Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
Nežinau kaip iš tiesų, bet mes, kai registravom savo mergaitę, tai sakė, kad reikia sutikimo (parašo). Logiškai mąstant, tai gali ten daug priregistruot tada tarkim, jei antra pusė turi dar kitų vaikų iš kitų santuokų ir pan.
jei esi registruota tarkim tevu name ir nori priregistruoti savo ka tik gimusi vaikuti, tai tikrai nereikia savininku sutikimo,kad priregistruotum savo vaika.Ir as registravau ir mano sesuo registravo ir paaiskino, kad vaikui sutikimo nereikia
Mano motka varineja zodziais, bet va maza kas i senatve jai saus i galva... O mes kaip ne kaip jau i busta kazkiek pinigeliu investavom.
Mano motka varineja zodziais, bet va maza kas i senatve jai saus i galva... O mes kaip ne kaip jau i busta kazkiek pinigeliu investavom.
O pas mus reikėjo namo savininko - tėvuko parašo. Čia gal ant ko pataikai dar, nes ten parašą, kaip supratau, gali padėti bet kas 😃
silvijana mes priraseme vaika,be anytos leidimo 😃
Be namo savininko leidimo prirašyti ne taip lengva naują žmogų.
lialia88 gims mazius prirasyk ji ten,ir taves nieks neisvarys
savininkas turi visas teises tiek priimt gyventi, tiek išvaryti, tik išregistruoti yra sunkiau jeigu asmuo gyvena, tai naikinti jo gyvenamosios vietos negalima, pirma kaip sakoma turi iškeldinti, po to išregistruoti 😉 j
linestra as nenoriu israsytis, o tievu as tikrai neisrasysiu nes jie namo savininkai... Vat mano motina man vis grasina kad jos namas ir kad mane isvaris. todel noriu suzinoti,ar ji turi tokia teise?
lialia88, jei neklystu,tai gali israsyti.
Sveiki,
Vyro vaiko motina, padave vyra i teisma del alimentu ir anstoliams, kad uz 18 men laikotarpi isieskotu 5000 lt, o kas menesi 800 lt., pasak jos, kad nesirupino vaiku. Vyras turi isipareigojimu 1000 lt, vazineja i darba i kita miesta, turi kita seima. jo atlyginimas i rankas 1800 lt. jis jokio turto neturi, maistas ir drabuziai yra is mano pinigu, nors as dar auginu vaika, bet vaikas nera bendras.
ieskoves ieskinyje yra nurodyta daug melagingu ivykiu, pvz: kad vaiko nelanko, kad turi spec poreiku (ploksciapedyste), nesiruosia ateity lankyt vaiko, kad jie gyveno kartu 4 metus, nors jie isvis negyveno, bet vyras juos abu islaike, kad jo poreikiams isleidziama daugiau nei pati ieskove uzdirba, nors tai nera tiesa ir yra irodymu, kad neina su juo susitarti, nors ji nesitare pati ir dar daugelis kitu dalyku. Vyras kiekviena menesi pasiima vaika, nuvaziuoja, nuperka drabuziu, pavalgydina ir zaislais aprupina.
Ar galima ieskove paduot i teisma del smeizto ir melagingu parodymu? Jeigu taip, tai koks yra procesas?
As gal ne i tema, bet noriu uzklausti,gal man kad ats: Gyvenam su vyru kartu su mano teveliais, namo seimininkai yra abu tevai, bet as esu prirasyta. Tai man toks klausymas, mane is namu gali tevai isvaryti,ar neturi teises jeigu esu prirasyta?
Laba diena, noriu issikirti budama kitoje salyje, paduoti skiryboms del jo kaltes, turiu 3pareiskimus del smurtavimo, grasinimu, ir vaiko neprieziura, bet kolkas dirbu ir gyvenu kitoje salyje, ar man butina gristi i lietuva ir vel ieskoti darbo ir tik tada pateikti visus dokumentus teismui? Laukiu atsakymo i el.pasta. PutYourHands@gmail.com ir kiek man tai kainuotu, samdant advokata kaip mano atstova byloje._ Su pagarba Gintare L.
taip susituoke
laba diena norejau jusu paklausti musu seima gyvena airijoje bet dar tebeesame registruoti lietuvoje,situacija yra dabar tokia kad mes su dukryte grizom 1-1,5men i lietuva nes laikausi teises siuo metu laukiames antro vaikelio kuris turetu gimti lapkricio pradzioje jai as nespeciau grizti i airija ir man tektu gimdyti lietuvoje norejau pasiteirauti kaip butu su mazyles dokumentu tvarkymu nes mums reiktu issimti gimimo liudijima ir pasa ar tam reikalingas tevelis?o jai mes spetumem grizti i airija ir dukryte gimtu ten per kiek laiko reikia issimti lietuviska gimomio liudijima kad butu lietuvos piliete ne airijos.aciu jums uz atsakyma
Labutis.Noreciau dar ir jusu patarimo.I buta buvau ileidusi moteri,kuri pridare labai daug skolu.Sutartis nebuvo sudaryta,bet yra mano brolis liudininkas,nes,kai ji isejo is buto brolis paeme raktus is jos.Advokate sako daryti teisma,bet man idomu ar as pati turesiu teisma apmoketi ir kiek mazdaug toks teismas kainuotu? Noriu pridurti ir,tai,kad mano brolis turi mano igaliojima tvarkyti visus dokumentus,kadangi as negaliu pati to padaryti del asmeniniu priezasciu.
