Žindymas ar maitinimas iš buteliuko? Galite suderinti abu!

Žindymas ar maitinimas iš buteliuko? Galite suderinti abu!

15. Jun 2022, 13:46 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Visos žinome, kad kūdikiui geriausiai tinka motinos pienas, tačiau daugelio mamų manymu, maitinti mažylį iš buteliuko irgi geras pasirinkimas. Sužinokite, kaip derinti abu dalykus, kad jūsų kūdikis gautų viską, ko reikia jo sveikam vystymuisi.

Buteliukas ar mamos krūtis? Tai klausimas, į kurį galima atsakyti tik gimus kūdikiui. Kiekvienas mažylis yra unikalus ir vystosi savo tempu, todėl nėra nieko blogo, jei mama maitina kūdikį krūtimi ar pasirenka maitinimą iš buteliuko. Juk galite suderinti abu variantus.

Motinos pieno privalumai

Visos žinome, jog motinos pienas kūdikiui yra pats geriausias. Gamta pasirūpino, kad mažylis pasisavintų visas būtinas maistines medžiagas, kurios svarbios jo imunitetui, sveikatai ir vystymuisi.

Motinos piene yra visų būtinų maistinių medžiagų ir vitaminų, kurių kūdikiui reikia per pirmuosius šešis gyvenimo mėnesius.

Taip pat įrodyta, kad mamos pienas turi ilgalaikės naudos mažinant vėlesnio II tipo diabeto riziką, taip pat nutukimo riziką. Reikia pažymėti, kad žindymas naudingas ne tik kūdikiui, bet ir pačiai mamai. Tyrimai rodo, kad žindymas sumažina krūties ir kiaušidžių vėžio, osteoporozės ir širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Kuo ilgiau mama žindo, tuo didesnė nauda abiems.

Žinoma, būna atvejų, kai mama negali žindyti kūdikio. Tokiais atvejais sprendimas yra maitinti mamos pienu iš buteliuko. Todėl svarbu sukurti mamos pieno banką, kad mažylis visada būtų juo aprūpintas, kartu suteikdamas mamai daugiau laisvės. Daugelis mamų pripažino, kad tokia galimybė leido greičiau grįžti į darbą, taip pat geriau išsimiegoti naktimis, nes mažylio maitinimu naktį gali pasirūpinti ir tėtis, taip suteikdamas jai atokvėpio.

Pasirinkite patogiausią pientraukį

Susikurti pieno banką nėra sudėtinga. Viskas, ko jums reikia, yra pientraukis ir šiek tiek praktikos. Nesvarbu, ar rinksitės rankinį, ar elektrinį pientraukį, tai leis jums sėkmingai sukurti pieno banką, kad jūsų kūdikis būtų aprūpintas pienu net tada, kai jūsų nėra šalia.

Išsirinkite jums tinkamiausią ir patogiausią pientraukį, leidžiantį nusitraukti daugiau pieno. Jei žindymą planuojate pakeisti maitinimu iš buteliuko, rinkitės buteliuką su čiulptuku, primenančiu krūties formą, nes tai palengvins kūdikio žindymo procesą.

Mamos pienas suteikia kūdikiui visa, kas geriausia, o maitinimo krūtimi derinimas su maitinimu iš buteliuko bus puikus būdas sėkmingai žindyti kūdikį kuo ilgiau.

PATARIMAI, KAD SUKURTI MAMOS PIENO BANKĄ

Kaip išsirinkti tinkamiausią buteliuką?

Jei nusprendėte žindymą derinti su maitinimu iš buteliuko, svarbu atminti keletą dalykų.

Tinkamas buteliukas yra raktas į sėkmę. Kadangi kūdikis yra įpratęs žįsti, rinkitės buteliuką su plačiu krūties formos čiulptuku, kuris leis kūdikiui lengviau adaptuotis.

Pradėti rekomenduojama nuo čiulptuko, pro kurį pienas teka lėtai, taip būsite ramios, kad naujagimis nepritrauks per daug pieno tol, kol pripras. Jei naudojate buteliuką su čiulptuku nuo pilvo dieglių, įsitikinkite, kad kūdikis valgio metu nepritraukia per daug oro.

Renkantis tinkamą buteliuką, svarbu atsižvelgti ir į keletą patarimų, kokiose padėtyse maitinti. Pagrindinis skirtumas nuo žindymo yra tas, kad kūdikis turi ne gulėti, o būti vertikalioje padėtyje, nes tai palengvins pieno tekėjimą ir leis palaikyti akių kontaktą su kūdikiu. Maitinimo metu rekomenduojama keisti puses, kad kūdikio kaklas vystytųsi simetriškai, taip pat maitinimo metu galite švelniai glostyti kūdikio nugarytę.

Sakoma, nieko nėra intymesnio už žindymą, tačiau maitinimas iš buteliuko taip pat gali suteikti nemažai intymumo jūsų kūdikiui. Puikus to būdas pasirūpinti oda–oda kontaktu. Taip pat žindymo metu svarbu šypsotis ir kalbėtis su kūdikiu, nes tai padės jam susieti laimę su jūsų balsu.

Taigi, pereiti nuo maitinimo krūtimi prie maitinimo iš buteliuko nėra taip sunku, kaip gali atrodyti. Tereikia pasirinkti tinkamą buteliuką bei maitinimo techniką ir tai suteiks naujos patirties.