Mamytės Norvegijoje

23. Sep, 05:11

Būtu malonu susipažinti su mamytėmis iš Norvegijos. Padiskutuoti kur galima gauti ekologinių produktų ir panašiai.

10. Mar 2010, 15:15

aiskutis...man jau eina 27savaite😀As gyvenu miestelyje,kuris yra Volda (More og Romsdal).Jeigu lyginant,tai Oslas mums labai toli,apie 600km,kad nepameluociau:/tai vat uztai,kad mano darbas 80%.Bijau,kad del to man ir gali kilti problemu su pinigeliais,nes as ne kiekviena diena dirbu,kada iskviecia tada ir vaziuoju.Mat as dirbu viesbutuke,kuris skaitosi kaip sezoninis.O su vaikelio buvimu,tai pati irgi galvoju,kuri cia varianta geriau pasirinkti:/

10. Mar 2010, 13:57

labutis.na visus popierius reikes issiusti i nav keles savaites pries iseinant i dekretines.o i dekretines isleidzia 3 sav pries gimdyma.ieik i www.nav.no susirask Krav om ytelse ved fødsel og adopsjon.issispausdink tuos popierius ir uzpildyk o kiek tau laiko dabar yra?kokiame mieste gyveni? ten pasirinksi kiek laiko nori buti su vaikeliu.jei pasirinksi 12 menesiu gausi 80%atlyginimo visa ta laika.jei pasirinksi 10men gausi 100%atlyginimo.bet neapsigauk.nes jie pradeda skaiciuoti iseitines pries 3 sav isejimo i dekretines.ir plius teveliui duoda 10 sav buvima namie su vaiku.tad tau beliks jei pasirinksi 12 menesiu 10 menesiu...ir atvirksciai.
o tu dirbi 100%darba?

10. Mar 2010, 12:39

Sveikutes😀taip as dirbu legaliai ir pradejau dirbti nuo rugpjucio men,tad 6men tai jau tikrai yra😀o gal jus zinote kokius dokumentus reikia nestis,einant tvarkytis del pinigeliu?nes kiek skaitynejau,tokios informacijos tikslios neradau.

09. Mar 2010, 20:05

Beje, kur kitos mamytes dingo? Pasirodo ir dingsta, prisijunkit 😉

09. Mar 2010, 19:58

Ir man tas pats, sis puslapis stringa gana daznai. Na zinai, laukimas yra laukimas, visada norisi kuo greiciau. Kazkaip susitrukde viskas, planavom vienaip, gavosi kitaip.
Vis noriu paklaust, kaip tau Oslas kaip miestas? Ar patinka jame gyventi? Ivairiu atsiliepimu apie ji girdejau, tai idomi tavo nuomone. Mes taip pat svarstome, kad vertetu ateityje persikelti arba i Bergena, arba i Osla. Lietuvoje esu gyvenusi Klaipedoje ir Vilniuje. Vilnius patiko del karjeros galimybiu, o vat sirdis visada ilgesis Klaipedos 😀 Tai ir traukia mane prie tos juros (Bergenas), bet girdejau, kad ten nuolat lyja. Osle radau sau tinkancias ir patinkancias studijas, o pvz.: Bergene reiketu rinktis is to, kas yra. Tad esam tokie nevisiskai apsisprende del ateities kol kas 😀

09. Mar 2010, 17:48

nesuprantu.man nevisada atidaro saite.jei nebeatrasysiu,reiskiasi kazkokios interneto problemos... na as norejau gal sia vasara krikstyti,bet vyras sako galime paluketi.tai manau kita.vasara,arba per gabijos gimtadieni.jo jei darysime tai manau lietuvoje.
jo gerai kad turi kuom uzsiimti.ir laikas greiciau prabegs.tikiuosi vyras ras bustuka,kad galetume greiciau gristi...isivaisduoju,kaip pasiilgai.man butu l sunku.

09. Mar 2010, 17:33

Nugara tai ir man paskauda... Nelabai stipriai, bet guluosi su skaudancia. O iki gimdymo jokiu problemu su nugara niekad neturejau. Manau, kad del mazes nesiojimo, kilnojimo, nes sveria nemazai, o per diena prisikilnoju as ja.
Pas mus apniuke siandien, negrazi tokia diena, niuri... Vis dar ieskom busto, tai as dar Lietuvoj. Pradejau krikstynas planuoti - sutariau su kunigu, uzsakiau fotografe, suradau sodyba sventimui - savaitgali nuvaziuosim apziureti ir rezervuosiu, jeigu tiks. Vasara viskas vyks 😀 Tai vat, turiu uzsiemima dabar 😀 O jus krikstynas Lietuvoj zadat daryt, ar negalvojat dar?

