sveikos mamytes, vakar buvo pas daktarelius darytis ehoskopo.... ir ka jus manote ??? nieko nerado :( pasake gali buti ,kad nesilauki arba ne vietoje pastojai... ar jums 6 savaiciu jau mate kokia puslele ar embriona ? man nestumo testas 4 kartus parode teigiama, pas vienus daktarus buvau slapimo tyrimas parode kad laukiuos, o vakar nieko nemate, tai paeme kraujo tyrimam ir liepe sestadieni ateiti dar karta pasidaryti tyrimo ....
Bet dabar į įskaitas jau traukia po pirmojo apsilankymo, tik seno kirpimo medikės to nepripažįsta, matomai nesidomi įstatymais. Ultragarsu šiaip anksčiau nei 18 sav. netiriama, nebent kažkas ne taip ar mama labai domisi. Nors mane jau daug kartų tyrė ultragarsu, bet kai tai pasakau savo senąjai ginekologei tai baisių priekaištų susilaukiu.
Rubi2ir - svarbiausia nesinervuoti tau,ipac ,kad sakei susinervinai ir pradejai teplioti.Cia ne joks mitas yra -kad nesciai moteriai negalima nervuotis. Stenkis kuo daugiau guleti ilsetis tik tiek siuo metu gali sau padeti , o grizusi i LT skubek pas daktaru ,darykis Lietuvoje skubius tyrimus ,kad suiznotum ta pacia diena rezultatus,ir jeigu nenustosi teplioti ar daktarai pasakys kad tikrai kazkas negerai , net nedvejodama gulkis i ligonine.Nes ligonineje ir ramiai pagulesi manau bus kam palikti dukryte o ir joje suteiks tau visa imanoma pagalba ,kita karta kaip mano gine sake,ir 5 minutes gali buti svarbios,o ligonineje beje bent LT duoda vaistu kurie stabdo kraujavima ,atpalaiduoja gimda neleidze jai apsitraukineti , stabdo persileidimo simtomus,ir juos duoda tik ligonineje begulint ,nes nuo ju svaigsta galva , spaudimas kyla bei galva lb skauda .Sekmes tau ,kad tik viskas butu gerai ,nedelsk nei minutes bereikelo grizus 😀
o man anglijoje gydytojai labai geri 😀 ir LT tikrai ne kiekvienas puola duot kazkokiu stebuklingu vaistu, kad issaugot nestuma. rubi2ir o tau gero skrydzio, tikiuosi nepakenks, jei esi nescia 😉
tai kas kad i ligonine nuvaziuoji,Anglijoje jie rimti neziuri i pirmaji trimestra.
Kalbant apie Anglijos medikus tai pačiai susidurti nepavyko, bet nei viena ten gyvenanti draugė nesakė, kad jie geri. Viena dėl nėštumo net važiavo į Lietuvą, nes rado toookių ligų, kurios Lt neva išgarsvo, kaip teigė. O ar matuoji bazinę kūno temperatūrą išangėj? Ji rodo ar progesterono lygis tinkamas. Aš ją dar ir dabar kiekvieną rytą matuoju, kad nusiraminti ar viskas nėštumui gerai, ta prasme ar vystosi. Dėl galimo persileidimo tik į ligoninę.
na tai jei jau kraujuodama prarandi vaikeli,tai jie ir nebesustabdys,nes tu jau buni persileidus,priklauso nuo stadijos.ar tik gresiantis ar jau ivykes.as nuvaziavus i ligonine jau buvau pametus ji,tai nieko padeti ir nebegalejo.
na taip kvaili jie tikrai,,, lietuvoje tikrai stengtusi issaugoti , o cia girdejau ir as kad nesistengia ne kiek uzsimezgusio vaisiaus gelbeti... greiciau rytojus ir namucio ,tada tikrai zinosiu,jog priziures gerai ...
zynok as gyvenu airijoj,pradejau kraujoti 8 sav man irgi niekas jokiu vaistu nedave,paliko viska dievo rankose,jie taip masto jei lemta tada isnesiosi
gerdusiux... nezinau gal dar priklauso nuo miesto daktaru... siaip nesiskundziu tikrai apziuri viskas normaliai... bet jei jie zino,jog gali buti persileidimas nieko nedaro ,,, kodel kokiu vaistu nuo kraujavimo stabdymo neduoda ar kazko panasaus ??? nieko leksiu sendiena paskutini kraujo tyrima pasidaryti , o rytoj i lietuvele lekiu su dukryte....
