sveikutes, na kadangi mums su Gabriele buvau buvo suteikta garbe atidaryti naują temelę, tai va taip ir darau :) labai tikiuosi, kad cia priosijungs ir tos, kurios turejo susilaukti savo angeliuku lapkriti, bet del vienu ar kitu priezasciu, tai padare anksciau ar padarys veliau :)
o cia No tai vaikai pradeda eiti i darzeli 1 karta metuose visi rugpjucio menesi.As kol nezinojau tai norejau leist Karina nuo gruodzio pabaigos ar aplamai nuo 2013 sausio.Nes man i darba spalio 1d, o vyras dar 2 menesius gavo tevystes atostogu...Bet sako ,ne!!! tevas gali eit tevystes atostogu bet vaika jeigu leidziam tai leidziam tik nuo rugpjucio.Tai va taip.
labutis.Man nuo spalio 1d i darba,bet po tu visu atostogu tai nera kada atsigaut,tai ligos,tai reikalai visoki,i kursus kalbos pradejau eit.Taip pavargstu net nepradejus dirbt su Karinute kartu 9 val.einu miegot.Maniske irgi nustojus maitint krutim,ismiega visa nakti be prabudimu. Buvo toks labai sunkus laikotarpis ir tos keliones ir krikstynos,dar tos ligos uzpuole,as taip pavargau,kad sakes.Daktare sake mano imunitetas labai nusilpes,taigi geriau 2 menesius is eiles antibijotikus,vakar kursa baigiau.Tai sakiau,daugiau vaiku nenoriu...Taip sunku buvo tuo metu,as pikta,sergu,vyras irgi ir Karina pikta i ta darzeli vedant visa kelia prazyzia,paliekant vel tas pats.Visa diena ir bunu paskui su neramia sirdim...Tai bent jau dabar sakau,kad daugiau vaiku nenoriu,man Karinutes gana...bet kaip veliau bus nezinau😀
Pinute,o tu jau gal dirbi,kad mazoji jau lanko darza?
Bet tai kaip keista su tuo naktiniu miegu, as tik pabaigiau maitint ir baigesi prabudinejimai, man jau baisu, kad vel bus tas naktinis kas valandinis darbas . jooo isivaizduoju kad gerai taip dirbt, ir pervargt nera kada 😀
ai,zinok gerai. pas mama dirbt yra pas mama 😃 va nuo antradienio iseiginese, tai su vaiku kariavom tikraja to zodzio prasme 😃 ryt i darbuka savaite pabaigt 😀 aptingt, nezinau kaip, ale dar nenoriu, nors tikrai galvoju,kad reikia, kad bus,bet uj ne dabar dar,dar metelius kokius duosiu sau paatostogauti 😉 su vyru juokiames, kad kai leis pamiegot ramiau nakti, pagalvosim rimciau apie antra, bet kolkas nea 😀
Oj bet zinokit as jau kartais ir panikuot pradedu 😀 o tas jausmas tai tikrai idomus kai vel pilvukas kilnojasi, kai kumstis per pilva lenda 😀 prasom I kompanija greiciau mamkos, aptingsit 😀 kaip tau Renita darbas? Jauciu dienos pralekia ?
Sveikutes 😀 na jo,su darzeliais norwej nekas, prisiklausiau ir as... nenuostabu, kadbalose vaikai sedi, jei nori 😉 o mes ir be darzelio va sloguojam ir koseti norim.. sian kai kraksetpo biskeliuka pradejo,uzckaloro lasiuku duot pradejau.. oj ateina saltasis sezonas, vadinasi...
oamierus ir as jau ta nerangumo jausm, bet prisipazinsiu,oj pasiilgstu to gero pilvuko jausmo, kazkoks kaifas,kai tavy kazkas spardos, zaksi 😀kai strenas spaudzia, verzia ir seip visa kita pasimirsta, nu bet visas geris amziam turbut isirezia i pasamone 😀
Laukiam, Grazina,tavo leliuko,smagu, kai viskas gerai ir grazu 😀 et.. :}
sveikutes, tfu tfu tfu kol kas nesergam. Kaip nors bandysim laikytis..Orai atsalo, maziau i lauka einame.. Esu prisipirkusi zoleliu, vaistu uz kelis simtus litu. Sujuokinai su darzeliu Pinute 😀 kita karta ir pelkeje sedincia rasti gali ir dar visokiu nesamoniu. O kaip su maistu? ka valgo darzelyje?
Braske, laukiam tavo leliukio. Kaip tas laikas bega, as galvoju kad jau ir pamirsau ta nerangumo jausma kai pilvukas buvo
labu,cia turbut visos kelis kart perdeda,perziuri,ir spintoj rubelius manau visos po kelis kart perdeliodavo kol lauke stebuklu 😀taip jau yra
tai kad ir as 10 kartu irgi kroviausi issikroviau😀 Kaip greitai tas laikas eina...
