Obuolių pyragas, neatsiejamas nuo rudens. Tad ėmiausi paieškų internete kokį čia dar naują pyrago su obuoliais receptą išbandyti.
Šį kartą kepiau sviestinį obuolių pyragą. Skonis pasakiškas, pyragas tirpsta burnoje. O pagaminimas greitas ir nesudėtingas.
Produktai:
5 obuoliai ( dėjau daugiau)
200 g. sviesto
250 g. persijotų miltų
180 g. cukraus ( dėjau gerokai mažiau)
4 kiaušiniai
kepimo miltelių 1 a.š.
vanilinis cukrus
Eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kad masė patrigubėtų. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar šiek tiek paplakti. Po truputį dėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Atsargiai įmaišyti supjaustytus obuolius.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Iškepus leisti truputį atvėsti, tada ir daugiau tvirtumo įgauna. Bet iš tiesų kol šiltas kis man dar skanesnis.
Skanaus.
Aš irgi 😀 mmm
Dieviname tokius pyragus❤️❤️❤️