Mamytės Norvegijoje

23. Sep, 05:11

Būtu malonu susipažinti su mamytėmis iš Norvegijos. Padiskutuoti kur galima gauti ekologinių produktų ir panašiai.

13. Feb 2010, 13:19

jo ir tik spek visus aplankyt.musu gimines po visa lietuva.tai tenka pakeliauti.nepailsim visiskai...

13. Feb 2010, 13:18

Mergaitei6 - mus irgi visi labai norejo pamatyt, smagu 😀 Tiek daug vaikui dedziu ir tetu vienu metu 😀

13. Feb 2010, 13:17

Yolanda, kaip supratau, esate patriote ir nemegstat emigrantu. Bet kiekvieno is musu gyvenimo patirtis yra skirtinga, tai nereiktu gal manyt, kad jeigu jau isvaziavo, tai yra nevykelis ir nieko nesugeba Lietuvoje padaryt. O siap galima sukurti atskira temele tokioms diskusijoms, nes cia mes noretume kalbeti apie silkes, dokumentu tvarkyma, darzelius, mokyklas ir pan. Norvegijoje 😀 Bent as sia tema taip suprantu 😀 Niekas nesako, kad nuomones negalit reiksti, bet raskim tam vieta 😉

13. Feb 2010, 13:09

jo visi trys.norim savo mergyte parodyt...visi taip laukia

13. Feb 2010, 13:07

Aaa, teisingai, ten jie vienkartines visiems neduoda, kaip kad pas mus. Na, nesvarbu, ne apie tai kalba. Zodziu, kiek zinau, tai jei noresi ta vienkartine LT gauti, tai gausi, nebent pasikeite istatymai po Nauju. Su pasu viskas tvarkoj, jau turim 😀 Dar siek tiek pasisveciuosim ir grisim. Siaip, jeigu turesit visus dokumentus, tai neturetumet labai ilgai uztrukti 😀 Tik, kaip rasiau, geriau is anksto susiskambink, kad susakytu, ko reikes. O jus visi trys grisit, ar teti namie paliksit? 😀

13. Feb 2010, 13:02

tu yolanda net istatymu normaliai nezinai.kad gimes vaikas uzsienyje nereiskiaa kad gauna jos pilietybe.biskuti pasiskaitinek,gal protingesne busi...

13. Feb 2010, 12:58

as volungei.jo vienkartine priklauso tiems kas nedirbes norvegijoje.o mes sito negauname.nes dirbe esam.tad mes gauname dekretiniu pinigelius kas menesi.todel mums ir prikauso vienkartine lietuvoje.na bet nebediskutuokime apie tai.nes man nepatinka kai kiti zmones kisasi kuriu nuomones niekas neklausia.o kaip tau volunge su pasu?ar jau gavai?kada zadate gristi i norvegija?

13. Feb 2010, 12:52

zinai yolanda cia galima gincytis iki paraudonavimo,o tu man atrodo tokiaa jau ir esi...nebenoriu su savo reikalais su tavimi dalintis.tavo gyvenimas tavo reikalas mano gyvenimas mano reikalas.gyvenk i sveikata.ir nebuk tokia nervuota.matyt nera viskas gerai kaip sakai.nes gyvenimu nemoki dziauktis.o tik kitus kritikuot...

13. Feb 2010, 10:48

Gerbiu Jus,volunge.Stai tokiems zmonems,kaip Jus linkiu laimes ir sveikatos.Nors man labiau imponuoja zmones,kurie lieka LT ir bando savo salyje kurti gyvenima,bet gerbiu ir tuos,kurie iesko laimes svetur.
Labai noreciau tiketi,kad kada nors grysite i Lietuva ir susikursite gyvenima cia,nes tokiu paziuru zmoniu labai reikia.Duok Dieve sveikatos ir laimes Jums,visa kita uzsidirbsite.😀

13. Feb 2010, 10:12

Del vienkartines, tai ji kaip ir priklauso, kadangi JEIGU abu tevai yra LR pilieciai, tai ir vaikas bus pilietis, nepriklausomai nuo to, kur gime. Tikrai ne norvegas, pilietybes vien tik uz tai, kad toj saly pagimdei, dabar neduoda. Taciau as vienkartine ketinu imti Norvegijoje, todel Lietuvoje neemiau. Nors zinau ne viena pavyzdi, kad zmones paima abi, bet tai man atrodo nelabai etiska. Cia mano nuomone, nenoriu nieko izeisti. As tik tvarkausi pasalpa is Sodros, kadangi cia dirbau iki dekretiniu ir dabar esu vaiko prieziuros atostogose.

13. Feb 2010, 08:23

O mergaite6-grysit ir suzinosit.O kad uzsidirbat-saunuoliai,nuosirdziai dziaugiuosi,nes ir mes verslo zmones,susikure gyvenima cia.Tik kai valdai vyriausybes obligacijas t.y.skolini valstybei-tai mes suinteresuoti,kad valstybe nebankrutuotu,nes ne tik reikes pinigus uzdirbti,bet ir palukanas.O tavo variantas man dvelkia piknaudziavimu.

