Kelionė automobiliu. Tikslas - aplankyti Daniją ir Švediją (1)

Kelionė automobiliu. Tikslas - aplankyti Daniją ir Švediją (1)

23. Aug 2021, 13:15 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

Pirmoji mūsų 4 šeimos narių kelionė už Lietuvos ribų automobiliu. Anksčiau esame keliavę ir dviese su vyru, ir tryse su Jokūbu, tai matyt mūsų neišgąsdino, jeigu ryžtamės ir vėl.

Tikslas Danija, tada Švedija. Atostogoms turime dvi savaites. Kaip visada taip ir šįkart vyras iš anksto paruošia lankytinų vietų sąrašą tuose miestuose, kuriuose planuojame būti. Pradžioje aplankysime draugus, gyvenančius Logstor, pabūsime kelias dienas, tada kartu važiuosime į Kopenhagą. Planuose dar Legolendas. Danijai skiriame savaitę laiko, kitą savaitę Švedijai. Iš anksto turime tik kelto bilietus atgal ir sumokėjome už tiltą persikelti iš Danijos į Švediją, nes anot vyro buvo gera kaina vietoje 50€ sumokėjome 24€. Nakvynės vietas rezervuosimės pagal aplinkybes ir vietas, kur būsime, kiek pavyks nuvažiuoti.

Taigi kelionė. Išvykome 4 val.nakties, galvojome vaikai miegos, daugiau kelio pavyks numinti. Ne viskas pagal planą, perkeliant juos į automobilį išsibudino, bet nuotaikos neblogos. Aišku kažkiek laiko ir snaudė. Bet didžiąją dalį reikėjo veiklos. Pasiruošiau su savimi į automobilio vidų užkandžių, naujų knygučių, žaisliukų.

Susidomėjimas tikrai buvo, bet netrūko muštynių, rėkimo ir pan.tai karinė padėtis, tai paskelbtos paliaubos. Stojome pusryčiauti Lenkijoje, pasiruošiau savo maisto šaltkrepšyje. Pietūs Macdonalde, ne pats geriausias variantas, bet šalia autostrados nelabai yra ką rinktis. Pasisotinę judėjome toliau. Paros tikslas pasiekti Berlyną, ten mūsų laukia nakvynė. Į Lenkijos pabaigą važiavome mokamais keliais, turėjome susimokėti viso apie 20€. Keliai išties puikūs, kaina pasitarę su vyru galvojame, jog nemaža, nes mašinų srautas labai didelis.

Berlyne išsirinkome viešbutį centre, šalia prabangiausios parduotuvės, o nakvynės kaina tik 54€.4 žvaigždučių viešbučiui reikėtų remonto bei atsinaujinti, tačiau mums tik nakvynei puikiai tiko. Pusryčiai perkami atskirai, mes turėjome savo.

Viešbutį pasiekėme 3 val. vėliau nei planavome. Susidūrėme su kamščiais, autoįvykiai, kelio darbai ir pan. Pagal navigaciją sukome aplink, tai smagu, jog nusukus nuo kelio pamatėme gražių miestelių, kuriuos supa vandens kanalai, prieplaukose jachtos, valtelės. Minusas, jog vaikai jau kilnojo mašinos stogą nuo nuovargio ir noro išlipti.

Taigi, Berlyno apžvalgai liko mažai laiko. Nuvažiavome tik iki Brandenburgo vartų ir Holokausto memorialo aukoms atminti. Tą dieną dar vyko bėgimo maratonas, tai daug kur aptverta. Mes lankėmės Berlyne prieš 2 metus. Esame nemažai jį išvaikščioję, tad liūdesio nėra.

Kita kelionės diena. Tikslas pasiekti draugų namus.

Jeigu pavyks automobilyje rašyti, tai dalinsiuosi įspūdžiais. 

Iki greito.

jaldija jaldija 23. Aug 2021, 23:37

Geros ir įspūdingos kelionės ?

kodelcia kodelcia 23. Aug 2021, 22:27

Linkiu geros kelionės ?