Su Rugsėjo pirmąja!

Su Rugsėjo pirmąja!

02. Sep 2019, 13:18 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Su Rugsėjo pirmąja! Žinote, šiandien socialiniuose tinkluose tiesiog mirga straipsniai apie šventę. Kaip garsenybės išleido savo atžalas į mokyklą ir kitokios naujienos. Po vienu tokiu straipsniu radau vieną liūdnai smagų komentarą: Rugsėjo pirmoji - tai ne mokslo metų pradžios šventė, o atostogų laidotuvės ?

Na... kažkuria prasme taip, manyčiau daugumai vaikų tikrai liūdna, nors ir keliauja į darželius ir mokyklas pasipuošę, su gėlėmis, balionais ir greičiausiai gaus torčiuką arba ledų. 

Kita vertus nepamenu, kad man vaikystėje tai būtų liūdna diena. Vis tiek buvo smagu susitikti klasiokus ir mylimus mokytojus. O taip! Nebuvau visai jau knygų graužikė, bet labai mylėjau kelis savo mokytojus, gal dėl to ir jų dėstomi dalykai buvo įdomūs ir suprantami.  Pamenu, kai baigiau mokyklą, dariausi nuotraukas su tais, kurie man mokykloje atrodė svarbūs ir buvo mylimi ar gal tiksliau mėgstami. Ir pusė tų nuotraukų - būtent su mokytojais! Ačiū jiems už jų darbą ir pastangas nors kažką palikti mūsų galvose ir širdyse!

Dabar Rugsėjo pirmoji man jau įgijo kitą prasmę - į darželį keliauja mano pačios vaikai ir, regis, dabar aš jaudinuosi ir pergyvenu kur kas labiau, nei tada dėl savęs. Kaip jiems seksis susirasti draugų, bendrauti, kaip seksis sutarti su auklėtojomis ir mokytis naujų dalykų, ar niekas neskriaus, ar pasitikės savimi...

Gal todėl noriu įdiegti jiems jausmą, kad jokios tai ne laidotuvės, o naujos įdomios pradžios, kad tai - šventė!

Vakar - per tikrąją Rugsėjo 1-ąją spontaniškai suorganizavom plaukimą laivu Neries upe. Norėjosi, kad tai būtų įdomi, smagi kelionė ir geras, šiltas prisiminimas.

Kas iš to išėjo?  Iš tiesų kelionė buvo smagi. Gera pažvelgti į  Vilnių kitu kampu, skrodžiant bangas. 

O Nikolui labiau buvo įdomu dūkti su kitais vaikais. Ir dūkti taip, kad ne sykį teko jį drauaminti, o paskui vis tiek pūsti nubalnotus keliukus. Tada buvo daug zirzimo ir prašymų, matyt todėl, kad, kaip tyčia, nėjome pietų miegelio. 

Visgi kelionę užskaitau ir tikiu, kad dieną praleidome tikrai smagiai!

Dar kartą su Rugsėjo pirmąja! Tegu ji būna tikra šventė!

P.S. tiek vakar, tiek dar ir šiandien vaikai gali plaukti nemokamai, o suaugę už pusę kainos. Plaukiama nuo prieplaukos šalia Mindaugo tilto kas valandą. Paskutinis reisas 19:00, tad jei norite ir galite, dar spėsite!