na laukiu visu po truputi subirsianciu mamyciu sitoj temelej :* mano Gustyte gime spalio 1 d. issirinko butent ta diena kad visiems parodytu jog bus visur pirma 2010 10 01 vieni vienetukai :D
na laukiu visu po truputi subirsianciu mamyciu sitoj temelej :* mano Gustyte gime spalio 1 d. issirinko butent ta diena kad visiems parodytu jog bus visur pirma 2010 10 01 vieni vienetukai :D
laba ryta 😀 Urtyte ir Emiliuka su 9 menesiukais 😘 🤗
Amelija- nepasakyciau, jog zindanti mama auka, man kai ptik diskomfortas begt nakti daryt misinuko... O cia snuduriuodama istrauki papuli ir viskas 😀
labas rytas 😀 sveikinu Emiliuka ir Urtyte 😘 🌷 . Geros dieneles visoms 😘
As tai nelabai kreipiu demesio i tokus straipsnelius😀 Darau kaip man patogu😀 As iki 4men su mazyle miegojau vienoj lovoj,nes tokia situacija buvo,kad as viena buvau iki 2men,tai nakti man paprasciau pamaitint buvo,o paskui lietuvoj 2men pas mama buvau tai nepirkom lovytes😀 O db miegam su Evos tetuku ir mums vietos mazai patiems😃,o jau apie trecia lovoj nei kalbos nera,nu tik rytais pasidziaugt pasiimam😀 O su paguldymu irgi be problemu,buliuka pienuko suvalge dar palaukiu kokias 5min kol imigs ir viskas,jokiu lovu ar ranku😀 Saldziu jums sapniuku😀
Kad auka tai sutinku. Atsisakai patogumo sau, ir visa patoguma suteiki vaikui. bet nenuvertink ir saves, ta meile ir siluma perteikdama kitais budais, o ne per maitinima. Ramios nakties, amelija 😀
Ausryte,as irgi rasydavausi kada valgom.Bet poto pagalvojau, o kam?Mes valgydavom kartais po 12-13 kartu.Bet zindymo salininkai pasakytu-normalu, bloga mamyte kad nutraukei maitinima.Ir vel-jie uz mano vaika, o as gaunuosi pries savo vaika.Todel labai gerbiu mamytes, kurios maitina krutimi.Man kazkaip tai mamos is didziosios raides, vistiek kad ir kas sakytumet, tos, kurios zindot, bet tai yra tam tikra auka, nes tampi vaikui ir paguoda ir vaiksciojantis baras.Jau kazkur iseiti ilgesniam laikui-neina, valgyti ka nori-negalima....bet kada panorejus vaikui turi sest ir duoti kruti, nesvarbu ka veikei iki to.Nes misinuku maitinami tam tikra rezima turi, o krutimi valgo bet kada bet kur.Tai vat.
Saldziu sapniuku! 😀
Jo, kazkaip issisuksim, kai atsiranda vaikai, jie ismoko kantrybes, isradingumo, ir apskritai, kitaip ziuri i gyvenima😀Eisiu miegelio, labos nakties😀
amelija, idomu man. na aiski situacija su pieneliu. tai va kokiu buna vaikuciu zinduku. 😀 o manasis budavo, kad valgo irgi visa valanda is vienos, neprivalgo, nes kazkaip viena maziau pienuko turi,( ir dabar praktiskai maitinu tik su vieu), tada pereinam prie kitos. Tai pilnai tave suprantu. As net rasiausi miego ir valgymo rezima. 😀 tai manau tavo atveju teisingai pasielgei, nes pervargusi mamyte vaiko normaliai priziureti isvis negali, o ypatingai, jei esi viena viena. Nesigailek. vaikas dabar jaucia ta meile, kuria skiri.
