Sveikos mielos mamytes, norėčiau jūsų paklausti mano draugas įdėjo į skalbimo mašina drabužius ir viena jo džemperį išmetė tokiomis rudomis dėmėmis.Jis skalbė tik skalbimo milteliais ir nenaudojo jokio minkštiklio dėl ko ,taip galėjo nutikti? ar ta dėme galima kokiais nors būdais išvalyti? patarkite...ačū
esu jaunysteje vaziavusi braskiu skint 😃 siaubas
žinoma ,jei nėr pažįstamų ar giminių,tai labai sunku įsitvirtinti,o Laimondai be pigu būti,kategoriškai,juk ji žinojo kur ir pas ką važiuoja😃
ne,ne šauniai,tu čia,ir tikrai nereikia atsiprašinėti😃
O as noreciau isvaziuoti tik va dabar nera galimybiu nes su vaiku nelabai ka susiveiksi jei ner pazystamu, o mano vyras kad ir kaip kalbinu sake tam niekada nepasirasytu☹
DEIMANTE,GERAI TU ČIA PASISKAI LIUKS😃
as paprastai rasyt moku, bet kartais viena raide susipaudzia greiciau uz sekancia😉
as ir pasaisakysiu.
mano drauge cia neturejo nieko. mama uzdirbdavo bazeje 15 lt per diena. dvi paaugles dukros. bet mes druagauti mokejom taupiai. kai jos emigrave i amerika man papaskaojo kaip gyvena - butas arti vandenyno, kokie prabangus vakareliai, rubu etiketes ir tt labai dziaugiausi. bet visi artimieji liko cia. amerika ne vokietija ne anglija. daznai neprivazinesi. laimei yra visoks internetas, susisiekiam. kartais pazliumbima kaip noretume susitikti cia ir dabar. bet as dziaugiuosi uz ju gyvenima tikrai pagerejusi.
kita situacija. mano sesuo gyvena svedijoje. kaip ji skao jau ten ileido saknis. keikia lietuva. ir as keikiu kai ten pabunu. toks sviesus miestas, o gryzti i tamsa. atrodo tiek neduag reikia del saugumo- sviesos, tiek nedaug akd su vaiku butu patogu, nuvaziavimu nuo borto bent ties perejomis. (ar bandet kas su vezimu pravaziuot pereja varniu gatveje, kaune? arti pusmetrio bortas. kai pakeliu vezima vaikas vos is lopsio neiskrito). o gatve judri...
bet.
vyro seima gyvena kaime. ir koks geris yra kai suvaziuoja visos jos seses, visi su seimom. pilnas namas klegesio. atsisveikinam sau laimingi grysim i tyla nors kiek pabut, nes zinom kad bet kada susitiksim.
ir tada taip spaudzia sirdi, nes zinau kad savo seses nepamatysiu bet kada o ir per didziausias sventes, kaip ir jos vaikucio. siaubas kaip matau kai mociute kas karta lydi anukele i oro uosta... o dabar net nebera tieisoginiu skrydziu is lietuvos i svedija;/
as nesu patriote didele, neuzdirbu daug pinigu, bet man laime nera vardiniai drabuziai, visureigis, ir panasiai. aisku labai svajociau tureti audi tt😉)) bet teks pasitenkinti ir senu saranu😛 ir tas pasitenkinti nera toks aj tiks... o man is tiesu to uztenka.
labiausiai nemegstu kai zmonems to vidutinimo neuztenka ir emigruoja. ypac vienas is seimos.
cia apie ta emigracija reikia ziureti aplinkybes, sudaroma seima su uzsienieciu. dirbama pagal profesija ar juodadarbis, vienas is seimos. ir panasiai. man atrodo svarbiausia kad tik seima butu kartu. ir geriau maziau bet kokybiskiau😀 o kokybiskiau priminsiu man ne etiketes o jauki bulviu vakariene bet su seima 😀 beje man bulves ziauriai skanus patiekalas😉)
uzsienyje mano nuomone tik atostotogaut 😀 nori pinigu ? dirbk😀 visur taip,Lietuva - ne isimtis. Ir kokybe turiu tu batu bei rubu, ir seima salia, ir draugai.
jai pasitaikytu proga su visa seima isvykt is lt taip ir padarytume,o jai jau ten butu blogai niekada nevelu gryzt atgal,bet mano nuomone ten geriau,lt susitaupyt nelabai galima o ten tikrai ymanoma.