13. Feb 2010, 08:16

Tai dove12,kas islaiko valdzios atstovus,prezidenta,moksla,policija,svietima...Ka is taves jau taip ateme ir ko negauni?Visam pasauli mokesciai yra mokami-vienur didesni kitur mazesni.Jei airijoje gimdei vaikas bus airijos pilietis ir gaus ten priklausancias ismokas,jei padarysi dviguba pilietybe priklausys ir cia,Nereikia peikti valdzios-patys ja rinkote galvodami ne galvao...

12. Feb 2010, 22:47

oho kokie isireiskimai yolanda tavo,apakau.tai kazin kodel tavaldzia is musu viska nori atimti?tai taip isieina kad vaikas gimes ira niekas kad jam niekas nepriklauso tik tevai ji turi islaikyti?mes dirbam ir uzsidirbam aisku bet mes dar ir tai valdzei susiktai dirbam kad uzdirbtumem kurie atimineja uz kiekviena suda is musu

12. Feb 2010, 22:20

mes uzsidirbam ir l gerai gyvenam.firmaa musu klesti deja.tiek lietuvoje tiek cia norvegijoje.tu musu nepazisti.bet kas priklauso tas.tame visas ir reikalas.jei nepriklausytu niekas ir nereikalautu....

12. Feb 2010, 21:48

Kalbi apie vienkartine pasalpa-tai kraitelis vaikui 1400lt.Ta pazystama kurios gimdime dalyvavau JAV taip pat gryzus,pries pora metu -susitvarkius lietuv pasa gavo 97lt i men.Tai kodel tu kitokia?
Mums gera Lietuvoje,dziaugiames gyvenimu,tikrai-pyktis cia ne prie ko.Sakau kaip bus-tu pinigu jus negausit.1400lt.Mergaitei pilietybe padarysit pagal savo linija(tevu).Mes is tu kurie savo gyvenima tvarkosi lietuvoje ir tikrai sekmingai.
Valdzia lietuvoje labai varzo ismokas-veda griezta monetarine politika-kitiems nepatinka,bet kai mano vyras dirba su investicijom,tai tikrai yra teisinga.Parvaziuosit-pamatysit.Vaikui turite uzsidirbt patys,o ne laukti kol kas duos.Sekmes.

12. Feb 2010, 21:48

Kalbi apie vienkartine pasalpa-tai kraitelis vaikui 1400lt.Ta pazystama kurios gimdime dalyvavau JAV taip pat gryzus,pries pora metu -susitvarkius lietuv pasa gavo 97lt i men.Tai kodel tu kitokia?
Mums gera Lietuvoje,dziaugiames gyvenimu,tikrai-pyktis cia ne prie ko.Sakau kaip bus-tu pinigu jus negausit.1400lt.Mergaitei pilietybe padarysit pagal savo linija(tevu).Mes is tu kurie savo gyvenima tvarkosi lietuvoje ir tikrai sekmingai.
Valdzia lietuvoje labai varzo ismokas-veda griezta monetarine politika-kitiems nepatinka,bet kai mano vyras dirba su investicijom,tai tikrai yra teisinga.Parvaziuosit-pamatysit.Vaikui turite uzsidirbt patys,o ne laukti kol kas duos.Sekmes.

12. Feb 2010, 21:33

yolaanda nu visai.,matyt esi nenuotaikoj.suprantu kad sunku lietuvoje,bet nereikia pykti ant viso pasaulio.ir deja priklauso pinigeliai ir mes juos gausim kai grisim.nes musu mergyte lietuve ne norvege.ji tik gimusi norvegijoje.tad musu mazyle taip pat gaus kas jai priklauso...

12. Feb 2010, 19:43

Zinoma kad neduoda,mergaite-pati gimdei ne lietuvoje,reiskia vaikas norvegas.Tai ir privilegijos jums nepriklauso.O taip noretusi is tos lietuvos nieko nemokejus(mokesciu)dar gauti.Truputi proto turekit.

12. Feb 2010, 18:43

musu mazyle priregistravo automatiskai.mes cia gyvename ir dirbome abu,tai ji cia kaip norvege.bet va gristant i liietuva tai jo reikia vistiek laikino paso.na susitvarkysime manau iki balandzio men.ai dar klausimelis.o tu gavai pinigelius is lietuvos vaikui kai grizai.ta vienkartine?ar neduoda,nes vaikas gimes norvegijoje..

12. Feb 2010, 18:39

nebuvau perskaiciusi kad tu cia tvarkeisi lietuvoje.dabar viskas aaisku.mums isvykstant is norvegijos nereikia tiek daug visokiu popierizmu.o kai grisime tada lietuvoje reikes mergyte priregistruoti ir tt.l aciu.mano klaida as neperskaiciau apacioje ka rasei...

12. Feb 2010, 12:55

labas.ne nu geras ka.kiek visokiu nesamoniu.man reikia paso kelioninio kad is norvegijos i liietuva grist.o lietuvoje tvarkyciausi lietuviska vaikui pasa.tai kiek supratau tu viska ir lietuvoje tvaarkaisi jau.hmmmm.tikrai maniau kad viskas daroma greiciau,o cia pasirodo.na reikes paasiteirauti ciaa osle.aciu uz paaiskinima.

