Sveikos mielosios, labai dėkoju redaktižorei už suteiktą naują galimybę dalintis patirtimi, diskutuoti apie rankdarbėlius. Tad startuojame. Jei yra mamyčių besidominčių dekupažu - junkitės. Aš dar tik pradedančioji. Diskutuokim, rodykim darbelius blog'uose :)
robke,gal gali parasyti,kiek senukuose sumokejai uz savo pirktas priemines,as vis neprisiruosiu nuvaziuoti 😀
As siuo metu dovanu dezutes dekuazinu. Vyrui kaljano tabakui ir angliukams dezute eileje stovi... bet kazi kaip cia su ja bus.
O šiuo metu dekupažinat ką nors 😉 ?
Pirkau šį mėnesį naujas startavo žurnalas "Mano hobi.Dekupažas", pirmasis numeris, bet sagių pamokėlių šiame nėra tik auskariukai kaip dekupuojami ir dar nemažai kitokių daiktų dekupavimo 😀 tai šaunu, kad yra paslaugių žmonių, kas ištiesų tžretas reiškinys, dažnai susiraukusios stovi už prekystalių 😀 Na tikiuos papuls kada užmatyt Kaune kokią rankdarbių priemonių parduotuvėlę . . .
o kokį žurnaliuką skaitei, nes nesu jų pirkusi, bet norėtųsi daugiau pasiūlymų segėms ir auskarams 😀 visa mano patirtis iš visagalio interneto 😀 beto kai pirkau priemones labai daug info suteikė pardavėja 😀 pažengusi nesu, bet pradžia šiokia tokia yra, o kai patinka, tai ir noro tobulėti yra 😀
O auksarankėse info apstu, taip apt ir veltinis.lt, ir rankdarbiai.uzoc.ru(berods taip), ir darbštuoles ir dar daug daug 😃 O darbų gražumas tai ogogo 👍
Beje ar bandėt per internetą sakytis dekupavimo priemonių ir jam skirtų pagrindų ? Šiandien dairiaus po tinklapiuką dekostudija.lt daug dalykėlių yra, tik neturiu su kuo palyginti kainų, nes čia kur gyvenu nėra dekupažo parduotuvių absoliučiai . . .
Atomine šiandien visą žurnalą nuo a iki z perskaičiau tai lygiai kaip iš jo viską parašei 😉 😃 Jau regis esi toli pažengusi dekupažistė 😉 O va sadolin ir lygiai tas pats etiketėj parašyta 😀
Visgi ačiū už info labai 😀
Dar oi kiek daug reik išmokti . . . ryt bus pirmasis mano bandymas 😀
Kaip manot kiaušinių nei negruntuoti ?
auksarankes.com forume tai kai ilysi tai isejimo nerasi 😃 superinis forumas
tiesa, daug naudingų patarimų, kas liečia rankdarbius, galima rasti šiuo adresu www.auksarankes.lt tik neseniai aptikau 😀
Gal kuriai bus naudinga ši info 😀 nesu profesionalė, bet menka patirtimi galiu pasidalinti 😀 beje, gal kuri darėte auskarus ir galite pasidalinti patirtimi 😀 kaip sekėsi, kokia eiga darėte...
Sendinimas su vienkomponenčiu laku:
1. kai daiktas, dažomas akriliniais dažais, išdžiūsta, jis lakuojamas vienkomponenčiu laku.
2. Kai vėl išdžiūsta, vėl dažoma akriliniais dažais, bet kitokia spalva, nei prieš tai. Dažyti reikia į priešingą pusę, nei kad tepėte vienkomponentį laką. Išdžiūvus ir gaunasi skeldėjimas, senėjimo efektas : suskilimuose matoma pirmojo akrilinių dažų sluoksnio spalva.
3. Tada galima klijuoti paveiksliuką ar servetėlės fragmentą. Išdžiūvus lakuojama laku,- kuo daugiau kartų lakuojama, tuo gražiau atrodo.
