Tai ne diegliukai, o stafilokokas! Asmeninė patirtis.

Tai ne diegliukai, o stafilokokas! Asmeninė patirtis.

19. Mar 2014, 13:20

Istorija prasidėjo paprastai. Gimdžiau vienoje geriausių ir moderniausių Vilniaus ligoninių. Nuo pat pirmos dienos žindau mažylį savo pienuku. Ligoninėje atlikti tyrimai buvo geri, jautėmės puikiai, taigi jau po dviejų parų keliavome namo. Po savaitės mažylis kelis kartus viduriavo. Konsultavomės su gydytoja, sakė, kad viskas gerai. Nuo trečios savaitės mažylis su kiekviena diena vis daugiau verkė, darėsi laibai irzlus, mažai miegojo, o vakarais tiesiog klykdavo. Pamiegojęs 20 minučių atsikeldavo ir vėl prasidėdavo kelių valandų verkimas, kurio absoliučiai niekas nenuramindavo. Nuo šios nuolatinės būsenos mažylis pasidarė labai jautrus ir dirglus, net perrengti be ašarų nebegalėjau... Pradėjo virpėti smakriukas. Visi „patarėjai“ ir mus prižiūrinti gydytoja kaip susitarę sakė tą patį – tai diegliukai, su trim mėnesiais pasibaigs. Išbandėme tikriausiai visas įmanomas priemones nuo tų diegliukų: masažiukai, šildukai, pagalvėlės, vaistukai, maudynės, aš pati net eksperimentavau su savo dieta – tai nieko nevalgiau, tai valgiau tik grikius, gėriau pankolių arbatą ir pan., tačiau jokio pagerėjimo ar palengvėjimo. Mažylio neramindavo nei mamos prisilietimai, nei krūties pasiūlymas, kas man situaciją „nuspalvino“ dar tamsesnėmis spalvomis. Tiesa, matuodavome ir temperatūrą, kuri visada buvo apie 37,2, tačiau net gydytoja sakė, kad taip kūdikiui neva normalu. Motiniška nuojauta man kuždėjo, kad čia kažkas daugiau nei diegliukai, nes vaikas vien nuo diegliukų taip klykti negali. Bet jei visi taip sako... Gal su trim mėnesiais tikrai pasibaigs...?

Visiškai atsitiktinai (iš savo ginekologės) gavau patarimą atlikti kūdikio išmatų tyrimą dėl disbiozės. Taigi nieko nelaukdama susiradau laboratoriją, paėmiau mėginį ir po savaitės rezultatas – „Jūsų mažiukui stafikokokas“. Visko buvau prisigalvojusi: ir kad man pieno trūksta, ir kad mažiukas pieno netoleruoja, galbūt su skrandžiu ar pilvu fiziologiškai kažkas negerai, bet tik ne stafilokokas! Niekada apie jį nebuvau pagalvojusi ir nė akimirkos nesusimąsčiusi, kad mažiukui būtent tai. Apie stafilokoką buvau girdėjusi labai baisių dalykų!

Jau kitą dieną po tyrimo rezultatų keliavome pas savo gydytoją. Kraujo tyrimai blogi – rodo uždegimą. Taigi gydymas nuo bakterijos tik vienas – antibiotikai. Skamba tikrai grėsmingai, kai mažiukui vos du mėnesiai. Bet liga rimta, reikia gydyti. Vaistų kursas – 5 dienos. Galiu pasakyti tik tiek, kad jau antrą vaistų vartojimo dieną jautėme ryškų pagerėją. Mažylis atrodė linksmas, daugiau miegojo. Dar niekada nebuvome matę savo vaiko tiek daug besišypsančio ir guguojančio! Dėl atsiradusio dirglumo ir virpančio smakriuko turėjome 10 masažų kursą, kurie taip pat prisidėjo prie gerėjančios mažylio būsenos.