Man asmeniškai netrukdo gyventi tie kurie yra išvažiavę svetur. Jei jiems taip geriau, tai pirmyn. Tiesiog gyvenimo kokybę galima turėti ir ten, ir čia. Gyvename XXI amžiuje, migracija ne naujiena. Kiekvienas ieško savo laimės, mano laimė Lietuvoje.
teko gyventi ir dirbti užsienį, visur yra ir pliusų ir minusų. Dėl požiūrio į žmogų, turbūt ten ką uždirbai tą gavai, o va pas mus toli gražu iki to. Va mano pačios vyras, dirbo visą mėnesį be išeiginių, po 12-14 valandų, nes viršininkus spaudė terminas, kokios buvo gražios kalbos kad mokėsim viską ir dar pridėsim. Na ir spėkit, kiek uždirbo. Trynėm rankas, kad į rankas gaus 3000 lt, deja, gavo tik puse to. O viršininko atsakymas paprastas, žmogus tiek valandų dirbti negali, tik kvailiai tiek dirba. Va tokiais momentais pagalvoji ar verta čia būti, kur esi nieko vertas, jei nesugebi savo verslo sukti. Pati žinau ką reiškia skaičiuoti pinigėlius, lysti į skolas ir koks jautiesi laimingas galėdamas vaikui nupirkti naują striukę. Ten būdama galėjau sau daug leisti, nors ir dirbau juodą darbą, aišku labiausiai trūko artimųjų. O dabar ir vėl svarstau ką daryti, vyras ir vėl išvyko į užsienį, turim nuspręst išvažiuoti ten ar likti čia. Na nežinau ar kas nors supras, ką aš čia norėjau pasakyti
na pirmiausia tai as nesutinku kad taip jau sunku cia toj lietuvoj, dar pries tai kazkurioj temoj apie maisto produktus buvo issikalbeta kad zmones nueje i parduotuves is ju iseina pilnais prikrautais vezimeliais tai kur ta krize kur cia sunkus gyvenimas? tik kad skundziasi visi ir viskas. bet gyveno taip kaip gyvene. as tai negaleciau isvykti i uzsieni nes jauciu baime buti toli nuo savu. viena buti nebijau bet tik ne kur nors toli. mano drauge irgi isvaziavus i uzsieni jau 4 metai ir paklausus ka tu isigijai per tuos metus dirbdama kelis darbus ir neblogai uzdirbdama tai sake viska atiduoda namelio nuomai, va nusipirko kompa, pavalgyt yra uz ka apsirengt yra uz ka ir viskas. nieko ir ten gero. na tiksliau ne visiem. vieniem sekas kitiem ne.
zinai, deimante, tu taip pat sava nuomone persi... juokiasi puodas kad katilas juodas
tai zinoma,kad nelksit 😃 dieve mano..
isvada viena butu gerai butu lt kaip MikUtavicius dainuoja 3 miliojonai 😃
Visi turim savo nuomones, tik jas reikia būtinai pagrįsti. Vieniem geriau LT, kitiem geriau už LT ribų. Visada taip buvo ir bus.
na mes visi galim uzsimerkti ir nieko aplink nematyti...tik va roziniai akiniai ne visiem uzdeti
man reikia kokybes deimante
Mano pusbrolis Airijoje jau kokie penki metai, ir po kol kas nieko neuždirbo, ten tik gyvena ir tiek. Beje, nuolatos sako, kad jau stogas važiuoja, nes nemato artimųjų.
tai va deimante tavo sotus o kieno nesotus ir isvaziuoja..
yra kaip yra galvokit kaip norit,turiu visur savo nuomone poziuri ne bandos ne banalu kur viskas i viena puoda pilama,kitokia nebusiu vien,kad jums itikt
taip aiste ir svetur nelyja pinigais tai tiesa,bet as kalbu palei emigravimo skaiciu is lietuvos,buvo zmones jau begrizta ir vel bumas atgal..isvada kokia-trosku lt
ar zinai,kad emigrantam lt skiria daugiau lesu nei savo lipieciam
Tie, kurie nuoširdžiai dirba, stengiasi, nebijo daug dirbti ir čia gali pragyventi😀 Tiesiog nereikia norėti greitų ir lengvų pinigų, nei vienoje šalyje taip nebūna.
neisvartyk deimante savaip 😀
zinai, deimante...as kazkada lygiai taip pat suokiau kaip ir tu..dabar is tos musu tevynes vien pavadinimas likio..
gryzus i lt gyvent kogero ieskociau psichologo pagalbos 😃
kur tu matai ta dejima,pasikelima,kalbu kaip yra,kokia padetis,pasiknaisiokite daugiau ekonomikoje,politikoje..patrijote tiktai nesu ir del tos salies galvos nedesiu-tikrai!
va jei su tasi pinigais kuriuos uzdirbu cia pragyvent lt o tada butu liuks 😃
Aš irgi iš tų, kurie neduoda kyšio. Net nežinočiau kaip jį paduoti, turbūt rankos kojos drebėtų 😀 O kokių gėlių nunešti už gerą aptarnavimą galiu, man pačiai malonu, kai atsidėkoju už nuoširdų darbą😀
galime neduot kysiu,bet duodame...