Gardus morkų pyragas

Gardus morkų pyragas

14. Oct 12:06 irmantaite irmantaite

KONKURSAS: Mano geriausi rudens receptai

Morkų pyragas mano vaikystės namuose buvo kepamas daug dažniau nei obuolių pyragas. Galbūt kad greitesnis gaminimas? Taigi šis receptas mamos, bet dabar kepdama savo šeimai aš įtraukiau keletą papildomų ingredientų.

Pyragui reikės:

400 g. morkų

250 g.  miltų

2 a.š. kepimo miltelių

2 a.š. vanilinio cukraus

3-4  kiaušiniai

150 g.  cukraus

50 g.karamelinio sirupo

truputis druskos

180 mililitrų aliejaus

Sviesto formos ištepimui

Gaminimas:

Morkas smulkiai sutarkuojame.

Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, karameliniu sirupu ir žiupsneliu druskos. 

 

Į morkų masę supilame aliejų, plaktus kiaušinius ir išmaišome. Tuomet į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.

Išmaišome iki vientisos masės. O gautą masę  supilme į sviestu išteptą formą

Kepame 40-50 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leidžiame truputį atvėsti

Gardus kaip vaikystėje :) Išgirdę apie morkas, vaikai iš karto rauko nosis, teigia nemėgsta jų. Bet pusės pyrago kažkaip greitai ir neliko.

p.s. viršų galima apibarstyti cukraus pudra.