2010 m. rugpjūčio mėn. gimę vaikučiai :)

20. Aug, 10:13

Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)

13. Oct 2010, 19:40

kai augo pirmoji panele del speneliu puliavimo teko nutraukti maitinima ir duoti misinuko o uzgijus speneliam pasiuliau savo papuli tai tiek rekimo buvo kad geriau liks nevalgiusi be misinuko ir mamos pieno neims

13. Oct 2010, 19:37

taiva mamytes mum siandien 2menesiukai,gavom skiepa tai neramios,bet priaugom 800g tai ir nusiraminau,vadinasi pavalgom.

13. Oct 2010, 19:36

panduk ir man kartais kyla minciu kad gal pienuko sumazejo ir reikes duoti misinuko.kartais viena krutys buna kaip bomba,tenka maitinti du kartus iseiles kad isvalgytu guziukus.o kartais minkstokos,valgo muistydamasi,ir galvoju ar kad pieno nepatraukia ar kad diegliukai uzeina.bet paspaudziu kruti lyg ir pasirodo pieno tai ir guodziu save kad gal pavalgo.rasai panduk kad kartais tenka maitinti kas 2val,manau nieko blogo nes ir maniske kartais kas dvi val papraso pienuko.pagalvojau kad labai nepergyvensiu gal apetitas padidejo,kad bus aiskiau kai pasisversim.

13. Oct 2010, 18:23

Va merginos o as nepatikesit kitokia patirtimi pasidalinsiu: labai norejau maitint ilgai ilgai, bet... iki menesio laiko TAIP vargau, va kaip Jantur pasakoja, tik baisiau - valgydavo mano kleckiukas po puse valandos ir kas puse valandos ir taip kiaura para, ir verkdavo, verkdavo, verkdavo... Krutine mano niekada kieta nebuvo, ta prasme nejausdavau, kad pienuko butu prisigamine, kaip kad kitos jaucia, taip pat niekur iseiti visiskai negaledavau, nes visa para tik valgydavom arba rekdavom... kas mane mate - sake i beprotnami tuoj isvaziuosiu, kol supratom, kad jam maistelio truksta, ne sotu. Gimem gan dideli 3.9 kg, o pienelio jam neuztekdavo, kol emiau primaitinti. Ciulptukus rinkausi sunkiai besitraukiancius, tai tikrai vaikiukas nei mano kruties neatsisake, o po jos dar ir misinelio suvalgydavo. AIsku pienuko neilgai trukus visai nebeliko, taciau tai salygojo ir mano asmeniniai isgyvenimai, nes mamai diagnozavo vezi... Be to vaikeliui siaubingai pite pilva, vakarais rekdavom iki melynumo po kelias valandas... Dabar jau dvi savaites perejau prie misinuko, nes pienelio visiskai nebeturiu ir nepatikesit...vaikas ramus, sotus, pilvuko diegliukai paslaptingai dingo, tik kartais dar suskausta...Ir net nezinau ka dabar pasakyti kas geriau - mamytes pienas ir amzinai rekiantis, besikankinantis angelelis, ar misinukas ir ramus, patenkintas vaikiukas be skausmu...

13. Oct 2010, 18:11

panduk as ir pritariu merginoms kad nereikia dabar duoti misinuku, nes taip pienuko tau sumazes, kol galiausiai maitinsi vien misinukais
va as vargstu nezinau manoji valgydama kojas kilnoja, blaiuna valgom ilgai su pertraukom kol uzmiegam, nesuprantu gal pilvuka pucia, bet duodu lasiuku o gal pieno truksta nebesuprantu nieko, niekur ir iseiti negalim nes neaiksu as prabudus valgyt uzsinores ar ne, nes kai uzbliaus ☹
o va as ir pasigailejau kad ejau pas gine, dar buvo per anksti, dabar man tik pasiule ateiti po puses metu kai pilnai viskas uzgis

