Konstravimo pagrindai: nuo krovimo iki konstravimo

Konstravimo pagrindai: nuo krovimo iki konstravimo

02. Feb 2016, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ne be reikalo mažyliai taip mėgsta konstruoti bokštus. Tai natūrali vaiko raidos dalis:

Kraudamas daiktus vieną ant kito, nesvarbu, ar tai medinės kaladėlės, kibirai, lazdos, knygos, LEGO® DUPLO® kaladėlės, virtuviniai puodai ar maistas, vaikas pradeda suvokti, kaip gali paversti aplinkinius daiktus kuo nors kitu ir lavinti savo vaizduotę. Tai skatina vaiko erdvės suvokimą. Norint išlaikyti pusiausvyrą, kraunant daiktus vieną ant kito, reikia motorinių įgūdžių. Ir atsiminkite svarbiausią dalyką – kokį smagų garsą jie sukelia, griūdami dėl inžinerijos klaidų ir traukos jėgos arba tiesiog stiprokai stumtelėjami!

Vaikams augant, keičiasi ir jų žaidimo būdai, ir modeliai, kuriuos jie nori sukonstruoti. Maži vaikai pereina prie namų, pilių ir kitų pastatų tyrinėjimo bei konstravimo. Pastatais galima sukurti fantastinių viduramžių pasakų arba kasdienių situacijų aplinką. Tačiau, priešingai negu svyruojantys bokštai, fortas turi būti tvirtas ir stabilus, kad nesubyrėtų ir atlaikytų ugnimi spjaudančių drakonų (ar didžiųjų brolių) puolimą. Nors namus konstruoti atrodo paprasta, tai padeda lavinti vaiko erdvės suvokimą ir pasitikėjimą savimi, kadangi išmokstama naujų konstravimo būdų. 

Stabilaus konstravimo paslaptis – užtikrinti, kad kaladėlės vienoje eilėje dengtų kaladėles kitoje eilėje. Šitaip konstruojant neįmanoma ištraukti nė vienos kaladėlės, nenuimant kitų, todėl jūsų šedevras bus stabilus ir tvirtas. 

20160201153134-99464.jpg

20160201153143-57126.jpg