Labadina,norejau jusu pasiteirauti.mano mnesio pajamos yra 97 lt uz vaika ir 300 dekretas taigi net neisieina minimaiai po 315lt vienam asmeniui.esu vienisa mama.as galiu prasyti pasalpos kad mum autusi 630lt per menesy.elementu nesiteisiu.tikslaiu ar mum priklauso ji.
Linestra, jei nesusituoke tevai tai reik pas notara patvirtint tevyste 😀 neuzteks kad nueit tik su pasais 😀
resnichka, siaip pakanka,kad vienas is tevu nueitu i metrikacijos skyriu, tik reikia tureti abieju tevu asmens tapatybe irodancius dokumentus.
laba diena,noriu paklausti.situacija yra tokia,mano mama turi sunu is pirmos santuokos,antroje santuokoje susilauke manes,tevai susituoke gyvena 30 metu,name ,kuri mano tetis state dar nevedes.kaip ir aisku ,kad sitas namas priklauso man,nes as vienintele tecio dukra.brolis neivaikintas.ar po tevu mirties namas priklausys man vienai?ar kazkuri dalis priklausys ir broliui? ar tevams reikia rasyti palikima,kad palieka nama man?jei taip,kur reikia kreiptis,kokiu dokumentu reikia?
sveiki noreciau paklausti,alimentai priteisti susitarimo budu,taciau nenustatyta vaiko gyvenamoji vieta,ar as pati galiu kreiptis del jos nustatymo su manimi t.y su motina ?vaiko tetis gyvena uzsieni ir lietuvoje retas svecias.Dekui.
Laba diena
turiu toki klausima.vaiko tevas kalejime,mes nesusitoke.kai gyms vaikas,kaip irasiti teva i gimimo liudijima.kokiu dokumntu tam reikia,nes to metu tevas dar bus ikalintas
Sveiki... Atsitiko baisus dalykas musu seimoje... Istekejau uz pirmo vyro, kuris pries santuoka pasieme paskola, laiduotoju tapo mano sesers vyras. Viskas buvo gerai iki tol kol as issiskyriau su savo pirmuoju vyru. Dabar atejo laiskas Laiduotojui kad privalo sumoketi 20.000lt paskolos. teismo nutarima apskundem. Kreipemes pas advokate. Siomis dienomis atejo i laiduotojo telefona sms zinute kad skolintojas liepe laiduotojui kreiptis per pazystamus ir viska sisitvarkyt nes jis (skolintojas) nieko piktybiskai nemokes. Manau sita sms zinute irodymas kad tai vyksta specialiai. Is kersto kad mes su skolintoju issiskyrem. As kaip buvusi zmona turiu dokumentus kur Skolintojas pasiraso skola grazintis savo lesomis, bet dabar jis nori kad as mokeciau skola kartu su laiduotoju. Plius prie sito reikalo esu jo paskola mokejusi as, yra banke mano parasai kad apie 15.000lt esu ismokejusi. Ar tai kuo gali padeti? Is vis kaip visa tai pasibaigs?
Labas. As su turkijos pilieciu turiu sunu, bet jau kartu negyvename. Ar yra imanoma prisiteisti vaikui islaikyma jei as siuo metu nezinau kur jis gyvena, ar lietuvoje ar uzsienyje. Jis siuo metu yra registruotas mano tevu namuose. Jei as ji paduosiu alimentams, teismo saukimai eis i mano tevu namus, ir teisme nepasirodys jis. Ar galiu tiketis be jo buvimo teisme prisiteisti islaikyma? Aciu.
Laba diena. yra tokia beda. Mano vyras su pirma savo drauge turi dukryte,jai jau 5keri metukai. kai dar vyras gyveno su ja,jis pasieme is banko paskola,apsistate namus. dabar,kai jie jau 3metai negyvena kartu,jam liko moket ta paskola,ji pasieme visus daiktus kuriuos buwo nupirkes,negalvoja atiduot,ir maza to,neleidzia matytis su dukra. jei zino,kad gali pas ja atwaziuot,per gimtadieny ir kitas swentes,ji mergaite paima ir isweza,ji zenota su kitu ir augina du to wyro vaikus,bet tik ne ta mergaite. ta mergaite auga su mociute. mano wyras sawo dukters nemates daugiau nei metus,paduotas elementam,bet vaiko jam nerodo,jy slepia nuo jo. ka mano vyrui daryt,ir jei pasiulysit kreiptis y teisma,ka jis gali pasiekt jame? buvo nuvazevusios seniunijos darbuotojos pas ja,bet jai kazkas pranese,kad pasiimtu dukra,nes atwaziuoja tikrint. mes puole y newilty
spinduliuk mano imone ir bankrotavo jei turi tuos lapus kad tave atleido palei bankrota turetu priklausyt tau atostogos.
Sveiki gal galyte pasiulyti gera advokata Vilniuje ,aciu
laba diena siuo metu esu mot. atostogose ir kai teko rasyti prasyma keliems metam einu atostogu mane ikalbejo rasyti 3 metam, sake jei noresiu buti 2 metus, parasysiu prasyma.Dabar mano dukrytei 1 metukai ir as laukiuosi dar vieno vaikelio, mano ginekologe klause manes ar reiks mane ssiusti i dikretines, o dar mano imone kur dirbau bankrutavo, tai likau nezinioje kaip viskas bus
Idomu kaip pragyvent su 2 vaikais uz 150lt kur ziuri politikai. alkasai kurie visa gyvenima gere,gauna dabar pensijas, o vaikams nieko nemoka. pykta ir geda uz tokia valstybia! ☹☹☹