Mamytės Norvegijoje

23. Sep, 05:11

Būtu malonu susipažinti su mamytėmis iš Norvegijos. Padiskutuoti kur galima gauti ekologinių produktų ir panašiai.

17. Mar 2010, 13:49

ne nu tikrai.as ir buciau labai pikta.ir kodel taip yra.tegul susitinka su zmogumi,o paskui sako ne.na jau tokie tie norvegai.bijo uzsenieciu.kiti prisidirba,o visi turi kenteti...
tai jo jei darbu yra dar tiek ilgam,tai aisku norisi likti.kad paskui ziurek persikelus nebus isvis.tai saunu,kad nors tokios geros naujienos.kol yra darbu,tol neprazusime.as ir dziaugiuosi,kad vyras vis dar dirba ir tt.
maniske vel prabudo.ji miega geriausiai jei mes kely.namie ziuriu nebelabai,tik nakti.
nu laikau spygas,kad pasisekt su tuom namu,galesi greiciau pas vyra gristi.nes zinau ka reiskia atsumas...man budavo sunkiausios dienos.

17. Mar 2010, 13:43

Jis dabar susiradęs ten darbo iki pat žiemos, didelį objektą turi. Bet jei pavyktų kažką tokio rasti tarkim Osle, - kad ilgesniam laiko garantuotai būtų darbo, - išsikeltume iš karto. O šiaip esam nutarę likti kur esam, kol turi darbų ir kol pramoksim kalbą.
Dėl būsto neklausk. Taip šeštadienį susinervinau... Radau internete patinkantį butą, vyras susiskambino ir sutarė, kad apžiūrės šeštadienį, nes šeimininkas anksčiau negali. Šeštadienį iš ryto paskambina, kaip buvo sutarę ir pasakė, kad jau išnuomota. Tai taip įsiutau aš. Kodėl, jeigu jau nenori nuomoti, negali iš karto pasakyti??? O tas skelbimas, tarp kitko, dar kabo. Suprask, nenori tiesiog nuomoti. O šiaip tai dar kelis buvo apžiūrėjęs ir būtų ėmęs, bet pasakė paskambins. Ir paskambino, bet pasakė, kad išnuomavo kitiems. Jaučiamės nekaip, tikrai. Ką jie žino, gal mes dar geresni ir normalesni už tuos norvegus...
Dabar per pažįstamus suradęs namą, jam patiko jis, bet sutarties nepasirašė dar, tai labai nesidžiaugiam. O tai vėl už kelių dienų sakys sorry, bet mes pagalvojom, kad nemuomosim jums... Žodžiu, tikrai nemaniau, kad iki tokio lygio mus diskriminuos. Suprasčiau dar, kad būtume kokie vagys. O dabar, šeima.

17. Mar 2010, 13:27

kaip sekasi jam ieskoti butuko?o gal iskart ieskote jau kitame mieste?jam manau nera sunku persikelti,kai turi savo darbus.sau dirba...

17. Mar 2010, 13:26

nu taip.vaikas galima sakyt nusprendzia kada laikas sedeti...na dar palukesime pora mensiuku.tai gal ir prades...va uzmigo katik.tokia nerami buvo...
nesuprantu.jau kelios mamytes buvo atsiradusios ,kad gyvena norvegijoje,ir vel jos kazkur dingsta.o taip norisi palaikyti rysi...hmmmm

17. Mar 2010, 13:25

Aha 😃 Mano ypač vyras pliauškina ir plaiuškina fotoaparatu. O dabar, kai mūsų nėra, vis liepia fotografuot, nori viską taip pat matyti, bent jau nuotraukose.

17. Mar 2010, 13:23

Taigi, aš ir galvoju, kad dar per maža turėtų būti. Na panašiai, bet kiekvienas vaikas individualiai. Mano kadangi baisi stipruolė, tai anksti, nuo 4,5 mėn. pradėjau sodinti, o dabar beveik 6 mėn., tai jau gana tvirtai sėdi pati. Bet pradeda maivytis ir nuvirsta 😃 O šiaip, pati pamatysi, kada jau nebenugulės 😃 Aš saviškę dar pora savaičių bandžiau guldyti, nesodindavau, nes bijojau, kad bus anksti. Bet mama sako, kam tu ją kankini, matai, kad vaikas sėdi, tai ką tu jai padarysi 😀

17. Mar 2010, 13:19

mes tiek ja daug fotografuojame.ojojoj.tu nuotrauku jau oho kiek.sakau vyruj kol ji uzaugs,tai mes tu nuotrauku l daug turesime.atrodo nori iamzinti viska...kiekviena jos judesi ir tt.kiek paauga...

