Reikės:
Žalio moliūgo - apie 3 stiklines
Mielių – 30 gr.
4 tryniai ( baltymų ne)
Razinų - puodelis
Miltų ( apie 1kg )
Pieno pusė stiklinės
Cukraus ( apie ketvirtadalio stiklinės)
Tirpinto sviesto - truputį mažiau nei 1/3 stilinės
Mieles su šaukštu cukraus sutrinu. Įpilu pusė stiklinės šilto pieno. Nepilkite karšto! Beriu šaukštą miltų. Sumaišau. Palieku pakilti!
3 trynius su cukrumi (3-4 šaukštai) ištrinti ir supilti 2 didelius šaukštus tirpinto sviesto. ( ištirpinto gaunasi šiek tiek mažiau nei 1/3 stiklinės.
Išmirkyti razinas.
1 trynys su žiupsneliu cukraus bus reikalingas pyrago patepimui iškepus!
Išvirtą moliūgą atvėsinti.
Sumaišyti atvėsintą moliūgą su kiaušinio tryniais ( sviestu ir cukrumi) , supili pakilusias mieles, mirkytas razinas ir pilti miltų. Tešla negali būti kieta, ji turi šiek tiek lipti prie rankų.
Sudėti į formą ir palikti pakilti ( apie 30 min) šiltoje vietoje.
Kepti 40 min 180 laipsnių. Patikrinti pagaliuku ar iškepė .