Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
Gerb. mamytės, jeigu Jūs susidūrėte su teisiniais keblumais ir nežinote, kaip juos išspręsti, išdėstykite savo klausimą ir aš pasistengsiu į jį atsakyti kaip galima greičiau ir išsamiau. Pagarbiai, Aurimas Petrauskis
ar čia apie rašytinį procesą eina kalba???
Gerb. teisininke, kokios bylos trunka 15 min?????
Aciū Jums uz paaiskinima ir gero vakaro Jūsų seimynai.Aciū.
Aciu uz paaiskinima.Bet turbut jai ji tai sugalvotu padaryti,turetu vykti kazkoks teismas .Ty be musu zinios ir vyrui manajam nedalyvaujant ji negali pati ,pasidydinti.Turetu vykti teismas ir mes buti informuoti.Taip.
Laba diena.Noreciau jus dar sutrugdyti vienu klausimuku.Taigi kai savo vyrui pasakiau kad seme forume ,galime pasikonsultuoti su teisininku ,manasis sake paklaust vienu mum kaip ir rupimu kl,jai taip butu.Taigi mano dabartinis vyras,kaip ir as -tai mum antrosios santuokos.Tad jis irgi turi vaiku(du) is pirmos santuokos.Mes su jo vaikais bendraujam gerai,jis moka vaiku islaikyma ,alementus.Suma kokia buvo nustatyta per ju skyrybas nera didele-dviem vaikam (,moka 240lt.isviso)Mokes iki kol vaikam sueis 18m,bet jai mokynsis vaikai gales prisiteisti-iki 24m lygtai.Mum tik kartais iskyla toks kl-ar buvusi zmona gali prisiteisti butent dabar (vaikam vienam 10m kitam 14m)didesne suma alementu,jai ji sugalvotu tai daryti.Ar nelabai nes jau jis yra sukures kita seima ,ir turi maza vaika.
Na vienu zodziu ar buvusioji gali padidinti -reikalauti dydesnes elementu ismokos.Nors jis turi dar ir maza vaika iki 2m kitoje santuokoje.Kaip tokiu klausimu.
Pridursiu atlyginimas jo nera dydelis-1200lt ppopieriuja.Aciu uz atsakyma.
na pakolkas noriu aš viena, o sutuoktinis nesikalba... nekilnojamo turto įgyto santuokoje neturim... aš turiu dalį buto, paveldėto dar iki santuokos, bet manau, kad jis į jį nepretenduos... auginam du vaikus... mažajam 1,5m. aš gaunu iš sodros netoli 1000lt.
o kiek kainuoja tas prašymas paduodant skyryboms? Ir kur reikia kreiptis dėl nemokamo advokato?
aciu labai uz atsakymus.
tai jei gerai supratau mama gautu mot.pasalp. jau vistiek uz pirma vaika nuo 2 metu mot.pasalpos nebemokes. o kol prades moketi uz antra vaika ar mama galetu kreiptis del socialines pasalpos? nes vyras birzoj stovi.
yra toks atvejis mama turi pasemusi 3metam atostogu. paaiskejo kad laukiasi o po 2 mesio vaikui suena 2metukai. ar mama gautu mot.pasalpos? Aciu
nuo ko pradėti skyrybų procesą?
Dar norėčiau paklausti kur reikėtų kreiptis dėl vaiko pinigų 97,5Lt? Seniūniją, savivaldybę ar dar kur nors. Beja man nuo vaiko gimimo (Spalio 21d) pervedė vienkartinę išmoka ir 100Lt. Nežina už ką, kai vyras buvo tėvystės atostogose. nuo gruodžio mėn negavau jokių išmokų.
Dėkui už atsakymus. Kadangi 100% esu garantuota, tai manau advokato man neprireiks ir atstovausiu sau pati 😀
O ar aš galėčiau tikėtis nemokamo advokato? Esu apie tai girdėjusi jei pajamos kažkiek nesiekia tai skiriamas nemokamas advokatas.
Gali buti kad ten taip vadinasi ,nezinau tikliai.Taciau man sodroje tai buvo minima,kai tvarkiausi ismokas .Vienam vaikui 100lt.Taigi uz pirmaja dukra,kadangi issituokus auginu -100lt neatsk.pajamu.O antroji kadangi susituokus su jos tevu-50lt(dalina jau abiem)(antroji santuoka)neatskait pajamu.Taigi man taip buvo pasakyta.Tai gal ten tai turejo omeni-(del auginimo santuokoje ar ne.)
mumu- apie NPD kalbi 😀
O gal tau Renata turejo omeni del pajamu atskaitymo.Nes vienam vaikui -100lt ,o uz antraji jau 200lt.jai vaika augini kaip viena,nesusituokus.Jai susituokus,tai pajamas neatskt kazkaip ,perpus-po 50lt abiem su vyru vienam vaikui.Ten gal tai turejo omeni.Ten kazklaip neatskaitoma suma-maziau atskaiciuoja tada pajamu mokesti.
