Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
Labukas, mamytės :) Tai gal pasidalinkim mūsų džiaugsmeliais, rūpestėliais, klausimėliais, pasiekimais, auginant mūsų rugpjūtinukus :)
manau dauguma pirma nusiperka o paskui pagalvoja ar tikrai reikejo ir visai to daigto nepanaudoja.as ir viena is tokiu kad pagalvoju kam pirkau kad ismesti,tik pinigu gaila pasidaro kai pagalvoju jog buciau sutaupiusi o ne ismetusi
Bet as tokia ko tik neprisiperku ir svarbiausia nieko nenaudoju. Turiu negera bruoza ,,viska kolekcionuoti, kad tik kaupti" 😃
kai pirkau buvo su instrukcija. Dabar namie nesu negaliu pasakyti kokiu santykiu, bet keli lasai tik. Siaip arbatmiedio aliejus man labai smiiiiiiirdi, reikia priprasti prie jo kvapo. Jis dazniausia naudojamas dezinfekcijai. Puikiai tinka km veido oda riebi. O jei sausa tai gali dar labiau pakenkti, nes dar labiau issausins. As manau kad geras dalykas tokie aliejukai, juk ju yra ivairiausi o kas svarbiausia naturalus 😀
o tai sandraxa kaip tu ta aliejuka naudoji veidui,grynu pravalai ar skiedi vandeniu jei taip tai kokiu santykiu.as internete apie ji skaiciau kad daug kam naudojamas bet as kazkaip jokiem trinimam bijau naudoti kad negerai praskiesiu ir panasiai,
mamukas viska puikiai darai. as dar neisbandziau aliujuku padukus tepti. nors esu nusipirkusi arbatmedzio aliuju, bet tam kad veida plauti sau. man pries mmm labai riebi oda palieka ir ismeta spogiukus
nu as duodu isla tableciu paciulpti,kartais mikaltin tabletyciu ir jei labai koseja stodal sirupo duodu,dar gripolio arbateles su medum o nosyte paskalaujam su juros vandeniu.dar patepu padukus ir krutine su mentolio tepalu ar arbatmedzio aliejuku.ir inchaliacijas darom namuose turim aparateli.
tu matai, net ir ledukais. Jetau visai uzkampy gyvenu, kad net tokiu vaizdu nematau 😃 o kaip gydai pirmiausia leisk paklaust mamukas? 😉 na ir nuo vaiko priklauso, ziurek kitiems nakti gerai issimiegoti tereikia ir visi gripo pozymiai dingsta 😀
sanrdaxa pas mus praita sestadieni tai isvis gerai su oru buvo.vienam rajone tik linoja o kitam rajone ledais lyja,galejai saujom rinkti.kazi kaip neapsirgti per tokius orus permainingus.taip norisi kad mergina per pora dienikiu pasveiktu bet kad ir kiek vaistu beduociau taip greitai nepraeina,o gal nemoku gyditi???
na taip mamaukai cia jau tikrai beda. Net ir su mazaja ziurek anksti susiruosiam kur vaziuoti tai vesu buna. Uzdedu marskinelius megztuka ir poto striukytes pavydalo liemene be rankoviu. Ateina pietai jau buna per karsta, reik staigiai issiredyti. Vakar vyras vaziavo per lenkija tai vakare parase ar pas mus nelyja nes lenkijpoje toks stiprus lietus ir vejas kad medzius lauze
O PAS MUS KAUNE TAI KELIO NEMATYTI PER LIETU,NUO RYTO LYJA,KIEK APSTOJA IR VEL LYJA.MANOJI GRETA SUSLOGAVO,KOSEJA.NESUPRASI KAIP RENGTIS EINANT I DARZELI.RYTE NUVEDU SU STRIUKYTE ANT BLIUSKYTES TRUMPOM RANKOVEM PO PIETU TAI SU SVARKELIU TAI TIK BLIUSKYTE IR TAIP ZAIDZIA AUKLETOJOS TAIP PERKAITO MANO PANA O AS ISRENGIAU IR MATYT PERPUTE.