Žinoma, antibiotikai „atliko savo darbą“ – liga įveikta, kraujo tyrimai geri, tačiau dabar mažiukui tikrai disbiozė, o jos gydymas gerosiomis bakterijomis labai ilgas. Dėl to dar kartais jaučiame, kaip mažiuką aplanko diegliukai, tačiau jie jau neatrodo tokie baisūs ir būna pakankamai reti, gal vieną ar du kartus per savaitę. Taip pat mažylio oda tapo sausesnė ir šiek tiek paberta. Pasak gastroenterologo, tai gali būti alerginė reakcija į antibiotikus. Tačiau nepaisant visų blogybių, susitvarkė mažylio miegas, pamažu įgauname miego, valgymo ir būdravimo (o gal tiksliau - šypsenų) režimą. Temperatūra – 36,6.

20140319131620-25291.jpg

Paklausite – iš kur pas mus tas „...kokas“? O aš ir pati atsakyti negaliu. Visi, kaip susitarę tvirtina, kad buvo užkrėstas ligoninėje po gimdymo, tačiau aš to teigti nedrįstu, nes, kaip minėjau, ligoninė tikrai nauja, moderni ir gera, be to, ten ir tyrimai atlikti buvo geri. Po tokios diagnozės, be abejo, teko nemažai pasiskaityti apie stafilokoką. Deja, bet mažiuką galėjau užkrėsti net ir aš pati. Kiekvienas iš mūsų gali būti bakterijos nešiotojas ir to net nežinoti, o užtenka tik neplautų rankų, kad bakterija būtų pasidalinta su kitu.

Istorija baigėsi nepaprastai. Šiandien be galo džiaugiuosi, kad nelaukiau „stebuklo“ su lig trim mėnesiais ir pasikliaudama motiniška nuojauta ieškojau mažylio verksmo priežasčių. Kiekvieną dieną matydama savo besišypsantį mažylį jaučiuosi kaip tame posakyje „tarsi akmuo nuo širdies būtų nuriedėjęs“. Jokių klykimų, jokio nesustabdomo verksmo. Mažylis tikrai daugiau miega, jaučiasi pailsėjęs, o atsikėlęs be sustojimo šypsosi ir guguoja.

20140319131729-10436.jpg

Galbūt ši mano patirtis padės kitoms mamytėms ryžtingiau priimti sprendimus, greičiau nei per du mėnesius, kaip buvo mūsų atveju, atrasti tariamų „diegliukų“ priežastis ir padėti savo mažyliui. Po šios istorijos tik dar kartą įsitikinau, kad niekas kitas, tik mama geriausiai gali jausti, suprasti ir padėti savo mažyliui.

20140319131749-11421.jpg

18. Jun 2015, 09:10

Mes taip pat turime stafilokoka tik mums is pradziu visi gydytojai sake kad turime atopini dermatita nes rankytes buvo issausejusios ir gyvenam su ta mintim iki 8 men kol nuvykome i privacia klinika kur pasake kad cia ne dermatitas o atlikus tyrimus suzinojome kad turime stafilokoka.

03. Jun 2015, 15:55

Sveiki, gal būtų galima su Jumis susisiekti? Atrodo, turime tą pačią bėdą. Parašykite prašau į mr.dawn1985(eta)gmail.com

20. Mar 2014, 12:59 pypse

Vajetau.. žiūriu nei vienas vaikutis be savo vargelio neužauga. Laikykitės!!!

pypse pypse 20. Mar 2014, 12:25 Mutter

mano toki maziuka jau bronxitas obstrukcinis kamuoja...

20. Mar 2014, 09:01 DLK

ačiū už palaikymą! 😀

20. Mar 2014, 08:59 pypse

Gastroenterologas kažkaip nesusiejo šitų dalykų, tai dabar bandau ir gerasias bakterijas keist, ir vėl savo dietą reguliuot, bet vis tiek gausiai atpila. Teks antrą kart eiti pas tą gastro.. O kas jums nutiko, kad ligoninėje? 🤓|

neri neri 20. Mar 2014, 08:10 pypse

mums buvo ir atpylimai , o tuštinasi labai skystai ir spalva skiriasi nuo normalaus .

20. Mar 2014, 00:59

Oi kaip smagu kad atradote kas is tiesu buvo ir isgydete suneli, gali dabar dziaugtis maziukas meiles kupinu gyvenimeliu😀

pypse pypse 19. Mar 2014, 23:18

o atpylimai su tuo nesusije jum?

pypse pypse 19. Mar 2014, 23:07 Mutter

mes daba ligoninej tai ir klause ar neviduriuoja. galvoju kaip atskirt...