jei butas daugiau nei vieno kambario, tai manau "tie" reikaliukai imanomi ir kitur. 😀 na,o kai vaiksciot prades, tai irgi reikes kitaip suktis 😉
Ausryt, man pienelis nedingo, bet ilga istorija, tikrai neidomu tau bus.Trumpai-mano mazius miegaliukas prie papuko, buna tokiu leliuku kurie visa para guletu prie papuko, nes zinda po 30-60 min ir laimingas buna tik 15min.Bezisdamas uzmiega, jei iseini-atsikelia.As jau nebevalgiau, nebesiprausiau, o dar vyras mano uzsieny tai labai sunku buvo.Nepasiaukojau del vaiko, jau ziurejau saves, dabar aisku gailiuosi ziauriai☹
Tai man irgi nesinorejo, bet klausimas, kai jau praeina tam tikras laiko tarpas, kokie 3-4 men.O miegi su leliuku, nu kol dar leliukas tai niekis, bet dabar musu maziai jau ne tokie durniukai, as ir taip negalejau prie vaiko nieko daryti, o tai dabar tuo labiau.O ne uz kalnu ir vaikscioti prades, 3-4 men ir jau patys atsikels ir ateis, tai kaip tada su "tais" reikalais?Nakti neina nes vaikas miega lovoj, o diena-arba dirba zmones, arba vaikas vaiksto....aisku, tai nera pats svarbiausias dalykas pasaulyje, bet nera ir jau toks nesvarbus.
oi tikrai nemanau, kad nemiegojo kartu tai del to pienas dingo.
galeciau dar vienam dalykui is straipsnio papriestarautiti, amelija, bent jau man tai tikrai nesinorejo is kart po gimdymo grizti i seksualini gyvenima, oi ne. Kaip siules skaudejo! ☹
Laura, grazi kokia mergyte😉
Ausryte, tai cia jos ir kalba matyt apie zindancias mamytes, nes jei dar ir nezindanti tai geriau isvis patyleti-jau praktiskai ne motina.Vat gerai pasakei "autores eina uz vaika,ir lipa mamytems ant sazines".As savo vaika kadangi myliu tai ir susimeciau, ar nebus jam blogai kad nemiegojo su manim, kad pienuko tik 3,5men mano ragavo....uj
Amelija, zinoma, kad cia genai, nes tavo svoris tikrai mazas (kaip pirmai rasei). o del to miegojimo tai nezinau, kaip parasei straipsnio esme, tai tikrai, autores eina uz vaika, ir lipa mamytems ant sazines. Bet manau, cia reikia ziureti i savo vaika. Jei jis ramiai sau miega savo lovyteje, tai ko ji keltis pas save i lova. As pavyzdziui visa laika uzmigdau ir paguldau i lovyte, bet kadangi jis valgo kokius tris kartus per nakti mano pienuka, tai man jau 5.00 val. ji pasiemus i lova, nelieka jegu isbuti neuzmigus, ir perkelti ji atgal. tai taip ir ismiegam visi trys iki ryto 😀 nemanau, kad tai labai blogai ar labai gerai. tiesiog dabar taip yra. nors labiau esu linkusi, kad ismiegotu savo lovyteje.
laura, saunu, kad mazyle jau atsisake pienuko nakti 😀 oi, ir kokie dantukai fainuoliukai! 😀
Aciu ausryt,dabar kiekviena diena vis pasimegaujam jais vis kitoki,sugalvoju😃 Uzkrete mane cia su tuo konkursu, o dar kai geras oras tai isvis😀 Va kokie musu dantukai jau,foto matosi😀
Ziuriu kad valgiarastis pas mus lygiai toks pats😀Ta pati ir net panasiom valandom valgom....Tai vadinasi genai cia ir vaiko judrumas ir medziagu apykaita...
Kol as gryciute kuopiausi rytojui, palietet dar viena tema, kuria siandien skaiciau straipsni ir susiparinau.Va ka raso apie miegojima kartu, mazdaug surasysiu esme:" po gimdymo moteris nori kuo greiciau grizti i seksualini gyvenima su vyru, bet tai nera tikslinga, reikia miegoti kartu su vaiku, nes juk su vyru miegate vienoje lovoje ir nebutinai uzsiimate seksu, bet tiesiog su mylimu zmogumi iprasta miegoti kartu, o vaikas kas?Kitaip mylimas?Jis irgi nori miegoti su jumis.Jei vaikas neverkia savo lovytej tai dar nereiskia kad jam gerai, jis tiesiog priprato kad i jo verkima , pasiimti kartu, jus neatsiliepsite, ir jis priprato nebeverkti".Zodziu susiparinau, ir kazkaip nesamone man ir nervina, nes straipsnio autores tarsi eina uz mano vaika, o as gaunuosi kad einu pries savo vaika....Nes jos gina mano vaiko interesus, as TURIU ji migdyti su savim, kitaip-as besirde, palieku ji viena salti, ir jam baisu....
