Sveikos mielos mamytes, norėčiau jūsų paklausti mano draugas įdėjo į skalbimo mašina drabužius ir viena jo džemperį išmetė tokiomis rudomis dėmėmis.Jis skalbė tik skalbimo milteliais ir nenaudojo jokio minkštiklio dėl ko ,taip galėjo nutikti? ar ta dėme galima kokiais nors būdais išvalyti? patarkite...ačū
odeta tai tie ir nevaziuoja kam gerai,vaziuoja kam blogai
toje salyje kur gyvenu prastesne neisjauciu nei vokieciai,kalba ismokau nors atvakyus laba diena tik mokejau,su vyru angliskai kalbejome,pazintis uzmeszgiau,pradejau veikla.Keptu karveliu ar kebabu cia niekas nedalina ir as ju nelaukiu.Duodu sitai saliai duoda ir ji man.aplankau lt gan daznai,bet vis labiau suprantu,kad joje gyvent nebenoreciau,atsakomybe uz kiekviena veiksma yra mano turtas- cia jis vertinamas ir is to cia gyvenu.
raimonda, ko dabar taip liūdnai, aš čia nupiešiau ankstesnę situaciją, paskui mums pasisekė, vyras pradėjo mokytis, gauti stipendiją, va tada jau priklausė ir pašalpos ir kompensacijos, vis dar gyvenam😃 be skolų, sotūs tik be tėčio☹
diugu,kai žmonėms pasiseka užsidirbti ir prakusti
redvelvet- paskaiciau tavo komentara is syptelejau. As taip pat esu atkreipusi demesi i ta dali emigrantu, kurie grize atostogu bando pasirodyti esa turtingi. O is tikro jie ne tik dvasios skurdziai, bet ir aplamai vos gala su galu suduriantys zmogeliai. Greiciausiai visus metus dirbo kokiam fabrike po 15-18 val., tam, kad grize i LT galetu pasirodyti...
As asmeniskai nenoriu gyventi kazkur kitur. Esu savo salies patriote. Man gera cia gyventi, man gera, kad salia artimi zmones, draugai. Savo seima priskirciau vidutines pajamas gaunatiems, gyvenam tikrai ne tam, kad egzistuotume. Galime dukrai suteikti pilnaverti gyvenima, galime pakeliauti, na nesijauciu as apribota. Viskam su saiku uztenka. Uzsienyje tikrai nenoreciau visko pradeti nuo 0. Cia turiu megiama darba, o kitoj saly, kad pasiekti tai, ko esu pasiekusi, praktiskai neimanoma... Konkurencija didziule, o ir i atvykelius gi ziuri kreivai, o dar kalbos barjeras, nemoku anglu kalbos taip puikiai, kad galeciau is karto i gera posta pretenduoti...
Zodziu- nespjaunu, jei jau bus visai blogai, gal ir vaziuosiu kokiu braskiu skinti, ar bulviu rinkti, bet kol kas tikrai liksiu mylimoj salelej Lietuvoj 😀
o mano nuomone svajoti reikia! Ir siekti tikslo...aisku, yra daug zmoniu, kuriem gyvenimas tampa nemielas jei sakykim kaimynas nusiperka geresne masina...tai jau juokinga 😀 kokie nelaimingi zmones! Taciau svajones vercia zmogu spirtis pirmyn, siekti tikslo!
Raimonda, va kur parasiai PIRMIAUSIA tai cia superiniai zodziai😀 as savo ilgais postringavimais ta ir norejau pasakyt😛~
kaip dabar pamenu,ana vasar sedim palangos kabinukei,uz nugaro seimynele,ziuri meniu,vaikas jau mokantis skaityti ,matosi,kad taip nori ledu,bet jau tevu ikalta i galva apie kainas ir pragyvenima,jis sako oij ne ledu tai jau nevalgysiu uz 6 lt...
😀 vat teisingai sako cia priklauso nuo musu poreikiu. ko mums reikia😀 ir del ko mes vaziuojame.
as tai nieko rpies dar jei avziuoja seimos pilnos, arba tarkim sukuriama seima uzsienyje. as pvz labiausiai pries vieno is seimos nario, arba vaiko palikima svetur nuo tevu. na bet tiems kurie sugeba taipo gyvent reikia medalio. as nesugebeciau. vyro man reikia salia kad ir su kiek pinigu mes gyventume.(jei darni seima, ne belekokio vyro ta prasme😀 o tos kurios mokat laukti, tie kurie laukia jusu saunuoliai.
lekiu i turgu avieciu😀 iki
jolantux ☹
PIRMIAUSIA reikia moket gyvent palei savo isgalias o ne svajoti apie kas neimanoma,cia daugeli zmoniu klaida..
visur gerai namie geriause ,namai ten kur tave myli,gerbe,laukia
na situacija tokia, auginu vaiką iki metų gaunu iš sodros, vyras be darbo iš biržos negauna nes po užsienio lietuvoj padirbo metus, o kad gautum reikia būt pradirbus bent pusantrų, pašalpos,kompensacijos už šildymą negaunam nes vyras biržoj neprastovėjo 6 mėn. gaunam maisto produktus ir nemokamą maitinimą mokyklinukui. Na štai ir visa istorija.
redvelvet -pasirodyti gi reikia 😃
va, 100 balu dzherdos zodziams!!!
man asmeniskai labai juoka kelia, kai sakykim gryzta is kokios airijos lietuviai atostogu ir...taskosi, eina i parduotuves, perka rubus ir panasiai...gi ten viskas pigiau 😃 as asmeniskai perku rubus veztus is airijos, ir kokybe geresne ir kaina mazesne 😀
kas liecia gyvenima kitose salyse-tai zmones yra jis sutvarkytas,kad liaudis galetu gyvneti o ne valdzia tik gerai gyventi..kuris i lt pensininku gali atostogaut vazinet,skraidyt? o vokeiciai skraido kas met i atostogas,skraido net asocilai ...
