Rima Boršč: ,,Motinystė visoms moterims suteikia supergalių''

Rima Boršč: ,,Motinystė visoms moterims suteikia supergalių''

Gimus vaikams mamos neretai savyje atranda užslėptų talentų, bet visgi kaip nebijoti pradėti kurti savo verslo? Ir kokie aspektai yra svarbiausi pradedant savo veiklą?

Apie tai kaip kilo idėja kurti būtent vaikams, naujai atrastus talentus, laviravimą tarp mamos pareigų ir darbo bei įkvėpimo šaltinį, kviečiu skaityti itin atvirame interviu su ,,Simo baby stuff'' įkūrėja Rima Boršč.

  • Rima, papasakokite kaip kilo idėja pradėti kurti vaikams?

Turbūt, kaip ir daugeliui mamų, nėštumo metu ar pagimdžius vaikelį atsidaro kažkokios kūrybos čakros(šypsosi - red.past). Pirmi pataliukai ir pledukas buvo pasiūti mano sūnui Simonui. Labai patiko šis procesas, patiko audiniai, juos derinti... O ir veiklos neinant į darbą trūko, po truputį, po truputį viskas augo. Kaip pagalvoju apie pradžią, tai net atrodo, kad tai nebuvo tikslingai sugalvota, o viskas gavosi savaime 

Pavadinimą sugalvoti buvo sunku, buvo tikrai daug variantų, kadangi sūnus Simonas buvo visos šios idėjos įkvėpėjęs norėjau, kad jo vardas būtų ir pavadinime.

  • Ar tiesa, kad gimus vaikams mamos savyje atranda naujų talentų?

 Pažįstu daug mamų, kurios savo veiklas pradėjo būtent tuo metu. Be visų kitų įgytų galių, gimus vaikeliui, mamos išdrįsta, jos įgauna daug daugiau pasitikėjimo. Galbūt tai buvo idėja brandinta daug metų, bet jai nebuvo laiko. Galbūt tada moterys pajaučia pilnatvę, mintys nurimsta ir atbunda vidinis menininkas(šypsosi - red.past.). 

  • Bet kaip visgi nepabijoti išbandyti savęs naujose veiklose?

Visada turiu sau paprastą atsakymą - kol nepabandysi, nesužinosi ar pasiseks(šypsosi - red.past.). Pradžioje ir aš bijojau, bet labai norėjosi kažkokios veiklos, norėjosi būti reikalinga ne tik vaikams ir vyrui, norėjosi kūrybos ir savankiškumo. Labai svarbu palaikymas. Mane labai palaikė vyras, šeima, draugės.

  • O iš kur Jūs semiatės įkvėpimo?

 Turbūt būsiu nepopuliari, nes nepasakysiu, kad tai šeima ar vaikai... Pirmiausia - turi gyventi darnoje ir ramybėje pats su savimi. Mylėti ir gerbti save, būti nuoširdžiu ir viską daryti su meile. Kai gyveni taikoje su savimi, gali daug padaryti kitiems. Manau gyvenime viskas sugrižta bumerangu, kuo daugiau meilės skleidi, nieko nesitikėdamas atgal, tuo daugiau jos sugrįžta.

  • Kiek paprastai trunka kol Jūsų prekės išvysta dienos šviesą, nuo idėjos iki jau pagaminto produkto?

Vieno atsakymo nėra. Kartais užtenka vienos dienos, kartais tai užtrunka ir pusę metų- pvz.; kaip dar vienas mano naujas kūdikis medicininiai_rūbai_simo. Idėja, siuvimas, rūbai, buvo gydytojos darbo metu kurį laiką dėvimi, gavus jos pastabas taisoma, atrenkama, fotosesija... Ir tik tada gaminiai išvydo dienos šviesą.

  • Kuo užsiimate laisvalaikiu?

Vienas didžiausių pomėgių yra kelionės. Esant dabartiniai situacijai, mėgaujamės kelionėmis po Lietuvą. Sugalvojom tokią tradiciją - kiekvieną sekmadienį su šeima nukeliauti į kurį nors Lietuvos miestą ar regioną, šios kelionės labiausiai patinka Simonui, jam įdomu ir smagu viskas, dažnai pagalvoju, kad iš vaikų mums daug ko reiktų pasimokinti(šypsosi - red.past.). 

  • Kaip atrodo įprasta Jūsų diena?

Dienų būna visokių. Vienas didelis pliusas, kai dirbi sau - dienotvarkę gali susidėlioti pagal poreikį. Visus darbus, vizitus pas gydytojus, kosmetologus stengiuosi atlikti kol Simonas darželyje, kad vakarą galėčiau skirti tik šeimai. Bet taip pat labai svarbu disciplina ir dienotvarkė, ką aš buvau pametusi. Dabar keliuosi 6 ryte. Labai patinka ankstyvi rytai, kol visa šeima miega - turiu nuostabų tylų laiką(šypsosi - red.past.). O jau kai visi subunda, tai bėgimas lėkimas, darbai - kaip ir pas visus. Kai vakare sugrįžtam visi į namus, stengiuosi visą laiką skirti namiškiams.         

  • Sūnus tikriausiai labai džiaugiasi tokiu mamos darbu ir naujienas išbando pirmas?

Aš priklausau tai kategorijai- batsiuvys be batų (šypsosi - red.past.). 

  • Apkritai ar lengva derinti darbą ir motinystę?

Mamos žino, kad motinystė visoms moterims suteikia supergalių (šypsosi - red.past.). Mamos viską spėja, viską gali, viską prisimena, viską žino.Tikrai negaliu pasakyti, kad man sunku. Daug kas priklauso ir nuo požiūrio ir nusiteikimo. Nebeerzina manęs neplauti indai ar skalbinių krūva(šypsosi - red.past.). 

Vyresnioji dukra jau suaugusi, visada padeda kai reikia, Simonas lanko darželį. Kai pasižiūriu į mamas kurios turi du ar tris mažus vaikus, joms tikrai daug siunkiau nei man(šypsosi - red.past.).  

  • Darželis tikriausiai labai gelbėja?

Tikrai taip. Simonas lanko darželį nuo 2 metų. Pradžioje buvo sunku, nes labai ilgai truko adaptacija, dabar į darželį keliauja su dainom(šypsosi - red.past.).

  • Ko palinkėtume mamoms, nedrįstančioms pradėti savo verslo?

Dabar yra labai daug galimybių, daug informacijos, mokymų. Nėbūtina pradėti nuo grandiozinių projektų, galima po truputį, žingsnelis po žingsnelio pasitikrinti ar tai veikia, ar tai tau išties įdomu. Nebijoti kalbėtis, tartis ir klausti. Ir kaip sakiau(šypsosi - red.past.)nepabandysi - nesužinosi.Tad visoms mamos linkiu nustoti bijoti. Ir jeigu kuriai reikia patarimo, ar šiaip nori pasikalbėti apie savo veiklas, mielai lauksiu žinučių, o ir  mielai susitikčiau prie kavos puodelio.