sveikos mamytes, vakar buvo pas daktarelius darytis ehoskopo.... ir ka jus manote ??? nieko nerado :( pasake gali buti ,kad nesilauki arba ne vietoje pastojai... ar jums 6 savaiciu jau mate kokia puslele ar embriona ? man nestumo testas 4 kartus parode teigiama, pas vienus daktarus buvau slapimo tyrimas parode kad laukiuos, o vakar nieko nemate, tai paeme kraujo tyrimam ir liepe sestadieni ateiti dar karta pasidaryti tyrimo ....
mamuk siaip apie lapkriti tureciau isperet 😃 o mes tai net tevam nesakysim iki 12 sav nors jau nebe tiek daug ir liko 😀 mamyciu diena bus staigmena 😃
Kiekviena turim savo poziuri ,pykti uz tai nera ko 😀 Vienintelis prietaras kuriuo tikiu - kad iki 12 savaiciu niekam nesipasakoti apie nestuma ,isskyrus artimiems( vyrui,tevams)nes uznekes dar kokia pavydi drauge leliuka arba bobulka.O senos babces ,cigones labai jaucia ir mato nescia moteri,vat man kaip buvo pries kelias dienas :Vedu mociute savo uz rankos,ir priejo ne labai musu miestelyje gerai pasizymejusi moteris,nu ir ka manot ,labadiena ..ar cia anukele ..ir ji zvilgt i mane ir ranka jau det ant pilvo,bet nespejo nes neleidau ,pastumiau .Niekas mano pilvo neliecia ,ginekologe ir vyras ,nera ko irgi ciupinet manau visiems.Tai dar toks lyg prietaras lyg siaip pasisaugojimas nuo blogu zmoniu 😀
Mes su vyru ne puse lupos iki 3 men niekam nesakem, kad laukiam leliuko. Sutinku su tuo, kad kas lemta, tas lemta ir pasisakymas anksciau cia jokios itakos neturi. Tik patiems teveliams patiems lengviau bus tada, jeigu neduok Dieve nutruks nestumas, ir kuo maziau zmoniu zinos. Tokiu atveju maziau visiems aiskinti kas, kaip ir kodel nutiko.
Mamukas, aš ir sakau, kad kiekviena IKI 23 sav. turi pajusti kažką, o vienos pajaučia jau 12 sav. kitos gerokai vėliau, tai labai daug kas lemia.
istikruju koks skirtumas kada pasisakai apie nestuma, jei tau nelemta bus tai nieko ir nepakeisi ar tu slepsi iki tam tikro laiko ar neslepsi, jei jau bus lemta prarasti kudiki ,tai ji ir prarasi... su pirmu nestumu kada buvau,tai isviso nieko nejutau kaip kad buciau nesilaukusi tik tiek kad pilvukas augo ir storejau.... dirbau viska, nuo pirmu dienu ir tikrai negulejau ir nesistengiau tinginiauti ... bet vat atsitiko taip ,kad antras nestumas nepavyko, kad ir kaip norejome su vyru ....
Man tai baisu buvo kamnors iki 12 savaiciu pasakotis kad tik kas neatsitiktu-neapsneketu,o cia ziuriu mamytes jau vos keliu savaiteliu raso ,kad nescios 😀
tagi termina pati gali apsiskaiciuoti,ir pasiziureti kiek dabar savaiciu tau 😀http://www.tevu-darzelis.lt/naudinga/nestumui/nestumo-skaiciuokle/
nezinau, gyd sake ateiti geguzi kai viskas tikraj bus gerai tada ir snekesimes 😀 tai dabar laukiu geguzes 3 nes tada esiu, bus kaip tik 3 men 😀
rtp kada turi gimdyti?
mamuk man praita sav buvo 6 sav 😀 tai dabar 7eina 😀 o del tinginiavimo tai as ne specialiai tiesiog taip gavosi paskutini menesi 😃
silvi as anksciau jaust pradejau .teorijos nepritaikysi kiekvienai-kiekviena esam skirtinga ,taip ir nestumas kikevienai invidualus
Aš manau, kad tiek tikrai pajusiu, nes teoriškai bent kažką reikia pajusti iki 23 sav. kažkur.
Silvi bent pabangiavimus tai tikrai turi pajaust 😀
Rubi, nesijaudink, bus tų vaikelių, geriau žuvo dabar, o ne kelių mėn. ar dar vėliau. Laikykis. Aš iki Motinos dienos labai tikiuosi, kad jau pajusiu mažus bildesius iš pilvuko, juk tada jau bus 21 sav.
rtp o kiek tau savaiteliu ? 😀 Per daug tinginiauti nera irgi sveika,nestumas ne liga .Viska galima daryti ka darem iki siol,isskyrus nesti dideli svori, vazineti dviraciu,joti arkliu,bei motociklu vaziuot.O siaip tai normalu yvenima gyventi reike 😀
o as labai tikiuosi kad man viskas gerai ir labai saugausi, nieko nedirbu tik tinginiauju ir siaip gyvenu 😃 laukiam geguzes men kai vel reikes pas gine 😀 per mamyciu diena zadam pasakyti savo mamytem kad taps mociutemis 😃
Sveika,nepergyvenk,vadinasi norejo taip gamta.Susilauksi dar ,sekmes 😀
sweikos mamytes.. na va as sendiena is ligonines po operacijos,, leliuko nebera teko operuoti... buvo negimdyvinis nestumas, tai vat tokios ir naujienos. gaila labai , bet stengiuosi negalvoti ir viskas ... aciu visoms uz palaikymus uz patarimus...
