Pagaliau prarėžėm didelį moliūgą, užaugintą mamos darže. Išsidalinom visi ir puolėm gaminti kas ką.
Moliūgą visuomet naudoju tirštai trintai sriubai virti. Tokia sriuba - šilumos, sveikatos, jaukumo šaltinis. Todėl ji ir Puikioji :)!
Moliūgą supjaustau gabaliukais, apiberiu druska, pipirais, žolelėmis, aplieju aliejumi. Įpjaustau svogūno, įmetu keletą riekelių česnako.
Dedu į maždaug iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 30-40 min.
Tuomet viską sudedu į puodą, šiek tiek atskiedžiu vandeniu, sutrinu ir dar truputį pakaitinu. Į sriubą įpilu grietinėlės - tiek, kiek norisi :).
Išvirusią sriubą paskaninu skrebučiais, sūriu ar kažkuo kitu, ką randu spintelėje. Šįkart skaninau moliūgų sėklomis ir saulėgrąžomis.
O ką jūs gaminate iš moliūgo?
Super ?. Turbūt kiek šeimininkių, tiek moliūgų sriubos receptų!
Trinta moliūgų sriuba mūsų mėgiamiausia! Aš tik viską verdu apie 20 min ir tuomet sutrinu. Moliūgas pagrindui, o visa kita paįvairinimui. Kartais šparaginių pupelių, kartais pomidorų ar cukinijos ir taip vis naujas sriubos skonis! Reikės išbandyti Jūsų keptą versiją 😀
Egle, super ?! Reikės ir jūsų variantą pabandyti.
Mmm kaip skanu, dar apkepinate? Reikės pabandyti. Aš tiesiog į puodą dedu moliūgo gabaliukus, morką, truputį imbiero įtarkuoju (dėl aštrumo ir imuniteto stiprinimo), visokių prieskonių, kartais kelis vištienos gabaliukus. Viską sutrinu ir - voila! 😀