Kaip su Lego®Duplo® kaladėlėmis galima išmokti skaičiuoti: specialistės patarimai

10. Nov 2014, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Diena su mažyliu, kurio visas gyvenimas – žaidimai – tikras iššūkis tėveliams. Nes turime ne tik įdomiai praleisti laiką su savo vaikais, bet ir naudingai. Šiandien mokomės skaičiuoti.

Kada pradedame mokytis skaičiuoti? Tikrai ne tuomet, kai jau einame į pirmą klasę. Skaičiuoti galime jau tuomet, kai į namus atkeliauja pirmosios kaladėlės.

Skaičiuoti mokysimės su edukologe, muzikos mokytoja, mokyklėlės vaikams "Strazdanėlės" įkūrėja Sonata Latvėnaite.

"Suskaičiukime pasaulį. Atrodo, kad tai sunku, bet visai paprasta. Pirmiausia atrandame kaladėlę su skaičiuku. Pradėkime nuo pradžių ir nuo vieno skaičiaus. Surandame skaičių "1", tada - skaičių "2", "3", - mokina edukologė Sonata.

Kai mokomės pirmųjų skaičių, pasitelkti galime ir kūno dalis.

"Kiek aš turiu nosių? Vieną. Ką aš dar turiu po vieną? Turiu vieną galvą, bet turiu dvi rankas, dvi akis", - taip galime žaisti su vaikučiu ir mokinti jį skaičių. Galite sakyti "aš turiu tik vieną ausį" ir čiupkite už jos. Bet vaikai neleis jums suklysti ir pataisys "Ne, dvi ausis" - taip galite smagiai žausti ir mokytis.

Skaičiuotės ar maži eilėraštukai padeda prisiminti naujus žodžius, šiuo atveju - skaičius. Statome bokštą "Viens du trys" ir jis važiuoja, pvz. pas vištas. "Vienas du trys - višta ir gaidys. Aš viščiukas, tu gaidžiukas - viens du trys" - linksmai skaičiuočių moko Sonata.

Įsisavinus vieną skaitmenį – pridedame vis kitą, naują, po trijų keturis, po keturių penkis...ir taip toliau. "Jau mokame skaičius sudėti visus iš eilės: vienas, du, trys, keturi, penki, šeši ir taip toliau. Štai koks didelis skaičių bokštas. O štai koks ilgas skaičių traukinys", - taip su vaikais skaičiukus moko žaisti edukologė. 

Kaip ir kiekviename kitame žaidime, šiame svarbiausia – pasikartojimas, o tai reiškia, kad viską kartojame daug daug kartų ne tik kantriai, bet ir linksmai. Vienas mėgstamiausių jau ūgtelėjusių vaikų žaidimų - "parduotuvė".

Kai vaikai paauga, labai linksma su vaikais žaisti kaladėlėmis ir skaičiukais - parduotuvę. Pavyzdžiui: "atėjau, mama, nusipirkti vieną kaladėlę". Arba mama ateina į parduotuvę ir perka tris keturias kaladėles, arba skaičiuoja gėlytes. Tai labai patinka į mokyklą besiruošiantiems vaikams. Jie gali nusipiešti pinigėlius.

Skaičiuokime viską - šaukštus ant pietų stalo, mašinas, kurias matome sustatytas mūsų kieme, kaladėles, iš kurių statome traukinuką.

Skaičiuodami pasaulį, pažadinkime vaikų mąstymą!

Sėkmės.

LEGO® DUPLO® katalogas - spausk čia ir pavartyk

20140920182206-24080.jpg