Su sadolin: turi būti akriliniai dažai pirmas sluoksnis, tada sluoksnis sadolin lako (prisiminkit, kokia kryptimi tepėte laką), o tada ant viršaus vėl akrilinių dažų sluoksnis - priešinga kryptimi tepamas, nei kad buvo teptas lakas.Tiesa, negalima daug kartų viršutino akrilinių dažų sluoksnio tepti vienoje vietoje, nes susivelia ir nesigauna skilinėjimo efekto: reikia tiesiog lengvai vienąkart tepti teptuku.
dar išbandžiau sendinimą su dvikomponenčiu laku. Pradžioje daiktą nudažiau, kai išdžiuvo dekoravau paveiksliukais ir tuomet:
1. galima skaldymą daryti ant viso dekoruojamo objekto arba tik ant paties paveiksliuko ar servetėlės fragmento: tepama AntikI, kai išdžiūsta, tada tepama AntikII, bet jau į priešingą pusę, nei buvo teptas AntikI sluoksnis. Išdžiuvus gaunamas suskilinėjimas.
2. Suskilimų tarpelius užpildome metalizuotais milteliais "Purpurina".
3. Galiausiai dekoruojamą daiktą lakuojame laku . Kuo daugiau kartu lakuojama, tuo gražiau atrodo.
Aš kažkaip grunto nenaudojau dar nei karto. Paviršius dėžučių arba pagrindų segėms buvo švarus, lygus, tai kažkaip negruntavau. Gal ir nemokšiškai padariau, bet kiek studijavau patarimų dėl grunto neužtikau 😀 išskyrus kai būdavo atnaujinami seni daiktai. Dažniausiai darau šia seka:
Paprastas dekupažas, be sendinimo efektų:
1. Nudažyti daiktą norima spalva.
2. Pasirinkti paveikslėlį ir jį išsikirpti. Jeigu piešinėlis iš popierinės servetėlės, iškirpus atskirti nuo pirmojo sluoksnio (su paveiksliuku) kitus baltus sluoksnius. Kad gražiau įsilietų galima kraštukus papešioti su pagaliuku, pamirkant jį vandenyje.
3. Norimoje vietoje uždėti paveiksliuką ir su švelniu teptuku nuo piešinėlio centro specialiais klijais tepti. Klijų perteklių nuvalyti skudurėliu ar kempinėle. Jeigu paveiksliukas iš dekupažinio popieriaus, jį iškirpus sudrėkinti šiltu vandeniu, iš blogosios pusės patepti klijais, uždėti norimoje vietoje ir, jeigu reikia, ant viršaus teptuku dar patepti klijų.
4. Kai užklijuotas paveiksliukas išdžius, darbelį lakuoti keletą kartų. Kuo daugiau kartų jis nulakuotas, tuo meniškesnis atrodo.
sveikos mamukes, jungiuosi ir as...dar nekokia dekupaziste is manes, dar tik deze zaislam dukrytei dariau, o ir tai dar nebaigiau, danktis dar nepadarytas😀 bet visai patiko ir manau reikes ir daugiau ka daryti😀
O klaidų jūrą privėliau 😃
Na šiand būtent senukuos pirkau laką sendinimui, sadolin firmos, manau tikrai geras, ne koks š . . . 😀 Ryt bandysiu, o apie blizgų ryžinį popierių žurnale deko perskaičiau, rašoma, kad plonutė lyg šilko gija būna, bet vienuose popiriuose ryškesnės, kituose blankesnės gijos būna.
Kiaušinuką dekupuoy ruošiuos taip: gruntas, akliniai dažai, sendinimo lakas, vėl dažai, paveiksliukas ir lakas.
tai jau tikrai baisu,na pas mus tikrai ne tokios 😃 as tokias iki maciau vajezau, nzn kas ten tokias baisias, brokuotas ir pirktu 😀
O kaip nevarysi kai dežučių kampai nesueina, vyreliai įsukti taip, kad rodos čiut stipriau įsukę būtų ir dėžutė būtų skilus, kur uždarymai turėjo būti skylutės paliktos, o dekupažas uždėtas ne kaip piešinio imitacija ar kokia emalė, o... net paaiškinti nemoku.
akriliniu dazu ,ne laku 😉
ko taip varai ani silver city,pas mus klaipedoje tikrai grazias ir kokybiskas dezutes parduoda 😀 gal pas jus tik tokios nelabai mokancios mergelikes ten dirba 😀 tik vat kaineles tai kandziojasi 😉
robke kiausinius as ta nudaziau kempinele akriliniu laku,tada dejau servetele su zuikiu ir visciuku,bet man nelabai patiko,nes atrodo nulakuoti,kaip su paprasciausia plevele uzdeti 😀(kur pardavineja spec velykoms puosimui) ,na nebent kokias superines gelytes atrastum 😀
o silverCity tai esu pasibaisėjusi. Kursai pigūs, o jau išmoko dekupažinti... slėptis reikia. Mano mama tokias baisias dėžutes degina, o jie pardavinėja.
