na laukiu visu po truputi subirsianciu mamyciu sitoj temelej :* mano Gustyte gime spalio 1 d. issirinko butent ta diena kad visiems parodytu jog bus visur pirma 2010 10 01 vieni vienetukai :D
na laukiu visu po truputi subirsianciu mamyciu sitoj temelej :* mano Gustyte gime spalio 1 d. issirinko butent ta diena kad visiems parodytu jog bus visur pirma 2010 10 01 vieni vienetukai :D
labas rytas 😀 😘 🌷 🤗 siandienos sukaktuvininkams 😀 Tik kazin kur geltona dingo? Nebepasirodo visai... ir is FB mamyciu grupes pasisalino... Jei del nuomoniu nesutapimo, tai sakyciau vaikiska, kiekviena turim savo nuomones, ir delto pykt tikrai nereikia...
As Jokubui kartais uzdedu ortopedines basutes, 18 dydzio, rodos geros, bet kazkaip sugeba issistumt kulniukas, nes mama ziopla apsipirko, nupirko su atviru uzkulniu...
Ameliut- as uzmigdau Jokuba musu lovoj, bet kai jis uzsnusta, perkeliu i lovyte, ir tada einu praustis, darbus dirbti.
inga ta akusere buvo pas mane ir bet pamaina 8val keitesi ir nebepejau pas ja tokia kita slyksti buvo prikaisiojo mano stambuma o kaip daviau pinigu net i dusa siule eit kad saremiai silnesni butu,as buvau ne privacioj privacioj toks verksniukas buvo as buvau dvivietej prie pat tualeto ir privati uz sienos buvo
prasom 😉
Aciu 😉 butinai pabandysiu 😀
Inga ikelk nuotraukyte kepurytes😀 Labai idomu kaip atrodo 😀
tai zadetas receptukas: isverdame ryzius, susipjaustom virta vistienos krutinele, kokias virtas desreles, ar net zuvies pirstelius issikepam (kas ka turi po ranka ta diena).Tada isverdame padaza - i islydyta sviesta dedame miltus, turi pasidaryti beveik gumulas, kietesne tesla uz blynu, uzpilame pieno. Na ir padazas issimaiso, pasidaro tirstas. Proporcijas rinkites is akies. I si padaza galima deti krapu, petrazoliu, druskos, na ir t.t. I ryzius galima deti darzoviu, bet jos turi buti ne zalios, jau apvirtos. Tada ryzius sumaisyti su padazu. i kepimo inda dedame storoku sluoksniu ryzius, ant virsaus mesa (ar ka nors kita) ir tarkuota suri. Pakisame i orkaite, kol suris apsilydo ir siek tiek paruduoja (mazdaug 220 laispniu, ir apie 15 min.). Labai buvo sultingas sis patiekalas. Skanaus! 😀
inga kelintoj gimykloj gimdei?ir pas ka?tai mes kartu gulejom😀,o palata pogimdyvine buvo?malonu kaip pasidare kad ten pat ir beveik tuo pat kartu gimdem😀
Laura, joooo, vat kaip uzsigauna arba kaip maniskis issuto, tai kaltinam tik save, kad nesuziurejom.Man kaip gaila kai nukrenta ir galvyte trenkiasi i ta zeme, garsas baisiausias ir jau man rodosi viskas, smegenu sutrenkimas....O daug kas sako "nei vienas vaikas neuzauga be melyniu ir guzu"😀
Inga, o mes nuolat kartu su maziuku.Viena karta buvo mama isleidusi i baliu kitoj saly, tai labai pasiilgau, bet is tikro gerai pabuti atskirai.Mes kazkaip si menesi isvien abudu, nuo ryto iki vakaro.O del nuotaiku kaitos, tai man tas pats, tada reikia butinai pakeisti aplinka😀
Gintare, niu va, dar viena "savo lovytej mieganciuju" kompanija😀As kazkaip galvoju kad mano mazius issivartytu, iskristu....Bijociau ziauriai uzmigti, o tai jeigu neuzmigciau, tai neissimiegociau, tada nuvargusi buciau.Dar kazkaip pagalvojau, man pvz labai slenka plaukai, jau visaip is visu kampu kasdien valau, o lovoje ju pilna, plius mes gi suauge prakaituojam....Kai maziukas buvo tai as ji maitindavau lovoj paklojusi pakloteli, o dabar jis migruoja po visa lovyte, tai lovoj ir sukiotusi tarp plauku, prakaito...kazkaip man nehigieniska...Net nzn...einu ir uz tas mamytes kurios kartu miega ir uz tas kurios ne kartu.
