Peršalote besilaukdamos? Akušerės patarimai, kaip gydytis

Peršalote besilaukdamos? Akušerės patarimai, kaip gydytis

08. Oct 2019, 07:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Besilaukiant moteris rūpinasi ne tik savimi, bet ir jos įsčiose esančiu vaikeliu. Todėl vaistai turi būti draugiški abiems Pasak akušerės Ievos Girdvainienės, vaistai, kurių prireikė besilaukiant, tiks ir žindymo laikotarpiu.

Patarimai peršalus - ką vartoti?

Pirmo pasirinkimo vaistas, kurį saugu vartoti susirgusiai nėštutei - paracetamolis. O visus kitus vaistus, kurie turi daugybinę sudėtį, t.y. sudaryti iš kelių vaistų, neskubėkite vartoti.

Tačiau akušerė primena, jog kūno temperatūros iki 38 laipsnių mažinti nereikėtų, tuomet patartina vartoti vaistažolių - liepžiedžių, aviečių arbatas, kurios natūraliai mažina pakilusią temperatūrą. Patartina gulėti lovoje, apsiklojus leisti kūnui išprakaituoti ir vis stebėti, ar temperatūra nekyla.

"Jeigu tai paprasta virusinė infekcija, o ne gripas ar kitas bakerijų sukeltas infekcinis susirgimas, temperatūra neturėtų ūmiai šoktelti. Laikantis 38 ar mažesnei temperatūrai apsiribokite liaudiškais gydymo metodais, kuriuos visi gerai žinome. Žinoma, gerkite kuo daugiau arbatų ir kitų skysčių, tokiu būdu greičiau organizmą išvalysite", - patarė akušerė Ieva.

Esant slogai, geriausas padėjėjas - jūros vanduo, tinkantis tiek suaugusiam, tiek mažam vaikui. Įpurškite po kelis įpurškimus į kiekvieną nosies landą, giliai įtraukite ir išspjaukite pro burną - taip pašalinsite sekretą.

Primename, kad prieš vartojant kiekvieną vaistą turite pasitarti su šeimos gydytoju.

Patarimai kosint

Visi vaistai, kurie skystina sekretą, pvz. Gelomyrtol arba ACC, kuris malšina kosulį, yra sudėtinės kilmės vaistai, todėl jų reikėtų vengti. Geriau vartokite homeopatinius vaistus, nes jie yra saugūs nėštutei. Bet visada būtina prieš tai pastarti su savo gydytoju. Mat, anot Ievos, ne visi homeopatiniai vaistai yra toleruotini nėštumo metu, ypač pirmąjį trimestrą.

Dar puikus nėščiųjų pagalbininkas - dezinfekuojančių savybių turintis arbatmedžio aliejus, kurį galima garinti ir kitaip vartoti.