09. Mar 2010, 17:05

sveikute volunge.ne dar neisidejau.nes matai pas mane nugaros problemos.tai reikejo eiti primiausiai pas fifeoterapeuta.nustate kad nugara nestumo metu susilpnejo.tai hormonines spirales negalesiu detis,o ji siaip buvo geriausia.matai nuo harmonines nugara gali dar labiau pradeti skaudeti.tai teks detis paprasta...ketvirtad eisiu pas ginek tai manau tada jau ides.

na mes ir noresime antro,bet zadame veliau.dabar norime dar svo mazyle pirmiausiai paaugint,pasidziaukt.tai gal kokius 2-3 metus palauksim.o kai uzsinoresim,issiimsiu spirale.ir kiek zinau pastoti lengva.nera problemu.
na maniske auga vis kaip ant mieliu.jau didziausia tase pridejau isaugtu rubeliu...siandiena buvome apsipirkti.jau didesniu..labai grazus oras pas mus.saulute.tai taip fainiai pasivaiksciojom lauke...kas pas tave?ka nuveikete?

09. Mar 2010, 17:00

Juxe, jeigu iki gimdymo bent 6 menesius busi isdirbusi legaliai, tai turetum gauti vaiko prieziuros atostogu pinigelius, o vienkartines negausi. Nes cia vienkartine gauna tik tos, kurios nera dirbe NO.

09. Mar 2010, 16:58

Labas, mergaite, buvau dingusi truputi 😀 Na maniske 4 kg gime ir seseles stebejosi, kad stiproka. Irgi galvyte megino prisilaikyti 😀 Ir toliau auga laaabai sparciai, senelis juokavo, kad namuose lubas reikes isgriaut - anuke tuoj netilps 😃
Del spirales, tai as irgi mastau ja isideti, bet veliau, nes noresim antro vaikelio labai. O tu gal isidejai jau? Kokie atsiliepimai? Ir kas siaip naujesnio? 😉

09. Mar 2010, 16:54

o tu dirbi norvegijoje legaliai?

09. Mar 2010, 16:54

sveikute.sveikinu juxe,tapsi dar viena mamyte gimdziusi norvegijoje.labai dziaugiuosi

09. Mar 2010, 15:50

kurgi dingusios visos mamytes?:/

08. Mar 2010, 16:03

Sveikos mamytes.As esu busima mamyte,besilaukianti pirmo vaikelio.Apsistojusi Norvegijoje,cia dirbu ir zadu cia gimdyti.Norejau jusu pasiteirauti: kokiu dokumentu reikia tvarkantis vaikiuko pasalpa?ir gal zinote tiksliai kokia gauciau vienkartine pasalpa?buciau labai dekinga jei sulaukciau atsakymo.

02. Mar 2010, 18:01

na musiske siaip ir stipri palyginus.jau gimusi kele galvyte...net gyd sake,kad tikra stipruole,nors gime tikrai nedidute 2,933kg..dabar sveria jau virs 5.jo as manau musiske ir prades anksciau sedet.nes jau ir dabar ohoho judejimas koks.su kojytem rankytem...atrodo jei galetu ir dabar vaikscioti pradetu.apsisuka lovyteje kazkaip sugeba.patys nesuprantam kaip ji taip...tikra saunuole..
mes va katik grizom is miesto,visa diena prabuvom.tokia silta diena sauleta.buvau pas gyd taip pat.zadu detis spirale.gal tu esi ja isidejusir kaip kitaip apsisaugot.nezinau ka daryti.nesu jos turejusi.bet sako saugiausiai...o vaiko antro dar tikrai dabar nenorim.po keliu metu.norim pasidziaukti su mazaja pirmiausiai...kaip jums diena?

02. Mar 2010, 10:32

Aciu 😀 Tas tai tiesa - mes irgi noretume arba atskiro namo, arba buto normalaus. Zinai, Oslas vis tiek miestas nemazas, tai bent apziuret yra ka. O pas mus atsiranda kazkas naujo, tai jau ir tikiesi, kad gal sitas tiks...
Maniske gana anksti pradejo sestis - vis stengdavausi neleisti, bet nuo 4,5 men. sodinau, nes nebeistempem ilgiau 😃 Labai stipri. Kazkodel maniau, kad jusu mergyte didesne, tai ir uzklausiau 😀

01. Mar 2010, 22:18

grazi nuotraukele...