inga kada tiu gimdei klinikoe?mane atkele 14d 12val tai daug gimdyviu buvo
amelija mano atenyte nup pirmu dienu miega viena lovytej,tai va kad mums r masaziukus buvo israse bet tam miesteli kur gyvenam mano priese masaziste tai bandziau pati maazuoti bet nieko
Ausryt jeigu gali tai parasyk man i AZ ta recepta arba feisbooke 😀
Pritariu tikrai kaip kempines, as isvis isskydus pasidariau😀 Jei tik laiminga ar kazkas blogai tuoj asaros akyse rodosi😀 O jei mazyle uzsigauna blogai jauciuos,cia viena diena sedejo ji man ant lovos as kalbejau su ja,kita sekunde apsisuke ir kaip kulka zemyn:'( guzas kaktoj ir dar melynas...Visa tirtejau is baimes... Nu baisu kam ir papasakot vaiko nenuziurejau☹
Amelija as irgi lovytej visada migdau ir tik ten😀 Ir labai daug darbu nusidirbu kai mazyle jau miega kaip ir tu😀 Kiek daktaru tiek nuomoniu,mano sake nedet batuku kol neprades vaiksciot😀
Laura, dekui kad taip palaikai, tiesiog vat teisi esi-mes labiau pazeidziamos, delto viska sugeriam kaip kempines.Vien kiek cia susirasinejam smuklmenu, vaiko neturinciai moteriai turbut i galva nesautu aptarineti kakucio spalvos, ar kiek kartu atpyle, ir kad jau sako "papa, dada".Tokie niekai is sono cia atrodo, o mums tai visas pasaulis😀
Amelija tu kokios depresijos neisivaryk,esi gera mama vien jau kad aigini leliuka,paziurek kitos i vaiku namus iskart atiduoda,arba siukslyne palieka... Kas kaip moka tas taip myli ir taip aukleja ir augina,ir nereikia kitu nuomones prikisti sau ir del to save smerkt ar galvot blogai,tas ta daro o as nedarau...Bukim optimistes ir stiprios mamytes,nes esam zimiai lengviau pazeidziamos kai gimsta vaikelis. Vo kad prirasiau😀 Va nuoroda Gintare apie laidele,kur mokina vaikucius vaiksciot taisyklingai Aciu Ausrytei,kad man sita video uzrode😀 Eva kai stotis pradejo,tai vis neleidau ant pirstu galiuku,ir taip kelias dienas,dabar kai stoja ar vedu eina beveik pilna pedute😀 http://tv.mamyciuklubas.lt/ziurek-laida/mamyciu-klubas-2011-m-kovo-12-d
Ausryte, mums gydytoja nusistebejo kodel be batuku, sako juk jus jau stovit prie sofos, palei ja vaikstot.O del laikymo uz rankyciu tai jo, tu teisi, reikia laikyti taip vos ne uz pazastyciu.Maniskis tai idomiai viena kojyte deda, bet dar jiem anksti vaikscioti, menuo, du ismoks😀
Mamytes, tos kurios su maziukais miegat.O kaip jus vakarui pasiruosiat?Turit eiti su maziukais miegoti?nes as isikaliau sistemele, tik maziuka uzmigdau vakare ir einu kuopt namu, grindis plaunu , indus dienos, ziasliukus sutvarkau kad kita diena butu nuo ryto svaru...Tai neisivaizduoju kaip man reiktu daryti jei kartu miegotumem, jis man iskristu is lovytes, vartosi labai labai....Kaip jus darot?
kai vedat vaika, rankytes ju laikykit ne pakeltas, bet ju lygyje, nes kai pakeli, tai jiems automatiskai norisi stiebtis.
kol vaikas nezenge, tol batuku jokiu nedejau, o dabar tai jau sakiau pirksiu batukus, nes jau zingsniuot pradejom 😀
inga, tuoj parasysiu recepta uzkepeles, prasom kepti kam patinka jos 😉 o del pirstu galu kai vaikas eina, tai taip, masazu paskiria, nes negerai taip vaiksciotimusiskis vedamas eina bet ant pedutes, ne ant galiuku (mes apturejom ir masazu ir mankstu).
amelija, ir as dar migdau lovyteje, paryciais kelios valandos gaunasi tik musu lovoje.😀
Gintare, o jau su batukais Atenyte?