Tai beabejo silvi kad nieko nejaucia jug nebaksnoja jo echkoskopas 😀 Tik va gal kaip sake astri paprika sviesa i ji sviecia ,dirglus pasidaro ,nesmagu ir pradeda arba kaip tik muistytis irdengt akytes nuo sviesos arba sustingsta is baimes 😀 Na cia jau neaisku ,net ginekologe is ties nepasakys ka jie jaucia tuo metu ,galim tik speliot 😀
Maniškis, kai buvo dar tik 11 sav. tai vos tik pradėdavom žiūrėti ultragarsu, tai nustodavo judėti. Gyd. sakė, kad jis nieko nejaučia, nebent intuityviai, kad tėvai žiūri ... pajuokavo taip 😀
astripaprika taip as ir dbr pastebiu ,kad kai echo ziuri mazoji pradeda nusisukineti ,ant galvos rankytes dedasi,gal tai tik sutapimas 😀
man kaip tik gine sake jeigu pastojus geriau prezervativa nauduoti,nes nestumo metu labai visokios zarazos puola.
Merginos tai aisku kad su prezervatyvais nesamone ir nu kas jau cia mylisi su jais siais laikais ,o ipac mes tos kurios nestukes esam 😃 Silvi na as nezinau ,kaip ten kiek kartu ,bet kad atsimenu diskutavau forume kazkuriam anksciau ir viena mamyte rase kad jos drauge dirba su echo tai ji nueina bet kada ,kada tik uzsimano neatsimenu to skaiciaus tikslaus jau , bet kad tikrai baisiai daug ,o nuotraukyciu dar plius kazkas apie25 pasidaro .. Tai jau per daug manau kisas i vaikelio erdve 😀
Mamukas, kažin ar ta pati medikė leistų mamai keliasdešimt kartų per mėn. žiūrėti į savo mažiuką, tai čia skaityk kad kasdien reikia eiti ... Man buvo laikas, kai žiūrėjo kas savaitę, šiaip maždaug kas tris savaites gaunasi, kartais rečiau. Manau, net jei vyras ir nesuleidžia spermos, vistiek gali užnešti blogų bakterijų. Man su prezikais irgi nesąmonė, netgi skauda, todėl vyrui prigrasinau, kad nenušaltų kojas, nes negaus sekso daugiau 😃
ginekologe sake viena nestuke visa nestuma menesimem prasirgo, o del preziko kazkaip nesamone myletis. kad infekcija gali inest nesigicyju
Siuliciau nueiti echoskopo pas kita daktara. O kad kraujukas pasirode tai negerai, bet tikiuosi kad dievas su tavim! Svarbiausia nesinervok ir nestresok, nesiprausk po karstu vandieniu, bei gerk daug vandiens.
Na silvi mitas tai ar ne ,bet kai moterys eina po keliasdesimt kartu i menesi tai jau man siek tiek nesveikai atrodo 😀 Man i menesi kartas pats tas.O del sekso mano ginekologe sake vengti jo tik tada kada turi buti menesines nes tuo metu gali isaukti persileidima, ir kaip minejot myletis su prezervatyvu ar tiesiog vyrui nebaigiant viduje,kad nepatektu spermos,tuomet nereikes skaiciuoti menesiu ,savaiciu .. kada galima kada ne .Man sekso iki keturiu menesiu tikrai nesinorejo ir manes niekas neverte myletis ,o stai dabar viskas atvirksciai - mano vyras nori bet bijo ,jam atrodo kad vaikeliui kenke jis :-)
Man valdiškoj ligoninėj daro echoskopijų kiek tik aš noriu. Ir jau pasenęs mitas, kad per daug tirtis ultragarsu kenkia. Tikrai nekenkia, tuo labiau vaikeliui. Tai jau gan seniai įrodyta. Dėl santykių, tai pati moteris jaučia ar jai viskas po santykių gerai, ar maudžia. Tokiu atveju ne santykių vengti, o viską daryti švelniau. Jei ir tada nepadeda, pasakyti gyd. Normalus seksas tikrai nekenkia, tik aišku, jei nėra noro, tai čia kitas reikalas. Kaip dažnai būna iki 12-14 sav., kol pykina. Dar kas liečia seksą, gyd. minėjo, kad vyras moteriai gali užnešti infekciją, jei sušatų kojas ar pan., todėl geriau naudoti prezervatyvą. Mes dėl sekso irgi prisilaikom, nes iš tiesų abiem noro nėra, čia gal psichologiškai. Dažniau mylėtis galima ir po 37 sav., kada jau vaikelis gali gimti visiškai išnešiotas, bus tiesiog lengvesnis gimdymas, nes iki 40 sav. jis tik svorio priauga, jei negimsta anksčiau, o tai sunkina gimdymą.
siaip 4-6men santykiaut galima o 5-9men siek tiek maziau, nes jau ir gali skatinti gimdyma. o siaip 40sav jau galima ir kiekv diena nes spermetozoidai minkstina kakleli ir tai lengvina gimdyma.
Taip iki 12 sav esi visiskai teisi ,kad reike vengti isviso ar mazinti lytinius santykius.Mes kad ir dabar nestumas sklandus prisilaikom ,kaip vyras yra pasakes nedovanociau sau jeigu del sekso prarastumem vaikeli ,todel reciau ..nors raso ,kad galima , ir kaip tik ipatingai paskutinemis savaitemis . O del echo,tai irgi nesu uz kad begt ir kai buna mamu daro fotoalbumus vaikelio ,viena mamyte atsimenu rase kad po 25 nuotraukas pas drauge kuri daro echo - daresi !!! Tai jau manau taip drumsti mazylio erdve tkr nera gerai .O kadangi as kas 4 savaites lankausi tai ir pasiziurim ,pasimatuojam viena karta ,kita karta visai trumpam tik zvilgtelim ar viskas gerai , ir ginekologei kuri mane priziuri ramu o ipac mums su teveliu :-)