Labas nestukes,nerejau paklaust gal yra mamyciu kurios ruke,ir kaip jums sekesi sito yprocio atsikratyt,kai suzinojot kad laukiates. As kai pamaciau teigiama testo atsakyma apsizliumbiau is laimes ir dar parukiau o dabar jau nebeimu cigaretes i rankas.bet kartais uzeina toks noras parukyt,atrodo kad mirsiu,kaip noriu.
Nesuderinama ir aplamai neverta diskutuoti. Dar tada pakalbėkime apie rūkymą, svaigalus ir neštumą.
O as sito zalingo iprocio atsisakiau pries 3savaites iki pastojimo, ir toliau nerukau ir tuome esu labai patenkinta, aisku norisi, bet kaip pagalvoji apie vaikuti,kuris vystosi mano pilvelyje, tai nores kaip mat praeina. 😀
apie toki "apsisvietima" ir poziuri net neverta diskutuoti....man tokiu zmoniu gaila....
o kas vapsei nestumo metu yra sveika,tuo labiau kai viskas sintetika,net patis tie vaisiai ar darzoves uzaugintos nenaturaliai. ir siaip vien buti nerukanciam buti prie rukancio ir kvepuot dumais dar labiau kenkia nei paciam rukyt
Man tai cia naivus pasiteisinimas - negalima staigiai mesti rukyti. Apskritai kas gali buti per diskusija "rukymas nestumo metu". Tas pats kas diskutuoti tema "Vaiku zudymas". Manau, kad nei viena gera mama budama nescia neruko.
sirdele,pas tave pasenusios zinios,dabar visi(geri) gydytojai pataria mesti is karto,nes bet kokiu atveju blogiau nei rukymas nestumo metu nebus... 😉
isvis nereikia rukyti-ir nebus jokiu problemu😉
o girdejot kad blogai yra jei rukai nestumo metu ir staiga meti?
Ziuriu pagaliau tema issemta 😃
nu rukancios nepykit bet as pries... pati rukiau iki dvieju men nestumo. (del to dabar lb lb gailiuosi) buvo daug sterso. nezinojau ka daryt. man buvo 18 metu. pats zydejimas 😃 ir va tau viskas aukstyn kojom. bet kai su vyru nusprendem tvirtai kad turesim mazyli jis pasake man GRIEZTAI NE rukymui. bvo sunku. gaudziau kiekviena rukancio duma, bet per dideles pastangas net asaras meciau. pykau ant vyro kad man liepe mest o pats ruko 😀 tikrai baisu kai pamatai nescia , grazia moteri su cigarete rankose. ligoninei susiradau drauge 😀 (beveik kartu pagimdem) ji ruke visa nestuma ir iki dabar (mums jau metukai ir du men) kai gime mano sunelis ir jos tai jos buvo vaikutis visas raudonas ir neramus. ir dabar kai jau metai laiko jos judesiai net kampuoti. kol nepavalgo (nes dar vis maitina pati) buna nervinga, klausimas del ko? del nikotino trukumo. todel mielos mamytes... pagalvokit apie tuos mazus angelelius. nepratinkit prie rukymo jiems net negimus... juk rukyti taip negrazu 😀 o musu seiminele susitvarke visiskai 😀 pagaliau jau beveik pusia metu kaip metes ir musu tetis 😀 tad nors sunkus zingsnis atrodo , bet manau verta ji zengti 😀 SEKMES! viskas imanoma 😀
matai giedra,cia niekas nesmerkia rukanciu,o tik sako jog kenkia rukim|as nestumo ir zindymo metu...
ziezula,na tada ne taip supratau...kazkaip rasei apie visas,tai ir statistika atrode apie visas,o siaip labai puiku,kad metei visam,linkiu sekmes nepradeti vel nuo tos tik vienos 😛
siaip manau jau praejo ta mada rukyti.ir dabar daugelis moteru pasirenka kita varianta-nerukyti.ir vyrams grazesnes moterys nerukancios.manasis,kai pamato kokia su sigarete ir vaikas salia,tai pasislyksti baisiausiai..ir daugelis yra tokios nuomones...man tai netrukdo rukancios,kol salia neruko😉bet jei rukyciau pati,tikrai pasistengusi buciau nerukyti nestumo ir zindymo metu...o ziezula pagirtina moteris esi...ne visos tokios stiprios,kaip tu😉saunuole
dzerda as kalbejau apie tas kurios ruke visa nestumo laikotarpi😀
Ziezula saunuole kad atsisakei zalingo iprocio. tik sveikinti reikia. bet smerkti kitu uz tai manyciau nereiketu juolab jei pati rukei.