Inga, as gimdziau Vilniuj, gimem vos ne 15 diena😀 22.27 gime mano mazius😀As privaciai gimdziau tai buvau viena, tik kita diena mergyte gimde moteris, ir truputi girdejau kaip sauke😀
Odeta, as isivaziduoju kad daug kas smerkia....Bet as realiai ziuriu i viska, kas susije su kitais, o pati zinokit, mamytes nesijauciu gera mam, nors tu ka.Kazkoks nerimas sirdelej, ar gerai darau, ar tikrai jam gerai, ar gerai maitinu, ar nesuklydau kad nemigdau savo lovoj?Nes ziuriu dauguma migdot, taip iseina kad tik Inga , as ir Moskute migdom lovytej...O jus visos migdot su savim...
olenka ar padejo masazai?inga as gimdziau klinikose
gintare tai ir mano taip eina ☹ tai mes masszus daremes ir del sito.vel mums siandien paskyre del klubo massazus ir gimnastika ☹
maniskis pilna pedute stato. Ameliut, as tai kazkaip nesigilinu, kas ka sako, uzsiauginau kiauta. MAtytumet, kiek daug smerkianciu atsirado, kad i darba isejau... Manau kiekviena elgiames taip, kai patrodo geriausia. JUk suaugusios esam 😀
mamyte turiu klausima kieno vaikuciai eina ant galu pirstuku?
Ir ziuriu jus kaip mamytes kazkaip turit savo nuomone ir ja arbumentuojat, o as kazkoks skiedalas pasidariau, visi ka sneka, ta ir imu i galva, ir gaunasi dviprasmybes, ir as nebezinau kaip kas.Kai neturejau maziaus buvau labai kategoriska, turejau savo nuomone ir ja gyniau, o dabar....\
O jetau, kaip nedraugiskai elgiuosi, Urtytei buckis nuo Emiliuko, abu viena diena gime😀 🌷Soriukas, Ingute, nesenai esi cia tai kazkaip isgaruoja vis man....
Sveikutes, aciu uz sveikinimus😘
Nu ir tema vakar uzvedziau, bet ir, mamytes, pasidalinom i dvi stovyklas, ir kiekviena su savo svariais argumentais, ir vienos teisios ir kitos....As kaip ir linkciau link to "gamtos ritmo" vaikelio auklejimo, bet gal toks visuomeninis spaudimas "tik nepratink, tik nemiegok kartu" ir stabdo.Vis paklausau ir tokiu ir tokiu nuomoniu, ir su vienu argumentais sutinku ir su kitu...Daug ka kazkaip atkapstau is vaikystes, man kazkaip visada kudikis asocijuodavosi su buteliuku, buvau is tu kurioms nelabai priimtina kai mama viesai issitraukia krutine...Tik keista, kad pati buvau maitinama iki metu, o va paciai kazkaip su maitinimu neisejo....Miegojimas kartu......as bandziau, kai maitinau miegojom kartu, bet visokiu smulkmenu yra kurios tiesiog neleidzia miegoti kartu.Lova maza, ciuzinys toks kad kai vienas apsivercia ant sono kitas juda, pvz dabar kaip jis vartosi lovytej tai is lovos iskristu per 5 min....O gal jei miegotu kartu butu ramesnis?Nu vat ir vel dvi nuomones.Nera vienos tiesos...
smagumelis parke, inga! 😀 giedra, ar noretum uzkepeles recepta, kad parasyciau, nes siandiena sese iskepe, tai laaabai skanu buvo, ji su ryziais, vistiena, zirneliais ir baltu padazu. gali vietoj vistienos deti tuna, zuvies pirstelius, desreles. jei nori, parasyk, israsyisu tuoemt kaip kas.