17. Mar 2010, 13:16

ne dar.ji dar per maza.cia toje nuotraukeleje ji masinoje.keduteje.bet atrodo lyg sedetu....manau sedeti gali vaikai nuo kokiu 5 menesiu.ar kaip?

17. Mar 2010, 13:15

O, mergaite, jau sodinat savo maziuke? 😀

17. Mar 2010, 13:06

labutis joana.na,kaip jums sekasi?kaip nestumas?gal ka susitvarkei del pasalpos po gimdymo?

17. Mar 2010, 13:01

as beveik metai jau kaip cia

17. Mar 2010, 12:36

ai rodo.as maniau kad isvis dingo.matai o pas mane nerodo...

17. Mar 2010, 12:35

mes seniau gyvenom priesais frognerio parka...l ten grazu.na,kai persikraustysit.viska pamatysit.jo l laukiam kada atsils.nors dabar cia kelios dienos buvo l sauletos.grazios.tik sniegas galetu greiciau istirpt...

17. Mar 2010, 12:34

Man rodo, kad yra. Šiaip kai noriu pakeisti, tai ir aš vargstu, nes įkeliu, bet nerodo.

17. Mar 2010, 12:33

as nesuprantu kodel mano nuotraukyte dingo.bandau idet atgal bet hmmm.

17. Mar 2010, 12:32

Taigi, atšils orai, norėsis daugiau kažkur išvažiuot. Labai norim į zoologijos sodą, man labai patinka gyvūnai 😀 Šiaip Osle ką žinom, tai Frognerio parką. Tuo mūsų žinios ir baigiasi 😃
Taip, mus Andrytė irgi prijuokina. Ypač, kai ploja padukais 😃 Net pliauška, kaip duoda 😃

17. Mar 2010, 12:22

maniske ir atsibunda taip kokia 7 val-8.ryte ir pavalgius guguoja garsiausiai.bando paciupt zaisliukus.jie pakabinti virs lovytes su muzikyte.tai jai l patinka.visa kruta juda po ta lovyte.apsisuka i kita lovytes gala.niekaip nesuprantu is kur pas ja tiek tu jegu.tokia dar mazute,o juda tai ohoho.....nusimeta kojines ir tt....juokiames mes su vyru..
.zoologijos ten toks kazkoks jo yra.bet mes nesam buve dar...bet kai paaugs mazoji,reikes butinai aplankyt.

17. Mar 2010, 12:17

Ne, nežinojau tos spiralės. Bet Dramenas nėra labai toli nuo Oslo, esu buvusi netoli jo. Tikrai reikės nuvažiuoti. Beje, gal osle zoologijos sodas yra?
Manąją kai skiepijo, tai žinok nieko. Truputį paverkė, kol dūrė, bet tik tiek. Nieko jai, kieta merga 😃
O mes ką, apsikakojom, esiu prausti. Nežinau, kas pasidarė, bet rytais pradėjo keltis 6 val. ir žaisti 😃

17. Mar 2010, 12:11

labas volunge.nu fainiai,kad jau beveik viska suorganizavai.bus grazios krikstynos.mes sestadieni tryse po parduotuves.ir siaip pasedeti.nes kai vyras dirba nuo ryto iki vakaro,tai liudnoka.todel bandome savaitgalius visi kartu praleisti.sekmadieni i spirale dramene vaziavome.gal esi girdejusi.kalne kelias.uzkyli i pacia virsune.tikrai l grazu ten ant to kalno....
daar mano mazoji gavo 3 menesiu skiepus du.tai l verke ir as apsiverkiau.nes skaudejo maciau labai.varksiuke.buvo ir temperatura sukilus.buna vaikai sureguoja.bet paracetas padejo..
siandiena busime jauciu namie.nes kiekviena diena vis kazkur.ka jus veikinejate?

