,,My Tiny Copy'' įkūrėja Erika atvira: ,,Užtenka vos kelių naujų aksesuarų ir rūbai prisikelia antram gyvenimui''

,,My Tiny Copy'' įkūrėja Erika atvira: ,,Užtenka vos kelių naujų aksesuarų ir rūbai prisikelia antram gyvenimui''

Nors ruduo jau beveik įpusėjo, šiandien su tinklaraščio ,,My Tiny Copy'' įkūrėja Erika kalbamės ne tik apie stilių, bet ir apie madingiausias spalvas ir derinius - kurie visgi yra šio rudens topai. Taip pat, ar įmanoma stilingai ir nebrangiai papuošti vaikus? Kokius kombinezonus rinktis artėjant šaltajam sezonui, kad jie būtų ne tik gražūs, bet ir kokybiški? 

Nuotraukos Simonos Kuzminskaitės 

  • Erika, papasakokite kokios spalvos madingos šį rudenį?

Šis ruduo ypatingai spalvotas ir ryškus, daug sodrių ne tik žemės atspalvių, kurias jau galima priskirti prie rudens spalvų klasikos, bet ir ypač ryškių spalvų: gintaro spalvos, sodri oranžinė, elektrinė žalia, raudona. Asmeniškai man su rudeniu visada į spintą sugrįžta visi rudi atspalviai: nuo kūno, smėlio atspalvių iki karamelinės, šiltos sodrios rudos. Žodžiu, visa rudos paletė man visada asocijuojasi su šaltuoju metų laiku, kalbant apie rudenį.

  • Kuo šio sezono spinta skiriasi nuo vasariškos?

Asmeniškai mano tai spalvomis. Vasarą norisi pastelinių lengvų spalvų, o šaltasis sezonas įneša į garderobą jau sodresnius atspalvius.

  • Ar keičiantis sezonams, keičiasi ne tik drabužių, bet ir aksesuarų spalvos? Jei taip, kokios madingiausios šį rudenį?

Šį rudenį aksesuarai tikrai karaliauja: nuo blizgučių, kutų, plunksnų iki jau visų „prisijaukintų“ grandinių. Aksesuarai tikrai turi galią kiekvienam įvaizdžiui ir jo užbaigimui. Šį rudens sezoną sluoksniuojam ne tik rūbus, bet ir papuošalus: įvairių ilgių, dydžių grandinės, pakabukai, perlų vėriniai nešiojami vienu metu. Nereikėtų pamiršti ir galvos apdangalų ir aksesuarų: skrybėlės, kepurės, lankeliai, skarelės.

  • Dažnai sakoma, kad norint atsinaujinti, nebūtina keisti visos drabužinės – pakanka pakeisti kelis aksesuarus. Ar sutinkate?

Žinoma, visiškai pritariu. Niekada nekeičiu visos drabužinės, pakanka vos kelių naujų aksesuarų ir tie patys rūbai prisikelia naujiems deriniams ir net kitaip atrodo.

  • Ar ši taisyklė galioja ir vaikų drabužinėje?

Taip. Vaikų drabužinėje iš esmės galioja tos pačios taisyklės kaip ir suaugusiųjų. Tik čia sakyčiau kur kas dažniau atnaujinamas visas garderobas bet tik todėl kad vaikai labai greitai auga, tai retai kada kitą sezoną aprengsi tais pačiais rūbais, bet ne dėl grožio, o dėl dydžio dažniausia (nemoku ir man nepatinka pirkti „ant išaugimo“).

Nuotr. Simonos Kuzminskaitės 

  • Apskritai ar įmanoma stilingai ir nebrangiai aprengti vaikus?

Šiais laikais, kai tokia pasiūla ir tokios pasirinkimo galimybės, tikrai taip. Reikia tik prieš perkant vis paderinti ir nuspręsti ar tikrai to daikto reikia ir ar jis bus iš tikro nešiojamas. Aš manau, planuojant vaikų garderobą neretai tos išlaidos išsipučia vien dėl to, kad labai norisi visko, neapgalvojant ko iš tikro reikia. Aišku, nekalbu apie šaltojo sezono lauko rūbus ir jų kainas, bet čia jau kita tema. Nors pagalvojus, ne tik stilingam, bet ir šiltam kombinezonui nebūtinai reikia šimtų eurų.

