KONKURSAS: Mano geriausi rudens receptai
Šio deserto ir spalva, ir sudėtis labai rudeniška. Ir gretai pagaminama!
1,5 stiklinės moliūgų tyrės
Ašgaruose išviriau moliūgo kubelius, reikalingus tyrei pasigaminti (galima juos kepti orkaitėje).
Saują pekaninių riešutų susmulkinau su šaukšteliu cinamono, puse šaukštelio muskato riešuto, žiupsniu druskos.
Tada viską supyliau į moliūgų tyrę. Dar idėjau šaukštelį tarkuoto imbiero, 1 stikline migdolų pieno ir 3 valg.šaukštus chia sėklų.
Viską sumaišius gavosi skystoka masė, bet per naktį šaldytuve viskas tapo košės tirštumo.
Jei norisi saldžiai, galima įdėti datulių arba kokio klevų sirupo.
Skanu, sveika, sezoniška!
Skanaus!!
Jau kai pradarom moliūgą, tai kokią savaitę valgom jį- sriuba, troškinys, padažas, pyragas... Tai vis ką nors naujo norisi išbandyti 😃
?
įdomiai skamba ir kaip sveikuoliška 😀
Oho kokio didumo moliūgėlis 😀 ??
Koks įdomus receptas. Parūpo išbandyti 😀