 97.5?
viena kolege turejo grizti lapkriccio men, pasiule zemesnes pareigas su ta pacia alga, tai nesutiko, gavo imtis vaiko auginimo atostogu iki 3 m.
Odeta, pas mus irgi niekas nieko nepaiso...
as apie socialine, o ne sodros😀
linciuke- trecius metus buni nemokamai 😀
o jei tarkim trecius metus neini dar i darba, socialine moka, jei db gaunam?
dirbu SEb banke, bet niekas nepasio sito sitatymo, yra begales jo apejimu...
as taip pat dabar esu vaiko auginimo atostogose, o kai grisiu, zinau, kad mano darbo vietos nebebus, nes i mano pareigas paskyre kolega ir nepadare jo l.e.p. Tokia realybe 😀 Yra dar kita istatymo puse- turi pasiulyti kita darbo vieta su tokiom pat salygom, bet jau po men. darbdavys tas salygas gali keisti.
Na mano darbovietėje tai neseniai viena mama parėjo po dviejų metų... ir ji dabar dirba eiline pardavėja, nors anksčiau dirbo vyr.pardavėja... buvo pasakyta, kas pareis iš po dekreto, tai visas į pardavėjas, nes per du metus nusisėdėjo ir nieko nebemoka... aš dirbau pam.vedėja irį dabar teks taip žemai kristi...
dziuljeta- turi suteikt, as turejau 68 k.d. visas gavau 😀
sveiki.Kaip saunu kad galima paklaust teisiniu klausimu.Mano klausimas trumputis siuo met laukiuos ir kaip nemazai mamyciu bandysiu spet iki liepos 1 iset i vpa kad tai padaryciau teks neimt nga 126 dienu.turiu darbe prikaupus atostogu virs 60 dienu nes vis neleisdavo.ar imanoma priverst darbdavi atiduot visas man priklausancias atostogas iskart ar yra koks istatymas?aciu
Laba diena, tiesiog nežinau kur kreiptis, manau, kad čia kaip tik ta vieta kur gausiu atsakymą. Aš viena auginu du vaikus, vaikai turi tėvo pavardę, todėl nesiskaitau, kaip viena auginanti vaikus. Iš vaikų tėvo nėra priteisti elementai ir jokiu pinigėlių negaunu, kiek žinau, Vilniuje mamos kurios augina vaikus vienos, į darželį vaikai patenka be eilės ir mokėti reikia mažiau. Ka man reikėtų daryti, kad aš galėčiau pasinaudoti tokiom lengvatom. Be to vaikų tėvas turi kitą šeimą.
Labai atsiprasau ,kad as galbut pirmoji kuri trugdau,man labai rupimu kl iskilusiu paskutiniu metu.Bet tikrai tokioj situacijoj,kuri dabar- sedziu ,kaip sakoma,"kaip ant adatu"😀.Taigi paaiskinsiu savo situacija,gal galesite bent patarti kaip yra tokiu atveju.
As dabar esu vaiko auginimo iki 2m atostogose(mazajai pusantru metu be keliu dienu)Buvau dirbusi iki dekretiniu-ir vaiko aug.atostogu-5m toja pacioja imoneja.Musu pagrindyne imone turejo savo padalini(kaip ir dukterine imone),kureme as ir dirbus(taciau direktorius vistiek vienas-pagrindynes imones)Taigi musu pagrindine im "Izobara" o jos padalinys "Izobaros paslaugos"(kur dirbus).Taigi reikalas tas kad musu padalinys"Izobaros paslaugos",kur ir dirbau nuo spal men bankrutavus,o buve darbuotojai,per nauja priimti i "Izobara".
Na as aisku buvau kaip ir nebeekzistuojan imonej isbraukta,nes reikejo sodroj tvarkyti popierius kaip nebedirbanti,ir tokios im nera.Kad toliau butu tesemas, motnystes ismokos mokejimas.
Taigi as dabar kaip ir nezinioja,siokioja tokioja.Pagal visus darbo kodeks istatymus ,man turetu priklausyti kompensacija uz du men,nes isejus nesavo noru-o im likvidavimu.Ir kur jai ka jos reik teirautis,ar prasyti.
Na as buvau skambinusi tam bankroto vygdytojui-tai buvo pasakyta,nieks nepriklauso,nes gaunu motynistes pajamas.Ir taip neaiskei ,bet suminejo ,ligtai as automatiskai turiu buti perkeliama i pagrindynia,o sugrizus po motinystes atostogu ,jau yra galimybe darbdaviui spresti-ar mane priimti,ar atleisti.
Taigi as noriu zinoti ,kaip kas tokiu atveju.Aisku as kad butu aiskiau paras ir savo imn pavadinimus-kas kaip,bet nenoriu perdaug viesumos,nes Ukmerge nera did ,tad kita kart galiu isvis neisidarbinti-jai ka.Bet tikrai noriu kad norskiek paaiskintumete del tu kompensaciju,ir grizimo bankroto atveju i pagrindyni padalini.
Aciū uz atsakyma.Su pagarba mumu-tik nezinau ar tinkamu adresu nusius zinute.
Sveiki. Auginu tris mazamecius vaikus, su vyru skiriames. As niekur nesu dirbusi, mano mazajai mergaitei 8 menesiai. Mano buves sutuoktinis zada reikalauti vyriausio vaiko globos. Noreciau suzinoti, ar yra galimybe, kad vaikas is manes bus paimtas?
Norėčiau paklausti. Mano vyras uždirba 1100lt/mėn aš nesimokau, nedirbu šiuo metu auginu vaiką kuriam 4mėn. Ar man priklauso vaiko pinigai kas mėnesį ~100lt?
Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau.
Pagarbiai,
Aurimas Petrauskis