na as taip pat anglijoje gyvenu,dabar su antruoju leliuku,man 4savaiciu irgi n emate dar nieko,nes aceit negali pamatyti,tad jeigu tau dar tik4sav tai nieko tokio,bet jeigu tau jau 6tai tikrai turetu matyti,ir Anglijojen aparuta tikrai geresne negu Lietuvoje.Turiu patirties nemazai jau,ir persileidima turejau ir pirma vaikeli pagimdziau ir antrojo laukiuosi.Dabar pati esu lietuvoje ir buvau echoskopijoje,tai kompiuteriai zymiai prastesni Lt nei UK.Bet jo nesinervink per daug,nes stresas labai saukia persileidimus,ilsekis kuo daugiau,ir valgyk sweika maista.😀
siaip man pagal paskutines menesines 6 savaites, bet as pati manau ,kad man kokios 4-5 savataiteles, labai nedaug, ir manau neturetu dar matyti kudykelio... jo gydytojai tai patikek manini tikrai nenoreciau daugiau susidurti....
sendiea susinervinau tikrai labai tai ir pradejau truputeli kraujuoti, bet stengiuosi nusiraminti....
aciu uz palaikyma 😉
kotryna19, folio rugsty geriu , nors mane nuo jos pykina, bet vistiek geriu... aciu uz patarima,nusipirksiu vitamino e ir c... tik noriu greiciau i lt, ten nors zinosiu,kad kazkoiu priemoniu imsis...
beje mamytes, jei kartais persileidimas ivyktu, ka tokiu atveju daryti , reikia i ligonine vaziuoti ar ne ?? gal ir kvailas klausimas, bet rosiuosi viskam... ☹
as taip pat tikiuosi Silvi... jau panasiai dvi savaites vargstu ir jokio pajudejimo i prieki... ...apziureti apziuri ,atrodo viskas gerai, bet nieko nesiima, kaip gamta typo duos taip bus... visada galvojau,kad anglijos daktarai nomalus, bet pasirodo ne..
Man irgi pradžioj nėštumo skaudėjo pilvą, kai tik į toletą norėdavau, nors tik keli lašiukai išeidavo. Nenusimink, gal dar viskas bus gerai.
sendiena vel buvo iskivete i ligonine apziureti, paspaude daktaras pilva paklause kur skauda ir viskas.. talabai i tualeta norejau tai truputi kai spaude pilvo apacia skaudejo, bet taip jokio skausmo nejauciu tik gal sona skauda.. daktarai ir speja, kad galiu buti nevietoje pastojus,tai rytoj vel kraujo tyrima darytis...beje kada vakar kraujo tyrima dare ,tai pasake ,kad kraujas rodo nestuma...bet kodel nemato neaisku... nebegaliu jau nera nervu,sendiena susinervinau tai truputi vel tepliojimas prasidejo... sekmadieni vaziuoju i lietuva ... ten gal normaliau sutvarkys viskas... nes pastumdo paziuri ir nieko viskas...
sveikute,nenusimink,as beveik 8 sav atvaziavau i ligonine su kraujavimu ir man nieko nemata,po poros savaiciu dare echo i maksti kiso ,toki vidini,pirmiem men nustatyti ir tada tik pamate,nera ko pergyventi viskas bus gerai,pasimatys tavo leliukas dar
sweikutes,man po persileidimo rode nestuma dar 2sawaites,bet jau nieko nebuvo,ir kai antra karta laukiausi tai 6savaiciu jau ir maciau pati ir girdejau sirdutes plakima.Keista kad nemato,lb keista.Tikiuosi uz tave kad viskas bus gerai,bet turek omenyje kad gali buti 50 ant 50 ☹
Nepergyvenk ,man irgi nemate ,o testai rode teigiama,8 savaiciu nuejau ir tada pasimate 😀 Jeigu butu ne vietoje nestumas ,tai butum susirgusi menesinemis ir viskas iskrite ,arba pradetu skaudet pilvo apacia ,kaip permenesines,atrodyt kad gumbas apacioje kazkoks yra ir kraujuoti.
Gal nekompetetingas gyd., jei nematė nėštumo. Man jau 4 sav. matė ir 5 sav. sakė tikrai akivaizdžiai matosi. Jei būtų nevietoj pastojimas, tai tau skaudėtų. Gal teisiog nėštumas dar per mažas. Pagal mėnesines sakai 4 sav., o teoriškai jis tik 2 sav. Vėliau ten kažkaip vienom kinta, kitom ne, bet tai nieko blogo. Man tarkim pagal mėnesines dabar 15 sav. ir 2 d., o pagal ultragarsą jau lygiai 16 sav. Sėkmės, viskas bus gerai, tik kantrybės.
mums taip pat per echoskopija nesimate tai po savaites vel dare tai pamate kad mums apie 4-5 savaites,,, jei labai lauki leliuko tikekis kad taip ir yra... neprarask vilties,,
sveikos mamytes, vakar buvo pas daktarelius darytis ehoskopo.... ir ka jus manote ??? nieko nerado ☹ pasake gali buti ,kad nesilauki arba ne vietoje pastojai... ar jums 6 savaiciu jau mate kokia puslele ar embriona ?
man nestumo testas 4 kartus parode teigiama, pas vienus daktarus buvau slapimo tyrimas parode kad laukiuos, o vakar nieko nemate, tai paeme kraujo tyrimam ir liepe sestadieni ateiti dar karta pasidaryti tyrimo ....