  • O kaip žiemos sezono metu, juk vaikai dažnai būna aprengti kombinezonais, ar galima jų rasti ne tik stilingų, gražių, bet ir kokybiškų?

O va čia jau ta tema. Tikrai galima. Svarbu atrasti tai kas geriausia ir ko labiausiai reikia tavo vaikui. Pavyzdžiui, vieno prekinio ženklo kombinezonai nebūtinai turi tikti visiems be jokių išlygų. Man asmeniškai svarbu ne tik šiluma, bet ir tokio rūbo lengvumas, kad nevaržytų vaiko judesių. Kartais gaila žiūrėti į tuos vaikus, kurie aprengti labai šiltais kombinezonais vos juda. Bet kaip jau sakiau, kiekvienas renkasi kas geriausia jo vaikui. O dėl kokybės tai labai paprastai, jei mano vaikams daiktas atitarnauja ne vieną sezoną (šiuo atveju mažasis brolis dažniausiai patikrina ir antrą sezoną ), tai greičiausia nieko naujo neieškosiu ir nebandysiu ir kitais metais. Žiemos sezonui esu atradusi tikrai aukso viduriuką kainos ir kokybės santykiu.

  • Drabužių derinys, kurį šiuo metu vilkite dažniausiai?

Laisvalaikio kostiumėliai. Labai patinka man šis bumas, labai patogu ir tikrai gražiai atrodo ne tik prie sportinių batų, bet ir rudens kerzų.

  • Mėgstamiausios spalvos derinant drabužius yra?

Šiuo metu visi rudi atspalviai (rusvi, smėlio, beige, karameliniai) vienareikšmiškai. Man kiekvieną rudenį taip.

  • O kaip pačios vaikai, ar visada sutinka rengtis, tai ką parenkate?

Aš niekada neverčiu rengtis taip kaip jie nenori. Aišku viskas priklauso nuo vaiko amžiaus, nes dabar pas vyresnėlę Vėją (4,5 m.) jau prasidėjo tas, kad rengiuosi kaip noriu ir kaip man gražu. Darželio mados jos reikalai jos pasaulis, niekada nesikišu, nu nebent žiemos metu norėtų rengtis vasarišką suknelę trumpomis rankovėmis(juokiasi - red.past),  o jei kažkur einame kartu, visada nuo mažų dienų leidžiu jai rinktis vieną iš dviejų rūbų, kurie jau būna mano atrinkti ir tarpusavyje gražiai dera visi. Tokiu atveju susitariame lengvai ir greitai, nes juk visada kai renkiesi vieną iš dviejų, visada bus pasirinktas gražesnis ir labiau patinkantis variantas. Na o apie mažąjį Vincą (2,5 m.) neišsiplėsiu, nes jo toks amžius – kaip mama aprengia taip gerai.

  • Beje, dirbate prie fotosesijų stilizavimo, ar tai būtų galima vadinti Jūsų svajonių darbu?

Tai nėra mano darbas, labiau hobis: patarti, pakonsultuoti, pasiūlyti, padėti suderinti, kad rezultatas visiems patiktų. Bet jei ši veikla ateityje išsirutuliotų į pagrindinį darbą, manau tikrai galėčiau jį įvardinti svajonių. Turėjau nerealios patirties – stilizuoti vieno žurnalo herojų fotosesijas. Buvo labai geras ir įsimintinas laikas.

  • O galbūt ateityje turite kitų planų?

Turiu keletą neįgyvendintų planų, kurie vis dar sukasi mano galvoje. Labai tikiuosi, kad jie neliks tik mano galvoje.

  • Galiausiai, ar lietuviai apskritai linkę vadovautis mados tendencijomis?

Man gražu ne mados tendencijų vaikymasis, o savo stiliaus turėjimas. Turėti savo stilių ir juo vadovautis, štai to ir palinkėsiu visiems skaitytojams.