Tik vat yra du klausimai man, jeigu miegi kartu su vaiku:kodel mamos, kurios dazniausiai pirmagimius migde su savim , gimus antram leliukui kaip velnias kryziaus kratosi ir purtosi, tikrai nebemigdysiu kartu.Dowwi vat patvirtino, mano pussesere irgi sako tik nemigdyk kartu, sakes bus kai reiks atpratinti....Ir dar vienas klausimas, tai kaip pvz su vyru reikaliukai tada?Kazi kur daugiau morales-uzsiimti tuom kai vaikas vienoj lovoj, ar isvis nebeuzsiimti tuom, nes nakti-ni ni, o diena vaikas juk vaiksto, arba zmones dirba.Tai va, uf pavariau, tikiuosi neuzknis skaityt😃
Nu ir dar pasigirsiu siandien jau penkta naktis be pienuko miegam😀 vis glostau as ja naktim,kai pabunda,siandien miegmaisi miegos nes vis apsivercia ir nubunda,verkt pradeda,turiu atverst. Va siandien prie vandenyno buvom,tai smelis Evai nepatiko😃 Va foto😀
Laura, labai skaniai atrodo tavo kokteiliukai 😉
na o mes del uzmigimo bedu neturim, uzmiegam prie papulio, ir palyginus greitai apie 15-20 min. o siaip del "rankinuko" tai irgi nieko negaliu pasakyti. dabar esam kaime, daug zmoniu aplinkui, tai vaikas labai geras, mama vis giria. nei zyzimu, nei asaru, nei prasymusi ant ranku. kai bunam vienu du savo namuose, tai i tualeta dar galiu nueiti viena. 😀
amelija, o mes valgom taip, zinokit gramais tikrai nezinau kiek, duodu tiek, kiek jis suvalgo. Pusryciai 9.30 grudine kose, pries pietus eidamas miegelio mamos pienukas, dabar pasivelavo miegelis, uzmiega 12.00-12.30 (anksciau 10.00-11.00val.). po miegelio apie 13.30 -14.00val. darzoviene su mesa, apie 17.00val. jogurtas, varskyte, vaisiai, dziuveseliai, o apie 20.00-21.00 grudine kose arba sausainiukai pamirkinti arbateleje. na mes su vyru normalaus sudejimo, as sveriu siuo metu 63kg. o vyriskis apie 80kg turbut. (idomiai zinokit, po gimdymo as numeciau 7kg, o vryiskis mano priaugo, net visi artimieji pastebi jo pilvuka, nors anksciau buvo toks atletiskas 😀).
Nium cia paskaitinejau ka priraset😀 Ir as kelis zodeliu parasysiu😀 Reikia maziau uzkandziu duot jei nevalgo, geriau omletuko ar kosytes kokios,vietoj sausainio barankos😀 O mano mazyle visur man is paskos,as net valgyt negaliu pasidaryt... nes kabinas i kelnes ir stojas,tada vercias uzsigauna,tai nebeleidziu lipt. Ir seip vis griuna uzsigauna galvyte,kaip man gaila jos,o palikt negali manieze...😀 tai pagalviu prisideje aplinkui, kaip karo lauke 😃
oho Odeta tai jus visi 4 lovoj, gerai jei didele lova😀 O beje dantuku jau turit? mes dar ne.
inga kai prades lakstyt tai greit sulieknes😀
jis vartosi, sukinejasi, glaustosi ir uzmiega 😀 iki 6 men miegodavo savo lovytej, paguldau ir uzmeiga, bet kai dantenos skaduet pradejo, viskas paskeite 😀 O su Ugne mes vis dar kartu uzmiegam 😃 tik imigus vyras isnesa i jos kambari 😃
As Odeta kai su pirmaja atmiegojau 4.5 metu tai dabar mazosios i lova jau nebeimu niekaip tik uzsupu ir i jos lovyte, nebenoriu daugiau vel kartu miegot, o po to kol as ja atpratinau tai sunku buvo. o ramiai uzmiega Odeta kai pasiguldai salia? as kazkada irgi bandziau bet ji tada ropineja po lova nesupranta kad cia jai miegot reikia ir vis lipa ant manes kad paimciau😀
As issilepinau JOkuba, tai uzmiega salia manes lovoj, paskui perkeliu i lovyte , kartais nakti pradeda niurnet, jog isikelciau pas save i viduriuka 😀 tada taip prisiglaudzia, nosi iremia mane ir saldziai abu miegame 😀