19. Mar 2014, 22:25 pypse

Na aš irgi ne ekspertė, bet tiesiog pastebėjau, kad konsistencija pasikeitė, sauskelnės beveik viską sugeria, itin skysta, o plaunant užpakaliuką būdavo ir į kriauklę dar porą kartų padaro. Bet čia tema gera būtų, kad kokie MK specialistai papasakotu, kada suprasti, kad vaikučiui blogai, o kada normalu!

pypse pypse 19. Mar 2014, 22:02

nerealiai dziaugiuosi sekminga pabaiga. o kaip pazint viduriuoja ar ne? jej kakulis visada skyscio pavidalo?

neri neri 19. Mar 2014, 21:50

mes su vyresnėle turėjom auksinį stafilokoką ,dovana iš gimdymo namų ,mūsų gydytoja iš karto taip pasakė ,pasireiškė po mėnesio ,ir ligoninėj teko pabūti ,ir lašelinėm kankino ,nesinori net prisiminti .

19. Mar 2014, 18:28 krisliukas

Kai visi trys persirgo, tai mano atvejis dar ne toks gasdinantis. Ačiū už pasidalintus prisiminimus, nors ir nekokie jie, bet man dabar kažkaip įdomu ir aktualu pasiskaityti, išgirsti, kaip kitom mamytėm.

19. Mar 2014, 18:24 krisliukas

Aš kiek skaičiau, tai tas stafilokokas labai moka pasislėpti ir pasireiškia kaip kitų ligų simptomai, būtent per odą, viduriavimą, pilvo skausmus, tad pačioms mamytėms sunku nustatyti, bet kodel gydytojos iš karto nesiūlo tirtis..? Juk jų ir žinios ir patirtis turėtų būti kur kas pranašesnė.

19. Mar 2014, 18:18 Goda_Mamyciuklubas.lt

Kažkaip nesinori pulti visų kaltinti, bet jau toks kirminukas graužia mane kažkur viduje, kad reik pasieškot geresnės gydytojos..

Krisliukas Krisliukas 19. Mar 2014, 18:18

o iš tikro mes tyrėmės net ne dėl diegliukų,o dėl alergijos..kaip tyčia vaikai viduriuodavo daug ir net žaliai,būdavo išberti
su pirmuoju tai nesupratom ir niekas mums neaiškino,dabar jau nepamenu,gal ir gėrėm antibiotikus..seniai tas buvo
su antruoju vaiku tiesiog ėjom pas alergologę..maniau,kad kaip ir pirmajam vaikui,taip ir šiam atopinis dermatitas...alergologė jo neįtarė,bet pasiūlė padaryti tyrimą būtent dėl stafilokoko.. aišku jis pasitvirtino,sugėrėm padidintas dozes gerųjų bakterijų
su dukryte jau pati vežiau išmatas be jokių siuntimų,sugėrėm gerąsias bakterijas ir tuom viskas baigės

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 19. Mar 2014, 18:05

Nereali istorija ir pamokanti, ir paguodžianti, o mane net pykdanti - įtariu teks jums keisti tokią aplaidžią pediatrę, kuriai nė į galvą nešovė pasiūlyti papildomų tyrimų. Labiausiai džiugu dėl laimingos pabaigos 🌷

19. Mar 2014, 18:04 krisliukas

Kadangi mums jau buvo prasidėjęs uždegimas, tai ir išrašė antibiotikus.. O aš irgi jau po visko skaičiau, kad diegliukai ir yra stafilokokas, gaila kad anksčiau ši info manęs nepasiekė, tad nusprendžiau pasidalint patirtim, gal kam pravers tos žinios, nors tikrai niekam niekam to nelinkiu!

Krisliukas Krisliukas 19. Mar 2014, 17:41

nuo stafilokoko nedaro jokių tyrimų,mamytės nepainiokit.. 36 nėštumo savaitę daro tyrimą dėl streptokoko 😉 stafilokoku greičiausiai užsikrėtė gimdymo namuos..mums irgi taip sakė

1 2