Dzherda 👍 😃
nestumo metu tai jau tikrai reiketu atsisakyti tokio zalingo iprocio, nors as atsisakiau ir po gimdymo rukalu tiesiog uzsibreziau toki tiksla, kad nerukysiu ir viskas
😃 😃 😃 ziezula,is kur tokia statistika 😃 nes dabar manau rukanciuju yra kokie 80 proc,tai nori pasakyti,kad kas trecias vaikas nesveikas??? (cia kalbu apie tas,kurios mete nestumo metu)
pritariu giedrai ,cia tema ne apie tai kas po ko pradejo ,o kas ruke per nestuma
na rukyti ar ne po to jau kiekvieno pasirinkimas. cia kalba vyksta apie rukyma nestumo metu, Ziezula.
na perskaicius jusu komentarus, net plaukai siausiasi, ar laukiesi ar maitini vistiek kenki savo angeliukui, nesuprantu is kur cia jus istrauket, kad placenta vaika apsaugo nuo cigareciu dumu, cia jau kliedesiai😀 gali tik nerukasncios cia smerkti mamas rukalias o ne tos kurios atseit nestumo metu mete rukyti o paskui po gimdymo pradejo vel rukyti, tai koks tikslas vel pradedi rukyti jei jau 9 men nerukei?! vel gi tik pasigirti norejimas😉 o beto nekoks vaizdas kai mama ruko prie vaiko. cia yra kiekvienos reikalas rukyti ar ne, as nei vienos nesmerkiu tiesiog paciu cia yra durnas yprotis ir kartu nesveiku vaiku gimdymas, rukales is 100 tik 3 pagimdo sveikus vaikus, tad gerai pagalvokite ar verta rizikuoti savo atzalos sveikata del savo zalingu iprociu?!
ne nu tu ir pasneki... matai reik klaust tu kurios pradejo po gimdymo o pati kodel rukei tai tavo bedos. koks tavo reikalas kodel pradejo rukyt po gimdymo?
"sake sake kad kai esi nescia vaikas apsaugotas" vaikas tada neapsaugotas ne tik nuo rukalu bet dar ir nuo puskvaises motinos. nervuoji tu mane.
cia tos kurios labiausei smerke rukancias ir per nestuma neruke veliau pradejo galetu paaiskinti.as maitindama nerukiau nes dar kart pasikartosiu dakt sake kad kai esi nescia vaikas apsaugotas o kai maitini viskas jam tiesiogei per piena pereina tdl nerukiau kai maitinau.o pradejau tai manau cia jau mano bedos kdl.
man tai istrigo tai" per nestuma as rukiau, maitinau nerukiau" o tai kodel po maitinimo vel pradejo rukyt tada? nors sake taip"man tai juokinga kai metus rukyt vel pradeda" kazkokios cia jau pievos vyksta 😃
taip pries rukima,nes zinom,kad tai kenkia vaikui....ir cia daugelis taip mano,jei nepastebejot😉 😃
man tai juokas ima is tokiu,kaip jus😃 bando dar kazka irodinet😃
Olenka patikek,ir man nemalonu bedrauti 😃 o as cia ir nebenndrauju,TIK diskutuoju 😛 ir jusu pasisakymai,mano gyvenime nedaro JOKIOS ytakos 😛😃
As KIETA nei pries viena nevaidinu,nes tokia ir esu 😛 as AS sugebejau NERUKYTI kai laukiausi, mano tokia nuomone,kad as NETOLERUOJU,SMERKIU rukancias nesciasias,ir jus mano nuomones nepakeisit savo pasisakymais apie pavyzdzius vaikams,kaip mes dbr rukom ar ne,kaip bebutu,dabar as kenkiu TIK SAU 😛
man tikrai slikstu su tokiom mamom bendraut,kaip kurios cia esancios!
erikuliuginas cia kai kurios mamytes vaidyna is saves kazka!mergaite6 natiuska kuri cia daugiausiai prie rukima,pati dabar RUKO!ir koki pavyzdi jinai rodo savo vaikui?o vaidina angeliuka.joktis reikia is tokiu.IR MAZIAU REIKIA TOKIU,KURIOS PACIOS DARO O KRITIKUOJA KITAS!man labai idomu jus kaip skaitot?per sakyni?as rasiau kad nescia meciau rukyt,ir mano lialiui jau metai tai nerukau,nes mane pikina iki siol nuo sigareciu kvapo.bet as nesmeiziu tuos kurios ruko.