KONKURSAS: Mano geriausi rudens receptai
Morkų pyragas mano vaikystės namuose buvo kepamas daug dažniau nei obuolių pyragas. Galbūt kad greitesnis gaminimas? Taigi šis receptas mamos, bet dabar kepdama savo šeimai aš įtraukiau keletą papildomų ingredientų.
Pyragui reikės:
400 g. morkų
250 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus
3-4 kiaušiniai
150 g. cukraus
50 g.karamelinio sirupo
truputis druskos
180 mililitrų aliejaus
Sviesto formos ištepimui
Gaminimas:
Morkas smulkiai sutarkuojame.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, karameliniu sirupu ir žiupsneliu druskos.
Į morkų masę supilame aliejų, plaktus kiaušinius ir išmaišome. Tuomet į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
Išmaišome iki vientisos masės. O gautą masę supilme į sviestu išteptą formą
Kepame 40-50 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leidžiame truputį atvėsti
Gardus kaip vaikystėje :) Išgirdę apie morkas, vaikai iš karto rauko nosis, teigia nemėgsta jų. Bet pusės pyrago kažkaip greitai ir neliko.
p.s. viršų galima apibarstyti cukraus pudra.
niam niam ... 😀