Nes likus dviems sav iki gimdymo as kasdien jas perkraustydavau...ir vel is naujo dedavausi..man lapkricio 6 d bet as moraliskai ruosiuos nuo spalio vidurio laukti 😀
labai sveikai Grazina jus gyvenat... as tai neturiu nei jokiu zoleliu nei arbatu,rytoj eko vaistinej reikes ziuret bent ciobrelio kokio...Kodel juokas ima prisiminus kaip tase kroveisi i ligonine su nuotykiais buvo?O kada tau terminas gimdyti?
O as jau turiu visa kraiteli, viska sau susipirkusi net lovyte parsiveziau, vienu zodziu beliko tases detis...oj negaliu pamirsti kaip tases dejaus su Tomu 😀 juokas ima prisiminus......
Pinute ziuriu pas jus ir visokiu bedu darzuose buna kaip ir pas mus. Drauge sake visiem vienodai kokie is lauko pareina, taisiltu kelniu nenuima, tai megztinio ir pan, paskiau susyla vel I lauka eina ir t.t..
Sveikutes, na Pinute musu pagrindiniai vaistai kokie buvo: tai visokiu zoliu ten avieciu, ciobreliu, liepziedziu arbatos, siltas pienas su medum, kazkaip tik su gerklyte dar bedu ir nelabai buvo, bet kai kosejo ir buvo paraudusi as Stodal sirupo daviau, gal ir tu koki sirupa pabandyk. Dabar jau kokia savaite tai duodu spanguoles su medum ir papildomai biciu duoneles, kad imunitetas pastipretu.Jei koset prades tai galisilta druskos kompreseli ant krutines palaikyt, dar tepaliuku kokiu patepti. Nes vistiek nosis, gerkle ir bronchai vistiek tarpusavi susije, nes daznai buna po slogos kosulys, arba po gerkles kosulys ir pan. Tai as imciausi visokiu priemoniu kol dar pradzia....As pati bijau apsirgti tai ir su Tomu naturaliai stiprinu imuniteta 😀
labukas,na dabar pats metas ant puodo,nes nuo 1.6iki2m vaikai pradeda suprast ir jaust kada reik jau ant puodo sesti,bet cia didelis darbas😀blogai,kad ten darzeliuose jie ir 3m vaikus laiko su sauskelnem,jei sodintu tai visi kartu greiciau ismoktu,mes jau darom ant puoduko,vakar pirma diena palikau pietu miegot darze tai sake trumpai ir budinciu rezimu miegojo☹ nuo gerkles tai zinau labai padeda medum istept gerklyte ir apvyniot siltai,nu slykstu tai labai kai tas medus tirpsta ant odos,bet padeda tai tikrai,isbandyta😀
labas mamytes😀 Kaip gyvenat? Ar nesergat jus ar vaikuciai? Ziuriu niekas nieko neraso,visos uzsieme savo reikalais...Mes tai sirgom labai su vyru,Karinute tik fronta laike😀 Nu aisku slogyte ziuriu istisai bega,ir gerklyte uzkimus,parodo,kad skauda,bet temp neturi.Gal patartumet kaip liaudiskai padet mergaitei su ta gerklyte? zinau kad karsta piena reikia gerti su medum,bet ji silta vos tai dar geria,bet jau karsto nei per kur.Kad ten tam darzeli kaip visur...ne namie tai ne namie.Kol nepasakiau kad uzdetu vaikui kepure i lauka tol nedejo,kol nepaprasiau kad salikeli uzristu ant kakliuko tol jo nei nemate.Tai 1 diena liemene dingo,tai kita diena su 1 kg smelio tevas namo parsivede😀 Siaubas kazkoks ir uz kaklo ir pamperse visa pilna,nezinau apsikasus ji ten jame buvo...Is pradziu dziaugiausi,kad noriai eina i darzeli,dabar man kiekviena ryta kosmaras vest vaika ir palikt ten,verkia visada man iseinant. Ir dabar prisigalvojo kai vakare reikia eit mmiegoti jei reikia valgyt ir viskas.Matyt darzeli nenori miegot...Zodziu,reik manyt po truputi pripras ir ji ir as😀Dar 1 didelis klausimas kaip dabar man ja reiks ismokinti ant puodo,sake darze irgi sodins tuos vaikus,bet kada neaisku...O namie ji manes nei girdet nenori,kad ant puodo reikia sest.Jau kalbu kaip su didele,kad didele reikia sisiu daryt ant puodo...Tai ji kai daro sysiu tai atejus man sako post faktum - SYSIA.Ir juokas ir pikta,supranta ka daro...Parejus is darzo sako NEI,JA bijau kad ji greiciau ismoks norvegiskai😀))