o gyvnet vien,kad tik pavalgyt tai aciu uz toki gyvneimeli...
tarsiu zodi ir as.Gyvename Norvegijoj,kol vyras dirba vienas-gyvename gerai,pinigu stygiaus nera,bet jei norim kazka sutaupyti jis nebuna namie,o visa laika kelyje...ziauru,man vaziuoja stogas,tas sedejimas namuose su dukryte,jau nebegaliu,bet cia uzeina cia praeina...viena ,aks nepraeina(o jau 1,3metu) tai ilgesys tevynes...kad ir kokia ten situacija(tikiuosi,kad ji kuo greiciau pageres),kad ir kokie kiti pikti ir liudni zmones(tikiuosi,kad ir ju gyvenimas pageres ir sypsomes ir sveikinsimes su nepazystamais,tiesiog is malonumo tai daryti),kad ir kokia ten politika(nuo kurios dazniausiai norisi vemti)...vis tiek as noriu i tevyne,i SAVO sali,pas SAVO lietuvius,pas SAVO zmones,ten kur MANO kalba,kur mano vaikas mokysis LIETUVIU kalbos ir bendraus su MUSU artimiasiais...as taip ju pasiilgstu,kad nemoku apsakyti ir,kad ir kaip cia Norvegijoj gerai,o bus dar geriau,kai pradesiu ditbti,tikiuosi,kad Lietuvoje situacija kuo greiciau pageres ir mums bus imanoma grizti,dirbti ir gyventi Lietuvoje...dabar nera jokiu sansu,nes neturime nei kur gyventi,o is atlyginimo iseitu tik vos pragyventi...taigi tikekimes,kad musu svajone issipildys:dirbsime cia,kad pasistatymu nama LT ir pagerejsu ekonominei situacijai galesime grizti iki kol Vanesai reikes i mokykla...pritariu nuomonei,kad gyvenimo kokybe galima gauti ir LT,tik reikia tam tikru butinu salygu,kad ja tureti(kaip pvz busta). 😀 cia tikriausiai ir nuo gyvenimo vertybiu tai priklauso,nzn...
rinair isrotija kazkodel keikviena salis rodo savaip 😀 yra ir laimingu seimu laaaabai daug o lietuviam iprasta matyti pjautynes,skitybas,pletkus ir dar talentu sou 😃
bet matot ,santuoka su užsieničiu negarntuoja,laimės,skyrybų atveju atima vaikusir palieka basą pliką,kad ir Rinau istorija.
aisku reiketu kazka bandyti daryti kad tu pajamu padaugetu.
mano nuomone as pati tik LABAI krastutiniu atveju vaziuociau i uzsieni dirbt gyvent ir panasiai.
redvelt, buvo rasyta kad atskaicius mokescius lieka 400.
uz juos mes pragyventume.
na jau, pypse, taip ir gyventum uz 400 kai vien uz siluma 500? tik jau nereikia
nu o jei nepaslaptis kodel pajamos 900 lt dvieju zmoniu? cia maziau nei minimumai siaip...
as turbut gyvenciau su vyru ir vaiku uz 400 bet kartu. nei uz (kiek?) bet be vyro, tevo.
kalbedama apie etiketes ir visureigi turejau omenyje ko mums reikia. cia tik siaip du pavyzdukai. galima noret ir ko nors kito. pvz as nesuprantu seimu kurios mano akimis turi viska. bet kad galetu nupirkti FP kaladeles, nes netinka befirmes vaikui gyvena be vyro 3 menesius.arba kad jis gryzes nupirktu seimai geresne masina, arba odinius baldus arba dar ka nors...
aisku yra jau situaciju kai sakes. tarkim enapskaiciuotai paimta paskola, nera net 900 pajamu ar dar kas nors. bet isvaziuoja tarkim tik tol kol kad ir minimaliai bet isgyventi kartu... o tiap buna retai. turedami geriau norim dar geriau.
bet žinok deimante, yra ir tokių, kurie turėdami viską, sugeba grįžti be nieko, asmeniškai pažystu
apie tai ir sakau Deimante, kad šiuo metu ten geriau gyventi, o sugrįžti sugrįš, nors ir pensininkai😃
šiaip aklai nežinodama kur tikrai nevažiuočiau, bijau rizikuoti😃, o va kai turi kur apsistot, darbo vietą kodėl gi ne
taip Deimante, čia mūsų šaknys čia namai, ir visada į juos grįši. Bet kaip yra sakoma, žuvis ieško kur giliau, o žmogus kur geriau.
ir sutinku su raimonda, kad norisi gyventi, o ne egzistuoti, ir tai nesusideda iš vardinių rūbų ar visureigio.
na dėl to kad dirba vienas juodadarbis, mano atveju yra taip, kad vyresnėlis lanko mokyklą ir jau pradėjus nesinori tempti kažkur, todėl ir likom mes čia, o vyras ten. o kai užbaigs tada jau spręsim kur kursim gyvenimą ten ar čia. Dėl vardinių rūbų, geros mašinos. Nei ten nei čia tokių dalykų nepirkom, nes taupėm, tikėjom kad viskas pasikeis ir galėsim grįžti namo. Grįžom, pagyvenom 2 metus, na ir nieko. Pasakykit kaip išgyventi žiemą kai 4 asmenų pajamos 900 lt. už šildymą ir kitus patarnavimus sumoki 500 lt. Gerai, kad yra tėvai kaime, nereikia pirkti daržovių, mėsos. Tai ir tempi nuo iki. Ir išvažiuoja ne dėl savęs, o dėl vaikų.