ŠIANDIEN - paskutinė diena siųsti receptus konkursui "Mano geriausi rudens receptai"

ŠIANDIEN - paskutinė diena siųsti receptus konkursui "Mano geriausi rudens receptai"

23. Oct 2019, 16:46 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turbūt jau rūsių ir virtuvių lentynos linksta nuo marinuotų, konservuotų ar raugintų daržovių, vaisių, uogienių ir džemų, o šaldikliai pilni šaldytų uogų ir kitų gėrybių. Tiesa? Atšalus orams taip smagu ką nors skanaus iš viso to pasigaminti.

Kiekviena iš mūsų, bešeimininkaujanti virtuvėje, žinome savo mėgiamiausius maisto ruošimo būdus būtent rudenį. Kažkas labiau mėgsta virti, kita - troškinti ar gaminti salotas, o gal savaitgaliais iškepate visai šeimai gardų pyragą, naminių sausainių ar bandelių. Juk valgymas prie bendro stalo dar labiau suartina šeimos narius :)

Tad kviečiame dalyvauti rudeninių receptų konkurse! Pasidalink savo mėgstamais receptais!

Norint dalyvauti:

  • Tereikia atsiųsti savo originalų (ne iš interneto nurašytą) receptą, gaminimo būdą ir bent kelias nuotraukas - gamybos proceso ir paties patiekalo, o gal kokio nors marinato;
  • Receptų kiekis neribojamas!
  • Galite dalintis visuo, ką jums rudenį patinka gaminti ir ką šeima mėgsta - tiek vaikai, tiek suaugusieji.
  • Receptus kelkite atskirame bloge po vieną (ne visus į vieną tekstą).

Kaip įkelti receptą:
-Prie savo profilio spustelėkite mygtuką „+Pridėti straipsnį“.

-Pasirinkite rubriką „Moterų klubas“ ir žymas: Receptai bei Konkursas (galite dar pridėti žymą - Ruduo);

-Sugalvokite patiekalui pavadinimą, įkelkite pagrindinę nuotrauką (būtinai horizontalią), parašykite gaminimo būdą, dar 5 tekstą įmeskite kelias foto ir viskas!

-Baigę spustelėkite „Išsaugoti straipsnį“ ir po kelių minučių jūsų receptą matys visi „Mamyčių klubo“ skaitytojai!

KONKURSAS vyks dvi savaites - nuo spalio 9 iki 23 d. imtinai.

PRIZAS nuo SALDUKAS.LT

Facebooke: UABSaldukas

Rinksime 2 laimėtojas, kurios gaus po 20 eu vertės dovanų kuponą apsipirkti Salduko e-parduotuvėje. Čia rasite ne tik prieskonių, bet ir riešutų bei visko, ko gali prireikti šeimininkei virtuvėje!

Dėmesio! Papildomas prizas - trečiai laimėtojai įteiksime puikią knygą

Romanas su Italija

Aštuoniolika valandų. Nuo aušros iki vidurnakčio.

Tiek laiko gyvensite Italijoje skaitydami šią knygą. Kartu su jos autoriais prabusite triukšmingame pietinės Romos kvartale, eisite į barą puodelio espreso, sveikinsitės su kaimynais, aiškinsitės itališko cornetto kremo paslaptis, gyvensite šio didžiulio, labai seno ir elegantiško miesto ritmu. Eisite pietauti, studijuosite teisingus ir neteisingus patiekalų valgiaraščius Romos centre, gersite aperityvą Amžinojo miesto rūmuose ir terasose. Galiausiai pasijusite tarsi filmo „Didis grožis“ (La grande bellezza) veikėjai ir, galimas daiktas, įsimylėsite Romą, Italiją.

O paskui... Paskui išgyvensite įtampos ir pykčio akimirkas. Kitaip ir negali būti, nes „Romanas su Italija“ pulsuoja tuo, ką italai vadina amore e odio – meilė ir neapykanta, nes tuos pačius via Appia Antica, senojo Apijos kelio, akmenis prieš du tūkstančius metų mynęs poetas Publijus Ovidijus Nazonas lotyniškai rašė: Odero, si potero; si non, invitus amabo – „Neapkęsiu, jeigu galėsiu, o jei ne – įsimylėsiu.“

Ši knyga – lyg keturiomis rankomis sugrota Domenico Scarlatti sonata – parašyta moters ir vyro, todėl tie patys itališko gyvenimo epizodai pateikiami visiškai skirtingai. Istorijos apie tai, ką reiškia Italijoje būti donna, moterimi, lankytis pas ginekologą, leisti sūnų ir dukrą į mokyklą, apie vyriškas laimės paieškas Palerme ir susidūrimus su priešingų politinių pažiūrų atstovais, apie tai, kas yra popietės miegas pisolino ir kas nutinka jo nepaisantiems, daug kitų įvykių ir kelionių po Apeninus – visa tai papasakota su šmaikščia ironija.
Perskaitę šią knygą ir praleidę vieną dieną Romoje, nė nepajusite, kad dviejų lietuvių romanas su Italija užtruko ketvirtį amžiaus.

SĖKMĖS!