tikrai gaila mergytes☹ darzelis manau gerai, aisku jei galima butu buve augint iki 3m tai tik 3m buciau leidus,bet yra kaip yra.mes jau spejom persilauzt darze bunant ir darom tik i puoda,nebuna slapiu kelniu,parejus pati maunasi batus ir siaip tokia savarankiskesne,atrodo,kad labai paaugus😀palieku tai verkiancia,bet sake trumpai paverkia,dar pietu miegot nepalieku puse pirmos varau pasiimt
labai gaila, lad taip tenka kankintis tavo mergytei... ☹
buna aisku sunkiu dienu,be galo sunkiu,bet pagalvoju kiek jis dziaugsmo suteikia pribeges apsikabines ir isikniaubes man i plaukus,palengveja..😀 .daba gal sunkiau siek tiek,ruduo,tos nuotaikos kazkokios,o ir dukra vis prasciau jauciasi,naktim nemiega,valgo blogai,epilepsija labai paumejo,nu zodziu sunkiausia tai kad nebezinai nei kaip padeti,ketanovas nuo skausmo mums jau kaip saldainiai,nebepadeda ☹
o apie darzali pagalvoju,gal kitais metais,daba dar gaila jo isgrusti is namu 😀
nu vaikui gal ir geriau butu darzelyje, as tai tiek nesugebeciau lavinti vaikuti, nei tiek dainu moku, nei sokiu ir t.t. Darzelis turi ir pliusu ir minusu..Aisku tos lgos pats bjauriausias dalykas...As pati nejau i darzeli, augau su auklem ir neturiu tokiu graziu prisiminimu...bet logiska, kad bunant su dukryte pabusi ir su mazuoju. Tik ar tau nera sunku?
mes i darzali kaip ir neplanuojam.aisku vaikuj gal ir geriau butu,bet tos ligos darzeliose,bent jau pas mus kiek pazystamu veda,tai ir serga.nor mano siaip uzsigrudines,nera lepus,bet aisku ne del to neinam.kadangi turiu namuose ligoniuka tai pati dirbti negaliu,tai va ir karaliauju namie su savo ziogeliais.
Sveikutes😀 Renita pasikonsultuok su notaru manau geriausia bus isaiskins viska 😀 Malonu linola vel tave cia matyti o jau koks didelis vyrukas 😀 o kada jus planuojat i darzeli? ar dar ilgai namuciuose busit?
pamaiva mano
Sveikos merginos.vis paskaitau karts nuo karto,ir neparasau.atgijo forumukas ziuriu.mes augam gerai,snekam mazai,daugiau savo kalba ☹ esam gan savarankiski,pats valgo,varteliu i antra auksta jau nebereikia,oj buvo baisu nuimti,jis toks judrus,visur begom,tad kol pripratau ramei ziuret kaip lipa tai reikejo laiko.su puoduku draugaujam neblogai,prasosi daznai,bet uzsizaides varo i kelnes ir jam dzin.bet pampiu jau nededam nei nakti nei diena.dar pasiekimas jau 1,5men be tiutes,mete gan lengvai.i darza neinam,namus siauciam 😃
na nelabai zinau,bet sklepas itrauktas i buto knyga tai kaip ir buto dalis,nueik pas kokia notare pasikonsultuot
sveikos mamkos.ziurekit,gal kuri zinor ar susiduret.. norim sklepa pirkt is kaimynu, kazi kaip ten su namu knyga, visgi breziniai itraukti viska? ar pas norata uztektu susitvarkyti? neismanau as to popierizmo..
ivairiu priezasciu gali but del savijautos, kol nezinoju ko laukiuosi gyd klausiau kodel tokia mano savijauta buvo, tai ji viena is priezasciu ivardijo, kad organizamas nera atsigaves pilnai po pirmo ir todel kad ilgiau maitinau, tuo labiau kad as vos ne du pirmus nestumo menesius maitinau, tai organizmas dirbo kelis metus non stop.....
niu man irgi liaudies ismintis nepasitvirtino,nes visa gyvenima kovojau su spuogais,tik pastojus veidas pasidare grazus lygus ir plaukai ir nagai gerai augo,niekada tokiu nebuvau turejus.O va pilvukas storejo kaip mergaites is sonu,uzpakalis didejo,zodziu apvalejau visa.Sako su berniukais buna pilvai atsikise,tai pas mane taip nebuvo.
kaip noreciau tokio pat nestumo kaip su Santa buvo.. nei isbere, nei istinau, nei sunku buvo, visi del to ir apsigavo nes ir veidas ir pilvo forma rode kad laukiausi tipo berniuko 😀 atseit nestumas mane puose 😉 ta liaudies ismintis pasirodo kartais klysta..