13. Oct 2010, 18:06

Aga, Engrida, vėl reikia keliaut į darbą, parašyt prašymą atostogoms ir tada į Sodrą vėl viską pildyti 😀

13. Oct 2010, 18:04

Maniškis irgi yra prie tų smulkesnių... Visi kiti vaikai dažniausiai mus vis lengdavo ir cm ir kg 😀 Mėsą irgi kol įkišu-tikras vargas... Bet dabar pasidarėm kraujo tyrimus, tai kraujukas pasilpęs buvo, gėrėm vitaminus. Tenka pakariauti dėl maisto 😀

13. Oct 2010, 18:02

beje jus ir smulkesnes gimete tai nenorekite labai daug priaugti beje ir pati kaip matau esate smulki gan , o vat man mamukai idomu nebepamenu tai kai baigaisi dektreto tie 4 menesiai vel reikia atrodo i sodra prisistatyti vel prasima pasirasyti kad gauti tuos vaiko auginimo pinigelius iki 2 metuku

13. Oct 2010, 17:58

Niu tai gerai, paklausysiu jūsų ir dar neduosiu 😀 Visgi nėra taip, kad priaugom tik 100g. 😀 O ir iš ūgio nemažai išstypom, tai reiškia, kad viskas dar normos ribose. Kažkaip pati su mišinuku mažai tesu susidūrusi, nes pirmąjį išmaitinau 6 mėn., o vėliau jis pats atsisakė ir mišinuko ir mano pienuko nebebuvo... Tai dabar sunku suprasti ką čia daryti, kad mažylei būtų tik geriau 😀

13. Oct 2010, 17:57

pritariu lila na mamos pienukas yra mamos pienukas

13. Oct 2010, 17:56

panduk ir as uz tai kad neduok misinuko valgote pienuka ir valgykite tikrai zinau kad 600gr labai normalus svoris priaugimo ir siaip maitinkite jei tik valgo nes tikrai bus bedy daugiau negu naudos bele tik valgo tavo pienuka ir maitink spes tu misinuku ir beje tegul pasiziuri i genetika vaikuciai visi siek tiek paveldeje genetika vieni putlesni kiti smulkesni

13. Oct 2010, 17:54

Na man jau kaip ir laikas būtų pas ginekologę savo, bet dar neisiu, nes noriu iki galo savo alergiją išsigydyt. Ir visai neskubėjau pas ją dar, nes vistiek ten viskas taip greitai neatsistato, žaizdelės neužgyja.... Bet jau reikės neužilgo ir pas ją eit 😀

13. Oct 2010, 17:48

Nu ir subalamūtinot mane 😃 Dabar jau nebežinau ką daryti - duot tą mišinuką ar ne 😀 Šiaip tai pati nepastebėjau, kad mums trūktų to pienuko - nei irzli, valgo gal kiek dažnokai (kas 2 val.), bet pati privalgius paleidžia krūtį ir nepyksta, kad mažai... Pamperiukas visad pilnas... Naktį keliasi tik 1-2 kartus... Tai maniau kad mums užtenka 😀 O dabar jau nebežinau... Pimasis mano vaikutis tai daugiau priaugdavo - po 1-1,5 kg. per mėn. O Meidutė tai smulkutė pas mus 😀 Nu gal palauksiu kokias 2 savaites ir tada pasisversim. Jei tada bus mažokai priaugus, tada jau teks ir mišinuką duot...

13. Oct 2010, 17:48

nes man dekretas baigaisi 10.18 tai hm mastaiu kad pirmadieni i sodra teks nuvaziuoti

13. Oct 2010, 17:47

na del l klaidu as nuolat ju pridarau dėl greito noro isreiksti mintis :-)tai dabar lila 2 metelius ir auginsi mazyli ir esi dekreto atostogose o poto busi motinystes atostogose?