Laba diena Norėčiau ir aš paklausti. Yra tokia situacija. Su vaiko tėvu gyvename atskirai. Dėl išlaikymo jis gražiuoju tartis nenori ir sako kad lauks teismo šaukimo dėl alimentų. Gimimo liudijime tėvo vietoj brūkšniai, nes jis nesutiko įrašyti. Tai kaip man reiks įrodyt jo tėvystę? Ir kokių dokumentų reiks teismui pradėt? Ačiū už atsakymą.
renata- cia gal del NPD klause?
sveika niagara jei tau turejo moket tuos 97lt. tai metus atgal ismoka gali susigrazin ismoka vaikiui ji vadinas
seniau vienisom mamoms lyg mokedavo, o db sake ne, nes mes irgi kartu gyvename, nors nesusituoke ir jei jis iseitu pas kita nesiskaityciau vienisa mama, nes vaiko pavarde tevo
Laba diena. Yra tokia situacija, yra namas ir atskiras priestatas. Jie yra uzstatyti bankui. Pirkejas nori pirkti ta priestata. Tai klausimas toks: ar imanoma kaip nors ta priestata parduoti,nors jis yra uzstatytas bankui? ar koks nors budas yra tai padaryti? Aciu.
taip, del 97 lt reikia kreiptis i savo miesto socialini skyriu, su gimimo liudijimu ir pasais,Daugiau visa info jau mato per kompa.Siaip mano situacija buvo tokia, kad mes gimimo liudijima issiemem beveik po 3 men tik(nes ziema nesinorejo lekti i kita miesta, kur mazyle registravom).Tai issiemus liudijima nuejau del tu 97 lt, tai grazino uz tuos 3 menesius man😀
Laba diena.😀Tikrai manau visos sutiks,kad nera svarbi skuba,kada atsakysit.😀Juk ir taip saunu kad sutikot Mus pakonsultuoti rupimais kl.-kuriu Mes tikrai turim.Na dabar kai tie istatymai,bei tvarka keiciasi vos ne kas men😉,tai net nebespeji su jais susigaudyti.Tikrai aciu ,kad sutikot padeti.😀(na o elektrn. pastu as nesinaudoju,gal ir nemokeciau siusti😉,nors ir turiu😀)
Laba diena.😀Tikrai manau visos sutiks,kad nera svarbi skuba,kada atsakysit.😀Juk ir taip saunu kad sutikot Mus pakonsultuoti rupimais kl.-kuriu Mes tikrai turim.Na dabar kai tie istatymai,bei tvarka keiciasi vos ne kas men😉,tai net nebespeji su jais susigaudyti.Tikrai aciu ,kad sutikot padeti.😀(na o elektrn. pastu as nesinaudoju,gal ir nemokeciau siusti😉,nors ir turiu😀)
Aciu aciu Jums 😉
Ir da gerai nezinau aisku,bet man atrodo jai tau priklause bet negaudavai-gali atrodo gauti ir atbuline data,bet jai metai nepraeja nuo uzdelsimo.Bet siuo atveju tiksliai nepasakysiu-tik paklausti galisiuo atveju.Sekmes 😀
Niagara -del tu 97lt kreipkis i savyvaldybe-rupibos skyriu,kur pasalpas tvarkomos.Aisku jai gauni is sodros tai pazymu nereiks-nes visos yra duomenu bazeja,ir jie matys.Neskis tik gimimo liudijima,ir pasus abieju.Tikrai kreipkis i savyvaldybe,nes cia ne sodros mokesti-o savyvaldybes .
Oi visur ten turejo butiVDI o ne( VSD) kaip uzrasiau(,Taigi man VDI raste parasyta kad man gryzus po motn. atostogu ,as galiu pasimti atostogas ar pinigus.)O kaip bankroto atveju.?
Linciuke, gal gali pasakyti kur reikia kreiptis ar kokia forma uzpildyti ir per kiek laiko reikia pristatyti sodrai? Bet tuos 97lt cia is sodros irgi gauni?!