11. Feb 2010, 23:36

Dabar Lietuvoje reikia pirmiausia isimti lietuviska gimimo liudijima. Tam reikia pasidaryti norvegisko gimimo liudijimo vertima (tik apostile butinai turi buti ant norvegiskojo), pasitvirtint pas notara. Tada i civilines metrikacijos skyriu, ten pildai prasyma ir t.t. Gavusi gimimo liud. deklaruok vaikeliui gyvenama vieta (registravau pas savo tevus). O tada jau i migracijos tarnyba del paso isdavimo. Tik svarbus dalykas, kurio vos nepraziopsojom, nes ambasadoj niekas nesake: mergaitei bus svarstomas pilietybes klausimas, todel tevai turi irodyti, kad nera igije kitos salies pilietybes ir del jos nesikreipe. Kitaip tariant, reikia dokumentu is policijos, kad jus ten gyvenat kaip LR pilieciai. As veziausi tuos dok, kuriuos gavom policijoj uzsiregistrave - puikiai tiko. Ten parasyta, kad kreipemes del laikino apsigyvenimo salyje ir galim su tais leidimais pradeti dirbti. Jeigu to nepateiksi, pilietybes klausimo svarstymas gali uztrukti ilgokai ir tiesiog greitai paso neiisimsit. O siaip, pries vaziuodami susisiekit su tomis tarnybomis savo mieste ir tiksliai pasakys, ko reikia, nes skirtingos musu savivaldybes. Tikiuosi, nepamirsau nieko svarbaus... 😀

11. Feb 2010, 23:22

As dabar esu Lietuvoj, beveik viska pabaigiau. Taip, is pradziu nuvaziavome i policija uzsiregistruoti (vyras registravo mane, kiek pamenu, pildem ir del dukrytes). Tavo vyras gali uzsukti i policija paklausti, ar jums dukra reikia registruoti. Manau, kad reikes. Kad vaikiukas galetu grizti i LT, kreipkites i ambasada del laikino asmens grizimo pazymejimo. Reikia ambasadai pateikt gimimo liud., prasyma ir 2 nuotraukeles (gimimo liudijima dar reikia pasitvirtinti Apostile). Is anksto suderinkit su ambasada, kada isvykstat ir neturetu but problemu.

11. Feb 2010, 22:35

volunge skaiciau kad zadate vaziuoti i lietuva,mes ir ruosiames balandzio men.bet nepradejome dokumentu tvarkytis.na mes gavome gimimo liudijima ir registracijos numeri.tik paso reikia.tai gal tu jau pradejai su tuom reikalu?vaziavai i policija tvarkytis ar kaip?

11. Feb 2010, 17:22

Kad tik daugiau laimingu zmoniu butu ir pas mus ir pas jus Negaliu pakest,kai zmones gyvena savo salyje,naudojasi privilegijom ir dejuoja dejuoja..
linkiu sau ir jums laimes😉

11. Feb 2010, 15:10

na man tikrai geriau cia norvegijoje,bent dabar.i liet gristame kada uzsinorime.giminiu turime ir cia,tad....kiekvienas suysikuria savo gyvenima kaip nori...

11. Feb 2010, 12:05

Labas, yolanda, zinoma, kad gyvenima galima susikurti ir Lietuvoje. Bent jau as niekada tuo neabejojau 😀 Tiesiog kiekvienam gyvenimas klostosi taip, kaip klostosi... 😀

11. Feb 2010, 10:05

Mamytes,labas rytas.Atsiprasau,kad isikisu-tik savo nuomone noreciau pasakyti.Gyvenome JAV,dalyvavau drauges gimdyme ten,pati gimdziau cia Lietuvoje-praktiskai jokio skirtumo,gal kiek skiriasi poziuris i pati gimdyma.Panevezyje gimd namai sudare suterti su norvegais,taigi ir aparaturos ir aptarnavimo poziuriu buvo puikiai.Turejau atskira palata su Dziakuzi ir siaip nieko netruko,o kai vyras buvo salia-tai visai gerai.Mes puikiai gyvename cia Lietuvoje,tikiuosi neteks laimes ieskoti kitur.Gyvenima galima susikurti ir cia.Bet kiekvienam savo.Sekmes jums ten-nesusalkit.😀

11. Feb 2010, 00:26

Aciu 😀 Saldziu, einu ir as jau.

11. Feb 2010, 00:21

oj koks grazus vaardas...geras matai kaip buna.galima susipazint visai skirtinguose miiestuose.mes ir susipazinome cia norvegijoje.as siaip is siauliu o vyras is mazeikiu.na mes einame miegucio.tad labos jums.susirasysime rytoj jei prisijunksi(.o siaip daug neblogu maisto produktu yra tu uzsienieciu parduotuvese.turku.kondecuoto pieno perkam ir tt...darau pyraga lietuviska.)..na labos..