Slyvų pyragas

Slyvų pyragas

11. Oct 18:54 irmantaite irmantaite

Jei dar ne visas slyvų derlius ''sušoko'' į stiklainėlius, verta išbandyti šį paprastą slyvų pyrago receptą.

Receptą pamačiau  benaršydama internete ir jį lydi štai tokia istorija: ''Šis slyvų pyragas pirmą kartą buvo išspausdintas The New York Times laikraštyje 1982 metais, po to 1983 metais ir taip iki pat 1995 metų, kuomet redaktorius pareiškė, kad tai paskutinis kartas ir skaitytojai jį privalo atsispausdinti, įsilaminuoti ir pasikabinti ant šaldytuvo. Jei to nepadarys – bus labai blogai ir recepto jie nebeišvys. Receptas sulaukė didelio susidomėjimo dėl paprastų ingridientų ir nesunkaus gamybos proceso''.

Gamybos procesas tikrai nesunkus. Šį rudenį aš kepiau jau tris kartus ir visiems valgytojams labai patiko. 

Reikės:

  • 125 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 120 g cukraus
  • 115 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 12 slyvų
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas cinamono
  • žiupsnelis druskos

Gaminimas

  1. Inde sumaišome sausus ingridientus: miltus (persijotus) su kepimo milteliais ir druska.

  2. Atskirame inde išsukame minkštą sviestą su cukrumi. Kuomet cukraus grūdelių nebesimato, įmušame kiaušinius (po vieną) ir išplakame.

  3. Į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį suverčiame sumaišytus sausus ingridientus.

  4. Tuomet imame apie 25 cm skersmens apvalią kepimo formą, ją ištepame sviestu ir supilame visą tešlą. 

  5. Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus.

  6. Slyvų puseles išdėliojame ant pyrago viršaus, apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome 1-2 šaukštais cukraus ir žiupsneliu cinamono.

Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes, kol gražiai apskrunda, ir, įsmeigus smeigtuką, nebeprilimpa tešlos gabalėlių.

Nesuvalgytas pyragas kitą dieną lieka toks pat skanus kaip ką tik iškeptas.