Labas rytas. Nežinau robke kur tu čia taip matei, bet kiek mano žinios neša tai ryžinis kaip tik neblizgus. Dekupažinis-taip. Aš apsiperku Kaune Gedimino g. 15 - ORNAMENTUOSE (yra ir senamiestyje, jie ir savo internetinę parduotuvę turi).Visa pradini rinkinį nusipirkau už 80 Lt ir tikrai pradžiai užtenka ir dar kokiai pradžiai. Ten dirba moteris, kuri noriai padės susirinkti visą rinkinį, patars dar kas prie ko dera, ką po ko daryti. O ir kursai ten superiniai. Kas liečia Senukų premones... Turiu savo nuomone: lakas per pora mėnesių pagelsta. Manau, darai daiktelius tam kad gražūs būtų. o Koks grožis, kai pageltonuoja?
Per Kalėdas užsikrėčiau burbulais, dabar kiaušiniai, o tame tarpe visokie pabandymai. Man sielai koroliukai mielesni.
Pradžiai darysiu ir kiaušinukus, velykų medeliui 😀
Ryžinis popierius blizgesnis kiek žinau 😀 Manau tikrai superiniai darbai gavos 😀 Aš dar išvis nk nebandžius, tik domiuosi, o ryt lekiu pirkti sendinimo lako, tikiuos senukuos rasiu, nes dekupažui skirtos spec priemonės tikrai žymiai brangesnės, tad kaip pradžiai tiks paprastos 😀 Aha nuorodos būtų gerai 😀
O kai darei kitus darbukus ar po nugruntavimo dar dažei akriliniais dažais ?
Beje labai svarbu man kokie klijai ten būtent yra ar spec ar koki kitoki tinka ? 😀
kalbant apie priemones, tai vienas pirkau silvercity parduotuvėje, vėliau Kauno senamiestyje aptikau bent kelias naujas dekupažo ir rankdarbių parduotuves, tai kai ką pirkau ir ten, na kainos tikrai nemažos 😉 daug pigiau galima įsigyti perkant internetu, vėliau atsiųsiu nuorodas, nes turiu išsisaugojusi kitame kompiuteryje arba kiti perka senukuose, bet nebandžiau...nors ruošiuosi atnaujinti medinę duoninę, tai sakiau reikės apsilankyti senukuose,nes tokiam dideliam daiktui tų brangių priemonių gaila....
ne kiaušinukų negruntavau...iš tikrųjų nebuvau nieko skaičiusi dėl kiaušinukų dekupažo, tai dariau kaip sugalvojau 😉 vienus tiesiog padariau ryžinį popierių klijuodama blizgiu laku-klijais (iš ryžinio popieriaus išsiplėšiau norimus vaizdus ir modeliavau ant kiaušinukų, padengdama visą paviršių, o tvirtinau viską laku-klijais) ir tikrai gražiai gavosi..😀 ypač kai buvo pirmasis dekupažinis darbelis 😀 gaila neturiu pavyzdžių, nes padovanoti 😀
Beje kas netingit pasidalinkit darbeliais blog'uose 😉
atomine, o kiaušinius gruntavai taip, prieš tolesnį darbą ? Nes skaičiau, kad nevisada būtina
pasidalinkite kokias priemones pirkot kur ir už kiek 😉 😀
sveikos mergytės 😀 jungiuosi ir aš prie jūsų, nes dekupažas vienas iš naujausių pomėgių 😀 dariau jau ir vėlykinius kiaušinukus, ir rėmelį nuotraukai, ir plaukų šepetį, ir kelias skrynutes bei seges 😀 kur tobulėti tikrai yra, bet pradžia nebloga 😀 o svarbiausia labai patinka 😀