Bananinis varškės pyragas su šokoladu

Bananinis varškės pyragas su šokoladu

18. Jan 2010, 00:00

 

Šį pyragą dariau pagal Mamyčių klubo „Skanus varškės pyragas“ receptą, bet šiek tiek patobulinau. Skonis pasakiškas! Pabandykite, tikrai nenusivilsite!

 

Sudėtis:

 

Tešlai:

200 g sviesto,

1 kiaušinis,

2 stiklinės miltų,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

1 stiklinė cukraus.

 

Įdarui:

500 g varškės,

2 šaukštai krakmolo,

3 kiaušiniai,

200 g grietinės,

2-3 bananai,

1 stiklinė cukraus.

 

Kita: tamsi šokoladinė glazūra (jei pirktinė, reikės dviejų pakuočių) ir kokoso drožlės.

 

Paruošimas

 

Ištirpinti sviestą. Atskirai išplakti kiaušinį. Kai sviestas šiek tiek atauš, supilti kiaušinį, sudėti cukrų ir išsukti, kol aptirps cukrus. Atskirame inde susipilkite miltus, kepimo miltelius ir supilkite paruoštą sviestą su cukrumi. Maišykite rankomis iki vienalytės masės. Pasiruoškite du atskirus maišelius. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, sudėkite į maišelius ir palaikykite 30-40 min. į šaldymo kameroje.

 

{pic:1}

 

{pic:2}

 

Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Išsitriname varškę. Gerai išplakame kiaušinius kartu su cukrumi. Į varškę dedame grietinę, krakmolą, supilame išplaktus kiaušinius su cukrumi, sumaišome. Bananą supjaustome smulkiais griežinėliais ir sudedame į įdarą. Sumaišome.

 

{pic:3}

 

{pic:4}

 

Pasiruošiame kepimo formą. Vieną dalį sutarkuokite burokine tarka (bus pagrindas). Ant pagrindo pilkite varškės masę, po to likusią tešlos dalį užtarkuokite ant paviršiaus. Kepkite apie valandą 170-190 laipsnių temperatūroje.

 

{pic:5}

 

Pyragui iškepus palikite jį atvėsti. Vėliau užpilkite ant jo viršaus glazūrą ir gausiai užbarstykite kokosais, kurie pyrago viršui suteiks traškumą.

 

{pic:6}

 

Pyragą galima valgyti, kai glazūra visiškai sustings.

 

{pic:7}

 

Skanaus!

 

Živilė Gibiežaitė-Bagdonienė

16. Aug 2010, 19:21

Pyragas tiesiog nuostabus!!! Kaip tik dabar juo megaujuosi su kava 😀
Aciu uz recepta!

01. Feb 2010, 16:26

Labai aciu uz receptuka, pyragas super

29. Jan 2010, 13:23

Labai dekui uz nuostabu recepta,pries pusvalandi issikepiau si pyraga,o kai apibarsciau kokosais,tai net gaila pasidare prapjaut,toks grazus,o kad skanus tai zinau,nes esu kepus ta pyraga,pagal kuri sitas receptelis

29. Jan 2010, 13:02

niam niam:]

22. Jan 2010, 17:49

AS KEPIAU GAVOSI SUPER IR LABAI SKANU DEKOJU MAMYTEI UZ RECEPTA

19. Jan 2010, 11:48

aisku kad as pati kazka pridirbau ne taip.............................. parasyk savo skype. atsiusiu kaip gavosi man ji

19. Jan 2010, 11:47

tu cia apie eglute Ziviliuk?😉

19. Jan 2010, 09:31

man visai neiskilo....☹ kazka prichimicinau vadinasi.....bet ir neiskilusi supjausciau😉 buvo dovana dedei 😉 atrode lab grazei.... tik tas blynas kietas, sudziuvo

rugpjutis rugpjutis 18. Jan 2010, 23:00

labai skaniai atrodo kaip tik arteja gimtad tai kibsiu i gamyba

18. Jan 2010, 20:10

Ir man seilės išbėgo.... 😍 Labai skaniai atrodo... Kai tik turėsiu laiko, kibsiu į darbą 😀 Ačiū už receptuka 😉

rainiukas rainiukas 18. Jan 2010, 19:21

labai uzsinorejau foto pamaciusi, pulciau net dabar bandyti, bet varskes ir grietines neturiu, teks kitai dienai atideti

18. Jan 2010, 14:53

Mmmmmmmmm kaip skaaaaniai atrodo......😀

18. Jan 2010, 14:23

as iki taves kol dasigabensiu,Zivile,dar 5 pyragus spesi iskept😃vistiek aciu uz kvietima😀

18. Jan 2010, 14:12

skanumelis 😀

18. Jan 2010, 13:36

Mmmm skaniai atrodo 😛

18. Jan 2010, 13:24

ai kaip skaniai atrodo................. tik bijau naujo ka bandyt...☹ isivaizduok zivile, sventems kepiau tavo eglute... neiskilo man...☹

18. Jan 2010, 11:31

Labai skaniai atrodo, įsitrauksiu į sąrašą

18. Jan 2010, 11:24

oj koks lengvas pyrago receptas ir manau lb skanus , saunuole

18. Jan 2010, 10:34

skanu 👍

18. Jan 2010, 01:22

as noriu i svecius pas tave😀

1 2