VASAROS GIDAS. Birštonas

VASAROS GIDAS. Birštonas

22. Jul 2019, 09:55 Profesionali Mama Profesionali Mama

Ar jau lankėtės Birštone? Jei dar ne, kviečiu skaityti mūsų šeimos įspūdžius ir susiplanuoti savo kelionę.

Mūsų maršruto pradžia: Karalienės Barboros alėja.

Birštonas – miestas, kuriame apsilankome kiekvieną vasarą, nes tai labai švarus, žalias ir dviračiams pritaikytas kurortas. 

Automobilį palikome nemokamoje aikštelėje prie Vytautas Miner Spa. Čia yra trys karjerai. Antrajame ant vandens įrengtas batutų parkas Jump out. Trečiajame yra pliažas su puikiu smėliuku. Vanduo tikrai švarus, nors ir šaltas, bet karštą vasaros dieną labai tinka atsigaivinti. 

Kelionę pradedame nuo Karalienės Barboros alėjos pabaigos ir orientuojamės pagal rodyklę, kuri nurodo kryptį į Žvėrinčiaus mišką. Per jį veda asfaltuotas dviračių ir pėsčiųjų takas iki pat Birštono centro. Kadaise šiame miške vyko didikų medžioklės, o dabar galima pasigrožėti pušynu, ąžuolais ir medžio skulptūromis.

Pasibaigus miškui, atsiveria nuostabi panorama į Nemuną. Toliau kelias veda krantine palei jį. Ant suoliukų galima pasėdėti, pailsėti, stebėti Nemuno tekėjimą ir jame plaukiojančius laivus. 

Ką dar galima aplankyti ir pamatyti Birštone? 

Šalia krantinės įrengtas Birštono centrinis parkas. Čia užsiėmimą ras kiekvienas šeimos narys – yra ir treniruoklių, ir vaikų žaidimų, krepšinio aikštelių, riedlenčių rampos, kultūros ir Nemuno kilpų takai, mineralinio vandens garinimo bokštas. 

Virš medžių viršūnių kyšo Šv. Antano Paduviečio bažnyčios bokštas. 

Seniausia skulptūra Birštone – Jono Basanavičiaus biustas J. Basanavičiaus aikštėje, pastatytas 1939 m.

Ši aikštė – tai pėsčiųjų zona, čia kursuoja 14 vietų elektromobilis su audiogidu, yra kavinių. O žiemą įžiebiama Kalėdų eglutė. 

Vieta, kur gyvenimas virte verda ir pritraukia daugybę kurorto svečių – tai Kneipo sodas po atviru dangumi, vokiečių dvasininko ištobulinta sveikatinimo filosofija. Ir mažoms, ir didelėms pėdoms tikrai patiks refleksoterapinis Kneipo takas, sudarytas iš žvyro, įvairių akmenų, medžio žievių ir rąstelių. Taku rekomenduojama eiti prieš laikrodžio rodyklę. Beje, konkorėžių atkarpos mes taip ir neįveikėme – per daug badė kojas. 

Medinis Kurhauzas, įrašytas į architektūros paveldo objektų sąrašą. Čia galima pavalgyti ir iš terasos pasigrožėti Birštonu. Šalia jo yra mineralinio vandens šaltinis. 

Iš tolo akį traukia ryški, oranžine spalva nudažyta geltonoji biuvetė (statinys ant mineralinio vandens šaltinio). Turėkite su savimi talpą ir galėsite nemokamai įsipilti vandens „Vytautas”, žinoma, negazuoto. 

Mineralinio vandens paviljonas „Birutės vila“. Nemokamai galima pakvėpuoti mineralais prisotinto oro ir pasiklausyti vandens tekėjimo.

 

Patarimai:

  • Jei turite galimybę, atsiveškite dviračius.
  • Turėkite patogią avalynę ir jei karšta – dekutį ir maudymosi aprangą. 
  • Pasiimkite talpą įsipilti mineralinio vandens.
  • Geras oras pritraukia daugybę žmonių, todėl turėkite savo užkandžių, nes kavinėse pavalgyti ilgokai užtrunka.
  • Apie kurorte vykstančius renginius skaitykite svetainėje www.visitbirstonas.lt
Gintarep Gintarep 25. Jul 2019, 10:42

Nuostabi kelionė. Ooo, kiek visko jūs atradote. Mes ne kartą buvome, bet mažiau visko matėme.

Profesionali Mama Profesionali Mama 23. Jul 2019, 11:49

O taip, šis bokštas ir mūsų planuose ?

jaldija jaldija 23. Jul 2019, 00:16

Puiki kelionė.
Ne kartą lankėmės, bet kasmet šis miestas man atrodo gražesnis ir patrauklesnis. Ir iš tiesų visada atrandam ką nors naujo. Bet taip ir turi būti, juk turistus reikia pritraukti.
Mūsų planuose ( šios vasaros) Birštonas taip pat yra, nes labai norime įkopti į naująjį, aukščiausią Lietuvoje, apžvalgos bokštą.