Kelionė automobiliu. Tikslas - aplankyti Daniją ir Švediją (3)

Kelionė automobiliu. Tikslas - aplankyti Daniją ir Švediją (3)

26. Aug 2021, 23:03 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

I dalis

II dalis

Ketvirta diena mūsų kelionės. Rytas nežadėjo gero oro, tad nusprendėme aplankyti netoliese esantį pramogų parką ar kompleksą, nežinau kaip tiksliai įvardinti. Galima nuomotis namukus, daug veiklų vaikams, suaugusiems. Teritorija labai didelė. Mes apsilankėme žaidimų kambaryje. Pradžioje Jokūbui buvo nedrąsu, vėliau jau sunku buvo išeiti.

Ši diena įprasta, be skubėjimo. Vaikai pietų miegus miegojo savo laiku lovose, o ne automobilyje. ?

Po pietų oras pagerėjo, pasirodė saulė, nors vėjas stiprokas. Važiavome į Aalborg. Gražus miestelis.

Ten vakarieniavome restorane "Bones", jei kas būsite valgykite šonkauliukus, rekomenduoju! Yra veiklos vaikams kieme ir viduje. Vaikai žaidė žaidimų kambaryje vėl ?

Penkta diena. Susidėjome daiktus, nes keliaujame toliau. Prie mūsų kelioms dienoms prisijungė ir draugai.

Aplankėme miestelį Aarhus. Tai antras pagal dydį Danijos miestas. Sustojome parke, kur laisvai ganosi danieliai, gal jų yra keletas rūšių, bet aprašymą radau tik danų kalba, tai nepasakysiu. Vaikams buvo labai linksma, galima pamaitinti obuoliais ir morkomis.

Šalia yra pėsčiųjų tiltas, pavadinimu "Infinity", lietuviškai turbūt skambėtų "Begalybės tiltas". Gražioje vietoje, šalia restoranas, bet kažko įspūdingo nepamatėme.

Nuvažiavome į karalių rūmus. Vyras tik perskaitė, jog vasaros metu jie juose apsistoja, bet laiko nepažiūrėjo. Taigi, mūsų neįleido, nes kaip tik dabar jie ten vasaroja.

Toliau sekė prekybos centras. Reikia akis paganyti ?? mačiau labai gražių skandinaviško stiliaus parduotuvių. Man labai prie širdies toks stilius. Paprastoje maisto prekių parduotuvėje strigau, vaikų skyriuje radau tiek gražių pastelinių spalvų drabužių, bet kainos pvz. plona striukytė, aišku neperpučiama, neperšlampama 35€, labai gundžiausi nupirkti, bet Lietuvoje galima rasti pigiau, bet tas skandinaviškas stilius mane žavėjo. Sakiau grįšiu kitame prekybos centre, jeigu bus, tada imsiu ? Namų puošimui gražių dalykėlių, interjero detalių galima rasti.

Automobilio parkavimas kainuoja daaaug, 1 val. praleidome prekybos centre, sumokėjome beveik 5€, kitoje vietoje už 2 val. beveik 9€.

Taip pat įdomus faktas, esu apie jį girdėjusi Olandijoje, bet pasirodo Danijoje, tai irgi populiari tradicija. Važiuodami pamatėme, tad dalinuosi. Kuomet šeima laukiasi, kieme pastato gandro statulą, kiek matėme medinę. Dažniausiai ją dovanoja draugai, artimieji. Taip visiems pranešdami žinią. Kai gimsta kūdikis pakabina krepšelį su lėlyte, jei mergytė - rožiniai drabužėliai, berniukas - mėlyni. Visi aplinkiniai sužino, kad jau gimė ir kas. Manau, tai įdomi ir smagi tradicija.

Vakaras ramus, vaikai į baseiną. Rytoj laukia Legolendas.

Šių dienų pasakojimai - daug ir apie viską. Tikiuosi, įdomu skaityti. ??

P.s. Dar vienas pastebėjimas, jog nepamatysi įmantrių namų, pilių ir pan. Bent jau mažuose miesteliuose, nors ūkininkai pasiturintys žmonės. Draugai sakė, jog danai nemėgsta išore puikuotis, bet namų viduje mėgsta prabangą.

Kevin Kevin 09. Oct 2023, 16:26

Kai man reikėjo rasti pigias bilietus iš Vilniaus į Varšuvą, aš atkreipiau dėmesį į įvairias paslaugas, skirtas ieškoti palankių pasiūlymų. Viena iš tokių paslaugų yra https://tickets.lt/avia/direction/vilnius/warsaw . Ji pateikė keletą bilietų pasirinkimų tikrai patraukliomis kainomis. Be to, aš taip pat tyrinėjau kitas internetines platformas, ir jos taip pat siūlo gerus būdus ieškoti biudžetinių bilietų ir palyginti kainas iš skirtingų avialinijų. Rekomenduoju atlikti savo tyrimą, palyginti kainas įvairiose platformose ir pasirinkti jums labiausiai tinkamą pasiūlymą.

jessicca jessicca 09. Oct 2023, 14:46

Aš noriu skristi iš Vilniaus į Varšuvą bet nežinau, kur geriausia rasti tikrai pigius bilietus, ar galite man patarti geras paslaugas?