01. Mar 2010, 22:17

oj ne dar nesiseda,ji dar mazute...nera 3 menesiu.o kiek zinau galima sodint nuo puses metu kazkur.bet aisku kiekvienas vaikas skirtingai.
jo ir mes ieskodami buto visokiu ziauriu varijantu mateme.viename isejo toks dailininkas baisus kaip velnias.isnuomoti norejo apacia namo.iejome tai norejosi iskart iseit.bet is mandagumo apziurejome.buvo ir dar visokiu tokiu baisiu.nu tiesiog brrrrrr.ieskojome nuosavame.bet esu siaip pasimokiusi,tai paskui sakiau tik bute noriu gyventi.tai dabar ir gyvename bute.nes nera seiminku,pats sau seiminkas...o nuosavame tai zinai,kaip.seimininkai,vaikai.ziuri kas kame ir tt.man nepatiko...

01. Mar 2010, 22:00

O be viso to, tai kaip ir normaliai. Savaitgali buvom sveciuose pas mano mociute, tai net keista, kad Andryte buvo labai geros nuotaikos. Krykstavo sau, vartesi ant lovos visaip kaip 😀 Gal del to, kad zmoniu svetimu buvo nedaug... 😀 O kaip jums sekasi augti? Nesiseda dar tavo mergina?

01. Mar 2010, 21:57

Labukas, su pavasariu jus, mamytes 😀 O mes su maziuke labai jau norim pas teti, bet nesiseka su tais namais. Vyras viena nama siandien apziurejo, tai sake pamates vos nenugriuvo. Tragiskas - vidus apkaltas kazkokiom lentom, kurios gal pries 10 metu buvo dazytos, pageltusios, nes buvo vanduo uzliejes kazkada. Viskas dvokia pelesiu, vandens nera, nes buvo truke vamzdziai... Nu nei juokis, nei verk, nesuprantam mes, kaip apskritai tokius gali siulyt nuomotis. Dar pirkti tai suprasciau - susiremontavai ir gyvenk, bet tik ne nuomai... Idomus tie norvegai, bent jau tenka tokiu egzemplioriu sutikti 😃

01. Mar 2010, 14:29

o kaip tau volunge?kaip nuotaikos?jauciu jau nebesulauki kada i norvegija pas vyra.kaip savaitgalis praejo?

01. Mar 2010, 14:28

na ta lapa kur gavai del daktaru tai cia pasiulymas daktaru tavo komuneje.is ju gali issirinkti tau tinkama.pasiskambinti ir prisiregistruoti.bet manau jau tu radai sau tinkama,nes rasei,kad siandiena eisi pas gyditojus.tikiuosi viskas ok.visko klausk kas domina ir tt.tikrai mes su volunge patarsime kiek galesime.

01. Mar 2010, 12:32

sveikutes visos.na va dar viena prisijunge prie musu.kaip smagu tikrai...sveikinu turesi leliuka...o is kokio tu miesto cia norvegijoje telenovele?

28. Feb 2010, 10:37

aciu volunge tau labai,rytoj darysiu zygi pas dakatrus.

27. Feb 2010, 18:13

Labas mamos, kaip laikotes? 😉 Telenovelei - jeigu turi pastovu ID numeri, kaip rasai, tai cia jokiu problemu, patikek manim 😀 Tau reikia uzsiregistruoti pas gydytoja (kaip supratau, neturi dar jo). Na, nezinau, kas tam tavo lape parasyta, bet pvz. mes is pradziu nuejome i Helsestasjon (cia istaiga tokia), ten patare, kur kreiptis del gydytojo ir ten (Helsestasjon) lankiausi nestumo prieziurai, nes mums labai patiko paskirta akusere. Nors, kiek zinau, gali eiti ir pas gydytoja - cia tavo sprendimas. Tik visus tyrimus dariausi pas gydytoja. Na, musu mergaite6 gal papildys mane, patars kazka daugiau, nes ji seniau Norvegijoj gyvena. O siaip, sekmes ir tikrai nera viskas taip sudetinga, kaip gali pasirodyti is pirmo zvilgsnio 😉

27. Feb 2010, 16:03

sveikutes mamytes .as noriu taip pat prie jusu prisijungti.gyvenu norvegijoj ir laukiuosi vaikelio,bet be sio malonaus yvykio ir problemu susnis.prisiregistravau policijoj ir gavau jau pastovu id numery.gavau laiska kuriame parasyta kazkas tai del gydytoju..pagelbekit man.kur eiti man su tuo lapu?aciu is anksto.

24. Feb 2010, 23:01

aciu

isivaisduoju
tikiuosi mums taip neivyks.jei reikes paskui tik ant ranku nesioti bus nekas.nieko nebepasidarysiu namie...

Idomaus seanso 😉

24. Feb 2010, 23:00

einu ziureti filmo.susirasysime.gero dar vakaro jums..