13. Oct 2010, 17:40

Lila kiek tavo dičkiui suneliui dabar? jau yra ? beje pati jeigu nepaslaptis darbavaisi pietinaime :-)

13. Oct 2010, 17:39

O vat jus pas kokia gydytoja lankotes lila ? na as su dičkiu lankiausi pas Gyd,Praspaliauskiene centre, ovat mazpji jau pietiniame bokšto poliklinikoje pas gydytoja Mikutiene, tai koklas irgi labai jau skirtingos atrodo nuomonės jų

13. Oct 2010, 17:37

Na mana seimynele trijule miega pietuku tai vat sende tinginaiuju prie kompiuterio :-)

13. Oct 2010, 17:30

bet jantur kiek daug plaukuciu jus turite galima baltai pavydėti grazu :-)

13. Oct 2010, 17:18

o cia savaitgali nusitempiau visa seimyna po kryžių kalna pasivaikščioti aplankėme savo kryželį :-)

13. Oct 2010, 17:15

koks grozis 😀
na man sake kad dalis siulu neistirpo, israse kazkokiu putu

13. Oct 2010, 17:12

neistirpo siulai jantur o tai jie dar istirps ar kaip

13. Oct 2010, 17:10

cia foto keletas

13. Oct 2010, 17:08

na pasigirsme keleta foto

13. Oct 2010, 17:04

vaje Nuevo uzjauciu tave, daug teko iskesti, laikykis
mes tai buvome pas daktariukus ziurejo klubiukus tai dave siuntima nes kazkas negerai, tikiuosi nieko rimto, dar dave siuntima del sirdeles
dar ar buvau pas gine, tai dar mano siulai neistirpo keli, sake kad santykiai su vyru galimi, bet per ta apziura taip skaudejo kad noras dingo

13. Oct 2010, 16:48

Na mano mazyliai labai patinka maudytis , bet vat kai rengtis reikia tai oi skamba visi namuciai jauciu iki 5 aukšto nors gyvename pirmame :-) o nuevo tie dviratininkai kad ir parkuose kaip jie laksto turisaugotis ju , na bet viskas turi buti gerai gera pamoka visoms kaip reikia butu pacioms dar labaiu saugotis visko

13. Oct 2010, 16:46

Idomu siaip kai pirma auginau maziu pamenu ad sako svoris super 600gr priaugimas na ir siaip keikvienas vaikas individualus as tai mazsatu kazkaip paluketi su tais misinukasi nes panduk pati maitini ir maitink geraiu misinio nekisti jeigu tik pati maitini valgo, nes vaiaki labai skirtingai priauga, ir vietoj taves tikrai duociau tik papuka ir maitinciau nes kiek daugiau maitinsi daugaiu gaminsis tau pienuko, ne spo misinuko gali ir neiimti kruties nes matai is buteliuko lengviau valgyti na ir speste to misinuko

13. Oct 2010, 16:43

As kazkodel ir manau jog svarbu, kad svoris auga. Na aisku, jei priaugta butu isvis mazai, tada gal ir vertetu susirupinti, o dabar...daugiau nei puse kilo per menesi tokiam kleckiukui leliukui ( ta prasme tavo karalaitei, Panduk ) manau tikrai sociai 😀

13. Oct 2010, 15:42

Va, kaip įdomiai.... O man gydytoja sakė, kad 600 g. per mėn. tai jau yra apatinė riba kiek vaikas turi priaugti. Sakė telpam dar į tuos rėmus, bet jei ir kitą mėn. priaugsim tik 500-600 g., tai jau tikrai mažai.... Tai bandysim dabar vieną maitinimą įvesti mišinuku, o visus kitus kartus pati maitinsiu.... O kad pas chirurgą taip greitai prasisukom ir svarbiausia, kad viskas labai gerai - tai net ant širdies lengviau pasidarė.... Taip bijojau, kad tik nebūtų kas negerai...

13. Oct 2010, 15:28

Nuevo laikykis,viskas bus gerai. Panduk,o mes kai priaugom 1,6kg tai sake gydytoja per daug net,kad galima priaugt iki 600g per menesi,kad nenutukinti vaiko. Mums pas chirurga tik lapkricio 17d. gavom talona.