na ne matyt pas mus ne tokie zmones beto vienas kita pazysta tai vargiai. As visad per diena palieku lauke o vyras kai gryzdavo is darbo itemdavo. Nors gyvenam pirmam aukste bet ex sunkus vezimas. o ka galima daugiau veikti tokiu oru. Mano mergyte dabar su pusbroliu zaidzia. Atsistoje abudu prie lavinimo staliuko zaidzia. MAtot amzius nesvarbu ir keturmeciui idomu tokie zaislai 😃
Sandaxa tau apsiseke kad dar niekas nenuvare vežimėlio :-)
kad šlapais išdzius o mes išėjom laukan ir parvarė mum atgal pradejo linoti ai žodziu tie orai jau erziana o nuo kompo tik užpakalis didėja sėdim valgom miega :-)
Pas mus oras taip pat apsiniauke ir palasnojo. Syryta isejau i lauka ir pamaciau kad vezima prie daugiabucio buvau palikus per nakti.. ex kiauriai permirkes .. ☹
laba.vaikinui pries baliu reikia mama pasokdinti,pratina is anksto prie kaprizu
engrida kaip pridera, zentas vyresnis uz tavo dukra 😃
Labukas mamukai kaip jus besilaikote kaip begyvenate, pas mus nieko naujo tik vat laukiame trečiadienio darau savo kinderiukams viena tortadienį žaidimų kambaryje, tūrėtų susirinkti apie 12-15vaikučiu , bus personažas PelytėMikė tai laukiam nesulaukiam ,ir dar dalyvaus mano būsimas žentas Jokūbas, beje ryt eisme pas jį jo tortuko ragauti :-) jis uh vyras net 3 dienikėm vyresnis už mano panele , ,,,:-)))
Na bet lila ir saunuole, kad stengiasi viska pati gaminti ir naujo iesko 😀
bet paragavom vakariene, nes gal pora samciu liko ant dugno 😃 ex bet skaniai buvo
O guliasas man taip paprasta ir skanu, tiesiog visos darzoves ir mesa i puoda troskinti ir viskas 😀 pamenu studiju laikais vyras norejo nustebinti ir paruosti vakariene. Tai gal puse dienos mesa marinavo, darzoves skrupulingai vale, troskino, nes guliasa taise, poto lekstes imantriai puose ir kai kele puoda nuo vyrykles tai viena puodo rankena nuluzo ir viskas isbego ant zemiu 😃 tai parejo pas mane visas raudonas, nosi nukabines, blizganciom akim o as vos ne i kelnes mizau 😃
kai norim labai greitai mesa imarinuoti taip pat i marinata alaus biske ipilam. Bet tai pora val ir mesyte minkstut minkstutele. O to alaus ... na ziurint ant kokio kiekio gal puses puodelio puse (standartinis geriamasis puodelis). Man patys skaniausi saslykai su majonezu ir butent kiaulytes saslykas. Man tokia minksta mesa. O va kai uosvis medziotojas tai visokiausiu laikiniu kiauliu versiu prisigaudo ... sumarinuoja o man skonis nu ne tas. Kiaulyte sultingesne 😃
as daznai marinuoju mesa kaip saslyka su svogunu,majonezu ir santa marija saslyko prieskoniais.patinka kad paskui greitai iskepa nes pjaustau nedideliais gabaliukais ir dar tai kad nekepta gali pastoveti kelias dienas tarkim jei negali ta diena kepti tai nesugenda.guliaso niekaip neismokstu daryti bet siaip mesa darau su padaziuku,vistiena troskinu ir dar kitu patiekalu bet jokiu imantriu naujoviu
pas mus pagrinde maistas: sriuba, kokie kotletai ir guliasas 😃
su fafliais kai kepa kiti ipyla i kose kur reikia pamirkyti alaus biske. Sako daug maziau riebaliu prisitraukia. Neisbandziau bet reiks kada 😀
as lila turiu poka sluoksniuotos teslos melinoj pakuotej kur didelis blynas ir nesugalvoju ka is jo padaryti nes siaip tiks skareles su obuoliais kepu is sluoksniuotos teslos.beje teks pasidalinti kibinu receptu.
o as va niekaip neismokstu is tetos daryti kibinu,gal kad ji visus produktus deda is akies tai man sunkiau atsiminti ir ismokti,o cburiekam tesla darau su varske tai man pati skaniausia ir paprasciausia tesla,nors sakiau reiks pabandyti tetos recepta jis pigus.karstam vandenyje istirpinti sviesta ir deti miltus su trupuciu druskos jei gerai pamenu.na tesla plonesne bet skonis neblogas.o del ceburieku su vafliais tai gera mintis reiks paprasyti anytos nes ji tokius kepa bet kadangi senokai tai buvo ir pamirsau.
O kas tas ,,take away:? 😀 as ciburiekus kepu su tokiais apvaliais fafliais. labai greitai ir paprasta, nereikia teslos minkytis. Nors siaip yra juk pirktine tesla, bet as su ja apkepu tik desreles. O krabu lazdeles kepu tnesupjaustytas gabaliukais, su panasia blynu kose apkepu 😀 bet siaip tikrai esu tingine 😀 neseniai ismokau ismarinuoti labai skaniai zuvyte. Kadangi zuvies neitin megstu tai tik pangasiju file dar dar tinka, bet ir tai kai kepu gerai pakepinu 😃
O kaip skaniai nuskambejo barnakytes 😀 Nebus daug zmoniu, 7suauge ir 2leliukai be musu triju. Mes kai cia esam, tai labai retai kada turim ale baliu su misrainem 😀 Nes pagrinde cia megaujames take away, o ir geruose restoranuose rasi bageti keliu rusiu (tai sumustiniai) 😀
o as is gatavo maisto perku tik koldunus kuriu niekaip neprisiruosiu padaryti pati bet uztai ceburiekais seimyna palepinu.mano sesuo kepa mazas baronkytes su suriu ir desra.baronkytes reikia pamirkinti piene ir ant ju detipjaustyta desra su tarkuotu suriu ir majonezu sumaisius ir kepti orkaiteje.dar saldziam stalui tokias baronkytes su varske daro.dar kepa su krabu lazdelem ir svogunu blynelius.jetau reiktu paklausineti nes ji kai dirba kavinej tai kartais banketam dengia stalus tai visko prisiziuri.
o mes misraines tai pagrinde perkam. KAip minejau nemegstu virtuvej sukiotis tai kai darau tai stengiuosi kuo greiciau pagaminti. O va vyras tai atsipalaiduoja virtuveje kai gamina, jam malonu net 2-3 val ten sukiotis. 😃
as is maximos pirkau, as uz tai kad tik laiko sutaupyti ir kuo maziau nuvarkti 😀