17. Mar 2010, 12:05

Labas, čia vėl aš 😃 Mes tai gerai, Lietuvoje buvo ilgasis savaitgalis - visi išsiilsėjom 😀 Dar apžiūrėjau sodybą mažiukės šventei, kurią buvau nusižiūrėjusi ir labai patiko 😀 Sutariau jau ir su fotografe, tad visi didieji planai suplanuoti, beliks tik vasaros sulaukti 😃 Kaip jūs?

16. Mar 2010, 17:17

sveikos mamytes.na,kaip savaitgali praleidote.kas naujasnio?

13. Mar 2010, 15:24

Ir kaip sekasi, patinka ten gyventi? Kiek laiko jau, kaip isvyke? 😀

13. Mar 2010, 11:47

as is melhauso netoli trondheimo

12. Mar 2010, 20:37

labas vejuota.jei yra isdirbes ilgiau nei puse metu,tuomet gausi vienkartine pasalpa virs 30 tukst kronu.bet reikia uzpildyti dokumentus.www.nav.no

12. Mar 2010, 19:33

Aha, dirba Norvegijoj.

12. Mar 2010, 18:29

na gerai gero savaitgalio dar.susirasysim.einu tv paziureti.manoji uzmigo katik...po to nemnes reikes vyrui daryti.ikiukas.

12. Mar 2010, 18:23

Tai mes taip ir padarysim del darzelio 😀 Kad nebutu bedu po to.
Apie pilietybe mes dar negalvojam labai, keisim, nekeisim. Is esmes kam ja skubet keist, jei turi normalu leidima gyvent visam laikui, dirbi, tai pilietybe papildomai turbut nieko ir neduos.
Kazkaip yra svarbesniu klausimu kol kas 😃

12. Mar 2010, 18:08

jo teisingai.bet siaip as nesikeiciu ir net nenoriu,nebent kada geletumeme tureti dviguba pilietybe.bet savo atsisakyti del norvegiskos as esu pries.aisku visi turi savo nuomone.
o kas del darzelio,tai prirasyk ten kur gyvensit,o po to pries pakeisdami pranesite kad issikraustote ir nebus manau jokiu problemu.tik va kitame mieste jau geriau iskart zinot kur vesit.na nebent tu galesi pabuti namie su vaiku kol surasi darzeli.turiu omeny jei nedirbsi.ziuresit kur persikraustysit.jei osle.tai ieskosi pagal komune kur gyvenat.na jei tiks as paklausiu savo seiminkes.gal priims i kuri nors is savo darzeliu...manau nebutu istikruju problemos.ji turi daug ju.bet cia privatus butu darzelis ne komunes...

12. Mar 2010, 17:54

Blyn, net nezinau, ka reikes daryti su tuo darzeliu, nes tikrai planuojam keist gyvenama vieta. Tik neaisku, kada, tas priklausys nuo vyro darbu... Hmm, gal bandysim cia uzrasyti, veliau ziuresim.
Del pilietybes, mano manymu, geriausia, kai vaikas turi tokia pat, kaip ir tevai. O jeigu tevo ir motinos skiriasi, tai net nezinau. Man atrodo, imanoma ir dviguba pilietybe iki 16 metu. Mes migracijos tarnyboj snekejomes apie tai, kai pasa dariau. O siaip, kai gavom leidimus gyventi Norvegijoj, tai ten buvo parasyta, kad po 5 metu galim kreiptis del pilietybes. Tad jeigu mes ja keistume, tai tik visi, arba ne vienas.

12. Mar 2010, 17:28

jo tiesa.atveda net 10menesiu.dar nevaiksto.l gaila man tokiu leliuku....ir ieskoti darzeliui vietos taip pat jo reikia ko anskciau..tas tiesa.aisku kad ismoksit kalba.reikia tik laiko.ka tu darytum.jei tavo vyras butu na gaves pilietybe cia norvegijoje.jus nevede butumete.o tu lietuve.ir gimtu vaikas.kokia pilietybe duotum?cia siaip.mano drauge dave norvegu pilietybe,o pati turi lietuviu...