Rudeniškai ryškios įdarytos paprikos

Rudeniškai ryškios įdarytos paprikos

14. Oct 14:56 Mamatest Mamatest

KONKURSAS: Mano geriausi rudens receptai

Turbūt nieko nenustebinsiu šiuo receptu, nes įdarytas daržoves žinome visos. Mano receptas gimė iš to, kad tiesiog gaminau tai, ką radau šaldytuve.

Paprikas perpjoviau per pusę, patepiau aliejumi, tada prikimšau puseles beveik pilnas faršo, pagardinto druska, pipirais ir kepintais svogūnais. Dar galima dėti truputį virtų ryžių. Bet nebūtina. O ant viršaus jau iki pilno užpildymo dar dėjau sluoksnį baravykų, pakepintų su svogūnu.

Grybus mirkome

Smulkiai supjaustome svogūną, pakepiname, dedame supjaustytus nusausintus baravykus. Pasūdome ir papipiriname.

Kadangi gaminau jau ne vieną sykį, kartą neapsižiūrėjau, o grybų buvo likę visai nedaug, tad pusę turinio pakeičiau baklažanu. Išėjo ne ką prasčiau. Gal net ir skaniau. Dabar dėmesio! Paskaninimas šoninės juostelėmis.

Jų galima dėti simboliškai, galima dėti daug, pagal skonį. Ir šaunam visą šitą reikalą į 180°C orkaitę ir kepam apie 40-50 minučių.

Patiekiame su bulvėmis, su ryžiais arba vienas.